Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Bu Ne Yaman Çelişki ?
highclass
28 Aralık 2009, 17:32
Türkiye, Euro 2016'ya aday oldu; TFF 2009 UEFA Finali'nin oynandığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nu aday stadyumlar arasında göstermedi!
EURO 2016 adaylık başvurusu çerçevesinde, TFF'nin organizasyon logosunun tanıtıldığı ve maçların oynanacağı statların açıklandığı toplantı, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiştir. Organizasyonun gerçekleştirileceği stadyumlar arasında 2009 UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapmış, ülkemizin en modern ve en güzel stadyumu olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun yer almaması bizleri son derece şaşırtmıştır.
Üzülerek ifade etmek isteriz ki, bu durum, bugünkü TFF'nin yönetim anlayışının geldiği noktanın kamuoyu tarafından anlaşılması bakımından son derece iyi bir örnektir. Bu kararın alınmasında yoğun çabaları olduğunu bildiğimiz, TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in ve Genel Sekreter Vekili Orhan Gorbon'un profesyonel yöneticiler olarak, kulübümüze karşı asla tarafsız olamayacakları bu karar ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önce ulusal basına, kasıtlı olarak stadımızın çevresinde otopark sorunu olduğu şeklinde haberler sızdırılmış, bu şekildeki haberler hemen sonrasında TFF tarafından yalanlanmış ve sonuçta kamuoyu geçtiğimiz hafta açıklanan karara hazırlanmıştır. Bugün proje ve çizim safhasında olan (aday) stadyumların, EURO 2016'ya hazır olacağına inananların, stadımızın çevresindeki bugünkü otopark sorununun 2016'ya kadar çözülemeyeceği gerekçesi ile aldıkları karar ciddiyetten ve objektiflikte uzaktır. Bunun da ötesinde, TFF tarafından alınan karar, 2009 UEFA Kupası Finali'nin stadımızda oynanmasına karar veren UEFA'nın stadımızın yeterliliği konusunda aldığı kararın inkarı niteliğindedir. TFF Başkanı Sayın Özgener tanıtım konuşmasında, "Türkiye'nin son olarak, 2009 UEFA Kupası Finali'ni düzenleyerek uluslararası organizasyonlardaki rüştünü ispat ettiğini" söylemiş, ancak ne var ki TFF'nin rüştünü ispat ettiği final maçının oynandığı stadyum olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, EURO 2016 Finalleri'nin oynanacağı stadyumlar arasına girememiştir. Bu durum karşısında bizler, TFF'nin rüştünü ispat ettiğine ilişkin TFF Başkanının iddialı açıklamalarına şüpheyle bakmaktayız. Kuvvetle muhtemeldir ki, bu açık çelişki üzerine her vesileyle stadımıza olan beğenisini açıklayan başta Sayın M. Platini olmak üzere UEFA yetkilileri de TFF'nin rüştünü ispat ettiğine dair, Sayın Başkanın açıklamasına itibar etmeyeceklerdir.
TFF'nin adaylık başvurusunun değerlendirileceği, Mayıs 2010 tarihinde UEFA tarafından başvurunun kabul edilmesi halinde ve ancak bu tarihte başlansa bile en geç 2016 yılında stadımızın çevresindeki otopark sorunu kalıcı olarak kolaylıkla çözülebilecek bir durumken, bugün mevcut çevresel durum, stadımızın EURO 2016'da ev sahipliği yapacak stadyumlar arasında olmamasına gerekçe olarak gösterilmiştir. Hal böyleyken henüz tek bir kazma vurulmamış stadyumların EURO 2016'ya hazırlanmasının bir sorun olarak görülmemesi ise tam bir çelişkidir.
Fenerbahçe Spor Kulübü (www.fenerbahce.org)
Peckle
28 Aralık 2009, 18:51
Kesinlikle haklı Fenerbahçe yönetimi. Türkiye'nin en iyi stadlarından biri (hatta belki en iyisi), UEFA finaline ev sahipliği yapmış stadın aday olarak gösterilmemesi kafa karıştırıcı...
de_souza
28 Aralık 2009, 18:54
TFF Sırf Aziz Yıldırıma inat olarak yapıyor,al sana kaliteli ligin kaliteli federasyonu...
