Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Bilgisayarınızı klavye ve ya farenizle açın
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 13:00
Bilgisayarınızı farenizle ve ya klavyenizle açmak için gerekenler burada.Tabii eğer power tuşundan açmaktan sıkıldıysanız işinize yarayacaktır :) Ancak önemli bir not geçeyim hemen bu işlem tüm bilgisayarlarda olmuyor bilgisayarınız yeni olmalı veya 2 seneyi falan doldurmalı eski olanlarda bu işlem uygulanamıyor malesef . DENENMİŞTİR!
Şimdi öncelikle ayarları yapabilmek için BİOS'a girmemiz gerek.Nasıl mı gireceksiniz ? Bilgisayarınız acılırken Delete tuşuna basınız.Fakat bazı bilgisayarlarda BİOS'a girmek için F2 veya F10 kullanılır.Dizüstü bilgisayarlarda ise Ctrl+Alt+Pause kullanılır.
Bios'da INTEGRATED PERİPHERALS bölümüne girin ve Power On function ayarını bulun
Burada genel olarak Button only seçenegi seçilidir.Bu seçeneği Mouse Right yapmanız halinde artık bilgisayarınız Farenizin sağıyla ve klavyenizle açılabilmektedir :)
Birde parolayla açmak var tabi ama bunun ne oldugunu tam olarak bilmiyorum açıkcası :D Çünkü bu denenmedi fakat denemek isterseniz anlatayım hemen;
Az önce mouse right bölümü vardı onu Password olarak ayarlarsanız bilgisayarınız parola ile açılır. KB Power On Password kısmında belirttiginiz herhangi bir BEŞ karakterli bir parola ile makinenizi açabilirsiniz :)
Not!: Bu işlemlerin bilgisayara hiçbir yan etkisi yoktur ! :thumbup1:
Kolay gelsin arkadaşlar! :)
Endless
01 Eylül 2010, 13:11
Teşekkürler deneyeceğim :)
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 13:12
Saolasın :) ama klavyenin başına birşey gelirse sorumlusu ben olmayayım gerçi fareyle birlikte bozulmaz ama yinede sorumlusu ben olmayayım :D :D
Endless
01 Eylül 2010, 13:15
En iyisi başka bir bilgisayarda deneyim :)
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 13:18
haha :D odaha mantıklı :D ama bu parola olayı bazı sinir bozucu küçük misafirlerden bilgisayarı uzak tutuyor güzel olaymış :D biraz araştırdım da parola olayını hani yabancı filmlerde olur ya veri tabanlı bilgisayarlar parolayla açılır onun gibiymiş yani bunu BİOS'a girmeden de yapabiliyorduk diye hatırlıyorum ben :)
InTheTurkey
01 Eylül 2010, 13:21
Bilgisyara bir zarar gelmez ama elektrik faturası kabarık gelir.
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 13:25
hayır bilgisayar kapalı konumda oluyor aynı şey sadece farenin sag tuşu power tuşu görevini görüyor uyku modu gibi değil yani ,)
bulkan
01 Eylül 2010, 13:32
Bilgisayarda fantazi aramayın bence, tavsiye etmem.
Mause veya herhangi bir çevre bileşeninin power tuşu görevi görebilmesi için makinanın uyku modunda olması gerektiğini düşünüyorum.Power görevi görüyorsa bile benim ilgimi çekmediği kesin. ;)
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 13:34
"bilgisayarda fantazi aramayın" :D :D çok güldüm :D :D
Endless
01 Eylül 2010, 13:34
Deneme amaçlı zaten :) Her klavyeye basma veya fareye dokunma ile açılırsa işimiz var :D Küçük çocuklar gelince ne yapacağız :)
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 13:59
dogrudur bende zatn şu anda power düğmesini kullanıyorum zaten :) ama parola olayını düşünmeliyim :D iyi olur kardeşime karşıda korumalı olur kih kih :D
By Hüry
01 Eylül 2010, 14:01
İşiniz gücünüz yokmu sizin yaw:D
anıl20
01 Eylül 2010, 14:36
bilgisayara kullanıcı hesaplarından koyduğunuz şifre rahatlıkla kırılabilir fakat bios a koyduğunuz şifre o kadar kolay değil unutursanız falan bilgisayarınız elden gidebilir. 2-3 sene önce ben bilgisayarı şu an da olduğu gibi çok kullanıyordum.:D babamın kullanıcı hesabından koyduğu şifreyi her gün kırıyordum. babam bir gün net ten araştırıp bios a şifre koymuş tabi ki bende açamıyorum babam dan rica ettim ödev bahanesiyle bilgisayarı açtırdım net ten araştırdım kalkması için bilgisayara kısa devre yaptırmak gerekiyormuş bende denemeye tırstım babam yaz tatilinde kaldırdı bir dahada koymadı yani bios a şifre koymayı kesinlikle önermiyorum.
