PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : extreme devri bitmeli artık ( rasyonel çözümler lazım)

mursel134
29 Ağustos 2010, 02:44
Evet

Başlık biraz üzücü olabilir ama sıkıntılar son iki senedir çok fazla.

bana kalırsa extreme devri kapanıyor artık.

2 senedir exteremede oyundan atmalar çoğaldı,

Extreme yapmaktan ziyade extremeye yama yapmak daha zor bir hal aldı.

bakın bunun sebepleri şunlar:

1) eskiden sadece xp vardı ve xp gerçekten yamacı dostuydu. onu bunu gizlemez. yok yönetici olarak çalıştır, açalıştırma demez ve gizli dosyalara erişimi, oyunların datalarının değişimine karışmazdı.

2) vista ve win7 ile beraber sistem karmaşıklaştı. Oyun yapımcıları bile ilk dönem win7 oyunlarında sıkıntı çektiler

3) şimdi her işletim sistemini kullanan oyuncu var.

4) xp de düzgün çalışan bir extreme win 7 de düzgün çalışamaz. Yapı farklı.

5) 32 bit, 64 bit durumu ise olayı iyice karmaşıklaştırıyor

6) extreme artık çok uğraştırıcı ve çok geç çıkıyor. (bu sene çıkar çıkmaz kimse ağız tadıyla kullanamadı)

Bu nedenlerden dolayı türkçe spikerin artık sadece fifaya ve pes e türkçe spiker yapması gerekir.

Bunu yapmakla hem oyunun iskeleti bozulmamış olur hemde orjinal oyun sahipleri güncellemelerden etkilenmez.

TSC bir daha extreme yapma hatasına düşmemeli bence.

Pes 2011 çıktı çıkacak ve biz hala extreme sorunlarıyla boğuşuyoruz.

Bu olmamalı artık.

ben çözüm için bu konuyu açtım.

Yapıcı fikirlerle bu konuyu tartışalım.

Siz nedersiniz arkadaşlar.?

gebzespor
29 Ağustos 2010, 03:18
pes 2009 hiç bi sorun yoktdu pes 2010 daha çok olmaya basladı hatalar

Endless
29 Ağustos 2010, 03:37
exTReme'09 çok az sorun vardı. Bu sene kötü oldu maalesef. Ama seneye böyle olmayacak. Hataları en aza indirip sade şekilde ve çok fazla zorlamadan yapacağız inşallah. Tabii bu sizin düşünceniz. Ama ne olursa olsun Türkiye'nin en iyi yaması ve en çok ses getireni exTReme...

Emre Ballı
29 Ağustos 2010, 03:48
PES2010'da bir evrim yaşattı exTReme'10 o yüzden hatalarda normal oyuna oyun eklendi resmen varmı ötesi arkadaşlar :). PES 2011'de hatasız bir oyun yapacağız arkadaşlar her sistemde teker teker denenip yapacağız , DVD siparişlerimiz bu sefer isim seslendirmeleri gününde verilecek ve güncellemelere oldukça önem vereceğiz anlayışınız için teşekkürler..

bulkan
29 Ağustos 2010, 06:31
Önerileriniz ve yapıcı eleştiriniz için evvela teşekür ederim.
Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.
Katılmadığım nokta ise işletim sistemi hususu.

Kendim Windows 7 Ultimate 64bit kullanmaktayım.Forumda birçok kişinin karşılaştığı kurulum veya sonrasındaki güncelleme vs işlemlerde yaptığı hatalardan dolayı yani kullanıcı hatasından olan sorunların hiçbirini yaşamadım.Atmalar elbette bende de oldu zaman zaman.Başka hiçbir sorun yaşamadım.

XP de düzgün çalışan exTReme '10, kesinlikle Windows 7 ve Vista'da da düzgün çalışıyor.Yapı farklı fakat geriye uyumluluk var.Hâlâ birçok özellik önceki Windows sürümleriyle aynı.Dolayısıyla yapının çok da fazla değiştiğini söyleyemeyiz.Böyle olmasaydı zaten kendim 64bit işletim sistemi kullanmazdım. :sleep:
XPnin de Vistanın da 64bit sürümlerini kullandım.En verimlisi şu anda Windows 7 Ultime sürümüdür. ;)

32&64bit olayı da sanıldığı kadar karmaşık değil.Aynı şekilde 64bit sistemin de geriye uyumluluğu var.Sadece çok çok eski uygulamaları desteklemiyor.Yani destek yönünden de içerik bayağı zengin.

