PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu Takımlarının Haberleri

Endless
21 Ocak 2010, 20:57
Dostluk tarih oldu!

Beraber oynadılar, aynı odayı paylaştılar... Bu samimiyetten ötürü Başkan Şener, Fatih işini Ünal Karaman'a bıraktı. Ancak yaşanan restleşme, ikili arasındaki diyaloğu bitirdi.

Eski kaptanın transferinde yaşanan gelişmeler, büyük bir dostluğu da bitirdi... Bir dönem aynı takımda oynayan, dünya görüşleri ve duruşları sebebiyle yakınlaşıp kamplarda aynı odada dahi kalmaya başlayan Fatih Tekke ile Ünal Karaman, artık sadece eski dost. Özellikle önceki gün telefonda yaşanan restleşmenin ardından Fatih Tekke’nin basın toplantısında söylediği sözler, ipleri tamamen kopardı. Yönetimin bu konuda görevlendirdiği isim olan Ünal Karaman’ın Fatih’e inanılmaz derecede kırıldığı belirtildi.

Kapıyı Karaman kapattı
Başkan Sadri Şener’in sözleri, “Hala kapı açık” yorumlarına neden olsa da Ünal Karaman’ın yakın çevresine, “Artık asla bu görüşmeleri yürütmem” dediği öğrenildi. Ayrıca Karaman’ın Fatih Tekke’nin açıklamalarına çok kızdığı, açıklama yapmak istediği, ancak Başkan Sadri Şener’in ve diğer etkili yöneticilerin araya girerek böyle bir toplantıya en azından şimdilik izin vermediği dile getirildi.

İnternet Haber

Endless
21 Ocak 2010, 21:02
"Fatih'i almadık, çünkü..."

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Belek'te düzenlediği basın toplantısında Fatih Tekke'nin yaptığı açıklamaları doğru bulmadığını söyledi.

Güneş, Fatih Tekke'yi taraftar istediği için transfer etme gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını da belirterek, "Onu bir kaptan, bir lider olarak almak istiyorduk. Ancak şu aşamada kulübe zarar veriyorsa bu transferin gerçekleşmesini ben de istemem" dedi. Başkan Şener'in, 'Fatih'e kapımız hep açık' açıklamasına da değinen Güneş, "O bu açıklamasıyla noktayı koydu, ben de altına imzamı attım" dedi. Güneş, takım verimliliği anlamında ise yüzde 60 seviyelerinde olduklarını belirtti.

ŞU ANDA KESİN TRANSFER YAPACAĞIZ DİYEMEYİZ

Şu anda futbolcu alınması için yönetime baskı yapmadığını da söyleyen Güneş, "Bu ara dönemde transferle ilgili düşüncemi daha önce söyledim. Forvette bir sayısal eksikliğimiz vardı. Teofilo'yu aldık ve Murat Tosun da var. Murat Tosun antrenmanlarda oldukça iyi. Çok kabiliyetli ve yetenekli bir futbolcu. Fatih'in transferi şu an itibariyle olmadı ama yarın ne olur bilemiyoruz. Tayfun'un sakatlanmasıyla savunmada bir kaybımız oldu. Ama alternatif bir oyuncu bulamadığımız için buraya transfer yapamadık. Şu anda kesin transfer yapacağız diyemiyoruz. Ama uygun şartlar oluşursa yapılabilir" dedi.

BAŞKANIMIZ AÇIKLAMASIYLA NOKTAYI KOYDU, BEN DE ALTINA İMZAMI ATTIM

Güneş, gerçekleşmeyen Fatih Tekke transferini ve Başkan Sadri Şener'in, 'Kapımız Fatih'e hep açık' şeklindeki açıklamasını da değerlendirerek, "Fatih bizim kaptanımız. Genç takımdan alıp A takım getirdiğimiz tartışılmayacak. Ünal gibi, Şenol gibi, Hami gibi, Ali Kemal gibi tartışılmayacak bir oyuncu. Trabzonspor değerleriyle büyümüştür. Ama değerlerler de, değerleri değersiz hale dönüştürmemeli. Biz değerlerimizi vuruşturarak büyümeyeceğiz. Biz Mardinli'yi, Kayserili'yi Trabzonsporlu yaparken, kendi değerlerimize, 'Trabzonsporlu değilsin' diyemeyiz. Ben dün itibariyle Başkan'ın yaptığı açıklamaların altına imzamı koyuyorum. O nokta koydu, ben imza koyuyorum. Fatih Tekke'yi ben almak istiyordum, o da gelmek istiyordu. Niye olmadı denildiğinde, bazen transferler kişilerin kendisinden kaynaklanan nedenlerle gerçekleşmeyebilir. Sonuçta olmadığı zaman yara aldırmak, kapıyı sert kapatmak, ya kapının açılmamasını sağlar ya da çok ciddi sorunlar ortaya çıkarır. Bu doğru bir şey değil. Trabzonspor'un büyük oyuncularının kapıyı iyi kapatması gerekiyor. Kim olursa olsun başkalarının sizin üzerinden Trabzonspor'a zarar vermesine izin vermeyin" dedi.

CAMİANIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ FATİH TEKKE DE BİLMELİ

Camianın büyüklüğünü Fatih Tekke'nin de bilmesi gerektiğini belirten Güneş, şöyle konuştu: "Ben görevdeyim ama taraftarım. Taraftar, Trabzonspor'un gururu ve sembolüdür. Takımda kim varsa o desteklenmeli. Onun dışındaki kimseyi desteklememek gerekir. Kulübü yönetenlere sahip çıkmazsak Trabzonsporlu değiliz. Olmayanlarla mı yarışacağız? Sivasspor maçında sahaya çıkacak 11'imiz var. O desteklenmeli. Tabi ki bu duruma Fatih de üzülmüştür. Biz zaten Fatih'i taraftar sussun diye almıyoruz. Trabzonspor'a iyi bir oyuncu almak için istedik. Takıma lider ve katkı yapacak bir oyuncu transfer etmek istiyorduk. Kaptan alıyorduk. Ama bugünkü görüntüde Trabzonspor'a zarar verecekse böyle bir oyuncuyu almam. Bu doğru olmaz. Biz Trabzonspor'un transferine karışan, başka işlere elini atan bir oyuncu almayız. Trabzonspor'a duruşuyla katkı yapacak bir oyuncu alırız. Gerekirse susmasıyla da katkı yapacak bir oyuncu almak istiyorduk. Bu camianın ve kulübün ne kadar önemli olduğunu Fatih de bilecek. Hepimiz de bileceğiz."

FATİH'İN ÜNAL'I ELEŞTİRMESİNE ÜZÜLDÜM

Fatih'in Ünal Karaman ile ilgili yaptığı, "Ben Ünal'dan daha fazla Trabzonsporluyum" açıklamasının çok yanlış olduğunu belirten Güneş, "Ünal Karaman bu kulübe çok büyük hizmetler vermiş ve şu anda da önemli görev yürüten bir arkadaşımız. Yaptığı her işi de bizimle paylaşıyor. Fatih'in onunla ilgili yaptığı açıklamalara çok üzüldüm. Abisi konumundaki birine böyle yapmamalıydı. Yarın yine birlikte olabilirler. Ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmeliyiz. Bu transferde olmasa bile başka zaman olur. Onları dikkate almak lazım. Bu konuda konuşarak kimseye zarar vermemeliyiz" dedi.

İnternet Haber

rstar1
08 Haziran 2010, 17:20
Konyaspor, geçen sezon Diyarbakırspor'da oynayan Adnan Güngör ve Burak Karaduman'la Belçika'nın RSC Charleroi takımında forma giyen Mahamoudou Kere'yi renklerine bağladı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1028139.jpg

Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e “merhaba“ diyen Konyaspor, 28 yaşındaki defans oyuncusu Mahamoudou ile 3 yıllık, 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Adnan Güngör ve 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Burak Karaduman ile de 2 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde başarılı bir takım oluşturmak için çalıştıklarını belirten Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, şöyle dedi:“Konyaspor’a faydalı olacak oyuncuları kadromuza dahil ediyoruz. Burkina Faso milli takımının kaptanı ve 11 sezon Belçika’nın Charleroi takımında oynayan Mahamoudou Kere’yi uzun zamandan beri takip ediyorduk. Takımımıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca kendilerini oynadıkları takımlarda ispat eden Adnan Güngör ve Burak Karaduman’ı da renklerimize bağladık. İmzaların hem Konyaspor'a, hem de kendilerine hayırlı olmasını diliyorum.“

rstar1
08 Haziran 2010, 17:24
Antalyaspor Yönetim Kurulu, daha önce prensipte anlaştığı Necati Ateş ile 2 yıllık sözleşme yeniledi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1028309.jpg

Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki imza töreninde ayrıca A2 takımından İsmail Çetin, Gökhan Yılmaz, Gökhan Korkmaz, Enes Eser ve Halim Demirok'a profesyonel imza attırıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Başkan Hasan Akıncıoğlu, "Antalyaspor geçen sezon çok başarılı bir dönem yaşadı. Necati Ateş'in bu başarıda katkısı çok büyük oldu. 48 kez milli formayı giymiş, bugüne kadar toplam 128 gole imza atmış ve Türkiye'de kendini kanıtlamış bir oyuncu ile yeniden anlaşmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. İnanıyorum ki, önümüzdeki sezon da aynı performansı fazlasıyla gösterecek ve Antalyaspor çıtayı yükseltecektir. Kendisini ve 5 genç futbolcu kardeşimizi de profesyonel olmasından dolayı kutluyor, Antalyaspor için her şeyin güzel olacağına inanıyorum" diye konuştu.

