Orijinalini görmek için tıklayınız : pes 2008 mi fifa 2008 mi
cok fazla uye
21-08-2007, 18:16
sizce hangi oyun bu seneye damgasını vuracak
bence pes 2008 ama ben sizinde fiknii almak istedim
bence fifa 2005 gibi olup grafiklerini falan duzeltirlerse fifa olur ama pes 2008 diyom ben
c.ronaldoyigit
22-08-2007, 12:11
bence pes 2008 çünkü pes oyunları her zaman fifa'dan daha üstün olmuştur
Bu Dünya da PES den Güzel Futbol Oyunu Yok Şimdi de böle bu 10 sene Sonrada FoReVeR PES...:D:D:D
cok fazla uye
23-08-2007, 19:06
Bu Dünya da PES den Güzel Futbol Oyunu Yok Şimdi de böle bu 10 sene Sonrada FoReVeR PES...:D:D:D
iyi söyledin kardeşim 10 diil 30 sene sonra da böle (o zamana kadar pes nasıl bir oyun olur artık bilemiyorum :D:D:D
metin_99
27-08-2007, 21:50
pes üstüne tanımam arkadaş hem zaten anket sonuçları şu anda %100 e %0 PES bu seneye damgasını vurcak bence FİFA 2008 çıkmasın :D:D
muratsezgin987
28-08-2007, 20:34
bence fifa 2008 pes ide severim ama bu sefer fifa 2008 iyi çıkacağa benziyor ben fifa 2008 diyorum zten herkesin pes demesei normaldir çünkü bu bir pes forumu
bence pes 2008 fifaya bin basıcak yıllar geçsede pes her zaman üstün olacaktır
hasan abi fifa ya spiker çıkarsa pes falan oynamam ben pesin hava topları ve ortaları bence çok kötü günümüz futbolu artık havadan oynanıyor düzeltilmesi gerekiyor ki bence pes 2008 bunu düzeltir ama ben yinede fifa diyom çünkü lisanslı bi oyun ve menejerlik gibi bi modu var harika keşke peste de olsa..
Ama bişe diicem Fifa nın oyunları nı hiç beğenmiorum çünkü bi kere Oyuncu, Saha ve top oranları çok alakasız. Yani hiç biri gerçekci büyüklüğüyle aynı oranda diil. ama pes te hepsini oranları ekranda tam duruyor bence. :D:DD: :D:DANLARSINIZ UMARIM!!!!:D
cok fazla uye
10-09-2007, 17:36
aynen pes e pes yani :D
pesmaniac
11-09-2007, 11:09
PES8
cok fazla uye
12-09-2007, 12:27
evet anket kapatıldı sonuçlara bakılınca belli oluyor zaten PES 2008:good:
Frodo Baggins
13-09-2007, 13:19
KESİNLİKLE PES FİFA'DAN DAHA İYİ BİR OYUN.FİFA NE KADAR PES'i TAKLİT ETMEYE ÇALISSADA PES'İ GEÇEMEZ.ÇOK YAŞA PES 2008
cok fazla uye
14-09-2007, 19:30
KESİNLİKLE PES FİFA'DAN DAHA İYİ BİR OYUN.FİFA NE KADAR PES'i TAKLİT ETMEYE ÇALISSADA PES'İ GEÇEMEZ.ÇOK YAŞA PES 2008
katılıyorum kardeş
Fe@rLeSS_CaDDe
14-09-2007, 20:55
taßikide Pes
fifa 2008 de face (surattan) başka değişiklikler olmamış...hiç bir fark göremedim ben...belki demo olduğundan diyeceğim ama hiç sanmam.....ama fifanın iyi yaptığı bir şey var oyun daha hızlı ve kaleci çok açılmıyorr....bakalım pes 2008 nasıl olacak görmeden pek bir şey söyleyemeyeceğim...ama değişiklik olmuşsa muhakkak fifadan iyidir.....
