Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Gardiyanlar
mcharun
22 Aralık 2009, 02:13
Birgün ölüm mahkumuna kral son 1 şans verir. Bir avluya mahkumla beraber 2 adet gardiyan koyar. Bu gardiyanlardan birine ne sorulursa sorulsun DOĞRU yanıt verecek, diğeri ise ne sorulursa sorulsun YALAN söyleyecektir. Avlunun 2 adet kapısı vardır. Birisi kurtuluşa çıkan kapı, diğeri ise ölüm kapısı. Mahkum kapılardan hangisinin kurtuluşa veya ölüme açıldığını ve ayrıca gardiyanlardan hangisinin yalancı olduğunu bilmemektedir. Ve sadece 1 soru hakkı vardır. Gardiyanlardan hangisine sorarsa sorsun bir yanıt alacak ve kapıyı seçecektir. Bunu yapar. Bir soru sorar ve yanıtını alır Aldığı cavebe göre kapıyı seçer ve kurtulur. Mahkum ne sorar?
Ari_38
22 Aralık 2009, 11:32
soruyu yanlış anlamışım kusura bakmayın
-YaLan-
22 Aralık 2009, 12:25
yalan söyleyen adama söyler ve onun söylediği kapıdan değil diğer kapıdan çıkar....
Ne sorduğunu soruyor..:thumbdown:
mcharun
22 Aralık 2009, 15:34
yalan söyleyen adama söyler ve onun söylediği kapıdan değil diğer kapıdan çıkar....
Kimin yalan kimin doğru söylediğini bilmiyor.
Bilseydi zaten, bu bir zeka sorusu olmazdı...
dustpluck
17 Haziran 2010, 17:03
eskiden Yugioh çizgi filiminde bu olay yaşanmıştı.Ama cevabını unuttum.Cevap verilmeyecek mi?
Emre_61
18 Haziran 2010, 12:15
Şöyle düşündüm . Kapıları sağ ve sol olarak ayırdım .
Birine şöyle derim ; Eğer yanındaki adam yalancıysa sol kapıdan gidiyim , eğer yanındaki adam doğrucuysa sağ kapıdan gidiyim , Buna göre yandaki adam yalancımı doğrucumu derim . O yalancıysa hemen yanındakine yalancı diğecektir çünkü kendisinin yalancı olduğunu anlarsam kendisine inanmayacağını ve onun doğrucu olduğunu anlarım . Ve yanındaki nin yalancı olduğunu söylerse sağ kapıdan giderim ve kurtulurum .
Hemen bu aklıma geldi valla . Ama büyük ihtimal yanlıştır . Yanılma payı var ama ...
cemi33
25 Haziran 2010, 10:35
Ama o gardiyan doğrucuysa da yandakine yalancı diyecektir :)
.çarşı.
05 Ağustos 2010, 21:40
Gardiyanlardan herhangi birine
"arkadaşına özgürlük kapısını sorsam hangisini gösterirdi" diye sorarım. ikisinden de aldığım cevap aynı olacak. gösterdikleri kapıya değil de diğerine gireerim ve böylece özgürlüğüme kavuşurum
sertwert
26 Eylül 2010, 15:05
Bence adam birine şöyle sorar: Yandaki gardıyana sorsam bana hangi kapıyı gösterir? Die sorar ve o kapıyı deil diğer kapıyı seçer. Doğrumu söylerseniz sevinirim.
Little General
07 Ekim 2010, 02:05
Bence adam birine şöyle sorar: Yandaki gardıyana sorsam bana hangi kapıyı gösterir? Die sorar ve o kapıyı deil diğer kapıyı seçer. Doğrumu söylerseniz sevinirim.
Bu cevap sanırım doğru
gsliosman1905
04 Mart 2012, 15:59
mahkum bir tane gardiyana gider ve su soruyu sorar:
sen diger gardiyanin yerinde olsaydin hangi kapiyi kurtulus kapisi diye gosterirdin?
Eger yalan soyleyen gardiyana sorduysa yalancinin kendisini dogrucunun yerine koyup kurtulus kapisini gostermesi gerekir ama adam yalanci oldugu icin olum kapisini gosterecektir.
Eger dogru soyleyen gardiyana sorduysa dogrucu kendisini yalancinin yerine koyacak ve olum kapisini gosterecektir.
Mahkum gardiyanin isaret etmedigi kapiyi sececektir.
böyle olması lazım ama sanırım bu dendi başka cevap gelmiyo aklıma
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.