FENERBAHÇE'Yİ BEKLEMEDİM
Kalabalık bir medya grubunun izlediği imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Necati Ateş, "Antalyaspor'da çok güzel insanlarla birarada yaşıyorum. Çok mutluyum. Bunu da 2 yıllık sözleşmeye imza atarak kanıtladım" dedi. Sezon bittikten sonra başta Fenerbahçe olmak üzere birçok kulüpten teklif aldığını belirten Ateş, "Ancak Antalyaspor'a verdiğim bir sözü tüm görüşmelerimde dikkate aldım. Fenerbahçe'den gelen teklifte beklemem istendi. Ancak bekleyecek zamanım yoktu. Sözümün arkasında durdum ve Antalyaspor'a imza attım. Aile olarak mutlu olduğumu söyleyebilirim. Önümüzdeki sezon daha başarılı olacağıma, Antalyaspor'un çıtasını yükselteceğimize yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Necati Ateş, basında Beşiktaş'tan kendisine teklif geldiği yönünde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da sözlerine ekledi. A2 takımın başarısına imza atan 5 genç oyuncu da "Bu bizim hayatımızın dönüm noktası. Daha çok çalışıp, yetiştiğimiz kulübe daha büyük katkı sağlayarak karşılık vereceğiz" dedi.

rstar1
08 Haziran 2010, 17:26
Transfer piyasasında özellikle yerli oyunculardan eli yanan Bucaspor, genç isimlere yöneldi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1028333.jpg

Daha önce Kocaelispor'dan Atahan, Hacettepe'den de Serkan Atak'ı alarak geleceği parlak isimleri kadrosuna katan Bucaspor, 3'üncü Lig ekiplerinden Darıca Gençlerbirliği'nde forma giyen Oğuz Başaran ve Malatya Belediyespor'un santrforu Ergun Cengiz'i renklerine bağladı. Basın Sözcüsü Şeref Üstündağ, transferleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Dardanelspor'dan Samet Albayrak'a talip olduk, ancak 500 bin dolar bonservis bedeli istediler. Artık bu tür bonservis bedelleri, Süper Lig'de bile kolay kolay ödenmiyor. Genç arkadaşlarımızdan beklentimiz büyük. Yabancı transferindeki çalışmalarımız ise teknik direktör Bülent Uygun'un raporları doğrultusunda sürüyor.”

rstar1
08 Haziran 2010, 17:27
Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, olumlu transferler yapıp çok daha güzel bir Sivasspor ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1028350.jpg

Bakkal, yönetim ve teknik heyetin ortaklaşa güzel işler yapma düşüncesinde olduğunu belirtti. Transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bakkal, amaçlarının hata yapmadan isabetli transferler gerçekleştirmek olduğunu kaydetti.

Yetenekli oyunculardan kurulu iskelet bir kadrolarının bulunduğunu, bu kadroyu yapacakları takviyelerle güçlendirmek istediklerini anlatan Bakkal, "Amacımız olumlu transferler yapıp çok daha güzel bir Sivasspor ortaya çıkarmak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Transferde aceleci davranmıyoruz. Daha önümüzde 70-80 gün var" dedi.

Yeni sezon hazırlık kampıyla ilgili de bilgi veren Bakkal, 28 Haziran’da top başı yapacaklarını belirterek, "17 Temmuz’a kadar Sivas’tayız. Sonra yurt dışına çıkıyoruz. 2 Ağustos’a kadar Hollanda’da kamp yapacağız. 2 Ağustos’ta Türkiye’ye döneceğiz ve lige hazırlanacağız" diye konuştu.