Bu sene kabul ediyoruz zaten, önceki senelere göre çok daha fazla hata oldu.O kadar çok şey değiştirilip eklendi ki oyuna, adeta yeni bir oyun çıktı karşınıza, oyuna girdiğiniz vakit.Bu da birçok sorunu beraberinde getirdi.
Güncellemelerle bir kısmı çözüldü, ancak bazı yeni sorunlara da yol açtı.Yeterince test edilmeden, yapım aşamasındaki ufak hatalardan dolayı sorun yaşadık.Olabilir insanlık hâli, hata yapılmış.
Elimizden geldiğince çözümler de ürettik ama bir yere kadar.

Fakat şunun teminini verebilirim, işletim sistemi ile zerre kadar hatası yok. 64bit için de sadece 1-2 dosyada ayar yapmak
gerekiyor o kadar.(tscserver daki config.txt-->aktif modlar yolunda Program Files yerine Program Files (x86) yazılacak ve exTReme_10 klasöründeki JSGME.inf-->> imgdir= satırı da aynı şekilde düzeltilecek).
Bazı oyuncuların saç stilerinden dolayıdır oyundan atmaların çoğu.Bununla ilgili de çözüm konuları açıldı.Her sorunla ilgili konuda bunu belirtmeye çalıştık....Neyse..

Sonuç olarak katılmadığım tek nokta, yamayı yükledikten sonra yaşadığınız sorunların Windows 7 veya Vista ile uzaktan yakından alakası yoktur.Windows u doğru kullanmasını bildikten sonra, Windows update i düzenli yaptıkça hiçbir sorun olmuyor.
Bunu genel olarak söylüyorum sadece PES veya yamalarla ilgili değil.Uyumluluk ve verimlilik açısından en kullanışlı işletim sistemi şu an Windows 7.
Yıllardır XP ve Vista nın 32 ve 64 bitlik birçok sürümünü kullanmış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. ;)

MrKhAn o7
29 Ağustos 2010, 06:34
Önerileriniz ve yapıcı eleştiriniz için evvela teşekür ederim.
Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.
Katılmadığım nokta ise işletim sistemi hususu.

Kendim Windows 7 Ultimate 64bit kullanmaktayım.Forumda birçok kişinin karşılaştığı kurulum veya sonrasındaki güncelleme vs işlemlerde yaptığı hatalardan dolayı yani kullanıcı hatasından olan sorunların hiçbirini yaşamadım.Atmalar elbette bende de oldu zaman zaman.Başka hiçbir sorun yaşamadım.

XP de düzgün çalışan exTReme '10, kesinlikle Windows 7 ve Vista'da da düzgün çalışıyor.Yapı farklı fakat geriye uyumluluk var.Hâlâ birçok özellik önceki Windows sürümleriyle aynı.Dolayısıyla yapının çok da fazla değiştiğini söyleyemeyiz.Böyle olmasaydı zaten kendim 64bit işletim sistemi kullanmazdım. :sleep:
XPnin de Vistanın da 64bit sürümlerini kullandım.En verimlisi şu anda Windows 7 Ultime sürümüdür. ;)

32&64bit olayı da sanıldığı kadar karmaşık değil.Aynı şekilde 64bit sistemin de geriye uyumluluğu var.Sadece çok çok eski uygulamaları desteklemiyor.Yani destek yönünden de içerik bayağı zengin.

Bu sene kabul ediyoruz zaten, önceki senelere göre çok daha fazla hata oldu.O kadar çok şey değiştirilip eklendi ki oyuna, adeta yeni bir oyun çıktı karşınıza, oyuna girdiğiniz vakit.Bu da birçok sorunu beraberinde getirdi.
Güncellemelerle bir kısmı çözüldü, ancak bazı yeni sorunlara da yol açtı.Yeterince test edilmeden, yapım aşamasındaki ufak hatalardan dolayı sorun yaşadık.Olabilir insanlık hâli, hata yapılmış.
Elimizden geldiğince çözümler de ürettik ama bir yere kadar.

