Orijinalini görmek için tıklayınız : pes 2008 spiker türkçe spiker hakkında
bu önerim usta spikerimiz hasan abimiz için;
hasan abi biraz erken olucak bilyorum daha oyun bile çıkmadı ama ben şöyle düşünüyorum;yorumcu olarak ömer üründül'ün konuşmalarından derleyip(yani videolarını bulup bu videoları seslerinden ayırıp ömer üründülün maç yorumlarının bulunduğu bölümü kesip adx formatına çevirerek)oyuna aktarmaktır.
önerim dikkate alınırsa sevinrim
FOREVER PRO EVOLUTİON SOCCER
:gsbayrak::gsbayrak::gsbayrak:
BlackCat(v-i-p)
16-09-2007, 11:24
olmadı..olmaz..ve olmayacak...ama önerin için teşekkür ederim...daha önce nedenleri açıklanmıştı
tmm hasan abi benim ki sadece bi öneriydi
lincoln_sedo
16-09-2007, 20:08
ARKADAŞIM NİE GEREKSİZ KONU AÇION BEN ANLAMADIM DAHA OYUN ÇIKMADI SPİKER LAFI EDİON NE BİÇİM İŞ
Gfb_!907
18-09-2007, 12:40
yaw sus adam sana soru sormus
valla herkesin istediği olmaz ki
ARKADAŞIM NİE GEREKSİZ KONU AÇION BEN ANLAMADIM DAHA OYUN ÇIKMADI SPİKER LAFI EDİON NE BİÇİM İŞ
Ne gereksizi ya?
Sizler herseyi iyi biliyorsunuz sanki...
Cocuk Üyelik avantajini kullanip konu acip Hasan Mustana önerisini iletmis...
Cevabinida almis...
Niye Gereksiz konu olsun... oyun ciksin cikmasin. simdiden herseyin yerine oturmasi iyi olur PES6 daki Patchler cok gec cikmisdi hatirlatirim...
Herkes Oyun oynayacak zaman bulamiyo bende Patchleri beklicem diye yarim senem gecti!
ve Pes6 ya doyamadim..
Herneyse Hayirli Ramazanlar
arkadaşlar gereksiz tartışma ortamı yaratmayın...
patch2lere gelince zaten ocak ayına kadar ortada patch çıkarma fikri yoktu sonradan ortaya çıktı...
ramazan_abi
19-09-2007, 23:01
bencede spiker çalışması erkene alınmalı. yani spiker packle beraber olunca iş biraz uzuyor... Tabiki spikeri yapınca pachle birlikte sunmak çok daha hoş oluyor fakat dediğim gibi spiker yapılır yapılmaz oyuna dahil edilse ve pack arkasından gelse bizde mahrum olmayız değilmi? Bence bu fikirde bir yanlışlık yok öyle değilmi
Ne gereksizi ya?
Sizler herseyi iyi biliyorsunuz sanki...
Cocuk Üyelik avantajini kullanip konu acip Hasan Mustana önerisini iletmis...
Cevabinida almis...
Niye Gereksiz konu olsun... oyun ciksin cikmasin. simdiden herseyin yerine oturmasi iyi olur PES6 daki Patchler cok gec cikmisdi hatirlatirim...
Herkes Oyun oynayacak zaman bulamiyo bende Patchleri beklicem diye yarim senem gecti!
ve Pes6 ya doyamadim..
Herneyse Hayirli Ramazanlar
BEnce adam haklı GEreksiz yere konuşanlar belli ben ce !!!!
ramazan_abi
21-09-2007, 04:00
Ben bu forumların ve pes in eski üyelerinden olarak (mesajlarımın sayısı niye böyle az bilemiyorum ama sanırım sitenin arayüz güncelleştirmeleri nedeniyle sıfırlanıyor mesajlar.) her neyse bazı önemli tesbitlerde bulunmak istiyorum.
birincisi pes 4,5,6 serisi spiker çalışmalarını incelediğimizce favori ses dosyalarının kendisini koruyup seriler boyunca devam ettiğini görüyoruz. Açıkcası sistemin oturması adına olumlu olsada bizde pes 4 te duyduğumuzda verdiği heyecanı aynı replik pes 6 tıda vermiyor. bunun nedeni açık kulağımız artık aynı repliğe körleşti. (bunu repliğin kötü olduğu manası ile söylemiyorum. sadece bilimsel olarak sese körleşmeden bahsediyorum.)
bu nedenle spikerde bulunan bu replikler tamamen kaldırılarak yeni gol repliklerine artık yerlerini bırakmasından yanayım açıkcası.