bence sana katılmıyorum...PES daha gerçekçi Kalecinin açılması oyunun keyfini arttırıyor..Fifa da adamlar hep aynı şekilde davranıo.....PES foreveR
bence sana katılmıyorum...PES daha gerçekçi Kalecinin açılması oyunun keyfini arttırıyor..Fifa da adamlar hep aynı şekilde davranıo.....PES foreveR
Evet öyle ama Fifa 2008 de bu değişip yapay zeka artıcakmış.Vallahiben söyleyenlerin yalancısıyım saygılar..
lincoln_sedo
16-09-2007, 21:10
HER ZAMAN HER YERDE EN İYİSİ PES 2008
fifa08 bence daha gerçekci çok hem oyuna katılan yeni özelliklerde çok güzel olmuş ben herkese tavsiye ederim
pppppeeeeesssss 22222000000000088888
Independence
07-10-2007, 18:51
şimdilik pes 2008 fifa 2008 den daha iyi fakat gelecekte ne olur onu bilemem
yigidopusat
09-10-2007, 18:30
kardeşim pes forumunda babamda pesmi fifamı die anket açsa tabikide pes gelir bunu böyle mynet ntv yada tarafsız oyunsitelerinde açarsalar ancak inanırım 16 kişiyle anket m iolır
alpele10
09-10-2007, 18:53
fifa2008 i bosuna çıkarıolar ne gerek var pes varken fifaya zaten fifa oynayanlar daha pes le tanısmamıs kişiler gelin onlarıda tanıstıralım bi kampanya baslatmak istiorum burdan ali kırca saçından basından kıs sen zaten yakısıklısın sana sesleniorum
Fifa 08 tam versiyonunu ve Pes 2008 demo versiyonunu oynadım. Fifa 08'den bahsedeyim, bi kere 07 ile arasında en ufak bir grafiksel fark yok. Menülerde koyu tonlar yerine açık tonlar kullanılmış. Futbolcu suratları yine berbat, çözünürlük düşük olduğunda futbolcu numaraları futbolcunun kafasına kadar çıkabiliyor, oyun içi grafikler aynı, skorbord, futbolcu isimleri çubuğu hele tamamen aynı değişiklik yok. Oyun sistemine gelirsek oynanışta pek bi farklılık sezemedim. En büyük (tek olduğu için) yenilik 'Be a Pro' sistemi. Bu sistemde 1 oyuncu oluşturup (ki oyuncu oluşturma sistemi bi hayli kötü) veya var olanlardan seçip yanına 3 tane daha futbolcu seçerek (3 oyuncu isterseniz eklemeyebilirsiniz, 1 futbolcuyla oynayabilirsiniz.) Bence yine 'berbat ötesi', tek güzelliği lisans sorunu olmaması, öyle ki adamlar mlsden irlanda ligine kadar her ligi almışlar. Pes 08'e gelirsek, grafikler bence bir hayli iyi, hele futbolcu yüzleri (c. ronaldo, messi, ronaldiho) aciip ötesi, yalnız oyunda dikkat ettim tüm futbolcuların saçları kap kara, hiç açık renk yok, açık renkli saça sahip futbolcu düşündüm ama betadaki takımların hiçbirinde açık renkli yoktu sanırım. Özellik olarak göze çarpanlar Messi'nin agility (en önemli özellik denebilir) 99, Kaka'nın dribling 99, Ronaldinho'nun agility 97'den 96'ya düşmüş, C. Ronaldo'nun agility 95, acceleration 95, teknik 91 vs. (ronaldo manyağı olduğum için ona istisna :)) ayrıca C. Ronaldo topla ani dönüşleri ters ayağının arkasından geçirerek yapıyor, gerçekte de sık sık yaptığı gibi. Oynanışa gelince bazen düz koşarken bile top ayağınıza takılabilir ve topu kaybedebilirsiniz, sövmenize gerek yok herkese oluyor. Tekniği yüksek oyuncular artık 2 tarafa da keskin dönüş yapabiliyor, yani solak futbolcular pes 6daki gibi sola dönerken moronlaşmıyor. Kaleciler düşük seviyelerde gerçekten kofti. Örneğin oyunu açıp 2. maçımı oynarken Henry'le frikik golü attım, güzel bi goldü ama kaleci tutabilirdi de. Ayrıca orta seviyede oynarken korner kullandığınızda kaleci topa uçuyor ve topu yumruklayarak kalenin içine alıyor (hönkür!), buna da sövmeyin. gerçi ben böyle bi golü attığım halde yine de sövmüştüm. ayrıca oyun durduğu gibi kamera da olduğu yerde sabitleniyor ve orda kalıyor. her neyse Pes 08 beklediğim gibi çıkmadı diyebilirim, tabi ben betasını oynadım tam sürümde gözüme çarpan hataları düzeltirler inşallah. Fifa 08'den zaten bişey beklemiyodum, adamdan saymıyorum artık onu, 99 oynarım daha iyi. Sonuç olarak bence bu sene pes, fifayı yine 30la çarpar, 40a böler, 20yle toplar. Siz de göreceksiniz, şimdiden iyi pesleşmeler :)
boris220_1903
10-10-2007, 20:41
pes diyorum pes
bence de pes diyorum. uzun zamandır birincilik koltuğunu kimseye kaptırmadı.
