PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fifa 11 Vs Pes 11 Değerlendirme

mainteam
16 Eylül 2010, 00:00
Yeter ya :sleep: Vallaha bıktım :sleep: Tek sözüm şu "Isteyen istedigi oyunu oynasın ama fifa ile pes karşılaştırılmaz"
Bukadar....

formulax
16 Eylül 2010, 00:09
Arkadşaım kusura bakmada bir kelimenede katılmıyorum bi kere sen fifayı felan oynamamışsın ve çok fanatik bi pesçisin bu belli grafik olarak pesi beğenmiş olabilrsin zevkler tartışılmaz fakat 10 yıl demek oyundan ve grafikten bir şey anlamamaktır fifa 11 grafik olarak çok üstün pesten bence.. next-gen felanda kurtarmıyor demişsin tamamen saçmalık next-gensiz oynadın mı next-genli oynadın mı ? arena modunu bile bilmiyorsun gelmiş burda cillop gibi oyunu kötülüyorsun sistemim yetiyor fullde oynuyorum ve ne lag ne kasma var ben extreme ekibine güveniyorum ve herşeyden çok iiyi anladıklarını biliyor ve böylece extreme olmasada fifaya da çoğu yamalar çıkartacağını biliyorum.

mainteam
16 Eylül 2010, 00:12
Grafik konusunda Pes'e laf yok lütfen şu resimlere bakıp ta konuşun....
Digerlerini kaale bile almiorm :D

Edit : Kimin taraftar oldugu belli :sneaky2:

SagoKastır
16 Eylül 2010, 00:21
Fifa 1999 '
http://i427.photobucket.com/albums/pp354/0nuR/DH/DH2/fifa99_screen002.jpg

10 yıl öncesi ?

Pesi koymak isterdimde o zamanlar yok muş :)

ıvırzıvır4
16 Eylül 2010, 00:31
Her insanın haz duygusu farklıdır. Ben pes'in bir özelliğinden haz alırım. Sen fifa'nın

98-08 E kadar tüm fifayı oynadım. 09 ve 10 berbattı... ben bu arkadaşın dediklerine katılıyorum bencede pes bu sene(de) daha iyi.

mainteam
16 Eylül 2010, 00:36
Fifa 1999 '

10 yıl öncesi ?

birkaç çim gelişmesi dışında farkı warmı :thumbdown:
aslında ankete fifacılar hayır diyecektir tabii :D

dRaq.
16 Eylül 2010, 00:39
Fifa 1999 '

10 yıl öncesi ?

Şu anki fifadan çok daha güzelmiş :sleep:

3RQ61
16 Eylül 2010, 00:42
Beyler bırakın harbiden ya hala Fifa diyorsunuz PES in ss lere bak Fifa yı oyna çöpe at :D

srhtykc
16 Eylül 2010, 00:42
ozamanlar pes de vardı ama adı deişikti hattabeni ps 1 oyunum var 1990larda bişidi ama tam tarihini hatırlamıom

azrail777
16 Eylül 2010, 00:45
Hehe :) Yorumlarınızdan belli ediyorsunuz hala kabullenemediğinizi.. Özgür bırakın artık şu içinizdeki oyuncuyu, bırakın istediği oyunu seçsin.

formulax
16 Eylül 2010, 00:47
Arkadaşlar çok komiksiniz gerçekten ben pesi beğenemessiniz demiyorum beğenebilirsiniz ama dediklerinizden hiç birşey bilmediğiniz anlaşılıyor ayıptır sölemesi kusura bakmayın.

onurbey
16 Eylül 2010, 00:57
Açıkçası ben bu sene FIFA'ya PES'in rakip olabileceğini düşünmüyordum.PS3 kafelerde FIFA 10'u açıp bırakmak gelmiyordu içimden,hatta bi kafede birkaç kişide benden bakığ PES oynarken bi anda FIFAyla değiştirdiler :D .Ama pes bu sene fifa 10'a çok yakın bir oyun yapmış.Şu anda FIFA 11 demo'yu indiriyorum.Pes her nekadar iyi bir demo çıkarttıysada fifanın lisans ve grafik konusunda pesten bir gömlek üstün olduğunu düşünüyorum.