UEFA PRO-LİSANS GÜNCELLEME KURSUNDA
Antalya’da devam eden UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu’na katılarak teknik direktörlük konusundaki bilgilerini geliştiren Rıdvan Dilmen, Ertuğrul Sağlam gibi Türk futbolunun yetiştirdiği birçok başarılı teknik adamla birlikte bu kursta futboldaki ileri düzey teknik ve taktik çalışmalar hakkında bilgiler edinen Mesut Bakkal, diğer yandan da Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve transfer komitesinde yer alan yöneticilerle birlikte yeni sezonda güçlü bir takım oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

CEYHUN ERİŞ’İN DURUMU
Bu arada, ismi Sivasspor ile anılan tecrübeli oyuncu Ceyhun Eriş ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Teknik direktör Mesut Bakkal’ın oyun kurucu pozisyonundaki Ceyhun Eriş’i kadroda görmek istediği kaydedildi.
Gole dönük orta saha oyuncusu Ceyhun Eriş’in de Sivasspor’a gelmek istediği, bu oyuncu ile Sivasspor yönetimi arasında ufak tefek anlaşma şartlarının konuşulduğu, transferin önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceği ifade edildi.

Manisaspor’dan transfer edilen Mehmet Nas’ın ardından Ceyhun Eriş’in de kadroya dahil edilmesi ile birlikte orta alanın güçleneceği, yetenekli, teknik kapasitesi yüksek, oyun kurucu özellikleri olan bu iki futbolcunun Sivasspor’a önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

rstar1
08 Haziran 2010, 17:28
Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç ile yollarını ayıran Sivasspor'un, kaleci arayışlarını sürdürdüğü öğrenildi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1028366.jpg

Kaleci Akın Vardar ile yeniden anlaştığı belirtilen kırmızı beyazlı ekibin, Akın’ın yanına yeni bir kaleci arayışında olduğu bildirildi.

rstar1
12 Haziran 2010, 13:41
Ömer Erdoğan, Mustafa Keçeli, İvankov ve son olarak da Krita... Sözleşmeleri biten futbolcularla bir bir anlaşan Bursaspor, son olarak Rumen oyuncuyla mukavele yeniledi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1032809.jpg

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın isteği doğrultusunda Krita ile devam kararı alan Yeşil-Beyazlılar, futbolcularının sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. Öte yandan Timsah’ın genç futbolcularından Yenal, Antalyaspor’a kiralık olarak verildi. Bursa’da istediği çıkışı yapamayan genç savunmacı, yeni sezonda Kırmızı-Beyazlı formayı giyecek.

rstar1
12 Haziran 2010, 13:43
Kırmızı Beyazlılar gole dönük iki orta saha oyuncusu ile anlaştı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1033040.jpg

Kulüpten yapılan açıklamada, İsveç İkinci Ligi takımlarından Assyriska’da oynayan Ceyhun Eriş ve Giresunspor’da kiralık oynayan Bolivyalı Ricardo Pedriel Suarez ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağı belirtildi.

rstar1
12 Haziran 2010, 13:44
Vederson'u renklerine katan German Denis'le büyük ölçüde anlaşan Bursaspor, orta sahaya takviye için kolları sıvadı. Timsah, Güney Afrikalı yıldızla temaslara başladı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1032817.jpg

Transfer çalışmalarını gizli bir şekilde yürüten Bursaspor, savunma ve hücum hattının ardından şimdi de orta sahayı güçlendirmek için harekete geçti. Yeni sezonda üç kulvarda mücadele edecek olmasından dolayı alternatifli bir kadro kurmayı planlayan Yeşil-Beyazlılar işi sıkı tutuyor. Vederson’u renklerine katan, Arjantinli golcü German Denis’le büyük ölçüde anlaşma sağlayan Timsahlar, şimdi de Güney Afrika Milli Takımı’nın vazgeçilmez ismi Aaron Mokoena’ya kanca attı. İdareciler, bonservisi 2 milyon Euro olan 30 yaşındaki oyuncu için kulübü Portsmouth ile görüşmelere başladı.

Meksika’ya geçit vermedi
Ajax, Germinal Beerschot, Genk, Blackburn Rovers formaları da giyen Mokoena, ülkesinde milli formayı 100 kez giyen ilk futbolcu unvanını da elinde bulunduruyor. Bu arada yıldız futbolcu, Dünya Kupası’nda ülkesi Güney Afrika’nın Meksika ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada başarılı bir grafik çizdi, rakiplerinin hücum organizasyonlarında iyi yer tuttu.

rstar1
12 Haziran 2010, 13:45
“Geçmiş yönetimin borçlarından başımızı alamıyoruz” açıklamaları yapan Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, Basın Sözcüsü Avni Kavlak ve yönetim kurulu üyelerinin geçen sezon devre arası Antalya kampından kalan 22 Bin TL olan bakiyeyi ödemediği ortaya çıktı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1033241.jpg

Alacaklı firma Ahmet Gökçek yönetimindeki Ankaragücü’nü icraya vererek 22 Bin TL olan ana para ile birlikte masraflarlar, faiz ve avukatlık ücretiyle Ankaragücü Kulübü’nden 39 Bin TL civarında para alacak.

