Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Alex’e gün doğdu!
efinho58
09 Şubat 2010, 18:35
Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza’ya az da olsa yeniden Milli Takım forması giyme şansı doğdu.
Mlliyet gazetesinin haberine göre; İspanya’nın Real Madrid takımında oynayan Brezilyalı yıldız Kaka’nın yapılan sağlık kontrollerinden sonra kronik Pupis hastalığına yakalandığı açıklanırken, Brezilya Milli Takımı’nda 2010 Dünya Kupası karşılaşmaları için orta sahaya yeni bir isim düşünüldüğü belirtildi.
Teknik Direktör Dunga’nın Kaka’nın yerine beş aday üzerinde durduğunu belirten Brezilya basını, bu isimler arasında Fenerbahçe’nin yıldızı Alex de Souza’nın da bulunduğunu ileri sürdüler.
Listedeki sıralamanın Ronaldinho (Milan), Diego (Juventus), Diego Souza (Palmeiras), Alex (Spartak Moskova) ve Alex de Souza (F.Bahçe) şeklinde olduğu bildirilirken, Pasionsports Gazetesi, Fenerbahçeli Alex’in listeye girmesindeki en önemli etkenin teknik yapısı olduğunu vurguladı. Yazıda Alex’ten övgüyle bahsedilirken, bu oyuncunun Avrupa’nın en iyi 10 numaralarından biri olduğunun da altı çizildi.
Alex’in hem Palmeiras ve Cruziero formaları altında, hem de Fenerbahçe’de oynadığı futbolu ile bu seçimi hak ettiğini savunan gazete, Brezilyalı futbolcunun daha önce de milli takım formasını giydiğine ve başarılı olduğuna dikkat çekti.
Gazete, Ronaldinho’nun görünüşte listedeki en iyi aday olmasına rağmen, bu futbolcunun gerek özel hayatının, gerekse bazı maçlardaki kötü performansının diğer adayların şansını arttırdığını ifade etti. Bu arada Kaka dün İspanya’da yaptığı açıklamada, kasığındaki problemin her gün iyiye gittiğini söyledi.
ColdFear
09 Şubat 2010, 19:29
Hahah Alex ? Bizim Alex ? Şuan gülmekten yerlerdeyim hahaha :D... ( Gerçi Dunga biraz delidir, alır mı alır :D )
highclass
09 Şubat 2010, 20:22
Hahah Alex ? Bizim Alex ? Şuan gülmekten yerlerdeyim hahaha :D... ( Gerçi Dunga biraz delidir, alır mı alır :D )
niye gülüyosun anlamış değilim alex kötü bir futbolcu mu ?
ColdFear
11 Şubat 2010, 20:27
niye gülüyosun anlamış değilim alex kötü bir futbolcu mu ?
Eski çağ futboluna göre iyi. :biggrin:
pes-in kralı
11 Şubat 2010, 20:59
Yeni çağa göre de iyi.
-YaLan-
11 Şubat 2010, 21:17
Alex sadece Türkiye'de oynar.
pes-in kralı
11 Şubat 2010, 21:22
Yalan söylüyorsun.:):):):)
efinho58
11 Şubat 2010, 21:26
zaten alexin ingiltere ya da ispanyada oynaması bize bir şey kazandırmaz.bizim için türkiyede oynaması yetiyor.ayrıca alex avrupada çok da güzel oynar.
-hate-
11 Şubat 2010, 21:31
zaten alexin ingiltere ya da ispanyada oynaması bize bir şey kazandırmaz.bizim için türkiyede oynaması yetiyor.ayrıca alex avrupada çok da güzel oynar.