TwiNKie...
16 Eylül 2010, 01:03
Kesinlikle taraf tutmuyorum demişsiniz ama yazılarınızda kesinlikle bunun aksini söyler nitelikte. Demoların çıkışından sonra Pes'i savunma ve FIFA'yı eleştri oklarına tutma salgını başladı. Kimse kimseye onu sev bunu oyna demiyor ama biraz daha gerçekçi yorumlar yapılmasını öneriyorum kendi açımdan. Üstteki FIFA 99 görüntüsüne bakıpta şimdikiyle kıyaslamak teknoloji cahilliği olur. Sanki KONAMI'de çalışıyormuşta burda oyunu savunuyormuş gibi gözükenler bu mesajımın ardındanda devam edecektir kesinlikle. Ayrıca bu kişiler böyle yazıyorum diye benide FIFA savunucusu ilan ederler ki gerçekten tarafsız bakabilen birisinin bu yorumlarda taraf tutmadığımı anlaması zor bir durum değil. Bazılarımızın yeri geldiğinde herşeyin grafik, oynanış vb. olmadığını oyunun bunların birleştiği bütün olduğunu hatırlamaları gerek. Yoksa onun oynanışı güzel, bunun görüntüsü güzel diye oynarsanızda keyif alabilirsiniz ama belkide gerçekten sizi tatmin edecek hatta hayran bırakacak şeyleri elinizin tersiyle itebiliyor olabilirsiniz. Bir tarafa bağlıyken tarafsız olmak zordur ama yinede siz bir düşünün. Herhangi aynı türdeki iki oyundan birini sevip diğerine düşman olmanın size zararı olacağını ve bu durumlara sürekli negatif yaklaşarak kendinizide etkileyeceğinizi elbet anlarsınız. Daha yapıcı ve aşağılamaktan, kötülemekten uzak yorumlar yapılması bunu okuyan diğer kullanıcılarıda etkiler. Umarım anlatabilmişimdir.

Son olarak gerçekten tarafsız bakarsak oyunların avantaj ve dezavantajlarından çok FIFA-PES düellosunu andıran bir tablo hakim ve bu tablo malesef oyunların önüne geçmiş durumda. Bunları düzeltmekte bu hale getirenlerin elinde ama yurdum insanı kendi kafasının dikine gittiği sürece biz ne kadar yazarsak yazalım bu yazdıklarımızın her bir harfi 8 bitlik karakterden başka birşey ifade etmiyor olacak.

formulax
16 Eylül 2010, 01:06
Kesinlikle taraf tutmuyorum demişsiniz ama yazılarınızda kesinlikle bunun aksini söyler nitelikte. Demoların çıkışından sonra Pes'i savunma ve FIFA'yı eleştri oklarına tutma salgını başladı. Kimse kimseye onu sev bunu oyna demiyor ama biraz daha gerçekçi yorumlar yapılmasını öneriyorum kendi açımdan. Üstteki FIFA 99 görüntüsüne bakıpta şimdikiyle kıyaslamak teknoloji cahilliği olur. Sanki KONAMI'de çalışıyormuşta burda oyunu savunuyormuş gibi gözükenler bu mesajımın ardındanda devam edecektir kesinlikle. Ayrıca bu kişiler böyle yazıyorum diye benide FIFA savunucusu ilan ederler ki gerçekten tarafsız bakabilen birisinin bu yorumlarda taraf tutmadığımı anlaması zor bir durum değil. Bazılarımızın yeri geldiğinde herşeyin grafik, oynanış vb. olmadığını oyunun bunların birleştiği bütün olduğunu hatırlamaları gerek. Yoksa onun oynanışı güzel, bunun görüntüsü güzel diye oynarsanızda keyif alabilirsiniz ama belkide gerçekten sizi tatmin edecek hatta hayran bırakacak şeyleri elinizin tersiyle itebiliyor olabilirsiniz. Bir tarafa bağlıyken tarafsız olmak zordur ama yinede siz bir düşünün. Herhangi aynı türdeki iki oyundan birini sevip diğerine düşman olmanın size zararı olacağını ve bu durumlara sürekli negatif yaklaşarak kendinizide etkileyeceğinizi elbet anlarsınız. Daha yapıcı ve aşağılamaktan, kötülemekten uzak yorumlar yapılması bunu okuyan diğer kullanıcılarıda etkiler. Umarım anlatabilmişimdir.