02-01-2010 /11-01-2010 tarihleri arasında Antalya’da kamp yapan Ankaragücü’nün aracı acenteyle yaptığı anlaşmada 101 bin 544 TL tutan ve 79 Bin 544 TL’ sini ödeyen Ankaragücü yönetimi, kalan 22 bin TL tutarındaki bakiyeyi 6 aydır yatırmayınca kamp için otele aracı olan firma Ankaragücü Kulübü’nü icraya verdi.

Acente firmanın Avukatı Ankaragücü Kulübü’ne 4 Mayıs 2010 Tarihinde Ankara 24. İcra dairesine 2010- 6618 nolu dosya ile dava açarak haciz kararı aldırdı. Kamp için otel rezarvasyonu yapan Acente İlk davayı Ankaragücü A.Ş’ye açtı, muhatap bulamayınca yanlış dava açtıkları ortaya çıktı. Ankaragücü A.Ş Avukatları itiraz edince Acente evraklarda düzeltme yaparak bu sefer Ahmet Gökçek Başkanlığı’ndaki Ankaragücü spor Kulübü’ne dava açtı. 4 Mayıs 2010 günü 6 aydan beri ödenmeyen 22 Bin TL lik alacağı için icra kararı aldırdı. Alacaklı firmanın Avukat masrafları ve faizlerle birlikte Ankaragücü’nden yaklaşık 39 Bin TL civarında alacağı olduğu belirtildi.

rstar1
14 Haziran 2010, 01:26
UEFA Pro Lisans Kursu nedeniyle Antalya'da bulunan Rıza Çalımbay, Eskişehirspor'un gelecek sezon daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1033866.jpg

Üç büyükler ve Trabzonspor’un gelecek sezon kadrolarını güçlendireceklerine dikkat çeken başarılı teknik adam, Bursaspor’un başarısıyla birlikte Anadolu takımlarının özgüven kazandığını söyledi. Çalımbay, “Artık ilk 5’te Anadolu takımlarının da olacağına inanıyorum. Eskişehirspor’un da taraftarıyla birlikte zirveyi kovalayacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

rstar1
14 Haziran 2010, 01:28
Güney Afrikalı yıldız Mokoena'yla orta sahayı sağlama almak isteyen Timsah, Manchester City'nin serbest bıraktığı Zimbabweli forvet Benjani'yi de listeye dahil etti.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1033890.jpg

Germain Denis ile görüşmelerini sürdüren, savunmasını Güney Afrika Milli Takımı’nın değişmezlerinden Mokoena’yla güçlendirmek isteyen Şampiyon, forvet arayışlarını da sürdürüyor... Bursaspor son olarak Manchester City’nin serbest bıraktığı 32 yaşındaki golcü oyuncu Zimbabweli Benjani’yi de renklerine katmak için temaslara başladı. Golcü oyuncu için Tigana da Beşiktaş’ta teknik direktörlük yaptığı yıllarda Siyah-Beyazlı formayı giymesi için girişimde bulunmuş, ancak golcü oyuncu Manchester City’den gelen teklifi kabul ederek Türkiye’den gelen teklifleri geri çevirmişti.

Zimbabweli son olarak geçtiğimiz sezon devre arasında Galatasaray’ın da transfer gündemine girmişti. İngiliz kulübünün son yıllarda gerçekleştirdiği flaş transferler sonrası fazla forma şansı bulamayan Benjani, geçtiğimiz sezon Premier Lig’de 10 maçta boy gösterme şansı yakaladı.

Veli’ye Sivas kancası
Öte yandan Sivasspor’un, Bursaspor’un orta saha oyuncusu Veli Acar’la ilgilendiği öğrenildi. Sivasspor yönetiminin Veli için Bursalı yöneticilerle gelecek günlerde masaya oturacağı gelen bilgiler arasında. Güngören Belediyespor’dan transfer edilen genç file bekçisi Harun Tekin’in de takıma katılmasıyla kaleci Yavuz’un durumunun ne olacağı ise merak konusu.

rstar1
14 Haziran 2010, 01:30
Bursaspor'un, Dinamo Tiran takımında forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Elis Bakaj'ı gündemine aldığı iddia edildi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1034394.jpg

