Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Eurovision adil geçti mi ?
serkan1520
17 Mayıs 2009, 13:11
Bence kısmen evet.Zaten norveçi dinlediğimde tahmin etmiştim uzak ara alır diye azerbeycan benim için çok sürpriz oldu hiç beklemiyordum ik 3 e girmesini tahmnim şu şekildeydi
1-Norveç
2-Fransa
3-Turkiye
4-İzlanda
Türkiye bir kuzey ülkesi olsaydı heralde çok rahat 2. olurdu.Millet genelde komşularına oy veriyor ama bizim komşularımızla zaten aramızda husumet var :D bir tek azerbeycan hariç zaten çoğu komşumuzda yarışmaya katılmıyor ama en azından hakeden kazandı diye düşünüyorum.Bu arada ermenistandan bize oy çıktı çok tuhaf :D
.çarşı.
17 Mayıs 2009, 14:04
Çok haklısın bu sefer Türkiye beklenmedik ülkelerden oy aldı.Portekiz'den kaç yıldır oy alamıyorduk,bu sene aldık.Ben Eurovisionda Fransa'nın gerilerde kalmasına çok şaşırdım.Bence Fransa'nın şarkısı ilk 3'e girmeliydi.
metin_99
17 Mayıs 2009, 15:47
Ben olsam Türkiye'ye 1 puan verirdim.Herkes şimdi bana kızabilir ama açıklayayım:
Bu yarışmada amaç ülkesinin kültürünü ve sanatını bir şarkı ile tanıtıp tatlı bir rekabete girerek zafer kazanmaktır.Ama Hadise sağ olsun.Ne şarkı bizim dilimizde, ne çalgılar bizim çalgımız, ne kıyafeti bizim kültürümüze uygun (giydiği yarı çıplak elbise yüzünden oryantel bir şarkı ile katılsa bile daha mantıklı olurdu ki hiç katılmamasını dilerdim). Söyleyen bile Belçika doğumlu.Hadise hiç katılmasa çok daha memnun olurdum doğrusu.Her sene abuk sabuk birilerini seçiyorlar.Türk'lüğün şanına uygun bir şarkı yapan yok.Herkes İngilizce şarkı yapıyor.Kardeşim sen Türkiye'yi temsil ediyorsan Türkçe konuşacaksın!
1 puan vermemin nedeni de: Hadise, erkek gibi bir sesi olup da bilgisayar başına oturup kendini yıldız haline getiren biri olsa da sonuçta bir emek harcamış; şarkıyı yazmış, çalışmış.Bu yüzden de 1 puanı hak ettiğini düşünüyorum.
SHarK
17 Mayıs 2009, 18:36
Ben olsam Türkiye'ye 1 puan verirdim.Herkes şimdi bana kızabilir ama açıklayayım:
Bu yarışmada amaç ülkesinin kültürünü ve sanatını bir şarkı ile tanıtıp tatlı bir rekabete girerek zafer kazanmaktır.Ama Hadise sağ olsun.Ne şarkı bizim dilimizde, ne çalgılar bizim çalgımız, ne kıyafeti bizim kültürümüze uygun (giydiği yarı çıplak elbise yüzünden oryantel bir şarkı ile katılsa bile daha mantıklı olurdu ki hiç katılmamasını dilerdim). Söyleyen bile Belçika doğumlu.Hadise hiç katılmasa çok daha memnun olurdum doğrusu.Her sene abuk sabuk birilerini seçiyorlar.Türk'lüğün şanına uygun bir şarkı yapan yok.Herkes İngilizce şarkı yapıyor.Kardeşim sen Türkiye'yi temsil ediyorsan Türkçe konuşacaksın!
1 puan vermemin nedeni de: Hadise, erkek gibi bir sesi olup da bilgisayar başına oturup kendini yıldız haline getiren biri olsa da sonuçta bir emek harcamış; şarkıyı yazmış, çalışmış.Bu yüzden de 1 puanı hak ettiğini düşünüyorum.
Saçma saçma konuşma burda
Eurovisionda evrensel dil ile şarkı söylenmesi doğrudur.
Sen resmen diyorsun ki elin belçikalısı geldi Türkleri temsil etti.
O belçika doğumlu olması birşeyi değiştirir mi ? Hadise belçikalı değilki hem Belçika doğumlu. Hadise sen ben gibi TÜRK. Hadise Sivaslı. dediğin yanlış.
Hadiseyi yılbaşı gecesi dinleseydin bu şarkıyı bakalım görürdün sesi
Hiç haberin yok herhalde hasta olduğundan ?
tugaydogan
17 Mayıs 2009, 21:33
puanlama adil değildi ama kesinlikle hakeden kazandı şarkı süperdi çalan eleman süperdi sözleri çok masumdu sanki ilkokul aşkını anlatıyordu :)
junate
17 Mayıs 2009, 21:44
Saçma saçma konuşma burda
Eurovisionda evrensel dil ile şarkı söylenmesi doğrudur.
