Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Fifa 2011 e Türkçe Spiker Yapılacak mı?
ramazan_abi
30 Ağustos 2010, 12:42
Şu anda hemen hemen her futbol severin merakla beklediği bir oyun fifa11. Biliyorsunuz artık fifa 11, Pc ye next gen olarak gelecek.
Fifa 11 e spiker yapılmasını isteyecek eminim bir çok kişi vardır.
Bu konuda TSC nin görüşü nedir acaba.?
Müjdeli haberlerinizi bekliyoruz.:001_cool:
Dantes
30 Ağustos 2010, 14:16
Önce bir oyunu görelim sonra oyunun dosyalarını ve spiker yapabilmek için gerekli programlar ve replikler bulunsun bu TSC ekibi bu konuyu değerlendirir diye düşünüyorum hem yorumcu hem spiker bakımından Fifa Spiker çok zengin çok uzun bir zaman alır ama mükemmel bir iş ortaya çıkar.
bulkan
30 Ağustos 2010, 14:22
Katılıyorum.
Ayrıca güzel bir öneri.
Ben de yapılmasını çok isterim.Bana göre oyuna sadece Türkçe spiker fazlasıyla yeterli.Zaten stadyum, lisans vs birçok yönden son derece gelişmiş bir oyun konsollarda.Bu sene PCde de konsoldaki yapıyı göreceğimiz için çok keyif alacağımızı düşünüyorum.
Aslında Fifa spikeri, tam da Hasan ağabeyin istediği gibi akıcı, verimli bir spiker.Dosyalar ne tür bilemiyorum ama Hasan ağabeyin vakti olursa, isterse bunu da başarabilir.
Bu konu hakkında ne düşünür, kendisine sormak lazım.
PES teki o sıkıcı spikeri bile ne duruma getirdiği, sayesinde oyundan ne kadar keyif aldığımız âşikâr.
mursel134
30 Ağustos 2010, 14:30
Şu incelemeyi görünce çok morelim bozuldu. Özellikle spiker konusuna.
Umarım konami full sürümde hatalarını, oyunun buglarını düzeltir.
Kısa süre önce PES 2011'den bahsettiğim ön inceleme yazımı sizlere sunmuştum. Bahsedilen özellikler gerçekten ilgi uyandırıcıydı. Hele "binden fazla animasyon ekleyeceğiz" denildiğinde, bu kez farklı şeylerin olacağını düşünmüştüm. Bakalım an itibariyle düşüncelerime karşılık bulabilmiş miyim?
Sınırsız Özgürlük parolasıyla yola çıkan PES 2011, bu sene ne yapacak? Kimleri aldı, kimleri elden çıkardı, hangi bölgelerde takviyelere gitti, hangi konularda kan kaybetti? İşte oyunun ön inceleme (henüz tamamlanmamış hali) sürümüyle karşınızdayız. Günlerdir ofiste yaptığımız karşılıklı ve heyecanı sönük, ama sinir seviyesi yüksek maçlar sonucunda, yapımın şimdiki son halini değerlendiriyoruz...
Oyunu PS3'e takıp açtığımızda, bizi şaşırtan ilk özellik, menülerin tamamen Türkçe olmasıydı. Evet, biz bunu gördüğümüzde, henüz "PES 2011'de Türkçe desteği olacak" duyurusu yapılmamıştı. Hemen menülerde gezinmeye başladık; dostluk maçı, efsane ol (Become A Legend), lig, Uefa Şampiyonlar Ligi, Uefa Avrupa Ligi, Copa Santander Libertadores gibi seçeneklerimiz var. Dostluk maçını seçiyoruz ve stadyumdayız.
Ve maç başlıyor...
Ofis geleneği, ilk olarak üst seviye takımları seçmedik ve Umman ile Suudi Arabistan'ı karşı karşıya getirdik. Ardından Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Inter ve Milan gibi dünya devlerini ofisimizde ağırladık. İlk izlenimlerimiz, PES 2011'in bir önceki oyuna göre daha hızlı bir yapıda olduğuydu. 2010'da top kontrolü zorlayıcıydı ve çoğu kez kullanıcıyı canından bezdirebiliyordu. 2011'de ise, daha akıcı bir oynanış var. Ani dönüşler detaylı. Paslar ve ara pasların hızı, pas tuşuna basılı tuttuğunuz süreye göre hesaplanıyor. Bunu da ekranın alt köşesinde beliren hız barından takip edebiliyorsunuz.
Pas demişken, bu konuyla devam edelim. Oyuncular, kesinlikle adam adama pas atmıyor. Paslar, hedef olarak belirlenen oyuncunun 1-2 metre önüne doğru gönderiliyor. Tabii ki attığınız pasın hız seviyesi de buna doğrudan etki ediyor. Pas atıldığını gören oyuncu da, topa ulaşana kadar belli bir efor sarfediyor ve topla buluştuğunda hızını kaybetmeden kaleye doğru yol alabiliyor. Kulağa hoş gelen bir özellik, ancak ön inceleme sürümü itibariyle pek de işlevsel değil. Bazı hata ve kısıtlamalar var.