Fakat şunun teminini verebilirim, işletim sistemi ile zerre kadar hatası yok. 64bit için de sadece 1-2 dosyada ayar yapmak
gerekiyor o kadar.(tscserver daki config.txt-->aktif modlar yolunda Program Files yerine Program Files (x86) yazılacak ve exTReme_10 klasöründeki JSGME.inf-->> imgdir= satırı da aynı şekilde düzeltilecek).
Bazı oyuncuların saç stilerinden dolayıdır oyundan atmaların çoğu.Bununla ilgili de çözüm konuları açıldı.Her sorunla ilgili konuda bunu belirtmeye çalıştık....Neyse..

Sonuç olarak katılmadığım tek nokta, yamayı yükledikten sonra yaşadığınız sorunların Windows 7 veya Vista ile uzaktan yakından alakası yoktur.Windows u doğru kullanmasını bildikten sonra, Windows update i düzenli yaptıkça hiçbir sorun olmuyor.
Bunu genel olarak söylüyorum sadece PES veya yamalarla ilgili değil.Uyumluluk ve verimlilik açısından en kullanışlı işletim sistemi şu an Windows 7.
Yıllardır XP ve Vista nın 32 ve 64 bitlik birçok sürümünü kullanmış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. ;)

Döktürmüşsün Ercan abi. Sıkılmadan okudum.:thumbup1:

mursel134
30 Ağustos 2010, 06:23
@bulkan, gerçekten güzel bir yazı yazmışsın. hepsini okudum. kalemine sağlık

yalnız sorun sadece işletim sistemi sorunu değil. O sorunların bir kısmı.

Toparlayacak olursam:

1) oyun boyutunun fazlalığı ve buna yama yapmanın zorluğu.

2) stabil extremenin çok geç çıkması. özellikle bu sene gerçekten kullanıcıları kahretti. İnanır mısınız hala pes 2009 extreme oynuyorum.

3) extreme de yenilik adına komponentlerin iyice birbirine girmesi: bana göre konami bile bu kadar kafa patlatmıyordur oyuna ama yapılmak istenenle yapılabilen senkron gitmeyince haliyle niyet iyi olsada akıbet felaket olabiliyor.

4) Artık fifayada Türkçe spiker yapılabilmeli: biliyorsunuz son zamanlarda fifa konsol alanında epey yol kat etti. Bu senede konsoldaki fifanın özelliklerinin bir kısmı kısıtlı olacak şekilde next gen olarak geleceği söyleniyor. Bu durum artık türkçe spiker ailesi olarak fifayı ciddiye almayı gerektiriyor. En azından yamasız türkçe spikeri hak ediyor oyun.

5) konaminin çok fazla güncelleme (hem patch hemde kadro yaması) çıkarıyor olması: eskiden patch 1.01 bilemedin 1.02 çıkardı. Daha fazlası olmazdı ve kadrolar tamamen yamacıların elindeydi. Şimdi ise hem oyun ve online kısmı devamlı versiyon atlıyor. Hemde oyun içinde kadroların, oyuncuların değiştiği update ler çıkarılıyor. özellikle orjinal oyun alan kişileri extreme bu senkronu yakalayamadığı için ters köşeye yatırıyor.

6) Aslında ben bu sene extremenin hem yöneticilerin hemde kullanıcıların başını çok ağrıtacağını ön görmüştüm ve bununla ilgilide bir konu açmıştım. Maalesef o konudaki tüm endişelerim gerçekleşti. bkz. konu:
http://www.turkcespiker.com/forum/pes_2010a_turkce_spiker_yapim_stratejisi_nasil_olm ali-t13769.html (konunun açılış tarihine lütfen iyi bakın)

7) Sade, basit-kullanışlı ve şu andaki tüm sıkıntıları bertaraf edebilen bir yapı oluşturulması gerekiyor. En azından imaj tazelemek adına yeniden yapılanmak şart.