fifa serisinin tek farkı içeriğinde lisanslı takım ve oyuncuların olması.
zaten bu açığı gidermek için de yamalar, eklentiler vs. her yerde ve dilde var.
o zaman cevap da belli.
tabi bu benim düşüncem
aynen sana katılıyorum arkadasım. fifa 07 le fifa 08 arasında nerdeyse fark yok. ama bi pes 6 la pes 7 yi karşılaştırın aradaki farkı sizde görürsünüz eminim. pesin oyncu kalitesi her zaman artarken fifada düşüş bile oluyo :)
denilene göre pes ama fifa08 manyaq süper
livingdead
14-10-2007, 09:22
tabiki pes 2008 pes ve we en iyisi
ersinsavas
02-11-2007, 12:52
tabiki kötü bile olsa pes 2008 der millet fifa çocuk oyunu
ersinsavas
02-11-2007, 12:52
fifada top kocaman yapılmış :D ilginç doğrusu
muho1905
02-11-2007, 13:13
tabikide pes 2008 fifayı cünkü bekbek bile oynar ama arkadasımın bilgisayarının ekran kartı pes 6 ya yetmıo ama fıfa 2007 ye yetıo buda pesın bı ustunlugu
Fifa 08 tam versiyonunu ve Pes 2008 demo versiyonunu oynadım. Fifa 08'den bahsedeyim, bi kere 07 ile arasında en ufak bir grafiksel fark yok. Menülerde koyu tonlar yerine açık tonlar kullanılmış. Futbolcu suratları yine berbat, çözünürlük düşük olduğunda futbolcu numaraları futbolcunun kafasına kadar çıkabiliyor, oyun içi grafikler aynı, skorbord, futbolcu isimleri çubuğu hele tamamen aynı değişiklik yok. Oyun sistemine gelirsek oynanışta pek bi farklılık sezemedim. En büyük (tek olduğu için) yenilik 'Be a Pro' sistemi. Bu sistemde 1 oyuncu oluşturup (ki oyuncu oluşturma sistemi bi hayli kötü) veya var olanlardan seçip yanına 3 tane daha futbolcu seçerek (3 oyuncu isterseniz eklemeyebilirsiniz, 1 futbolcuyla oynayabilirsiniz.) Bence yine 'berbat ötesi', tek güzelliği lisans sorunu olmaması, öyle ki adamlar mlsden irlanda ligine kadar her ligi almışlar. Pes 08'e gelirsek, grafikler bence bir hayli iyi, hele futbolcu yüzleri (c. ronaldo, messi, ronaldiho) aciip ötesi, yalnız oyunda dikkat ettim tüm futbolcuların saçları kap kara, hiç açık renk yok, açık renkli saça sahip futbolcu düşündüm ama betadaki takımların hiçbirinde açık renkli yoktu sanırım. Özellik olarak göze çarpanlar Messi'nin agility (en önemli özellik denebilir) 99, Kaka'nın dribling 99, Ronaldinho'nun agility 97'den 96'ya düşmüş, C. Ronaldo'nun agility 95, acceleration 95, teknik 91 vs. (ronaldo manyağı olduğum için ona istisna :)) ayrıca C. Ronaldo topla ani dönüşleri ters ayağının arkasından geçirerek yapıyor, gerçekte de sık sık yaptığı gibi. Oynanışa gelince bazen düz koşarken bile top ayağınıza takılabilir ve topu kaybedebilirsiniz, sövmenize gerek yok herkese oluyor. Tekniği yüksek oyuncular artık 2 tarafa da keskin dönüş yapabiliyor, yani solak futbolcular pes 6daki gibi sola dönerken moronlaşmıyor. Kaleciler düşük seviyelerde gerçekten kofti. Örneğin oyunu açıp 2. maçımı oynarken Henry'le frikik golü attım, güzel bi goldü ama kaleci tutabilirdi de. Ayrıca orta seviyede oynarken