Avrupada??!!..Avrupada, koşmayan futbolcu bi halta yaramaz ki alex gibi bi futbolcunun avrupada oynaması hayal..;)
efinho58
11 Şubat 2010, 21:43
Avrupada??!!..Avrupada, koşmayan futbolcu bi halta yaramaz ki alex gibi bi futbolcu için avrupada oynamak hayal..;)
şimdi alex koşuyor desem itiraz edeceksin ama alex koşuyor.ama senin için koşmanın anlamı topu alıp bütün sahayı dolaşmak olduğu için sana göre alex koşmuyormuş gibi gözükür.daha önce de böyle bir yazı yazmıştım.aynı örneği vererek bir kez daha yazıyorum.ilk hafta denizli maçını hatırlayın.alex topu kendi yarı sahasında aldı.deivide uzun mesafeli pas attı.deivid gökhan gönüle attı.gökhan gönül de güizaya asist yaptı.bunlar hızlı bir şekilde gerçekleşti ve güiza topa penaltı noktasından vurdu.tam o sırada güizanın arkasında alex topa vurmak için bekliyordu.peki alex kendi yarı sahasından pas verip ceza sahasına uçarak mı gitti?alex akıllı futbolcudur.topla gereksiz oynayıp zaman kaybetmek yerine pas yapmayı düşünür.pası ileri attıktan sonra olduğu yerde durmaz, ileri koşar.ama sen o anda topun olduğu yere bakarsan alex sana göre koşmaz.arda sürekli topu tutar, sürekli aynı hareketleri yapmaya çalışıp top kaptırır, bir köşede sıkışır ama bütün maç top onda olduğu için çok iyi oynadı derler.ama alexe sahada hiç gözükmüyor derler, adam çıkıp 3 gol atar yine de kötü derler.alexin gerektiğinde koştuğunu, çoğu zaman topsuz alanda, oyunu açtıktan sonra ileri doğru koştuğunu(gerektiğinde herkesi çalımlamasını da bilir!)anlamışsındır ve bu koşular çoğu kişiye göre gereksiz olsa bile aslında en önemli ve rakibi yanıltabilen koşulardır.umarım anlayabilmişsindir.
-hate-
11 Şubat 2010, 22:07
şimdi alex koşuyor desem itiraz edeceksin ama alex koşuyor.ama senin için koşmanın anlamı topu alıp bütün sahayı dolaşmak olduğu için sana göre alex koşmuyormuş gibi gözükür.daha önce de böyle bir yazı yazmıştım.aynı örneği vererek bir kez daha yazıyorum.ilk hafta denizli maçını hatırlayın.alex topu kendi yarı sahasında aldı.deivide uzun mesafeli pas attı.deivid gökhan gönüle attı.gökhan gönül de güizaya asist yaptı.bunlar hızlı bir şekilde gerçekleşti ve güiza topa penaltı noktasından vurdu.tam o sırada güizanın arkasında alex topa vurmak için bekliyordu.peki alex kendi yarı sahasından pas verip ceza sahasına uçarak mı gitti?alex akıllı futbolcudur.topla gereksiz oynayıp zaman kaybetmek yerine pas yapmayı düşünür.pası ileri attıktan sonra olduğu yerde durmaz, ileri koşar.ama sen o anda topun olduğu yere bakarsan alex sana göre koşmaz.arda sürekli topu tutar, sürekli aynı hareketleri yapmaya çalışıp top kaptırır, bir köşede sıkışır ama bütün maç top onda olduğu için çok iyi oynadı derler.ama alexe sahada hiç gözükmüyor derler, adam çıkıp 3 gol atar yine de kötü derler.alexin gerektiğinde koştuğunu, çoğu zaman topsuz alanda, oyunu açtıktan sonra ileri doğru koştuğunu(gerektiğinde herkesi çalımlamasını da bilir!)anlamışsındır ve bu koşular çoğu kişiye göre gereksiz olsa bile aslında en önemli ve rakibi yanıltabilen koşulardır.umarım anlayabilmişsindir.
ilk hafta,denizli maçı,koşmak..??ooo süper o zaman alex müthiş futbolcu!!!Fanatikçe konuşmayı bırak bi kenarada fenerin oynadığı maçlarda alexi bi zahmet izle ve alexin oynadığı futbola bak..alex napıyo; alex ikili mücadeleye girmiyo,alex pires yapmıyo,alex rakibe baskı uygulamıyo,alex berbat oynadığı maçta penaltı veya frikikten asist veya gol atıyo adamı göklere çıkarıyosunuz..yok alex müthiş futbolcu yok alex süper futbolcu..alexten örnek vermeye çalışıyosun taa ilk haftadaki denizli maçını burda söylüyosun..!Koşmaktan kastım(PİRES)..;)
akşam akşam güldürdün beni ya saolasın valla..:)
efinho58
11 Şubat 2010, 22:31
ben sadece bir örnek verdim.ayrıca senin beni anlama ihtimalin ardanın barcelonaya ya da liverpoola gitme ihtimalinden bile düşük.
-hate-
12 Şubat 2010, 00:50
ben sadece bir örnek verdim.ayrıca senin beni anlama ihtimalin ardanın barcelonaya ya da liverpoola gitme ihtimalinden bile düşük.
doğru o kadar alakasız şeyler yazmışsınki anlamak gerçekten güç..ayrıca ne bu ARDA'yı çekememezlik sanane ARDA'dan..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.