8) kitserver belası: artık kitserver pes 2009 dan sonra oyuna hükmedememeye başladı. Çok ince bir nokta var. Kitserver her işletim sisteminde aynı kararlılıkla çalışmıyor. Extremenin tutarsızlıklarının altında aslında bu yatıyor. extremenin suçu yok bu konuda. Suçlu oyunun dosyaları ve option file de oynama yapan kitserverin turasız çalışması. özellikle vista ve win7 nin dosyaların değişimine gösterdiği direnç nedeniyle kitserver tam özürlü modda çalışıyor. Kitservere bağlı bir extremede haliyle bundan nasibini alıyor. Ayrına patch lara göre kitserver versiyonu ve option file in değişmesi zorunluluğu başlı başına başka bir problem.

bulkan
30 Ağustos 2010, 11:50
Doğru.Ben zaten size işletim sistemi dışında tamamen katıldığımı da belirttim başta. ;)
Son yazdıklarınıza da katılıyorum.
Daha evvel açtığınız konuya da göz attım şimdi.O zamandan birçok sonucu öngörmüşsünüz.
kitserver ı ben de hiç sevmiyorum, ben de bela olarak görüyorum.Fakat img dosyalarına importlama yöntemine göre daha pratik olduğu için tercih ediliyor.Keşke DKZ, GGS gibi programlar daha gelişmiş, basit arayüzlü, daha verimli olsa da kitserver a gereksinim duymasak.kitserver oyunun yapısını ciddi anlamda bozuyor.Atmaların çoğu bundan kaynaklanıyor ki devasa boyutta eklemeler yapıldı exTReme çalışmalarında.

ramazan_abi
18 Eylül 2010, 12:52
her sene extreme konusunda köklü değişiklikler yapılacagi söyleniyor ama hep aynı kitserver belasıyla ugraşılıyor. oyun hazır türkçe yapılmışken bence extreme ile uğraşmadan direkt oyuna spiker yapılsın

ayhan06
18 Eylül 2010, 20:04
:) Oyuna direk spiker yapılsa daha güzel olur diye düşünüyorum

ıvırzıvır4
18 Eylül 2010, 20:08
ilk yüklediğimde 1 hafta atmalar vs. bezdirmişti beni ama sonra forumda sorunları çözmek için konulara baktım yaklaşık3 aydır hiç atmıyor. Windows 7 hemde bence biraz dikkatli olunsa ve sorunu kendimiz anlayıp araştırsak extreme sorunsuz oynarız.

es-es26
18 Eylül 2010, 20:13
Arkadaşlar bence extreme in tek olumsuz yönü cok gec cıkmasıdır.Tabi ki ilk çıktıgında hatalar vardı ve bu normaldir.Yeni bir oyun yeni bir yama...Simdi 0 hata ile oynuyorum.Çok da zevkli ancak neredeyse pes 11 çıktı.Yani ağız tadıyla oynayamadım.Ve son olarak bircok yama cıktı pes patchler bir yana devrim yaması ve üyelerin kendi çıkardıkları yama.İnsan hangisi yükleyecegini sasiriyor.Acaba birlik olup tek bir yama çıksa..

BlackCat(v-i-p)
18 Eylül 2010, 20:54
T.S.C olarak herzaman yapıcı eleştirilere açığız. exTReme çalışması T.S.C ile özdeşleşmiş ve Herkes tarafından Türkiye'nin en iyi pes yaması olarak kabul edilen bir çalışmadır. Geçtiğimiz seri olan exTReme'10 içerisinde sizlere farklı alternatifler sunmak için çok çaba sarfettik. Mod seçici ile isteyen istediği eklentiyi kullanabilsin istedik. Ancak ne kadar çok değişiklik yapmak istersek o kadar sorun çıkıyordu.

Yakında T.S.C ve exTReme'11 ile ilgili kapsamlı bir konu açacağız ve planlarımızı anlatacağız. Şimdilik sizlere şunu söyleyebilirim. exTReme'11 kesinlikle çok sade, kullanışlı, sorun çıkartmayan ve amaca hizmet edecek bir çalışma olacak. exTReme serisinin bitmesi söz konusu değil. Ancak bu seride sorun çıkartmayan, spiker, tezahürat, ses efektleri ve t.s.l ağırlıklı bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.