Ari_38
28 Aralık 2009, 19:02
Şükrü saraçoğlu gibi bir stadın aday gösterilmemesi tff nin fenerbahçe camiyasına yaptığı bir ayıptır...
metin_99
28 Aralık 2009, 19:10
Bana kalırsa Şükrü Saraçoğlu adaylar arasında gösterilmeliydi.
herobjk
28 Aralık 2009, 19:30
İstanbuldan hangi stadlar alınmış peki?
highclass
28 Aralık 2009, 20:13
TFF Başkanı Sayın Özgener tanıtım konuşmasında, "Türkiye'nin son olarak, 2009 UEFA Kupası Finali'ni düzenleyerek uluslararası organizasyonlardaki rüştünü ispat ettiğini" söylemiş, ancak ne var ki TFF'nin rüştünü ispat ettiği final maçının oynandığı stadyum olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, EURO 2016 Finalleri'nin oynanacağı stadyumlar arasına girememiştir.
İşte Asıl kafa karıştıran bu :)
efinho58
28 Aralık 2009, 20:20
İstanbuldan hangi stadlar alınmış peki?
olimpiyat ve seyrantepe.daha bitmemiş stadı koyup türkiyenin en iyi stadını koymuyorlar.
highclass
28 Aralık 2009, 20:25
olimpiyat ve seyrantepe.daha bitmemiş stadı koyup türkiyenin en iyi stadını koymuyorlar.
aynen öyle daha bitmemiş stadı listeye koyuyolar
metin_99
29 Aralık 2009, 20:57
2016'ya kadar o stadlar bitmezse ligi kapatsınlar zaten.
Ama yine de aday gösterilmeliydi...
junate
30 Aralık 2009, 01:30
Sanırım FIFA kurallarını okumayan Aziz baba yine bol keseden sallamış, organizasyonu kaldıracak bir yerde değil Saraç oğlu yapmayın Allah aşkına kurallara göre geniş arazide olmalı toplu taşıma araçları (trenler) ile ulaşım kolay olmalı şehirler arasında geçiş kolay olmalı gibi maddeler var okursanız... Olimpiyat ve seyran tepe'den daha uygunu da yok... Bu sebeple yoksa kasıt yoktur... Herşeyin altında bir şey aranmasa ne güzel olacak!
-hate-
30 Aralık 2009, 01:36
Sanırım FIFA kurallarını okumayan Aziz baba yine bol keseden sallamış, organizasyonu kaldıracak bir yerde değil Saraç oğlu yapmayın Allah aşkına kurallara göre geniş arazide olmalı toplu taşıma araçları (trenler) ile ulaşım kolay olmalı şehirler arasında geçiş kolay olmalı gibi maddeler var okursanız... Olimpiyat ve seyran tepe'den daha uygunu da yok... Bu sebeple yoksa kasıt yoktur... Herşeyin altında bir şey aranmasa ne güzel olacak!
evet sana katılıyorum uefa bir şehirde en fazla 2 stad olabilir demiş..bunlardan biri banko ASLANTEPE olmalı zaten metro ulaşımı stadın kapısına kadar geliyo,otopark desen tribünlerin altında,stad desen avrupanın en güzel stadlarından biri olcak inş.. olimpiyat stadı zaten şampiyonlar ligi finalinin oynandığı stad...gelelim fenerin stadına ne ulaşım kolaylığı var ne otoparkı var....!!!
highclass
30 Aralık 2009, 16:28
evet sana katılıyorum uefa bir şehirde en fazla 2 stad olabilir demiş..bunlardan biri banko ASLANTEPE olmalı zaten metro ulaşımı stadın kapısına kadar geliyo,otopark desen tribünlerin altında,stad desen avrupanın en güzel stadlarından biri olcak inş.. olimpiyat stadı zaten şampiyonlar ligi finalinin oynandığı stad...gelelim fenerin stadına ne ulaşım kolaylığı var ne otoparkı var....!!!
UEFA Finali boşuna mı oynandı o zaman
baranyek
30 Aralık 2009, 17:12
Saçmalamayın arkdaşlar tff nin ne kastı olucak fenerbahçeye bu arada tff aday göstermedi değil uefa kabul etmedi şükrü saraçoğlunu.Uefa kupası farklı Avrupa kupası farklı dünya kupasında o kadar kalabalık olacak ve şükrü saraçoğlundada mekan müsait değil o kalabalığa...