Transfer çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Bursaspor'da yönetim, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın listesinde bulunan isimlerle görüşmelerine devam ediyor. Kadrosuna Fenerbahçeli Vederson'u katarak ilk transferini gerçekleştiren Bursaspor, Arnavutluk ekiplerinden Dinamo Tiran ve Arnavutluk Milli Takımı'nın genç yeteneği Elis Bakaj ile ilgilendiği iddia edildi. Arnavutluk'ta yayın yapan internet siteleri ve gazetelerde çıkan haberlere göre, Bursaspor gelecek vadeden oyuncular arasında gösterilen yetenekli futbolcu Elis Bakaj ile ilgileniyor. Yapılan haberlerde, Dinamo Tiran takımı formasıyla bu sezon attığı 15 golle takımına büyük katkı sağlayan Bakaj için Bursaspor kulübünden resmi teklifin henüz yapılmadığı belirtildi.

rstar1
14 Haziran 2010, 17:35
Geçtiğimiz sezon zirveyi kimseye kaptırmayan Timsah, şampiyonluğu son anda elinden aldığı Fenerbahçe'nin oyuncularına gözünü dikti...

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1034948.jpg

Kadrosunu daha da güçlendirmek isteyen Bursaspor’un, Fenerbahçe’de fazla forma şansı bulamayan Önder Turacı, Cristian Baroni ve Bekir İrtegün’e talip olduğu öğrenildi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın, bu oyuncular hakkında olumlu düşündüğü, Sarı-Lacivertli yöneticilerle anlaşılması durumunda ikisini de kadroda görmek istediği ifade edildi. Cristian’ın bu transfere sıcak bakmadığı öğrenilerken, fazla forma şansı bulamayan Önder ve Bekir’in Bursa’ya gidebileceği ifade edildi.

Elis Bakaj iddiası
Öte yandan Arnavutluk medyasında çıkan haberlere göre, Bursaspor Dinamo Tiranlı Elis Bakaj’la ilgileniyor. Geçtiğimiz sezon Dinamo Tiran ile şampiyonluk sevinci yaşayan Bakaj, 27 maçta 13 gol atarak takımına büyük katkı sağladı. 23 yaşındaki oyuncu, yaratıcılığını kullanarak rakip savunmaları aşabiliyor.

rstar1
14 Haziran 2010, 17:36
Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, transfer çalışmalarının sürdüğünü, birkaç gün içinde 2 veya 3 yabancı oyuncuyu takıma katabileceklerini söyledi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1035561.jpg

Nayman, yeni sezon için kadro oluşturma çalışmalarını, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın raporu doğrultusunda büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirtti.

Görüşmelerin bazı oyuncularda son aşamaya geldiğini dile getiren Nayman, kulübün menfaatleri doğrultusunda isim açıklamadıklarını, ancak bu hafta içinde önemli gelişmelerin olabileceğini vurguladı.
Nayman, yurtdışında belirlenen oyuncuların menajerleri ile görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, "Birkaç gün içinde 2 veya 3 yabancı oyuncuyu kadromuza katabiliriz. Amacımız yeni sezon hazırlıklarının başlayacağı 28 Haziran’a kadar kadroyu büyük ölçüde oluşturmak" dedi.

Sercan Yıldırım’ın Beşiktaş’a Zapotocny ve Holosko ile 3 milyon avro karşılığında verildiği yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Nayman, şunları kaydetti: "Öyle teklifler yapılmış olabilir. Sercan ile birçok kulüp ilgileniyor ama henüz bize ulaşmış resmi bir teklif yok. Sercan gibi bir oyuncuya teklif gelmesi de gayet normal. Biz Bursaspor olarak Sercan veya başka bir oyuncumuzu satmayı düşünmediğimizi söylemiştik. Ancak, öyle bir teklif olur ki bu konuda tek yetkili olan Başkan İbrahim Yazıcı da ’tamam’ der. Yani Sercan ile ilgili söyleyebileceğimiz kulübümüze resmi bir teklifin gelmediğidir."

