Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Erişim Sorunu...
metin_99
14 Temmuz 2010, 22:52
Arkadaşlar çok tuhaf bi' hatayla karşı karşıyayım. Ben Internet Download Manager kullanıyorum. Download yaparken nedense hiçbir internet sayfası açılmıyor. Yani şöyle ki:
Eskiden 120 ile indiriyorsam eğer, sayfa açınca o hız düşüyordu, sayfa açılınca da kaldığı gibi devam ediyordu... Şimdi ise yapıştı hıza bırakmıyor, sürekli indiriyor başkasıyla da paylaşmıyor :D Daima hızlı download pek de sevinilecek bir şey değilmiş...
Sorunu tam olarak anlayabilmiş değilim ama internetim 1 mbit olduğu için bir DVD5 indirmeye kalksam 11-12 saat... O kadar süre internete girmeden onun inmesini bekleyemem. Sürekli indirmeyi durdurup devam ettirmek zorunda kalıyorum, bunun bir çözümü yok mudur Allah aşkına? DNS ayarlarım da otomatik, herhangibir sorun yok orda. Bir türlü çözemedim gitti, önceden böyle değildi...
sinanert21
14 Temmuz 2010, 22:58
Download manager çok aşırı yükleniyor ADSL'ye iliğini kurutuyor böylece webde gezecek net kalmıyor. Kısaca tavsiyem başka bir download yöneticisi kullanabilirsin. Benim tavsiyem Flashget. Bu arada IDM niye eskiden neti etkilemiyordu da şimdi etkiliyor diyorsun ya, muhtemelen güncellenmiştir, güncelleme sonrası böyle olmuştur.
metin_99
14 Temmuz 2010, 23:06
Peki daha eski bir sürümünü kullansam bu sorun ortadan kalkar mı acaba? Ve eğer IDM güncellemeyle beraber herkesin netini bu hale getiriyorsa neden kimsede bu sorun yok anlayamadım doğrusu. IDM'den başka bir yönetici kullanmak istemiyorum, hem buna alıştım hem de daha kullanışlı. Ama daha önce de bu sürümü kullanıyordum ve yine de böyle bir sorun yoktu. Ve hangi sürümü kurarsanız kurun her zaman en güncel sürümü yüklemek için ileti gönderiyor...
bulkan
14 Temmuz 2010, 23:12
Kardeşim, başka bir problem olmalı.Ben de son sürüm IDM kullanıyorum.Hatta IDM ile indirme yaparken aynı zamanda windows update ve torrnet de zorlu indirme modunda çalışıyor.Yani 3 indirme aynı anda yapıyorum ve internette de sorunsuz gezinebiliyorum.
Bende de anormal bir hat yok, 2mbit sınırsız kullanıyorum Doping.
Firefox un son sürümünü indirip bir kur istersen.
müslüm05
14 Temmuz 2010, 23:17
Abicim normal internetten giriyorsan yavaşlatır bazen böyle olur ama mozilla ya da chrome kullanıyosan bilmem bende giriyor
metin_99
14 Temmuz 2010, 23:38
Mozilla Firefox 3.6.3 Türkçe sürüm kullanıyorum. Internet Download Manager de hep bu sürümdeydi ve sorun yoktu. Ne yaptıysam çözüm olmadı...
müslüm05
15 Temmuz 2010, 00:08
IDM nin son güncellemesini yaptın mı?
sinanert21
15 Temmuz 2010, 00:21
Mozilla Firefox 3.6.3 Türkçe sürüm kullanıyorum. Internet Download Manager de hep bu sürümdeydi ve sorun yoktu. Ne yaptıysam çözüm olmadı...
Hem web tarayıcın hem de IDM sürümün aynı ama değişen bir şey var, nete eskiden girerken şimdi giremiyorsun. Bu durumda sana buradan pek yardımcı olamayız. Yapman gereken bu duruma düşmeden önce PC'nde ne gibi değişiklikler yaptığını düşünmek. Kurduğun bir program, güncelleme vs. hiç alakası olmayacağını düşündüğün başka birşey bu duruma sebep olabilir. Nerden mi biliyorum? Ben bunun canlı şahidiyim.
Geçen yıl Pes2009'u çıktığından beri oynardım. En son yazın deepfreeze programını yükledim, hemen arkasına öbür gün Pes'i açmaya çalışıyorum açılmıyor ekran kararıyor. Sistem aynı ekran kartı vs herşey aynı. Bilgisayarımdaki tek değişiklik deepfreeze idi. Deepfreeze'i kaldırdım eskisi gibi tık diye girdim oyuna. Hay ben böyle programın dedim, benim PES'imi engelleyecek programın taa bilmemneyine dedim bir daha da yüklemedim deepfreeze.
bulkan
15 Temmuz 2010, 01:32
Katılıyorum çok güzel söylemişsin tam da içimden geçip de unuttuklarımı anlatmışsın :)
Bir de Metin, dns değiştiriyorsan veya hosts dosyasını düzenliyorsan youtube vs girmek için , sorunun kaynağı bu da olabilir.Sakın ola program vs de kullanma yasaklı sitelere girmek için, bunlar hem bağlantına, hem se sistemine zarar verir.
metin_99
15 Temmuz 2010, 02:52
Yav aklıma bir şey geliyor ama...
Ben Netlimitsiz pakete geçtim bu ay içinde, 50 metre kadar ilerde arkadaşım bu tarifeyle saniyede 1 MB indirebiliyorken bana internetimin desteklediği MAKSİMUM HIZIN 1 MBİT OLDUĞUNU söylediler. Ben biliyorum ki söyledikleri her şey gibi bu da yalan. Neyse bu günden sonra benim internet hızımda bi' 10 kb kadarcık artış oldu. Rapidden free çekerken bile 100'ün altına düşmüyordum. İlk başta sevindim ama sanırım nedeni bu. TTNet'i aradım böyle böyle sorunum var diye. Bu akıllı vatandaşlar bana sorunun sistemde olduğunu ve BİLGİSAYARCININ bunu çözebileceğini söylediler. Yahu bilgisayarıcyla internet arasında nasıl bir bağlantı var. Ben de zaten atmayı düşündüğüm formatı bu akşam attım. Değişen hiçbir şey olmadı, en son da bu konuyu açtım zaten. Başta hızım hâlâ aynı olduğu için onunla alakalı olabileceğini düşünmemiştim...
bulkan
15 Temmuz 2010, 03:09
Valla TTNET bu, abone olmadan evvel defalarca düşünmek lazım.
Format buna çare olmaz, zaten de olmamış.
Sorun ttnet malesef.
metin_99
15 Temmuz 2010, 03:15
Sorun bizde derler mi hiç :D Neyse ne yapalım, gene TTNet'e kaldık ya, yıllardır bunlara verdiğimiz paraya yurt dışında ne netler var yahu. Bizde 8 mbit sınırsız 99 TL, Almanya'da 1024 mbit (1 gbit) sınırsız internet 50 euro. Daha ne diyelim...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.