Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Daum'un Ofansif Orta Saha Israrı
Mahşer
25 Aralık 2009, 16:12
Fenerbahçe'de yabancı transfer arayışları hız kazandı. Daum, ofansif orta saha oyuncusu takviyesi isterken, Deivid'in takımda kalıp kalmayacağı transfer stratejisini belirleyecek.
http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/daum_dusunceli_.hlarge.jpg
Roberto Carlos'un ülkesine dönmesinin ardından yabancı kontenjanı açılan Fenerbahçe'de gözler yeniden transfere çevrildi. Teknik direktör Christoph Daum ve Sportif Direktör Aykut Kocaman, devre arası tatili ile birlikte arayışlara başladılar. Yönetim kurulu ile bir araya gelmesi beklenen ikili, konu ile ilgili yönetime bir rapor verecek.
Daum'un yabancı oyuncu tercihini hücum hattı için yapması beklenirken, nokta santrafor yerine hücum özellikleri fazla olan bir orta saha oyuncusu takviyesi için ısrarcı olduğu öğrenildi.
Sarı-lacivertlilerin transfer stratejisini belirleyecek bir diğer kilit nokta ise Deivid de Souza'nın durumu olacak. Sezon başından bu yana sakatlıklar nedeniyle beklenen verimin alınamadığı Brezilyalı futbolcuya Yunanistan'dan gelen teklifin tatmin edici olması halinde, bu oyuncunun da satılması gündeme gelecek. Teknik heyetin raporunda, Deivid'den faydalanabileceğini belirtmesi halinde ise bir yabancı transferi ile ara transfer dönemi kapatılacak.
Fenerbahçe yönetimi, bir süredir kulubü Bucaspor ile görüsmeler yaptığı forvet oyuncusu Mehmet Batdal'ın transferinden de vazgeçti.
ColdFear
25 Aralık 2009, 17:10
Güiza'yı satıp, Sercan'ı alsınlar, birde Alex'i satsınlar, onun yerine Özer oynar. Sağ kanadada Volkan Şen... ( Farkındasanız her mesajımda Volkan ile Sercan diyorum.... )
efinho58
25 Aralık 2009, 17:17
volkan şen olur ama sercanı istemem.
Mahşer
25 Aralık 2009, 17:18
Güiza'yı satıp, Sercan'ı alsınlar, birde Alex'i satsınlar, onun yerine Özer oynar. Sağ kanadada Volkan Şen... ( Farkındasanız her mesajımda Volkan ile Sercan diyorum.... )
O Kadar da değil bence Alex giderse olmaz
Peckle
25 Aralık 2009, 17:35
Alex'i satsınlar diyorsun da takımın en skorer ismi...
ColdFear
25 Aralık 2009, 17:36
Alex'i satsınlar diyorsun da takımın en skorer ismi...
Sence Alex'in yerine banko Özer ve ya Semih oynasa Alex'i geçemiyecek mi ? ( Bence fark bile atarlar... )
Peckle
25 Aralık 2009, 20:33
Sence Alex'in yerine banko Özer ve ya Semih oynasa Alex'i geçemiyecek mi ? ( Bence fark bile atarlar... )
Bence de öyle ama takımdan ilk gönderilecek isim Alex olmamalı
pes-in kralı
25 Aralık 2009, 22:21
ColdFear bilmem kaç yaşındasın ama affdersin bana göre futboldan bir nebze anlamıyorsun. Daha doğrusu kimse anlamıyor ya da anlamak istemiyor bu takımda Alex olmassa olmaz. Gir istatistiklere gör ALEX'in oynamadığı maçların yarısından fazlasında Fenerbahçe puan kaybetti. Adam yürüyor ama hiç olmassa sahada en olmadık yerde harika işler yapıyor. Bunun için Alex bu takımda.
-hate-
25 Aralık 2009, 23:17
alex in gönderilmesini bir galatasaraylı olarak isterim:)çünkü fener onsuz hiç bir şey yapamıyor.. kısacası alex oynamassa fener sıradan bir anadolu takımı gibi oynuyor..fener için alexin gönderilmesi büyük aptallık olur..
ColdFear
27 Aralık 2009, 12:21
ColdFear bilmem kaç yaşındasın ama affdersin bana göre futboldan bir nebze anlamıyorsun. Daha doğrusu kimse anlamıyor ya da anlamak istemiyor bu takımda Alex olmassa olmaz. Gir istatistiklere gör ALEX'in oynamadığı maçların yarısından fazlasında Fenerbahçe puan kaybetti. Adam yürüyor ama hiç olmassa sahada en olmadık yerde harika işler yapıyor. Bunun için Alex bu takımda.