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 18:33
ozmn koymayalım :D bende yusuf çektim yeni açtım PC yi "anaaa parola koymayı unuttum " dedim."Önce foruma gireyim öyle hallederim" dedim iyiki de girmişim :D
anıl20
01 Eylül 2010, 18:42
şimdi biraz araştırdım kırmanın yolları varmış biraz uğraştırıcı olsada. 2-3 sene önce acayip yusuf çekmiştim :D
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 21:34
buldugun sitenin adını verirmisin eğer unuttum diyorsan ben araştırayım :)
anıl20
01 Eylül 2010, 21:44
http://www.aranelsurion.org/2007/makaleler/kirilmadik-bios-sifresi-birakmayin
Endless
01 Eylül 2010, 21:47
Bios filan karıştırmayın arkadaşlar :) Misafire kardeşlerinize hesap parolası yeter :)
karabaygs
01 Eylül 2010, 22:02
yusuf tan deneyen yok galiba
ıvırzıvır4
01 Eylül 2010, 22:04
Mause veya herhangi bir çevre bileşeninin power tuşu görevi görebilmesi için makinanın uyku modunda olması gerektiğini düşünüyorum.Power görevi görüyorsa bile benim ilgimi çekmediği kesin. ;)
ben aradım yanlışlıkla bilgisayara format atmışım :D
GrknKlbrglu
01 Eylül 2010, 22:20
yusuf tan deneyen yok galiba
parola olayını deneyemiyorum yusuftan da diğerini denedim tık tık yapıp açıyordum :D
anıl20 site için teşekkürler :)
bulkan
01 Eylül 2010, 22:24
bilgisayara kullanıcı hesaplarından koyduğunuz şifre rahatlıkla kırılabilir fakat bios a koyduğunuz şifre o kadar kolay değil unutursanız falan bilgisayarınız elden gidebilir. 2-3 sene önce ben bilgisayarı şu an da olduğu gibi çok kullanıyordum.:D babamın kullanıcı hesabından koyduğu şifreyi her gün kırıyordum. babam bir gün net ten araştırıp bios a şifre koymuş tabi ki bende açamıyorum babam dan rica ettim ödev bahanesiyle bilgisayarı açtırdım net ten araştırdım kalkması için bilgisayara kısa devre yaptırmak gerekiyormuş bende denemeye tırstım babam yaz tatilinde kaldırdı bir dahada koymadı yani bios a şifre koymayı kesinlikle önermiyorum.
Kırmanın basit bir yolu var benim bildiğim.
Makinayı kapatın.Güçten kesin tamamen.Kasayı açın.
Saat piline benzer pil olur anakartlarda.Bios pilidir.Cmos ayarlarınız bunda saklıdır.
Bunu çıkarıp 5-10dk sonra tekrar takarsanız Bios ayarlarınız sıfırlanmış olur, şifre vs de dahil. ;)
anıl20
01 Eylül 2010, 22:28
Kırmanın basit bir yolu var benim bildiğim.
Makinayı kapatın.Güçten kesin tamamen.Kasayı açın.
Saat piline benzer pil olur anakartlarda.Bios pilidir.Cmos ayarlarınız bunda saklıdır.
Bunu çıkarıp 5-10dk sonra tekrar takarsanız Bios ayarlarınız sıfırlanmış olur, şifre vs de dahil. ;)
yukarıda verdiğim sitede yazıyormuş bende yeni öğrendim 2-3 yıl önce araştırdığımda kısa devre yaptırın diyordu bende tırstığım için dokunmamıştım bile daha bir çok yolu varmış :D
bulkan
01 Eylül 2010, 22:33
Kısa devre yaptırma risklidir evet.En temizi dediğim gibi bios ta yanlış bir ayar mı yaptın?Sök tak pili işte bu kadar ;)
GrknKlbrglu
03 Eylül 2010, 00:46
Öğrenmiş oldum vay be :)
pes-in kralı
03 Eylül 2010, 00:56
Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca babamdan fırça da yemek istemiyorum POWER tuşu var basıyorsun 2 dk'ya açılıyor.:)
GrknKlbrglu
04 Eylül 2010, 20:52
konuyu paylaşmak istemiştim vurmayın yüzüme :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.