Renkli yazmak yasaktır...
pes-in kralı
30 Aralık 2009, 18:22
arkadaşım sence ne kastı olabilir. aziz yıldırım es-es maçı sonrası ağır konuşmadı mı? bu ve bir sürü sebep. ama ben tff yi kınıyorum uefa 2009 finali o stadda oynanmış. ben TFFye soruyorum bu stadı aday göstermeyecektiniz de neden aday oldunuz böyle bir TFF ile bu lig giderse daha çok tartışmalar kavgalar olur ben bu kadar söylüyorum
-hate-
30 Aralık 2009, 18:59
UEFA Finali boşuna mı oynandı o zaman
uefa nın istediği standartlara fenerin stadı uymuyo boşuna kasmayın kendinizi...bakın aslantepeye metro stadın girişine kadar geliyo,stad desen zaten en işlek yerde,otopark sorunu yok,..vesayre vesayre..
junate
30 Aralık 2009, 19:14
arkadaşım sence ne kastı olabilir. aziz yıldırım es-es maçı sonrası ağır konuşmadı mı? bu ve bir sürü sebep. ama ben tff yi kınıyorum uefa 2009 finali o stadda oynanmış. ben TFFye soruyorum bu stadı aday göstermeyecektiniz de neden aday oldunuz böyle bir TFF ile bu lig giderse daha çok tartışmalar kavgalar olur ben bu kadar söylüyorum
arkadaşlar bu bir çekişme değildir en iyi ulaşımı şartları en iyi 2 stad seçiliyor ve bunlardan 2 si bellidir saraçoğlu sonra gelir, final oynanması bişey değiştirmez sonuçta burda avrupa şampiyonası diyoruz 2 takım seyircisi değil bi sürü insan olcak yapmayın holigan zihniyetle yorumlar yazmayın...
herobjk
30 Aralık 2009, 19:19
Saracoğlunda otopark sorunu var bir kere.Ayrıca gsnin yeni yapılacak stadı daha modern olacak gibi.Haliyle o stadın seçilmesi daha doğru gibi.
pes-in kralı
30 Aralık 2009, 19:19
arkadaşlar bu bir çekişme değildir en iyi ulaşımı şartları en iyi 2 stad seçiliyor ve bunlardan 2 si bellidir saraçoğlu sonra gelir, final oynanması bişey değiştirmez sonuçta burda avrupa şampiyonası diyoruz 2 takım seyircisi değil bi sürü insan olcak yapmayın holigan zihniyetle yorumlar yazmayın...
Amacım böyle bir şey yapmak değil. Ama avrupalı bile Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadını UEFA finalinin oynanması için uygun görmüşken neden bizim TFF bu stadı uygun görmüyor anlamıyorum. Üstelik Fenerbahçe şu an KADİR HAS STADI'ndan sonraki en modern stat. (TÜRKİYEDE Kİ)
junate
30 Aralık 2009, 19:24
Amacım böyle bir şey yapmak değil. Ama avrupalı bile Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadını UEFA finalinin oynanması için uygun görmüşken neden bizim TFF bu stadı uygun görmüyor anlamıyorum. Üstelik Fenerbahçe şu an KADİR HAS STADI'ndan sonraki en modern stat. (TÜRKİYEDE Kİ)
TFF değil arkadaşlar konu başından beri yazılıyor FIFA uygun görmedi tamam final oynanmış doğru ama bu kupa o finale göre büyük ve tek maç değil yani 2 takım seyircisini kaldıracak otel olur ama buraya avrupa akıcak o zaman nereye yetişecek otel işi sadece takım stad modernlik düşünmeyin şükrü saraçoğluna giden var mı bilmem ama ben gs li olarak gittim park büyük problem ve ulaşım olarak olsun stad çevresi dar yol var çünkü bunların hepsi bir faktördür bir final ile bir kupayı bir tutmayalım...
highclass
30 Aralık 2009, 20:07
TFF'nin adaylık başvurusunun değerlendirileceği, Mayıs 2010 tarihinde UEFA tarafından başvurunun kabul edilmesi halinde ve ancak bu tarihte başlansa bile en geç 2016 yılında stadımızın çevresindeki otopark sorunu kalıcı olarak kolaylıkla çözülebilecek bir durumken, bugün mevcut çevresel durum, stadımızın EURO 2016'da ev sahipliği yapacak stadyumlar arasında olmamasına gerekçe olarak gösterilmiştir. Hal böyleyken henüz tek bir kazma vurulmamış stadyumların EURO 2016'ya hazırlanmasının bir sorun olarak görülmemesi ise tam bir çelişkidir.