Orta sahadasınız ve önünüzde kısa aralıklarla dağılmış olarak dört adamınız var diyelim. Bazen verilen ara paslar, direkt adreslerine gidiyor, başka kimse bu toplara dokunamıyor. Topu ortadan çok hafifçe yuvarlıyoruz. Böylece 4 adamımızdan herhangi biri, hatta rakip savunma oyuncuları da bu topa rahatlıkla sahip olabilir, ama sanki topun etrafında görünmez bir duvar var. Ayaklarının ucunun yanından geçmesine rağmen herkes otobüs bekler gibi duruyor, top bir adamın ayağına gelince de define bulmuş gibi onun üzerine saldırıyorlar. Buna "sınırsız özgürlük" dememiz, ön inceleme sürümü itibariyle mümkün değil.
İkili mücadeleler, ilginçlikler zinciri olarak adını değiştiriyor. Kafa kafaya çarpışıp dengesi bozulmayanlar mı dersiniz, suratına son süratle gelen topa rağmen sendelemeden yoluna devam eden futbolcular mı dersiniz, çelme yedikten sonra dim dik yola devam eden, ama 2 saniye sonra birden takla atıp da yerde kıvrananlar mı dersiniz, 4 kişinin bir adama saldırması, ama yine de o adamdan topu alamaması mı dersiniz, ne derseniz deyin, ön inceleme sürümünde görülüyor ki PES 2011 için daha çok çalışılması gerekiyor (özellikle de yapay zekâ üzerine).
Şutt ve top caddede
Gelelim şutlara. Top fiziklerinin henüz rayına tam olarak oturmadığını düşünüyorum. Çünkü kimi zaman mermi gibi, ama uzaya giden şutlar, kimi zaman da sinek vızıltısı gibi, ama 90'a giden toplarla karşılaşabiliyorsunuz. Hayır, bu durum oyuncu veya takımlara göre değişmiyor. Bu yaşananları Messi bile yapabiliyor. Yeri gelmişken şu örneği de vermek istiyorum: Ben hayatımda, kendi kale önünden arkası dönükken topa çok sert vurup da karşı kalenin tribünlerine top atan bir oyuncu görmedim. Bu pozisyon yaşandığında ofiste "Hami Mandıralı geri mi döndü" sesleri yankılanıyordu.
Kalecileri unuttum mu sandınız, hiç unutur muyum? Bu kez çoğu topa açılıyor, o eski oyunlardaki gibi kale çizgisinin önünde beklemiyorlar. Ama bu çıkışlar biraz abartıya kaçabiliyor. Auta çıkan bir topa panter uçusu yapmak, pek akıl kârı olmasa gerek. Üstelik kale ile arasında uzun bir mesafe olmasına rağmen. Yine kendi adamından sekip de aheste aheste kornere doğru yol alan topu da tutmadan seyretmek, fazlasıyla ilginç. Gördüğüm kadarıyla kaleci animasyonlarında pek de önemli bir değişiklik yok.
Orjinal Kaynak: TurkceSpiker.Com - Forum http://www.turkcespiker.com/forum/showthread.php?t=37531
Hatırlayın, eski PES oyunlarında kambur ve robotsu koşuşlara sahip futbolcular olurdu. Konami bu durumu PES 2011'de iyileştirmeyi başarmış. Artık daha gerçekçi koşuyor, daha iyi ani dönüşler yapıyor, daha iyi şut vuruşları çıkarabiliyorlar. Yine de bu hep böyle devam etmiyor. Animasyon geçişleri sırasında basit atlamalar söz konusu. Az evvel de söz ettim; bir oyuncu faule maruz kalıyor, koşmaya devam ediyor, ama aniden kendini yerde kıvranırken buluyor. Bu esnada düşüş animasyonunu görmüyoruz. Ayaktayken bir anda yere mıknatısla çivileniyor sanki.
Lisanslar
PES 2011'de lig ve takım lisansı namına bu yıl da pek bir şey beklememek gerekiyor. Az evvel bahsettiğimiz lisanslı turnuvalara İtalya, Hollanda ve İspanya gibi ligleri ekleyebiliriz. Söz takımlardan açılmışken, oyunumuzun ön inceleme sürümünde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray da yer alıyor. Dikkat çekici olarak Beşiktaş'ın armasının altında "Kartal Yuvası" ibaresi bulunuyor.
Türk takımlarıyla yaptığımız maçlarda, şimdiye kadar hep siyah kramponlarla gördüğümüz Alex'in beyaz ayakkabılar tercih ettiğini, acılar içindeki yüz ifadesiyle nam salan Guiza'nın da gülümseyen yüz ifadesini gördük. Henüz kadroların güncel olmadığını, transfer olmalarına rağmen bazı oyuncuların hâlâ eski takımlarında kaldıklarına da şahit olduk. Tabii ki tam sürüm itibariyle bu tür sıkıntılar giderilecektir.
