PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gemiyi batırır mısınız?

_AsiL_
15 Mayıs 2010, 20:56
Bir gemide 99 katil, 1 tane de masum kişi var.
Siz bu gemiyi batırabilirsiniz.Gücünüz var yani.Ve kimin masum olduğunu bilmiyorsunuz.
Siz bu gemiyi batırır mısınız? :)

alexde10
15 Mayıs 2010, 21:18
Sanırım batırırım :) 1 masum insanı feda etmezsem, 99 katil karaya ayak bastığı zaman çok

daha masum insan kayıpları verilebilir :)

metin_99
15 Mayıs 2010, 21:37
Çok daha fazla insanın hayatını bu 99 katilden kurtarmak mümkünken 1 insan hayatı ne kadar değerli olsa da göz ardı edilebilir. Şahı mat etmek için bazı piyonları feda etmek gerekir...

Sahinbey
15 Mayıs 2010, 21:45
Aslinda o bir kisi sizin sevdiginiz biriside olsa batirirmiydiniz diye soru gelseydi sanirim Evet diyen arkadaslarda tereddüte düserdi :) Katilde olsalar onlarda Allahin bir kulu,nerden bilebilirsiniz o 99 kisinin tövbe etmeyecegini.Eger gemiyide batirma gücümde varsa eni sonu teslim olacaklardir,ben sahsen beklerdim.Onun icin HAYIR diyorum.

_AsiL_
15 Mayıs 2010, 21:45
Çok daha fazla insanın hayatını bu 99 katilden kurtarmak mümkünken 1 insan hayatı ne kadar değerli olsa da göz ardı edilebilir. Şahı mat etmek için bazı piyonları feda etmek gerekir...

İşte çok anlamlı bir söz.
Metin'den .. :lol:

sasailic21
15 Mayıs 2010, 23:56
Hayır derdim :

1- Hiç bir insanın diğer bir insanın canını almaya hakkı yoktur.
2- "Şahı mat etmek için bazı piyonları feda etmek gereklidir" Söz gerçekten çok güzel söylenmiş ama eğer bir insan iyi birisi masum birisi olabiliyorsa değerlidir ve o kişi piyon olamaz - katiller değersiz kişiler olarak piyon olurlar diye düşünüyorum.
3- Gemiyi batırmam daha iyi masum kişiinin ölemeyeceği bir yol arardım...