şimdi bu söylediğim oyunun tamamına uygulanacak bir olayda değil zaten bunada gerek yok. iyi vurur, tam adamına attı, vs. oyun içi aktiviteye ait repliklerinin değişmesine gerek yok fakat tüm yorum, tüm gol repliklerinin artık yerlerini yenilerine bırakmasının zamanının geldiğine inanıyorum...
Yeni spiker çalışmasında numan mustanın yorum sesi bence cuk oturmuş başka bir yorumcuya gerek olmadığı kanaatindeyim.
BlackCat(v-i-p)
24-09-2007, 00:05
Sevgili ramazan..söylediğin herşeye katılıyorum...pes 6 çıktığında portekizde olmam nedeni ile pes 6 türkçe spiker çalışmaları 2 ay geç başladı...bende üyelerimizi daha fazla bekletmemek adına pes te kullandığım güzel repliklerin bazılarını direk pes 6 yada koydum..(spiker yapımının ivme kazanması açısından)
Elbette ki pes 2008 çıktığı günden itibaren yepyeni bir spiker çalışması başlıyacak(Allah izin verirse)..ve emin olun spiker yazılım motorunun el verdiği tüm sınırları zorluyacağım...keza pes 6 orjinal spikerde aslında olmayan replikler bile ekledik kendi çabalarımızla..
Sevgili yorumcu öz kardeşim Numan'a gelince...pes 2008 de olmasını elbette çok isterim..gerçekten arayıpta bulamadığım yorumcu sesine sahip..elbette spiker içerisinde onunda bazı tonlama hataları vardır ama onunda ilk tecrübesiydi..:)
Kendisi istanbulda..eğer olurda spiker yapımı sırasında yanıma gelebilirse pes 2008 de de yorumcumuz Numan olur..zaten pes 6 da sadece 5 gün yanımda kaldı ama birazda benim dürtüklemem ve gazımla bukadar yapabildi...:)
Merak etmeyin kısmetse çok güzel bir spiker sizleri bekliyor olacak.
Not: sevgili ramazan...yazmış olduğun bir mesaja sonradan bir şey eklemek yada düzeltmek istediğinde,mesajının altında ki düzenle tuşunu kullanabilirsin..
Herkese iyi eğlenceler...
beckhamfc
24-09-2007, 02:10
Numan abinin sesi rıdvan dilmene benzetiyorum ben güzel youmcu gerçekten çalısmanızı sonuna kadar destekliyorum ben denedim sahsen yapmayı fakat bir türlü beceremedim ercan taner bisim akrabalardan türkçe spikerdeki tüm replikleri tek tek kaleme döktüm o dosyaların hepsini dinledim ve yaz dım gittim ercan abinin yanına onun yanında stüdyoda ayarladık fakat eve geldigim adx e cevirdiklerimi türkçe spikere koyamadım nese saglık olsun olsa idi profesyonel olacak ve hasan abi ile çalısacaktım umut ya bisimkiside olmayın olmuyor ama her zaman dedigim gibi
SONUNDA İYİLER MUTLAKA KAZANIR...
ama hasan abi pes 2008 de çalısız senin ile derse memnuniyet ile alısmaya razıyım...
tmm arkadşlar benim ki sadece bir öneriydi,türkçe spikerimiz hasan mustan ve yorumcu numan mustan'a saygımız sonsuz.
umut_bjk
27-09-2007, 18:06
hasan abi bişe diicem pes5 de şey vardı gol attıgında bazen dijiturkun spikeri cıkıordu yok bole bir goll super bi goll die o olmazmı gine bide ömer üründül olmaz olamaz nedeni açıklandı demişdin derslerden dolayı fazla tkaılamıorum acaba neden olmaz
saygılar...
BlackCat(v-i-p)
27-09-2007, 18:30
Olmaz ..
çünkü;
Hernekadar yama yapıyor da olsak,spikerin yamalı bir bohça gibi olmasını istemeyiz değilmi..ya tv den alınmış seslerle yapılır..yada tamamen bana ait seslerle..
Tv'den alınmış seslerle olmaz..