Master League ve Become A Legend
Sıfırdan bir oyuncu yaratarak yıldızlaşmaya çalıştığımız Become A Legend modu, PES 2011'de de bizlerle. Arkamıza aldığımız menajerler aracılığıyla, ismimizin kısa sürede duyulmasını sağlayabiliriz. Tabii ki iyi bir futbol oynayarak. Adamımızı geliştirirken, hangi yönünün ağır basacağına karar vermemiz gerekiyor. Bitirici, çok yönlü, iyi pas atan, iyi press yapan veya defansif yönden çok güçlü bir oyuncu profili oluşturabiliyoruz. Sonrasında yapacağımız maçlarda da bu özelliklerimiz ağır basıyor ve teklifler kaçınılmaz oluyor.
Özellikle transferler konusunda menajerinizi, maçlar konusunda da antrenörünüzü dinlemelisiniz. Antrenörler, maçın gidişatına göre karar değişikliğine gidebiliyor. Atak futbol oynatırken, bir anda savunma futboluna geçiş yapabiliyorlar. Bu değişiklik sırasında da oyun donuyor ve sizin yapmanız gerekenler ekranda beliriyor. Ekstra pas yapmanız veya sadece belirli bir oyuncuya sürekli olarak pas vermeniz istenebilir.
Master League'e adım attığımızda ise, sadece maçlarla değil, klübümüzün sponsorlarıyla, alacak-verecekleriyle, yetenek avcılarıyla olan ilişkilerimizle, kısacası her şeyle ilgilenmek zorundayız. Takımı hem bir teknik direktör, hem futbolcu, hem de yönetici olarak idare ediyoruz. Oyunun Türkçeleştirilmesi, Master League modunda birçok kullanıcının işine yarayacaktır.
Bir maç takvimine sahibiz. Antrenman günlerimiz ve maç günlerimiz ayrı ayrı gösteriliyor. Dolayısıyla maç olmayan günlerde bol bol idman yapılması gerekiyor. Bunlar çeşitlendirilmiş; serbest atış çalışabilir, defansif oynayabilir, şut çalışmaları yapabilir ya da kontra atağa yönelik futbol için hazırlıklar yapabilirsiniz. İdmanları arttırdıkça tecrübe puanınız da otomatikman artıyor ve maçlara hazır hale geliyorsunuz.
Orjinal Kaynak: TurkceSpiker.Com - Forum http://www.turkcespiker.com/forum/showthread.php?t=37531
Tabii ki bu sıralarda klübünüz için birçok önemli gelişme yaşanıyor. Yetenek avcıları sizin için futbolcular buluyor ve size tavsiye ediyor. Siz de onlara teklif verebilir ve kararı için bekleyişe geçebilirsiniz. Diğer klüplerden de hızlı olmalısınız, çünkü o oyuncuyu başkaları da istiyor olabilir. Yeni oyuncu alıp kadromu güçlendireyim derken, eldekileri de ihmal etmemek, morallerini yüksek tutmak gerekir. Moralin en önemli kaynağı da para, paranın en önemli kaynağı da sponsordur.
Sadece futbolcularınız değil, klüp doktoru, hatta temizlik görevlisinin bile aylık alacağı maaşları ödemelisiniz. Eğer ödemezseniz bir şeyler ters gidiyor demektir. Acilen para bulmalısınız. Peki, bu nasıl oluyor? Kadronuzda düşünmediğiniz futbolcuları satışa çıkarabilir, gelen parayla borçlarınızı kapatabilirsiniz. Sponsor gelirleri de çok önemli tabii ki. Siz başarılı oldukça size yeni reklam anlaşmaları gelecektir. Satılan biletleri de unutmayalım. Bunların da artışı, sizin üst üste alacağınız galibiyetlere bağlı. Maç kazandıkça taraftarlar takımlarını desteklemeye devam edecek ve maç sonu hasılatı olarak kasanıza hatrı sayılır paralar girecektir. Bu bölüme son olarak, genç takımı da ekleyelim. Alt yapıdan yetişen genç oyuncularla geleceğe yönelik yatırımlar yapabilirsiniz.
Görseller, sesler
Ön inceleme sürümü olarak PES 2011'in graifkleri iyi değil. AA eksikliği fazlasıyla göze çarpıyor. Ayrıca tasarımlar da pek detaylı değil. Çoğu futbolcunun tasarımı, eski oyundakilerle hemen hemen aynı. Stadyum ve çim tasarımları için söyleyecek pek bir şey yok, eskiden nasılsa, yine öyleler. Taraftarlar kartonlardan farksız. Dolayısıyla atmosfere etkileri çok çok az. Maç başlangıçlarında ekrana gelen donuk resimler de olmamış. Sesler için de iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Spiker sözcüklerinden, tribün seslerine kadar hemen her şey aynı.