korner kullandığınızda kaleci topa uçuyor ve topu yumruklayarak kalenin içine alıyor (hönkür!), buna da sövmeyin. gerçi ben böyle bi golü attığım halde yine de sövmüştüm. ayrıca oyun durduğu gibi kamera da olduğu yerde sabitleniyor ve orda kalıyor. her neyse Pes 08 beklediğim gibi çıkmadı diyebilirim, tabi ben betasını oynadım tam sürümde gözüme çarpan hataları düzeltirler inşallah. Fifa 08'den zaten bişey beklemiyodum, adamdan saymıyorum artık onu, 99 oynarım daha iyi. Sonuç olarak bence bu sene pes, fifayı yine 30la çarpar, 40a böler, 20yle toplar. Siz de göreceksiniz, şimdiden iyi pesleşmeler :)
böyle düşünmüş...
kopyala yapıştır mı yaptın.....maşallah.......ya da bu yazı için 2 saatini mi harcadın.....tebrikler valla......dediklerine katılıyorum fifa hakkında söylediklerine... berbat bence de....sadece ekran çözünürlüğünü yükseltmişler..... fifa gittikçe batıyor bence yıllardır iyi bir futbol oyunu yapmayı başaramadı malesef...ama pes senin beklentini karşılamasa bile 2008 diğerlerine göre iyi...bir kere her yönüyle pes6'yı dokuza katlar.....
gokhankaraca
06-11-2007, 01:49
ben bugünden sonra fifa derim abi pes 2008 berbat
gokhankaraca
06-11-2007, 02:06
pes 2008: herkezin yaşadığı bir sorun ekran kartı sorunu bu pes 6 da çok nadir oluyodu acaba avrupada nasıl önüne geçiyorlar çözünürlük olayını onlar bizden sistem bakımından dahamım ileride ? neyse benim gözüme çarpanlar şunlardı
1. kale ağları halısağdaki gibi
2. taraftarlar maç öncesi maç sonrası güzel ama maç içinde hareketleri daha geliştire bilirlerdi ve pes 6 da meşale yakıyodu taraftarlar pes 2008 1 haftadır oynuyorum daha rastlamadım
3. sanki saha 3 katı daha büyük oyuncular çok salakça top sürüyor
4. kaleciler çok ama çok kötü
5. özellik yani içerikler pes 6 ile aynı
6. stadyum yapılıyor dediler ben daha bulamadım
7. oyun hızlı gerçekçiliğini kaybetmiş yani ceza sahasında karambol oluyo yarım saat topu arıyorum nerde diye yada korner kullanırken top ceza sahasına iniyo ve bir daha göremiyorum topu :)
8. kamera açıları berbat
9. daha fazla maç içeriği görüntüsü koyabilirlerdi mesela foul yapınca tepkiler çok az geliştirilmiş gol sevinçleri hakeme tepkiler abartılmış her faulde hakeme el kadıran sanki küfür eden oyuncular var bence hepsi sarı kartlık :)
10. taraftarlar her maç aynı tezavurat aynı tepki aynı ses
11. birde bende spiker sesi çıkmıyor orjinal alanlarda çıkıyormu bilmiyorum anca topu ağlarda görünce gol olduğunu anlıyorum goool sesi gelse üzülücem yani heyecanım gidiyo
12 uzaktan şutlar bence hiç gerçekçi değil
bunlar benim görüşlerim arkadaşlar koca 1 yıl bekle bunlarla karşılaş ben hala hayal kırıklığı yaşıyorum
ben acaip bir pes hayranıyım ama bu pes 2008 sarmıo bir türlü beni..grafik olarak hepini güsel diosunuz doru ama fifaya cidden çok bnzemiş ve dikkat ederseniz spikeri seslendiren bile aynı.pes in resmen oyun sistemi deişmiş...