Ayrıca son olarak yine planlarımızın içerisinde sizleri çok bekletmemek ilk sıralarda yer alıyor. Sizlere en kısa sürede çalışmamızı sunmak için sürekli planlar yapıyoruz. Amacımız en kullanışlı çalışmayı en kısa sürede sizlere ulaştırmaktır.

By Burak
18 Eylül 2010, 21:06
Her sene olduğu gibi bu senede sadece exTReme yamasını bekleyip onu kuracağım.Geçen sene biraz sıkıntılı geçti ancak bu sıkıntılı devir bizlere daha çok seçenek sunmak, oyundan daha fazla tad almamız için yapılan eklentiler yüzündendi.Çözüm belli daha az eklenti eklenerek sade ama yine exTReme kalitesinde bir seriye devam etmek.Serinin bitmesi mümkün değil.PES serisi bitene kadar en azından :)
İyiki varsınız TSC ekibi.

MrKhAn o7
18 Eylül 2010, 21:08
En iyisi de bu zaten. Sade bir yama olmalı kesinlikle. Mesela sadece TSL ve tezahüratlar ve tabikide Türkçe Spiker harika bir 3'lü olur. :D

Oyuna yama eklemek kolay ama ne kadar çok dosya eklenirse o kadar sorunda beraberinde geliyor.

Peki bişey soracağım. exTReme'11 ' in Pes harici bir oyuna çıkması söz konusu olabilir mi ?

kadrocuk
18 Eylül 2010, 21:09
exTReme'11 sabırsızlıkla bekliyoruz.

trabzonsporlu61
18 Eylül 2010, 21:12
benim extreme ekibinden tek isteğim var o da yamada olmayan şeyleri söylememenizdir.

örnek
1- tüm futbolcuların sesleri seslendirilecek demiştiniz ama olmadı
2- her hafta olaylara göre spiker güncel konulara değinecekti ama yapmadınız
3- tsl den 18 takıma tezahürat vardı ama yoktu

aklıma gelenler bunlar

inşallah yanlış anlaşılmam benim asıl söylemek istediğim , sizden kimse spikerin güncel konulara değinilmesini istemedi bunu siz yapacağız dediniz ama yapmadınız, bi lafı söyledikten sonrada yapılması gerektiğini düşünüyorum...
kabahatim varsa kusuruma bakmayın...
düşüncelerim bunlar...(extreme dvd kullanıyorum)

matigan
18 Eylül 2010, 21:13
T.S.C olarak herzaman yapıcı eleştirilere açığız. exTReme çalışması T.S.C ile özdeşleşmiş ve Herkes tarafından Türkiye'nin en iyi pes yaması olarak kabul edilen bir çalışmadır. Geçtiğimiz seri olan exTReme'10 içerisinde sizlere farklı alternatifler sunmak için çok çaba sarfettik. Mod seçici ile isteyen istediği eklentiyi kullanabilsin istedik. Ancak ne kadar çok değişiklik yapmak istersek o kadar sorun çıkıyordu.

Yakında T.S.C ve exTReme'11 ile ilgili kapsamlı bir konu açacağız ve planlarımızı anlatacağız. Şimdilik sizlere şunu söyleyebilirim. exTReme'11 kesinlikle çok sade, kullanışlı, sorun çıkartmayan ve amaca hizmet edecek bir çalışma olacak. exTReme serisinin bitmesi söz konusu değil. Ancak bu seride sorun çıkartmayan, spiker, tezahürat, ses efektleri ve t.s.l ağırlıklı bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.