Sonuç
Sonuç olarak PES 2011'in durumu şu an için pek parlak değil. Ön inceleme sürümündeki hatalar bir bir görülüp düzeltilmeli. Aksi halde Konami'nin başı çok ağrıyacaktır. Hatalarda yapılacak olan iyileştirmeler, özellikle kullanıcıların Master League'e yönelmelerini sağlayacaktır. Zira bence oyunun en iddialı başlığı bu.
Kaynak:http://merlininkazani.com/oyun_oninc...011-36618.html
Eğer konami aynı spikeri, aynı hatalı repliklerle, aynı gecikmeli gol replikleriyle sunacaksa. Hasan abi hiç uğraşmasın bu oyuna.
Direkt fifaya türkçe spiker yapsın.
Konami adam olana kadar.
Kusura bakmayın ben pes 2011 in kötü olup olmamasına kızmıyorum.
Aynı hataları bile bile tekrarlayan Konaminin vurdumduymazlığına, oyuncuları kale almamasına kızıyorum.
Emre Ballı
30 Ağustos 2010, 14:37
Hasan abi daha önce bir açıklama yapmıştı bunun hakkında diye hatırlıyorum ben :).
wakabayashi13
30 Ağustos 2010, 14:49
hasan abiyle ein abi bölüşerek yapabilirler emin abi pesi yapar hasan abi fifayı yada tam tersi
Emre Ballı
30 Ağustos 2010, 15:02
Emin Zevkliler artık sitemiz adına çalışma yapmayacak arkadaşlar.
Viper_
30 Ağustos 2010, 15:10
Emin Zevkliler artık sitemiz adına çalışma yapmayacak arkadaşlar.
Yapma ya bu kötü oldu işte. :(
MrKhAn o7
30 Ağustos 2010, 15:24
Belki kendisi bulunduğu sitede çalışmalarına devam edecek ama bu çalışmaların ne yönde olduğunu bilmiyoruz şimdilik.
emir815
30 Ağustos 2010, 15:30
of bu kötüya çok kötü
The Punishe®
30 Ağustos 2010, 15:46
Emin Zevkliler yeni sitesinde Fifa için değil PES için Türkçe Spiker yapacak.
MrKhAn o7
30 Ağustos 2010, 16:15
Yorumumda belirttim. "Bu çalışmaların ne yönde olduğunu bilmiyoruz" diye..
bulkan
30 Ağustos 2010, 16:16
Konuya dönelim beyler...
Wildfire
31 Ağustos 2010, 00:31
Senelerce PES'e emek verdiniz bir kerede FIFA'ya aynı şeyi göstersek FIFA herhalde uçardı :)
accaliskan
31 Ağustos 2010, 00:59
Fifa'ya da türkçe spiker istiyoruz! :thumbup:
emany
31 Ağustos 2010, 01:46
Fifa'ya spiker yapılmasını en çok isteyenlerden biriyim. Çünkü Fifa 'nın spikeri devrim niteliğinde. Hasan Mustan ile bu konuyu konuşacağım.
Viper_
31 Ağustos 2010, 01:55
Fifa'ya spiker yapılmasını en çok isteyenlerden biriyim. Çünkü Fifa 'nın spikeri devrim niteliğinde. Hasan Mustan ile bu konuyu konuşacağım.
Yaşa sen Emany :)
anıl20
31 Ağustos 2010, 10:50
emrah abi büyüksün :D
MrKhAn o7
31 Ağustos 2010, 10:52
Konuşacağız dedi. Tam net cevap vermediği için beklentiye kapılmayın.
Sonra yapılmayacak dendiğinde eleştirirsiniz ..
Sinan ÖZER
31 Ağustos 2010, 10:56
Konuşacağız dedi. Tam net cevap vermediği için beklentiye kapılmayın.
Sonra yapılmayacak dendiğinde eleştirirsiniz ..
Merak etme Hakan,arkadaşlarımız her üzümde bir çöp bulmayı başarıyorlar :).
MrKhAn o7
31 Ağustos 2010, 10:59
Hayır yani çok merak ediyorum. Emrah abi konuşacağız diyo, arkadaşlar hemen Fifa 11' e Türkçe Spiker yapılacakmış havasıına girmeyi başarabiliyolar. Sonra beklediklerinin aksine bir karar geldiğinde;
- "Hani Fifa 11' e Türkçe spiker yapacaktınız" vs. gibi saçma diyaloglarla karşılaşıyoruz ..