Sen resmen diyorsun ki elin belçikalısı geldi Türkleri temsil etti.
O belçika doğumlu olması birşeyi değiştirir mi ? Hadise belçikalı değilki hem Belçika doğumlu. Hadise sen ben gibi TÜRK. Hadise Sivaslı. dediğin yanlış.
Hadiseyi yılbaşı gecesi dinleseydin bu şarkıyı bakalım görürdün sesi
Hiç haberin yok herhalde hasta olduğundan ?
Bence saçma konuşmamış stüdyoda ayarlanıyor sesi işte canlı olunca azcık açık hep olur hastalığı varsa da vardır yani, bu yarışma da çoğu oylar siyasi değil mi o zaman ne gerek var kültürümüzden taviz vermeye? Güzel dilimizle yarışmaya girsek ne zarar ederiz 4. olana ödül mü veriyorlar? Kültürümüzü temsil diye dansöz kıyafeti giydirmişler sokaklarda anadolu da kaç kişi var o kıyafetle gezen acaba? Yani gezse bile uzun sürmez o gezi:) her neyse ingilizce şarkıya ve dansöz kostümüne hayır 4. lük iyi bir sonuç ama bizim kültürümüze değil evrensel kültüre verilmiş bir oy
Hacinho
18 Mayıs 2009, 01:38
hadise belçika doğumlu olabilir ama Türk vatandaşı statüsünde
bu açıdan onu o yönen eleştirmek hakkaten saçmalamak olur
ayrıca şöyle bi örnek veriyim:
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük vücut geliştirmecilerinden biri olan Hamdullah Aykutlu da Belçika doğumludur ama dünyanın en prestijli yarışmasına katılarak Türkiye'yi bu alanda temsil eden ilk ve tek sporcu olmuştur
sonuçta kazanan yine Türkiye.
ama hadise şu alınan sonuca dua etsin o berbat sesle 4.lük bile muhteşem
bbjk90gkhn
18 Mayıs 2009, 01:52
bu yarışma çokta adil değil zaten yarışmada oy dağılımı %50 şarkıya %50 siyasete bakıyor...
gokhans60
18 Mayıs 2009, 01:59
Bence bu seneki yarışmada oylama siyasi geçti diyemiycem norveç en başından beri favori gösteriliyordu ve bir çok ülkeden tam puan aldı,ayrıca Hadise'sin canlı performansı çok ta iyi değildi şarkının dik diye tabir ettiğimiz kısımlarının hiç birine çıkamadı sesi hep altta kaldı geri vokaller ile uyumlu değildi sahne şovu çok zayıftı.
Hadise stüdyo sanatçısıdır.Eurovision da Türkiye'yi çok iyi temsil edicek daha iyi sanatçılar var.
Hadise ile 4. lük bile çok iyi sonuç diyebilirim
katircan
18 Mayıs 2009, 02:22
türkiyenin eurovision organizasyonunu trt nin yönetmesi baştan hata hadise veyahut başka birileri değil böle iğrenç bir showla böle iğrenç bir şarkıyla böle boru gibi bir sesle 4. olmamız bile bir mucize sanıyorum o puanları veren ülkelerde şarkını onlara tanıtılan şekli yani playbackli halini sevip oy verdiler yoksa hadisenin canlı performansı vasattı
SpymasteR
18 Mayıs 2009, 03:00
Tek sorun oylama problemi...
Diğerlerine yorum yapmaya gerek yok , hak eden kazandı.
UniJeff
18 Mayıs 2009, 13:16
Ben olsam Eurovision'a katılmam. Oylama şarkı,gösteri ile değil Siyasi olarak geçiyor...
kaan1735
21 Haziran 2009, 22:39
normalde hep siyasiydi ama bu sene oyların %50sini jüri kullandıgı için biraz adaletli oldu ama biraz :D
scorer
22 Haziran 2009, 00:54
genelde komşu komşuya verior ama saolsun bzm komşularımız hep düşman olduğu için bi tek avrupadaki türkler saolsun onlar oy atmasa hep böle üst sıralarda olmazdık bnce çok adil olmayan bir yrşma
-YaLan-
22 Haziran 2009, 17:53
Merak ettiğim şu,eline ne geçiyor böyle konuşunca?
kaan1735
22 Haziran 2009, 18:02
Merak ettiğim şu,eline ne geçiyor böyle konuşunca?
aynen
OgUzHaN10
08 Ağustos 2009, 17:54
Bence herseneki gibi komşu ülkeler birbirini tercih etti,yeni oylama sistemide işe yaramadı böylece..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.