Sen böyle geride kalmış futbolla devam et ! Bir bak bakalım iyi takımlara. Bi' kişiye bağlılık var mı ? Guardiola " Messi'nin diğer takım oyuncularından bir farkı yok. " gibi birşey demişti. Bak, adamdaki zihniyete bak. Messi olmasın benim için farketmez diyor. Şimdi diyeceksiniz " Niye Barça'yı örnek gösteriyorsun, Fener ile bir mi ? " bir değil, ama eğer iyi bir takım olmak istiyorsak yukardakilere bakarak örnek almalıyız. Sen nasıl dersin " Alex'e bağlıyız." ? KOSKOCA FENERBAHÇE niye tek bir adama bağlı olsun ? Alex gitsin FENERBAHÇE kimseye bağlı olmadan oynamayı öğrensin ! Ayrıca bir bak büyük takımlara koşmadan oynayan bir futbolcu var mı ? Maç boyunca yürüyen, maçtan sonra hiç terlememiş bir oyuncu var mı ? Messi ( dünyanın en iyisi ) pres yapıp, koşuyor, yırtınıyor. Bunları anlayın artık ! Birde gelmiş bana " Futboldan anlamıyorsun" diyorsun, bunu bi kafayı çalıştırıp yazsaydın, heralde yazdıktan sonra hemen silerdin.
efinho58
27 Aralık 2009, 12:52
Sen böyle geride kalmış futbolla devam et ! Bir bak bakalım iyi takımlara. Bi' kişiye bağlılık var mı ? Guardiola " Messi'nin diğer takım oyuncularından bir farkı yok. " gibi birşey demişti. Bak, adamdaki zihniyete bak. Messi olmasın benim için farketmez diyor. Şimdi diyeceksiniz " Niye Barça'yı örnek gösteriyorsun, Fener ile bir mi ? " bir değil, ama eğer iyi bir takım olmak istiyorsak yukardakilere bakarak örnek almalıyız. Sen nasıl dersin " Alex'e bağlıyız." ? KOSKOCA FENERBAHÇE niye tek bir adama bağlı olsun ? Alex gitsin FENERBAHÇE kimseye bağlı olmadan oynamayı öğrensin ! Ayrıca bir bak büyük takımlara koşmadan oynayan bir futbolcu var mı ? Maç boyunca yürüyen, maçtan sonra hiç terlememiş bir oyuncu var mı ? Messi ( dünyanın en iyisi ) pres yapıp, koşuyor, yırtınıyor. Bunları anlayın artık ! Birde gelmiş bana " Futboldan anlamıyorsun" diyorsun, bunu bi kafayı çalıştırıp yazsaydın, heralde yazdıktan sonra hemen silerdin.
söylediklerinin bir kısmına katılıyorum.katıldığım nokta fbnin alexe bağlı oynamaması gerektiğidir.ben de böyle düşünüyorum ama yine de saha içinde takımı yöneten birinin olması gerekir.bu da tartışmasız alex de souzadır.katılmadığım ise alexin koşmaması.siz sadece topun olduğu bölgeye bakarsanız alexin koştuğunu tabi göremezsiniz.sizin için koşmanın anlamı topu alıp 100 metre koşmak olursa tabi alex koşmuyor dersiniz.dünyada alex kadar akıllı ve tasarruflu oynayan çok az futbolcu vardır.top ona geldiğinde topu ayağında tutup zaman kaybetmek yerine hemen ileriye veya kanatlara oynuyor.böyle yapmayıp pas vermeden gitmeye çalışsa hem topu kaptırabilir hem de zaman kaybeder. alex ne zaman ne yapması gerektiğini biliyor.çok da yetenekli olduğu için çok iyi paslar veriyor ve sürekli asist yapıyor.alex istediği zaman çıkıp kafa da vuruyor pres de yapıyor ama gerektiği zaman.alexin koşmasına en güzel örneklerden biri ilk haftadaki denizli maçıdır.güizanın attığı ikinci golde kendi yarı sahasından deivide güzel bir pas attı.deivid ceza sahasına kadar gidip gökhana bıraktı.gökhan penaltı noktasındaki güizaya pas attı ve güiza da golü attı.o sırada alex kendi yarı alanında pas verdiği yerde mi bekliyordu?hayır.koşmuyor denilen alex top güizaya geldiğinde onun hemen arkasında topa vurmak için bekliyordu.oraya uçarak mı geldi?alex pası verir, gereken yere koşar.topsuz alanda koştuğu için herkes koşmuyor der.ama önemli olan topsuz koşu yapmaktadır.ayrıca takımda bir liderin bulunması gerektiğinin en güzel örneği şudur:johan cruyff ajaxdayken teknik direktörü antrenman maçlarında bütün futbolcularına topla oynamayıp tek pas yapmalarını söylediğini ama cruyffa istediği kadar topla oynayabileceğini ve istediğini yapabileceğini söylediğini belirtmiştir.ve cruyff ajaxdayken birçok başarı elde edip kupalar kazanmıştır.takımda bir liderin bulunması çok önemlidir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.