burakcan-28
23-11-2007, 17:42
PES 8
ben acaip bir pes hayranıyım ama bu pes 2008 sarmıo bir türlü beni..grafik olarak hepini güsel diosunuz doru ama fifaya cidden çok bnzemiş ve dikkat ederseniz spikeri seslendiren bile aynı.pes in resmen oyun sistemi deişmiş...
PES 8
1-)arkadaşım spiker aynı diil sesleri benzio olabilir
2-)pes 8 diil pes 7 yani pes 2008
3-)tabiki de PES 2008
endirigo
24-04-2008, 14:44
bnce pes sesini kes fifa diyenler peste hakem bayrak kaldırıyor fifada mal mal bakıyor hiç gercekci degil bnce fifa yaramaz
tarik444
27-04-2008, 14:09
sorulcak sorumu tabikide pes2008 pes valla pes
selimben
28-04-2008, 13:03
kardeş senin kalkıp böyle bi oyunu fifanın o rezil oyunuyla karşılaştırman bile senin konamıye yaptığın cok büyük bir haksızlıktır fifa kim adamlar EURO 2008'zi 15 senenin en iyi futbol oyunudur diye acıklama yapmışlar eğer oyun 15 senenin en iyi oyunuysa ben bir daha pes 2008 oynamam seyirciler zaten karton gibi futbolcular suratları camur gibi oynanış zaten bana göre gercekme alakası yok sacmalamışlar oyumu tabiyki pesden yana kullanacam.
bence bu yanlış bir kıyaslama.Bence pes 2 ile fifa 2008 i kıyaslayalım:D
bencede arkadasım sana katılıyorum :D:D
serdar9393
06-05-2008, 16:06
bence pes 2008
ozgur-duzen
06-05-2008, 16:24
Bencede PES 2008 daha gerçekçi fakat fifa 2008 çizgi film gibi sarmıyor insanı pes 2008 kat kat iyi.
hoP_DediK
08-05-2008, 00:25
Kesinlikle pes 2008 =)
tarik_gfb
08-05-2008, 10:03
ya tabikide pes bunu herkes bilir...
cok fazla uye
20-05-2008, 12:46
Zaten Fifa'cılar da genelde hiç PES oynanamamış insanlardır, ya da onu hiç tanımamışlardır. Electronic Arts firması artık bence futbol oyunlarının kalitesini bozduğunu farkına varmalı ve bu işi bırakmalı...:scooter:
Bence pes 2008 Çünkü fifa 2008 de taraftarlar bile gerçekçi diil.oyuncular Pes 2008 deki kadar gerçekçi diil.oyncu yapmak istediğimde fifa 2008de pes kadar olmuo.
erdiano1
24-05-2008, 22:48
pes en iyisi çünkü pes te gerçek futbolda yaptığın herşeyi yapabiliosun gerçeğin ayınısı kısaca fifaya bakın ne kafa topu var ne çalım var ne bişey var her şeyi saçma en büyük pes buraya yazdım:D
ali09rıza
31-05-2008, 20:25
yav fifa da oyun mu ki değerlendirmeye aldınız
pes tabıkı ama fifada daha cok harekt var pes daha guzel oynaıs acısın grafık acısından