Son olarak gerçekten tarafsız bakarsak oyunların avantaj ve dezavantajlarından çok FIFA-PES düellosunu andıran bir tablo hakim ve bu tablo malesef oyunların önüne geçmiş durumda. Bunları düzeltmekte bu hale getirenlerin elinde ama yurdum insanı kendi kafasının dikine gittiği sürece biz ne kadar yazarsak yazalım bu yazdıklarımızın her bir harfi 8 bitlik karakterden başka birşey ifade etmiyor olacak.

Helal olsun işte yorum bu !

azrail777
16 Eylül 2010, 01:08
Twink.. Her konuda aynı mı düşünmek zorundayız biz :)

dRaq.
16 Eylül 2010, 01:09
Bu senede EA nin yalan ve sahte kandırmaca haberlerini dinledik arena mod haricinde hiç bişey yok..Allah bizi fifanın şerrinden korusun diyorum..iyiki varsın Konami iyiki varsın PES..Sonuna kadar PES ölümüne PES.!

azrail777
16 Eylül 2010, 01:12
Bu senede EA nin yalan ve sahte kandırmaca haberlerini dinledik arena mod haricinde hiç bişey yok..Allah bizi fifanın şerrinden korusun diyorum..iyiki varsın Konami iyiki varsın PES..Sonuna kadar PES ölümüne PES.!

Yazık.. Herşeyi yanlış anlamış. Ortada ne bir söz var ne de bir kandırma. PC'e Next-Gen çıkarıcam dedi mi? Evet. Çıkardı mı? Evet. Fifa 11 PC ile Fifa 11 Konsol aynı olacak diye bir söz vermedi EA.

dRaq.
16 Eylül 2010, 01:14
ya o zaman benim oynadığım oyun farklı gerçekten berbat yaa :( yoksa niye haksızlık ediyim

azrail777
16 Eylül 2010, 01:18
ya o zaman benim oynadığım oyun farklı gerçekten berbat yaa :( yoksa niye haksızlık ediyim

Grafik ayarlarını değiştirmeyi denedin mi?

Ya neyse tartışmayalım. Bulkan gelince kesin ceza alıcam bu sefer :)

TwiNKie...
16 Eylül 2010, 01:21
Twink.. Her konuda aynı mı düşünmek zorundayız biz :)

O kadar cümle kurmaya özen gösterip düzgün yazmaya çalışıyorum. Böyle yorumlarla da karşılığını alıyorum. Ancak bir kişide şu ismi doğru telaffuz edemiyor yahu. :thumbup:

------

Ayrıca son yorumlarada birşey yazmak gerekiyor. Bu sene iki firmada yapacaklarını resmi açıklamalarla duyurdular ve yaptılar. FIFA oynayıp beğenmeyen arkadaşlarında Pes'in üstüne FIFA oynamayı yadırgadıklarını ve tamamen farklı bir oyun olduğu için garip karşıladıklarını düşünüyorum. Yoksa bu oyun bu hale gelmemiş geçen seneki haliyle 50 civarı ödül almazdı herhalde.

imnobody
16 Eylül 2010, 01:31
Senin yaptığın gibi sadece PC üzerine bir değerlendirme de ben yapayım. Tamamen tarafsız olarak bakarsak;

PES 11
+Replay'lerdeki hareketlenmeler ( Puslu replay dediğimiz olay )
+Özgür bir oynanış (pas sistemi ve 360 kontrol sistemi)
+Yüz grafiklerindeki benzerlik