Nayman, "Sercan’ın gitmesi durumunda yerine alınacak oyuncu belli mi?" yönündeki soruyu ise, "Biz Sercan’a ’gidecek’ gözüyle bakmıyoruz ama elbette hocamızın bu konuda kafasında bir (b) planı vardır" diye yanıtladı.

rstar1
14 Haziran 2010, 17:36
Süper Lig'in yeni temsilcisi Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor'un orta alan oyuncusu Ragıp'ı renklerine bağladı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1035237.jpg

Önümüzdeki sezon için iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen Karabükspor’un, Ragıp ile bir yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Bu arada Sertan’ın ise Adanaspor ile anlaştığı bildirildi.

rstar1
14 Haziran 2010, 17:38
Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilmek için transfer çalışmalarını sürdüren Bursaspor, Arjantinli orta saha oyuncusu Federico İnsua'yı renklerine katmak için düğmeye bastı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1035569.jpg

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan'ın, Boca Juniors'ta kiralık olarak forma giyen Federico Insua'nın menajeriyle görüşmek üzere Almanya'nın Münih kentine gittiği bildirildi. Arjantinli futbolcunun menajerleriyle yapacağı görüşmelerde anlaşma sağlanması halinde Mestan'ın İnsua ile birlikte Bursa'ya döneceği ve imzaların kısa sürede atılacağı öğrenildi.

ORTA SAHANIN TECRÜBELİ OYUNCUSU
30 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu İnsua, Boca Juniors'ta kiralık olarak forma giyiyor. Bonservisi, Meksika'nın Club America takımında bulununan tecrübeli futbolcu, Messi'den önceki zamanlarda Arjantin'in Maradona'sı olarak gösteriliyordu. İnsua, Arjantin Milli Takımı'nda 14 kez görev yaptı. Orta sahanın ortasında ve sol açıkta oynayan Arjantinli futbolcu, İspanya'nın Malaga ve Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımlarında da forma giydi.

rstar1
14 Haziran 2010, 17:39
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, ileriki dönemlerde Türk antrenörlerinin Avrupa arenasında boy göstereceğine inandığı söyledi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1035722.jpg

Özdilek, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen ’2010 Osman Sayın Zorunlu Bölgesel Futbol Antrenör Gelişim’ seminerinde yaptığı konuşmada, antrenörlüğün çok zor bir iş olduğunu belirterek, "Antrenörlük eğitmenliktir, öğretmenliktir, insanlarla uğraşmaktır. İnsan makine değil ki çekişle düzeltesin. Onun için biz davranışımıza, duruşumuza, aksanımıza, her şeyimize dikkat etmeliyiz" dedi.

Futbolun temel noktasının alt yapı olduğunun altını çizen Özdilek, şöyle devam etti:

"Alt yapı olmadan Türk futbolunu, Türk futbolcusunu bir adım ileriye ***ürme şansınız yok. Bakınız bir çok arkadaşımız Süper Lig’de oynamasına rağmen, milli takım oyuncusu olmasına rağmen, pozisyon hatası yapan, hava topu zamanlaması yapamayan birçok oyuncuyla çalışıyoruz. Altyapıdan gelen oyuncu hem fiziksel hem zihinsel olarak hazır gelmeli. Üst kademedeki antrenör bunlarla vakit kaybetmemeli. O yüzden alt yapı antrenörlüğü bu anlamda çok önemli. İşin başlangıç noktası.

Başarı hiçbir zaman tesadüfi değildir. İçinde arı kelimesi var. Arı gibi çalışmak var. Geçen sezon 2 puanlı Antalyaspor’a gittim. Karşısında fiziksel ve zihinsel olarak bitmiş oyuncu grubu, inancını kaybetmiş kamuoyu, karamsar yönetim kurulu ve düşmeyi kafasında netleştirmiş bir medya var. Sonra biz geldik. Ekibimle dedik ki, ’bu takım düşmeyecek’. Önce biz inanmalıyız ki bu sinerjiyi karşımızdaki insanlara verelim. Sonuca baktığımız zaman ligde kalmış bir Antalyaspor. Biz 26 tane final karşılaşması oynadık. Biz bir bedel ödedik. 24 saatin 16 saatini kulüpte yaşadım. 6 ay kulüpte yattım. Oyuncularla aynı havayı teneffüs ettim. Çok badireler atlattık ama inancımızda asla taviz vermedik. Oyuncuyu kandırma imkanınız yok. Oyuncu hocasının yüzüne baktığı zaman kişiliğini, işine olan ciddiyetini fark eder. Onun için inanç olmadan başarı elde edemiyorsunuz."