BeYKoZLu_BeLa
31 Ağustos 2010, 11:15
Fifa Eğer Pes Gibi Gerçekci Yapabilirse 11. Oyununu Amerikalılar'a Tekrar Güvenebilirim Ama Ps3 teki Görüntüleri Görmedin mi derseniz Ordaki Görüntüler Konsol Görüntüleri Konsol Oyunları Asla Ve Asla Pc'ye Örnek Olamaz Hiçbir Zaman Olamadı :)
MrKhAn o7
31 Ağustos 2010, 11:39
Fifa Eğer Pes Gibi Gerçekci Yapabilirse 11. Oyununu Amerikalılar'a Tekrar Güvenebilirim Ama Ps3 teki Görüntüleri Görmedin mi derseniz Ordaki Görüntüler Konsol Görüntüleri Konsol Oyunları Asla Ve Asla Pc'ye Örnek Olamaz Hiçbir Zaman Olamadı :)
Pes serisi PS3 ve PC platformları için aynı mesela ..
mursel134
31 Ağustos 2010, 11:55
işte bu çok müthiş bir haber. :thumbup:
Endless
31 Ağustos 2010, 12:11
Arkadaşlar konuşulacak. Kesin yapılacak diye birşey yok. Belkide serimize devam edecez...
InTheTurkey
31 Ağustos 2010, 12:37
Beyler, fifa'ya türkçe spiker yapmak pes'e yapmak daha kolaydır.Ama 200'den fazla indiren olmaz :).
hakan197
31 Ağustos 2010, 14:07
kesinlikle olmalı
TwiNKie...
31 Ağustos 2010, 14:36
Bende bu olayın gerçekleşmesi taraftarıyım. Fifa'nın PC'de bugüne kadar ki başarısızlığı yüzünden Pes oynamaya mahkum kalıyorduk. Şimdi merakla beklenen bir Fifa ve Pes'e göre çok daha gelişmiş bir spiker var. Farklı bir oyun olduğu için ve bunca yıldır Pes için yamalar yapan bir site olduğumuz için belki garip karşılanabilir. Çünkü Pes sitesi gibi görülüyoruz. Bu çalışma yapılırsa bununda böyle olmadığını göstermiş oluruz ki ben yapılması durumunda sevinçten uçarım diyebilirim. :D
ramazan_abi
31 Ağustos 2010, 17:20
Bende bu olayın gerçekleşmesi taraftarıyım. Fifa'nın PC'de bugüne kadar ki başarısızlığı yüzünden Pes oynamaya mahkum kalıyorduk. Şimdi merakla beklenen bir Fifa ve Pes'e göre çok daha gelişmiş bir spiker var. Farklı bir oyun olduğu için ve bunca yıldır Pes için yamalar yapan bir site olduğumuz için belki garip karşılanabilir. Çünkü Pes sitesi gibi görülüyoruz. Bu çalışma yapılırsa bununda böyle olmadığını göstermiş oluruz ki ben yapılması durumunda sevinçten uçarım diyebilirim. :D
Yönetici arkadaşlarında bu konuya canı gönülden destek vermesi sevindirici.
Yeni birşeyler olacak, hadi bakalım.
thomas mueller
31 Ağustos 2010, 21:54
Arkadaşlar İlk defa bu sene FİFA PEs i geçti artık FİFA ya da Türkçe Spiker yapılması LAzım
Endless
31 Ağustos 2010, 21:56
Arkadaşlar iki oyunda incelenip karar verilmeli bence. Oyunun demoları bir yayınlansın sabır edin.
bulkan
31 Ağustos 2010, 21:57
Arkadaşlar İlk defa bu sene FİFA PEs i geçti artık FİFA ya da Türkçe Spiker yapılması LAzım
Henüz oyunlar çıkmamışken bu şekilde yorum yapmak doğru değil.İki oyunu da PC de oynayıp test etmeden bu yorumu yapmak pek doğru değil.Hele bir oyunlar çıksın, bekleyin.
BeYKoZLu_BeLa
01 Eylül 2010, 00:02
Arkadaşlar Fan Boyluk Yapmayın Burası PC Sektörü Yani Microsoft'un Çiftliği PC Oyuncuları Neden Konsol Oyuncularına Karşın Hep Üstündür Çünki Tarihi Boyunca Hiç Elindekiyle Yetinmemiştir Ben Hiçbir Zaman Fıfa Yada Pes Yener Demedim Ancak Pc Sektörü Çok Değişik Bir Sektördür Tecrübeli Olan Ve Kullanıcıya Doğru Mesajı Veren Kazanır Konami Bunu Yapıyor Bakalım Ea Sports Yapabilecekmi :)
mursel134
01 Eylül 2010, 13:20
merakla müjdeli haberlerinizi bekliyoruz.
Adem Sarıkaya
01 Eylül 2010, 14:27
gerçekten eğer böyle bir olay olursa çok şahane olur.
Hadi hasan abi bunu da başaralım:D
Endless
01 Eylül 2010, 14:32
Arkadaşlar oyunları görelim :) Demoları oynuyalım herkes daha iyi anlar. Spikerle ilgili kesin bir bilgi yoktur. Kimse yapılacakmış gibi davranmasın lütfen.