Ayrıca son olarak yine planlarımızın içerisinde sizleri çok bekletmemek ilk sıralarda yer alıyor. Sizlere en kısa sürede çalışmamızı sunmak için sürekli planlar yapıyoruz. Amacımız en kullanışlı çalışmayı en kısa sürede sizlere ulaştırmaktır.

sayın Hasan Mustan; daha önce başka bir konuda şimdi paylaşacağım düşüncelerimi söylemiştim.cevap verip vermediğinizi bilmiyorum ve sizi görünce tekrar yazma ihtiyacı hissettim.
pes 2011 demodan anlaşıldığı kadarıyla ouyunun optimasyon ayarlarının gayet iyi olduğu düşük sistemlerde bile çalıştığı görüldü.menü ve türkçe dil desteği ile oyunu tam sürümden daha fazla beklentilerim olduğu için beğendim.şimdiye kadar extreme 9 ve extreme 10 yamalarını bilgisayarımın düşük özelliği yüzünden yükleyemedim.hala bazen pes 5 i yükleyip Hasan Musatan spikeri yüklediğim zamanlar oluyor.PES 5 de yapılan ama exterme 9 ve extreme 10 da olmayan orjinal oyun için türkçe spiker çıkarmayı düşünür müsünüz ?
teşekkür ederim...

BlackCat(v-i-p)
18 Eylül 2010, 22:52
benim extreme ekibinden tek isteğim var o da yamada olmayan şeyleri söylememenizdir.

örnek
1- tüm futbolcuların sesleri seslendirilecek demiştiniz ama olmadı
2- her hafta olaylara göre spiker güncel konulara değinecekti ama yapmadınız
3- tsl den 18 takıma tezahürat vardı ama yoktu

aklıma gelenler bunlar

inşallah yanlış anlaşılmam benim asıl söylemek istediğim , sizden kimse spikerin güncel konulara değinilmesini istemedi bunu siz yapacağız dediniz ama yapmadınız, bi lafı söyledikten sonrada yapılması gerektiğini düşünüyorum...
kabahatim varsa kusuruma bakmayın...
düşüncelerim bunlar...(extreme dvd kullanıyorum)

Öncelikle tüm oyuncuların isimlerinin eksiksiz olarak seslendirildiğini tekrar belirtmek isterim.Oyunun orjinalinde olan, yani ingiliz spikerin söylediği tüm isimler yapıldı. Bazı oyuncularda spiker sessiz kalıyorsa orjinal spikerde de yoktur.Her hafta t.s.l de ki değişiklikleri oyuna aktarıp sizlere edit dosyası olarak sunmayı planladık. Ancak hesaba katmadığımız şey ise T.S.L sezonu 1 hafta kadar sonra sona erdi :)
Son olarak 18 takımada tezahürat yapacağımızı söylediğimizi sanmıyorum. Büyük takımlar başta olmak üzere yapabildiğimiz ölçüde yaptık.

sayın Hasan Mustan; daha önce başka bir konuda şimdi paylaşacağım düşüncelerimi söylemiştim.cevap verip vermediğinizi bilmiyorum ve sizi görünce tekrar yazma ihtiyacı hissettim.
pes 2011 demodan anlaşıldığı kadarıyla ouyunun optimasyon ayarlarının gayet iyi olduğu düşük sistemlerde bile çalıştığı görüldü.menü ve türkçe dil desteği ile oyunu tam sürümden daha fazla beklentilerim olduğu için beğendim.şimdiye kadar extreme 9 ve extreme 10 yamalarını bilgisayarımın düşük özelliği yüzünden yükleyemedim.hala bazen pes 5 i yükleyip Hasan Musatan spikeri yüklediğim zamanlar oluyor.PES 5 de yapılan ama exterme 9 ve extreme 10 da olmayan orjinal oyun için türkçe spiker çıkarmayı düşünür müsünüz ?
teşekkür ederim...

"PES 5 de yapılan ama exterme 9 ve extreme 10 da olmayan orjinal oyun için türkçe spiker çıkarmayı düşünür müsünüz ?"
Bu soruyu tam anlayamadım. Pes 5 için yeniden bir spikerden bahsediyorsanız şuan çok çok zor.

