Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Bilgisayarda Donma ve Kasma
Blue&Typhoon
08 Haziran 2008, 19:56
arkadaşlar bilgisayarım ekran kartı 256 ram 512 harddisk 40 lık sanırım tam bilmiyorum ama 8 gb lik boş alanım var nod32 antivirüs kullanıyorum (antivirüsden dolayı kasma değil)
ama nedenini anlamadığım bir kasma var mesela mp3 klasörünü açıyorum mozilla donuyor(açıkken) yada durup dururkende hiç bişey açmasamda 5 dk geçiyo bakıyorum mozilla donmuş açılmıyo messenger ı açmak için 5,6 kez tıkladığım oluyor bazen nedeni ne olabilir?:wallbash:
bulkan
08 Haziran 2008, 23:37
Sana tavsiyem, messenger ın 7.5 sürümünü kullan.
Live serisi yani 8 ve üstü msn messenger 7.5 e göre 2 kat daya yavaştır.Bir de plus kullanıyorsan tamam :)
Mozilla konusu, zaten mozilla normalde internet explorer a göre çok daha fazla sistem belleği kullanır.Hele de birkaç sekme açtıysan cpu kullanımı zirve yapar :)
Dikkatli olduğun sürece antivirüs, spyware, internet security, vs gibi programlara ihtiyacın yok.
Her maili açmayacaksın, msn de dikkatli olacaksın, her dosyayı almayacaksın, rastgele indirme yapmayacaksın, bilmediğin sitelere girmeyeceksin.Her reklama tıklamayacaksın.
Mesela CCleaner gibi bir optimize aracı mutlaka sisteminde olacak.Günlük makinanı kapatmadan evvel disk ve registry temizliğini yapsan sana getirisi çoktur.Belli aralıklarla windows disk birleştirmeyi kullan.
Sistem C: ye yüklü mesela.Belli aralıklarla C: sürücünde disk birleştirme yap.
Dosya ekleyip sildikçe diskinin izlerinde aralıklar, boşluklar oluşur.Kullanabileceğin alan azalır.Bunun için disk birleştirme önemlidir.Program, oyun vs gibi konularda seçici ol.
Sürekli birşeyler yükleyip silme.Kullanmadığın, işine yaramayan dosyalardan mümkün olduğunca arındır Hard diskini.
Sen şimdi güzelce bir format at.Ardından anakart, ses, ekran kartı vs sürücüleri yükledikten sonra disk birleştirme yap.
metin_99
08 Haziran 2008, 23:46
Bende de oluyordu bir ara...Ramini yükselt, hard diskini de yükseltmende fayda var...80 GB lık taktırsan gayet iyi olur bence...Bir de Power Supply'in çok etkisi oluyor...Senin Power Supply'in kaç watt?
Blue&Typhoon
11 Haziran 2008, 17:42
Mod aranıyor irtibat için Blue_Typhoon@turkcespiker.com
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.