Adem Sarıkaya
01 Eylül 2010, 15:14
Ben yapılacakmış gibi davranmıyorum.Bunun da çok kolay bir iş olduğunu zaten düşünmüyorum.Dosyaların pesten farklı olduğunu biliyoruz.Ben sadece olmasını umuyorum.Yoksa kesin olucak demiyorum ve olmazsa da hani olucaktı ya bizi kandırdınız ne biçim adamsınız vs laflarda bulunmam.
Endless
01 Eylül 2010, 15:18
Ben size hitaben söylemedim, yanlış anlaşılmasın. Sadece yapılacak yorumlar bu konuyu dikkate alarak yapılırsa iyi olur amacı ile yazdım :)
Adem Sarıkaya
01 Eylül 2010, 15:23
peki.
:D
InTheTurkey
01 Eylül 2010, 18:35
Bu sene gözler benim gibi fifa patchmaker'lerin üzerinde olabilir :)
metot17
04 Eylül 2010, 06:16
şayet fifa 2011 ps3deki gibi olursa pclerde,on numara oyun olacak bence,ve tabikide fifa için türkçe spiker olur inş
Nirvan4
04 Eylül 2010, 06:20
pesle fifa karışsaydı üzerine bide türkce spiker olsaydı o oyun dadundan yenmezdi gari ama imkansız türkce spiker olması :)
pasa_mahmut
04 Eylül 2010, 16:33
Bence bu sene Pes 2011 için Pes 2010 un spikeri uyarlanıp 2011 de ki spikerdeki yeniliklerde eklenip devam edilsin.
Gerekli Çalışmalar FIFA 2011 e yapılsın zaten bir çok kişi FIFA ya dönecek büyük ihtimalle.
Şunun şurasında 4 yıldır pes oynuyorum neden FIfayı bıraktıgıma gelince FIFA 2006 da bir değişiklik yapmnış ve aynı oyunu FIFA 2007 dede çıkararak bu size yeter demişti taki FIFA 2011 e kadar bu şekilde sürdü ama artık eve dönüş zamanı diyorum...
Bence Hasan Arkadaşımızda şöyle bir oyunu incelesin Seslendirme yapamayacağı oyun yoktur Call of Duty bile dahil :)
selimnar?
16 Eylül 2010, 04:57
fifa dosyalarını iyi saklıyor bence çokçok zor
Fatih_Dlc
16 Eylül 2010, 10:53
Selim ne alakası var iyi saklamakla asıl ona bakarsan pes daha gizli iyi saklıyo bi direk sesi bile saklanıyo ama fifa tezahüratlarını oyun çıkmadan yayınladı.Ayrıca yama işinde istediği kadar saklasın bulunur.
ramazan_abi
22 Eylül 2010, 23:28
bir çok yöneticinin bu olaya destek vermesi güzel. fifa için asıl haberleri sevgili Hasan MUSTAN dan bekliyoruz
t_henry
23 Eylül 2010, 16:53
Umarım böyle bir çalışma yapılır zira Hasan Mustan da böyle bir spikeri Türkçe'ye çevirmekten büyük zevk duyacaktır bana göre. Çünkü FIFA'nın spikeri çok akışkan ve neredeyse oyunda olup biten her şey hakkında yorum yapıyor. Zaten Extreme yamaları gibi kapsamlı bir yamaya gerek yok bana göre çünkü zaten oyunda her şey yamalı gibi. Sadece transfef,Türkçe yazılar ve Türkçe spiker ile çok güzel olacağını düşünüyorum.
Yöneticilerin de bu konuya destek vermesi güzel bir şey. Bir yönetici arkadaşın dediği gibi site genel olarak PES sitesi gibi gözüküyor ama bence yapılacak böyle bir yama ile hem sadece PES sitesi olmadığımız hem de istersek T.S.C Ailesi olarak her işin altından kalkabileceğimizi kanıtlamış oluruz...
estorak
23 Eylül 2010, 17:05
alışıldık seslerin dışında profesyonel kayıtlar da denenebilir yada farklı kişilerin sesleri
mcharun
23 Eylül 2010, 17:11
Arkadaşlar sizlerinde bizler kadar Fifa'11 için Türkçe Spiker istediğinizi biliyoruz. Emin olun ki, bunu bizde çok istiyoruz. Ancak spiker hazırlamak çok zor ve zaman isteyen bir iş, "deli işi" resmen. Hasan yıllardır PES serileri için bu zorlu işi tek başına yapıyor. Kendisi bu konuda Türkiye'nin ilk ve tek spikeri, çok ama çok tecrübeli. Fakat Fifa için spiker hazırlamak, neredeyse bu işe en başından tekrar başlamak gibi bir şey olacak. PES'te yıllardır kullanılan programlar var, artık ezbere biliniyor. Ancak Fifa için aynı şeyleri söylemek çok güç. Çıkacak programları kullanabilmek için zaman gerekli. Bildiğiniz gibi Hasan üniversitede öğretim görevlisi. Yani sadece istemekle olmuyor, fazlasıyla boş zaman gerekli bunu yapabilmek için.