çünkü;
Yaklaşık 13.000 adet ses dosyasını birebir aynı olmak kaydı ile tv den tek bir spikere ait maç anlatımlarından kaydetmeniz gerekir..zira daha önce çok denendi ama başarılı olamadı..
Umarım yeterince açık olmuştur..
umut_bjk
27-09-2007, 18:56
evet teşekürler
abi bişe daha diicem haddimi aşmak istemiyorum kesinlikle ama oyundahi mustafa topal ogluna gitti top vsvs gibi şeyler yerine böle hakkatten gerçekçi spiker olmayı denemdinmi pes5 ve pes6 da makara spikerliklerde vardı bazen ... böle gerçek hayattaki spiker gibi konuşssak daha çok sarmazmı oyun...
BlackCat(v-i-p)
27-09-2007, 19:58
Hak verirsiniz ki sitemizde ki üyelerimiz en çok ne isterse spikerde o şekilde oluyor..spikeri bir nevi üyelerimiz yönlendiriyor...genel istek,dozunda esprili bir spiker..pes 5 te espriler biraz fazla idi..ama pes 6 da kıvamında olduğunu düşünüyorum..pes 2008 de de kaliteli ve dozunda espriler devam edecek..(zaten heryer gerçek spiker..oyunumuz zaten eğlence amaçlı)
umut_bjk
27-09-2007, 21:48
teşekürler
Independence
08-10-2007, 19:59
Ne gerek var bence Numan ve ibo bize yeter hem daha ojinal hemde taklitten uzak
metin_99
08-10-2007, 20:34
Bence de Numan abinin sesi çok güzel hemde "direğin biraz altından vursaymış" gibi komik sözleri oyuna neşe katıyor doğrusu bende pes 2008 de Numan abinin yorumcu olmasını isterim sesi çok güzel bence...
Umarım yine Numan abi yorumcu olur...
harbiden numan abi çok iyi yorumculuk yapıyor bide 13.000 adet ses dosyası dedi hasan abimiz ben kendisini tebrik ediyorum valla abi helal olsun 13.000 adet ses dosyası az bişey değil nası yapıyosun helal valla bide bu esprili replikler bence her oyunda olmalı espriler olmasa çok düz bişey olur ve sıkılırız ben şayet memnunum ve çoğumuzunda dozunda esprilerden memnun olduğunu düşünüyorum ve hasan abime saygılarımı iletiyorum.saygılar
6'daki yorumlar gerçekten çok güzel, hele şarap gibi bir gol olayına bitiyorum :) her neyse yeni konu açmadan burda yazayım istedim. pes 6'da bazı Türk isimlerini listedeki yabancı isimlere koymuşsunuz, örneğin ben spikere Mustafa dedirtmeyi becerene kadar anam ağladı. Rasgele Huylens ismine gelince 've şimdi Mustafa' dedi :D. Oynayanların çoğu mutlaka futbolcu yapıyodur kendine. Ben direk kendi takımımı yapıyorum tüm sülalemle birlikte :D ama spikere 'Hasan' değil 'Hensın' gibisinden bişey anca dedirtebildim. ben ve benim gibiler için çok kullanılan isimlere yer verirseniz ve listede nerede bulabileceğimizi açıklarsanız sevinirim. yanlış anlamayın ben sadece bir öneri sundum, sizin de işiniz zor, yapabildiğinize razıyız :)
aynen hasanG arkadaşımıza katılıyorum. yaygın isimleri de seslendirirseniz sülale takımımızla oynarken belkide isimlerini duyabiliriz.
hasan kardeşimizin spiker çalışmasının en güzel tarafı , espirili yorumlara yer vermesi. oğlum yarkın ile oynarken bu yorumların çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor ve her defasında gülümsüyoruz
emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
bizim için kimbilir saatlerini günlerini harcayıp, uykusuz geceler geçiriyorlar.
BlackCat(v-i-p)
14-10-2007, 21:41
Sitemizin yayınladığı tüm yamalarda görev alan arkadaşlar,gerçekende günlerini gecelerini feda ediyorlar.
Spikerin yapımı ortalama 4 ay sürüyor..elbette her sene tecrübemiz artıyor ve bu süre hem azalıyor hemde kaliteli yapımlar ortaya çıkıyor.
Kısmetse yeni pes serisinde,herzaman olduğu gibi sınırlarımızı zorlayıp kendimizi aşıcaz..:)