-Oyunun tamamen dribbling'e bağlı olması
-Kambur koşuş (hele 2011'de daha fazla)
-Gol sevincindeki ruhsuzluk ve robot tarzında koşuşmalar
-Şut ve frikik animasyonları
-Ağır ve hantal oynanış

FIFA 11
+Next-Gen grafikler
+Yerden kayma, pas, şut ve defans yapma animasyonları
+Topun falso kazanmasındaki gerçeklik
+Gerçekçi ve kavisli ortalar
+Akıcı oyun
+Oyunun paslara ve büyük oranda taktiğe bağlı olması

-Önyargı
-Menüler (ki full versiyonunda daha da iyileşecektir büyük ihtimal)

formulax
16 Eylül 2010, 01:33
O kadar cümle kurmaya özen gösterip düzgün yazmaya çalışıyorum. Böyle yorumlarla da karşılığını alıyorum. Ancak bir kişide şu ismi doğru telaffuz edemiyor yahu. :thumbup:

------

Ayrıca son yorumlarada birşey yazmak gerekiyor. Bu sene iki firmada yapacaklarını resmi açıklamalarla duyurdular ve yaptılar. FIFA oynayıp beğenmeyen arkadaşlarında Pes'in üstüne FIFA oynamayı yadırgadıklarını ve tamamen farklı bir oyun olduğu için garip karşıladıklarını düşünüyorum. Yoksa bu oyun bu hale gelmemiş geçen seneki haliyle 50 civarı ödül almazdı herhalde.

ya kardeş bıraksana bi benim canım türkiyemde pes bu kdar oynanıyor gelişmiş ülkelerde kim pes oynuyor allahaşkına

ölümüne pes diyen bir insanla diyaloğa bile girmeyeceksin yada ölümüne fifa farketmez ;)

kral10ur
16 Eylül 2010, 01:39
birkaç çim gelişmesi dışında farkı warmı :thumbdown:
aslında ankete fifacılar hayır diyecektir tabii :D

PES'cilerde evet dicek hadi çık işin içinden dostum ! OBJEKTİF bak sende FIFA'nın çok daha kalite bi oyun olduğunu görceksin ;)

bulkan
16 Eylül 2010, 01:42
Konu Anket bölümüne taşındı...

azrail777
16 Eylül 2010, 01:54
Senin yaptığın gibi sadece PC üzerine bir değerlendirme de ben yapayım. Tamamen tarafsız olarak bakarsak;

PES 11
+Replay'lerdeki hareketlenmeler ( Puslu replay dediğimiz olay )
+Özgür bir oynanış (pas sistemi ve 360 kontrol sistemi)
+Yüz grafiklerindeki benzerlik

-Oyunun tamamen dribbling'e bağlı olması
-Kambur koşuş (hele 2011'de daha fazla)
-Gol sevincindeki ruhsuzluk ve robot tarzında koşuşmalar
-Şut ve frikik animasyonları
-Ağır ve hantal oynanış

FIFA 11
+Next-Gen grafikler
+Yerden kayma, pas, şut ve defans yapma animasyonları
+Topun falso kazanmasındaki gerçeklik
+Gerçekçi ve kavisli ortalar
+Akıcı oyun
+Oyunun paslara ve büyük oranda taktiğe bağlı olması

-Önyargı
-Menüler (ki full versiyonunda daha da iyileşecektir büyük ihtimal)

Birisi dışında hepsinde katılıyorum sana. O da -Oyunun tamamen dribbling'e bağlı olması.. Artık paslara ve taktiğe bağlı :)

imnobody
16 Eylül 2010, 10:11
Birisi dışında hepsinde katılıyorum sana. O da -Oyunun tamamen dribbling'e bağlı olması.. Artık paslara ve taktiğe bağlı :)

Ama tamamen paslara ve taktiğe değil. Yine Messi'yle herkesi geçip gol atabiliyorsun fakat bu iş PES 10'dan daha zor. Tabi PES'in fanboy'ları buna alışkın oldukları için pek de değiştirmiyorlar. FIFA'da da bunun değişik olduğunu görünce FIFA'yı suçluyorlar...
PES 12'de oynanışa bi' cila geçileceğini duymuştum bu böyleyse artık bir rekabet başlar sonunda.