Hasan Türkçe spiker hazırlarken, ingilizce spiker repliklerini çevirip seslendirdikten sonra bunları kayıt altına alıyor. Daha sonra oyun içinde, gerekli yerlere importluyor(orjinal ses dosyasını değiştiriyor). Bu zorlu işi, her iki oyun için ayrı ayrı yapmak sizde hak verirsiniz ki çok zor. Şahsi düşüncem şudur ki, bu ses dosyalarını her iki oyun içinde ortak olarak hazırlarsa, belki Fifa'11 için Türkçe Spikeri bu sene görebiliriz. Her iki oyun içinde, ortak replik ve konuşmaları duyarız belki ama PES dışında Fifa'yı da Türkçe Spikerle oynamak büyük keyif olacaktır düşüncesindeyim.
kazimkilic
23 Eylül 2010, 17:37
bnce bu sene yine pes11 yapılmalı ama fifa içiçnce alt yapı yani ufak ufak başlanmalı yoksa sonu hezimet olabilir
Emre_Özel
23 Eylül 2010, 18:19
Arkadaşlar inşallah fifa 2011'e Türkçe spiker yapılır...
mertbatu
24 Eylül 2010, 04:41
Lig tv deki spikerlerle çalışma yapılıp ve bunun dvdsi satılırsa "50 tl" bile olsa alırım vallaha :D
SagoKastır
24 Eylül 2010, 12:26
Anket açılırsa daha iyi olur ama fifa pese göre daha önde.
MrKhAn o7
24 Eylül 2010, 15:47
Sanırım Harun abi yanlış anlamış ya da olaya başka yönden bakmış. :)
v1Ru5 Tv
24 Eylül 2010, 16:21
Eet arkadaslar fakat bilmeniz qerekki oncelik olarak fifa ve pes cok farkli dosyalara sahip baktim kadarilaki Fifa daha bi zorlicak gibi qozukuyor malesef ama ins türkce spikeri cikar ama cok zor gibi gözükyor tac atarken bile spiker oyuncu ismini sölüyor cok qüzeL ve özenle hzrlanmis:D pes de bunlari hic qöremedik:D
webmastr_99
25 Eylül 2010, 14:21
Oyundaki spikeri gördük eğer TR Spiker yapılırsa bu Futbol oyunlarında bir devrim niteliğinde olacaktır bence :thumbup:
t_henry
25 Eylül 2010, 21:28
Şahsi görüşüm eğer mümkün ise FIFA'ya da yama yapılmasıdır ki bunun getirisi bence fazlasıyla olacaktır. Zaten yönetici arkadaşlar da ''yapacağız'' veya ''yapmayacağız'' şeklinde kesin cümleler kullanmamış ki doğru olan da bu bana göre. Ancak nasıl PES'e ilk Türkçespikeri yapan bu site ise FIFA için de bunu gerçekleştirebilmek site adına çok faydalı olacaktır bence. Daha çok FIFA kullanıcısın siteye çekebilir bu çalışma ve sitenin bazılarının gözünde ''PES sitesi'' imajını kaldırabilir. Tabii ki en doğru ve son kararı yöneticiler ve Hasan Mustan verecektir...
InTheTurkey
02 Ekim 2010, 23:59
Arkadaşlar bu sene çıkmaz.
SAMET204
03 Ekim 2010, 01:23
Fifa ile Pes aynı uzantılı ses dosyalarını kullanıyosa benzer replikleri her iki oyundada kullanarak yapılabilir artık Hasan abi ye kalmış birşey :)
manyaqcojuqx
11 Ekim 2010, 21:44
Eğer böyle bi spiker olcaksa ancak bu site yapabilir bence kesinlikle yapilmalidir...
mursel134
16 Ekim 2010, 20:26
tüm site yönetimi eminim harıl harıl bu konu üzerinde çalışıyordur.
yakında Hasan Mustan abimizden müjdeyi alabileceğimize eminim.
wakabayashi13
16 Ekim 2010, 23:44
tüm site yönetimi eminim harıl harıl bu konu üzerinde çalışıyordur.
yakında Hasan Mustan abimizden müjdeyi alabileceğimize eminim.