burayı okumadınız sanırım otopark sorunu falan bunlar 2016'ya kadar çözülebilicek şeyler
efinho58
30 Aralık 2009, 20:31
türkiyenin en modern stadını görmezden gelip bitmeyen stadın özelliklerini sayarak stadı övenlere bir şey diyemiyorum. yukarıdaki mesajda belirtildiği gibi park sorunu kolaylıkla giderilebilir.2016ya kadar seyrantepenin planı biterse başarıdır.
Peckle
31 Aralık 2009, 00:25
Aslantepe daha yapılmadı, 2016'ya kadar yapılacak diyorlar.
Pekii, bu 6 yıl içerisinde Şükrü Saracoğlu stadında hiç bir gelişme olmayacak mı?..
Mad_Dragon
31 Aralık 2009, 01:23
Size işin en can alıcı yanını söyleyeyim mi? UEFA, geçen seneki final Kadıköy'de oynandığı için Şükrü Saraçoğlu'nu istemedi. Nasıl mı? Geçen yılki finalde, ülkemizden ve yurt dışından birçok taraftar, gazeteci, televizyoncu stada geldi. Fakat stad şehrin tam göbeğinde olduğu için, bırakın trafiği, giriş-çıkış kalabalığını; canlı yayın araçlarını koyacak yer bile bulunamadı. Otopark sorunundan bahsetmiyorum bile. Eğer geçen yılki final Kadıköy'de yapılmasaydı, UEFA bu gerçeği göremediği için belki de izin verecekti.
İşin bir de başka bir yönü var. Hepimizin bildiği gibi Fenerbahçe, maçlarını Türkiye'nin en iyi stadında, Türkiye'nin en kötü zemini üstünde oynuyor. 2000 yılında, stadın ilk düzenlemelerine başlandığından beri bu sorun giderilememiş. Buna bahtsızlık mı diyelim, klasik Türkiye manzarası mı diyelim, yorumu size bırakıyorum.
Stadın bir diğer sorunuysa, tribünler. Fenerbahçe; ligde olsun, Avrupa'da olsun, maçlarını 52.000 kişi önünde oynayabiliyor. Ancak geçen yılki finalde UEFA, güvenlik sebebiyle tribünlerin bazı bölümlerini kullanıma kapadı ve maç, resmi kaynaklara göre 37.000 kişi tarafından seyredildi. UEFA Finali için 3 yılda tam olarak alınamayan güvenlik önlemlerinin, Euro 2016'ya kadar alınabileceğini ve turnuvadaki maçların 50.000 kişiye oynanabileceğini kim garanti edebilir?
Son olarak şunu söylemek istiyorum; ister UEFA Kupası'nın, ister Dünya Kupası'nın finali oynanmış olsun, sonuçta bu stad, 1982 yılında yapılıp günümüze kadar modernize edildi. Elimizde TT Arena gibi, sıfırdan, UEFA kurallarına uygun olarak yapılan bir stad varken, Şükrü Saraçoğlu her zaman ikinci plândadır.
Peckle
31 Aralık 2009, 02:01
TT Arena'nın 2016'ya kadar yapılacağı da kesin değil bana kalırsa...
Mad_Dragon
31 Aralık 2009, 02:07
TT Arena'nın 2016'ya kadar yapılacağı da kesin değil bana kalırsa...
Stad seneye bitiyor, dert etme. Bir stadın yapımında bir yıl gecikme olur, iki yıl da olur, fakat altı yıl olmaz!
Peckle
31 Aralık 2009, 13:08
Aynı süre zarfı içinde Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki sorunlar giderilemez mi? Ben de bunu soruyorum...
-YaLan-
31 Aralık 2009, 14:11
Herşeye fanatikçe neden yaklaşıyorsunuz ki? Sanki kaçınız gidip maç seyredecek ? Boş işler bunlar,önümüzde 2 önemli rakip varken bizim seçilmemize ihtimal bile vermiyorum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.