Konunun dağılmaması adına extreme'11'in nasıl olacağını söylemek için önce oyunun full sürümünün çıkmasını beklememiz gerek. Bu sene sizleri sorunlarla üzmemeye çalışacağız.

foxandrei28
18 Eylül 2010, 23:00

Hasan abi bence tek yapmanız gereken yamayı windows 7 li bilgisayarlar üzerinde hazırlamanız böyle olursa hem w7lerde düzgün çalışır hem de alt sistemlerde siz de yaparken sorun olursa düzeltirsiniz :)

Emre Ballı
18 Eylül 2010, 23:06
Her sistemde deneyip çıkıyor exTReme arkadaşlar 2011'de 0 hatayla çıkaracağız inşaallah :).

matigan
18 Eylül 2010, 23:27
"PES 5 de yapılan ama exterme 9 ve extreme 10 da olmayan orjinal oyun için türkçe spiker çıkarmayı düşünür müsünüz ?"
Bu soruyu tam anlayamadım. Pes 5 için yeniden bir spikerden bahsediyorsanız şuan çok çok zor.

Konunun dağılmaması adına extreme'11'in nasıl olacağını söylemek için önce oyunun full sürümünün çıkmasını beklememiz gerek. Bu sene sizleri sorunlarla üzmemeye çalışacağız.

Hasan Bey demek istediğim pes 2011 için extreme yamayı düşük sistemden dolayı kuramayanlar için , yamasız pes 2011 i oynayanlar için türkçe spiker...

~ Suat ~
18 Eylül 2010, 23:31
Hasan abi hazır seni bulmuşken merak ettiğim birşey sormak istiyorum :) . Bu sene Fifa bilgisayarda büyük bir değişim gerçekleştirdi , oyun baya güzel bir hal aldı . Sizin Fifa 11'e Türkçe spiker yapma ihtimaliniz var mı ?

trabzonsporlu61
19 Eylül 2010, 00:11
Öncelikle tüm oyuncuların isimlerinin eksiksiz olarak seslendirildiğini tekrar belirtmek isterim.Oyunun orjinalinde olan, yani ingiliz spikerin söylediği tüm isimler yapıldı. Bazı oyuncularda spiker sessiz kalıyorsa orjinal spikerde de yoktur.Her hafta t.s.l de ki değişiklikleri oyuna aktarıp sizlere edit dosyası olarak sunmayı planladık. Ancak hesaba katmadığımız şey ise T.S.L sezonu 1 hafta kadar sonra sona erdi :)
Son olarak 18 takımada tezahürat yapacağımızı söylediğimizi sanmıyorum. Büyük takımlar başta olmak üzere yapabildiğimiz ölçüde yaptık.

http://www.turkcespiker.com/forum/t_s_c_extreme10_yapim_asamasi_11_05_2010-t23769.html

1-burdan süper lig kısmına bakabilirsin tezahürat için, kendin yazın abi

ayrıca burayada bakabilirsin

http://www.extremepes.com/extreme_10_tanitim/tanitim.html tsl bölümünde yazıyor

2-ben oyuncu seslendirmelerinde süper ligi kastettim

3-yamayı geç çıkardığınız için o güncelleme işi olmadı, süper lig bitti o sıra

alemdar1933
20 Eylül 2010, 16:30
valla arkadaşlar kim ne derse desin ben extreme yapıcılarına canı gönülder bir teşekkürü bir borç biliyorum hata verse hiçte çalışmasa saolun ben 2010 dan çok zevk aldım hata olsun yada olmasın emeği geçen herkese çok teşekkürler saolun dostlar
bize türkçe spiker eşliğiyle futbol oynattığınız için
yaa inananamazsınız artık cümleleri azımıza sakız oldu bir ara (azmin inancın yeşimlere serim .... falan ) yaa oynarken bile bayılıyorduk zevkten saolun arkadaşlar

ertu6667
20 Eylül 2010, 16:40
extrem2011'de türkçe spiker olayında değişik bi yöntem izlense alında mesela rıdvanın sesinden gol olur ne biliyim kaleci hatalı gol yediğinden recep ivedik gülüşü yada peter crouch gol kaçırınca allah boy vermiş gerisini koyvermiş gibi replikler olsa oynarken güldürse süper olur aslında :)

Under_Taker
20 Eylül 2010, 16:49
exTReme her sene çıkıyor bunun sözü bile yanlış !!! Tartışma yaratmayın