"eğer o haberi görürsem evde en az 10 tur atarım sevinçten
mursel134
21 Ekim 2010, 01:11
umutluyum çünkü:
BlackCat(v-i-p) Cevabı:
Değerli T.S.C Ailesi...eğer FİFA için gerekli programları bulabilirsem FİFA 11 için spiker yapmayı düşünüyoruz. Ancak bu sadece bir düşünce. Sitemizin adı "turkcespiker.com" Yani fifayada spiker yapabiliriz elbette
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
xdemhatx
21 Ekim 2010, 22:04
yha şu anda elinizde hiçmi fifa 10 türkçespiker yama yok eğer elinizde fifa 10 türkçespiker yaması yhoksa e o zamn siz sitenin adını deiştirn pes spiker koyun ayrıca emin abinin gitmesine üzüldüm ama hasan abiyide sewioruz
MrKhAn o7
21 Ekim 2010, 22:30
yha şu anda elinizde hiçmi fifa 10 türkçespiker yama yok eğer elinizde fifa 10 türkçespiker yaması yhoksa e o zamn siz sitenin adını deiştirn pes spiker koyun ayrıca emin abinin gitmesine üzüldüm ama hasan abiyide sewioruz
1-TürkçeSpiker.Com sitesi bu senede Pes 2011 için Türkçe Spiker yaması çıkartacak.
2-Emin abi tekrar geri döndü sitemize. :)
qLasuR
22 Ekim 2010, 00:02
Lig tv deki spikerlerle çalışma yapılıp ve bunun dvdsi satılırsa "50 tl" bile olsa alırım vallaha :D
50 tl az bile kalır :D orjinal oyundan pahalı satılır :P:D
"eğer o haberi görürsem evde en az 10 tur atarım sevinçten
hahah :D aynı şekilde bnde :)
t_henry
22 Ekim 2010, 02:34
T.S.C Anketinde üyelerin %53.3'ü FIFA'ya Türkçe spiker yamasının yapılmasını istemiş. Bence bu yöneticilerin ve Hasan Mustan'ın gözardı etmemesi gereken bir sonuç...
mursel134
26 Ekim 2010, 22:01
Fifa Türkçe spiker için gerekli programın çıkmasını bekliyorum. Program çıkarsa daha iyi inceleme fırsatım olacaktır. Fifa için spiker yapmak planlarımız arasında.
Teşekkürler Hasan abi.
Süperrrrrsinnnnn :D
:thumbup1::thumbup:
Rekcahyb
16 Ocak 2011, 18:26
Son durum nedir?
LeaDer52
22 Ocak 2011, 23:21
umutluyum çünkü:
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
süper o zaman bea
daha oncelerı hep pes serılerını oynamıs bırıyımdır,ılk tr spıkerı bu sıteden ındırmıstım yanılmıyorsam,gercekten hayran kalmıstım.Ama bu sene fıfa gercekten deverım yaptı,yanı gecen sene fıfayı sırf merak ettıgım ıcın ındırmıstım tas catlasa ıkı kere oynadım sıldım aterı oyunu gıbı gelmıstı ama bu sene gercekten mac atmosferı olsun,oynanıs olsun ozellıkler konsolda tamamen deverım yaptı,spıkere gelınce herseyı anlatıyor mac atmosferıne uygun yanı aradıgım herseyı buldum bu oyunda bana verdıgı zevk daha oncekı pes serılerınden daha ustun,eger fıfaya spıker yapılırsa ben daha cok ındırılecegıne vede dvd lerın satacagının kanatındeyım.
efe_16
08 Şubat 2011, 13:23
Hasan abi program çıktı senden Türkçe Spiker bekliyoruz..
KorkuKapani44
13 Şubat 2011, 02:16
Bu sene Fifa Türkçe spikeri Pes'den daha çok hak ediyor , mutlaka yapılmalı . :)
footman
19 Şubat 2011, 23:49
Walla arkadaşlar bende fifa yatürkçe spiker istiyorum ama bilmiyorum kimse yapmıyor neden yapmıyorlar onuda anlamıyor bu güne kadar hep pes'e spiker yapıldı ama hiç fifaya yapılmada nedenşnşn merak ediyor. belki fifa önceki serilerinde hak etmedi ama bu sene hak etti artık türkçe spikeri yöneticiden yapılması kararında bir iyi haber bekliyoruz İnşallah olur hepimiz mutlu oluruz
mursel134
14 Eylül 2011, 21:06
artık fifa 2012 ye spiker istiyoruz.
pesaşkı
15 Eylül 2011, 14:18
helal olsun mursel134 8 ay 26 gündür mesaj yazılmayan konuyu canlandırmışsın
Emre_Özel
15 Eylül 2011, 17:14
Arkadaşlar Hasan abi'ninde belirttiği gibi Fifa ya spiker yapmak için program çıkarmıyorlar çıksa en başta hasan abi sizden daha istekli bir biçimde spiker ' i çıkaracağından emin olabilirsiniz. Zaten biz FifaexTReme ekibi olarak gereken bütün herşeyi yapıyoruz spiker programları çıkarsada spiker yapılacaktır. Bundan emin olabilirsiniz.
hacimurat131
15 Eylül 2011, 18:52
Fifa'ya spiker yapmak cok zor. Programlar yok bahsedildigi gibi. En kücük bir Yamada bozulan bir Oyun olan Fifa'ya spiker yaptiginizda oynama sansiniz cok düsüktür diye düsünüyorum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.