"NASIL BİTİRDİĞİNİZ ÖNEMLİ"
"Türkiye’de gerçek olan bir şey var, nasıl başardığınız değil nasıl bitirdiğiniz önemli" diyen Özdilek, "Son noktayı hepimiz hatırlıyoruz. Bursa şampiyon, Fenerbahçe ikinci, Antalyaspor 9. oldu. Emek vermeden zaman harcamadan yüreğinizi işe koymadan başarı şansınız yok. Geçen sezon Ankara deplasmanında iken kızım dünyaya geldi, kızımı görmeye gidemedim. Antalya’ya gittim takımla antrenman yaptıktan sonra günü birlik İstanbul’a geldim. Hepimiz bedel ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

Futbolun dünyanın en büyük sektörü olduğuna dikkati çeken Özdilek, "Dünya ekonomi ile krizle boğuşurken ekonominin büyüdüğü tek sektör futbol oldu. O zaman işimizi en iyi şekilde yapma zorunluğumuz var. Bahane etmeyelim zorluklarla mücadele edelim" dedi.

SÜPER LİG’DE 16 TÜRK ANTRENÖR GÖREV BAŞINDA
Seminer çıkışında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Özdilek, Dünya Kupası’ndaki favorisinin sorulması üzerine, "Favorilerim başlarken sadece benim değil bir çok insanın favorisi İspanya ama Almanya’nın turnuva takımı olduğunu göz ardı etmemek lazım. Yarı final, final oynayacağını düşünüyorum. Çünkü ilk maçı olumluydu. Dünya Kupası’ndaki ilk maçlara baktığımızda oyun kalitesinin çok yüksek olmadığını da doğal olarak karşılıyorum, çünkü ilk karşılaşmalar böyle olabilir. Ama bu turlardan sonra daha zevkli olacaktır. Almanya’da iyi başladı. Mesut Özil’in performansının yüksek olması Türk olarak bizi gururlandırdı. Gönül ister ki, Türk milli takımı da orada olsaydı" karşılığını verdi.

"Dünya Kupası’nda neden Türk antrenör yok" şeklindeki soruya ise Özdilek şöyle cevap verdi:
"15-20 yıl öncesine gidersek neden Türk futbolcusu Avrupa’da yok diyorduk. Bu zaman süreçle bağdaşan bir şey. Son dönemde Türk oyuncularının Avrupa’ya açılımı, Türk antrenörlerinin yavaş yavaş Avrupa’ya açılımı. Ayrıca Prolisans’ın gelsin özellikle genç arkadaşlarımızın Türk futboluna değer ve katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde bir çok Türk antrenörünün Avrupa arenasında boy göstereceğine inanıyorum. Karamsar olmadan yolumuza devam etmeliyiz, bu teklifler zaman içinde olacaktır."

"Yabancı teknik adamlara Türkiye’de önemli miktarda tazminat ödeniyor. Ayrıca Türk antrenörlere yeteri kadar şans veriliyor mu" sorusu üzerine Özdilek, "Türk antrenörlere yeteri kadar şans verilmeye başlandı. Süper Lig’de inşallah Aykut da Fenerbahçe ile başlarsa, ligde Beşiktaş ve Galatasaray hariç, diğerleri Türk antrenörler olacak. Bugün 18 takımın 16’sı Türk antrenör. Her şey zaman içinde rayına oturuyor. Türk antrenörlerinin hem zihinsel hem de hedef olarak meslektaşlarından hiç bir farkının olmadığına inanıyorum" dedi.

Batuhan SARIGÜL
30 Eylül 2011, 22:44
BURSASPOR 4-0 GENÇLERBİRLİĞİ (MAÇ SONUCU)

For Vendetta
30 Eylül 2011, 22:46
Off flood'a bak...

Batuhan SARIGÜL
30 Eylül 2011, 22:50
Off flood'a bak...

Arkadaş haber paylaştığı için sorun yok.

----Ekleme----

KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1 - ORDUSPOR : 2

Batuhan SARIGÜL
30 Ekim 2011, 17:08
BURSASPOR 0-0 MANİSASPOR (İLK YARI)

Batuhan SARIGÜL
21 Kasım 2011, 23:17
BURSASPOR: 1 - SAMSUNSPOR: 0 (Gol:
Dk. 72 Chretien Basser)

Batuhan SARIGÜL
04 Aralık 2011, 16:57
MP ANTALYASPOR 2-1 KARABÜKSPOR

Batuhan SARIGÜL
08 Aralık 2011, 21:30
Samsunspor:0 Kayserispor:1

Batuhan SARIGÜL
18 Aralık 2011, 16:16
Manisaspor 0-1 Gençlerbirliği

Batuhan SARIGÜL
07 Ocak 2012, 17:51
BURSASPOR 0-0 MERSİN İDMAN YURDU (İlk Yarı Sonucu)

Batuhan SARIGÜL
07 Ocak 2012, 18:58
MS: Bursaspor 1 - MİY 0 (Gol; 90+3' Batalla)