Hasan Abi bu sene FIFA 11'e spiker yapacak mısın

mustafa1907fb
20 Eylül 2010, 16:51

Bu çok çok zor :(

Emre Ballı
20 Eylül 2010, 16:54

Bu çok çok zor :(

Hiç belli olmaz. :001_rolleyes:

By DoHaVO
20 Eylül 2010, 17:08
Bence işletim sistemini kullanmayı bileceksin ben her yamayı her oyunu rahatlıkla oyunuyorum.Hee dersinizki farkı var, evet var oda XP de az Ram istiyor Vistada biraz daha fazla istiyor.İstesede istesin şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.

ramazan_abi
21 Eylül 2010, 03:08
@bulkan, gerçekten güzel bir yazı yazmışsın. hepsini okudum. kalemine sağlık

yalnız sorun sadece işletim sistemi sorunu değil. O sorunların bir kısmı.

Toparlayacak olursam:

1) oyun boyutunun fazlalığı ve buna yama yapmanın zorluğu.

2) stabil extremenin çok geç çıkması. özellikle bu sene gerçekten kullanıcıları kahretti. İnanır mısınız hala pes 2009 extreme oynuyorum.

3) extreme de yenilik adına komponentlerin iyice birbirine girmesi: bana göre konami bile bu kadar kafa patlatmıyordur oyuna ama yapılmak istenenle yapılabilen senkron gitmeyince haliyle niyet iyi olsada akıbet felaket olabiliyor.

4) Artık fifayada Türkçe spiker yapılabilmeli: biliyorsunuz son zamanlarda fifa konsol alanında epey yol kat etti. Bu senede konsoldaki fifanın özelliklerinin bir kısmı kısıtlı olacak şekilde next gen olarak geleceği söyleniyor. Bu durum artık türkçe spiker ailesi olarak fifayı ciddiye almayı gerektiriyor. En azından yamasız türkçe spikeri hak ediyor oyun.

5) konaminin çok fazla güncelleme (hem patch hemde kadro yaması) çıkarıyor olması: eskiden patch 1.01 bilemedin 1.02 çıkardı. Daha fazlası olmazdı ve kadrolar tamamen yamacıların elindeydi. Şimdi ise hem oyun ve online kısmı devamlı versiyon atlıyor. Hemde oyun içinde kadroların, oyuncuların değiştiği update ler çıkarılıyor. özellikle orjinal oyun alan kişileri extreme bu senkronu yakalayamadığı için ters köşeye yatırıyor.

6) Aslında ben bu sene extremenin hem yöneticilerin hemde kullanıcıların başını çok ağrıtacağını ön görmüştüm ve bununla ilgilide bir konu açmıştım. Maalesef o konudaki tüm endişelerim gerçekleşti. bkz. konu:
http://www.turkcespiker.com/forum/pes_2010a_turkce_spiker_yapim_stratejisi_nasil_olm ali-t13769.html (konunun açılış tarihine lütfen iyi bakın)

7) Sade, basit-kullanışlı ve şu andaki tüm sıkıntıları bertaraf edebilen bir yapı oluşturulması gerekiyor. En azından imaj tazelemek adına yeniden yapılanmak şart.

8) kitserver belası: artık kitserver pes 2009 dan sonra oyuna hükmedememeye başladı. Çok ince bir nokta var. Kitserver her işletim sisteminde aynı kararlılıkla çalışmıyor. Extremenin tutarsızlıklarının altında aslında bu yatıyor. extremenin suçu yok bu konuda. Suçlu oyunun dosyaları ve option file de oynama yapan kitserverin turasız çalışması. özellikle vista ve win7 nin dosyaların değişimine gösterdiği direnç nedeniyle kitserver tam özürlü modda çalışıyor. Kitservere bağlı bir extremede haliyle bundan nasibini alıyor. Ayrına patch lara göre kitserver versiyonu ve option file in değişmesi zorunluluğu başlı başına başka bir problem.

yalnız tesbitler çok doğru.

daha sade ama işlevsel bir extreme olmalı.

olmayacaksa hiç olmamalı.

bu arda fifa 11 e de umarım spiker yapılır artık.

neredeyse 2 oyun birbirine o kadar benzedi ki, aralarında fark kalmadı. oynanış bile neredeyse aynı oldu.