muronaldo
16 Eylül 2010, 11:16
pes 2011 zor,taraftar sesleri,kalecileri vs. harika kısacası mükembel bir oyun ancak beğenmedim üç nokta
1.hakemler eskiden çalmıyordu şimdi yanına gelsen faul çalıyo.
2.topa vurduğunda sanki balona vuruyorum gibi geldi bana.
3.pas ve ortalar gerçekçi olmamış sanki topuğuyla vuracak.

mainteam
16 Eylül 2010, 12:16
Fifa 1999 '

10 yıl öncesi ?

Sen bilmiyor olabilirmisin :sleep:
Şu anki fifadan çok daha güzelmiş :sleep:
Aynen :sleep:
Beyler bırakın harbiden ya hala Fifa diyorsunuz PES in ss lere bak Fifa yı oyna çöpe at :D
:thumbup1: Bu yorum yeter ....
ozamanlar pes de vardı ama adı deişikti hattabeni ps 1 oyunum var 1990larda bişidi ama tam tarihini hatırlamıom
Evet Winning Eleven 98-99 diye bir oyunu olması lazım, daha eskiside olabilir.
Açıkçası ben bu sene FIFA'ya PES'in rakip olabileceğini düşünmüyordum.PS3 kafelerde FIFA 10'u açıp bırakmak gelmiyordu içimden,hatta bi kafede birkaç kişide benden bakığ PES oynarken bi anda FIFAyla değiştirdiler :D .Ama pes bu sene fifa 10'a çok yakın bir oyun yapmış.Şu anda FIFA 11 demo'yu indiriyorum.Pes her nekadar iyi bir demo çıkarttıysada fifanın lisans ve grafik konusunda pesten bir gömlek üstün olduğunu düşünüyorum.
Grafikte Pes e laf yok, baştan belirteyim. Lisans içinde extreme ekibimiz yetiyor zaten ...
Katılıyorum.
PES'cilerde evet dicek hadi çık işin içinden dostum ! OBJEKTİF bak sende FIFA'nın çok daha kalite bi oyun olduğunu görceksin ;)
Fifa ve kalite hmm iki zıt kutup...
Konu Anket bölümüne taşındı...
Teşekkürler.

Endless
16 Eylül 2010, 12:30
Renkli yazmaktan vaz geçin lütfen. İlk mesajınız düzenlendi!

mustafasahinfb
16 Eylül 2010, 18:18
Benim maç oyunları ile geçmişime bakılırsa
FİFA 98-2000-01-02-03-04 VE TAM O ARaDA PES'İ duydum ve tam bi pes bağımlısı oldum. pes 6 yakadar pes i devam ettirdim.pes 2007 pc olmadıından fifa 07 ye döndüm ve onunla idare ettim. fakat xbox360 ve ps3 e önem verip PC ye gerekli grafik ve oynanışlara önem verilmemesi çok dikkatimi çekti.PES 2008 ilede süper bir atak yapan pes herkesin olduğu gibi PES bağımlısı yaptı.PES 2010 lada tekrar bir çıkış yapan pes 2011 de okadar çok şey değiştirmedi bence.
grafik açısında futbolcu fiziği ve oyun için kontrollerde değişikliğe önem verdi. fakat 0'dan yaratılmadı.buda sıkıcılık duygusu uyandırıyo bence ve fifa nında pc de next-gen e yakın performansı ile bence bu sene fifa süper bi çıkış yapıcakmış gibime geliyor.biras uzun oldu ama :D

baok
18 Eylül 2010, 00:56
pes guzel ama top sesı hıc ıyı detgıl bı su faul seklı adama yaklasayım duduk calısyor eskıden bacagını kırardım duduk calmazdı :D komık olömus

caliskan1998
09 Ekim 2010, 10:42
sistem Intel(R) Pentium(R) 4 cpu 2.66GHz,2.66GHz 0.99 gb ram 10.0 gb boş alan war ana demo bile çalışmadı lütfen yardım edin