Orijinalini görmek için tıklayınız : pes2008 sizce mükemmel mi? hayal kırıklığı mı?
ramazan_abi
27-09-2007, 05:15
Burada bulunan tüm sayfalarda pes2008 le ilgili görüşten ziyade demo kurulumu üzerinde durulmuş. Bu nedenle bende böyle bir başlık açmayı uygun gördüm. Lütfen buraya sadece demoyu oynamış olanlar yorum yazsın.
şimdi gelelim oyuna
1- grafikler çok güzel ama bunun bedeli olarak sistem kasıyor. Birde devreye spiker girerse ne olur bilmiyorum. şimdi oyunun tüm nimetlerinden faydalanmak için çok iyi bir karta ihtiyaç olduğu kesin fakat konami her moda uygun olsun diye bir güzellik yapmış. settingste "quality" sekmesinde lovv u seçerseniz oyun directx 8.1 modunda çalışıyor. (bu modda 128 mb ekran kartı bile çok geliyor. )
eğer mediumu seçerseniz directx 9.0 modunda çalışıyor ki orta seviye her ekran kartı destekler. Bu modda oyun özelliklerinden pekte fazla birşey kaybetmessiniz.
high modunda ise directx 9.0 c modunda çalışıyor, bu modda baba bi ekran kartı lazım.
Ama medium ayar bence oyundaki tadı fazlasıyla veriyor.
şimdi gelelim oynanışa.:
oyuna biraz yabancılık çekiyorsunuz ilk etapta ama daha sonra alışınca pes6 daki bazı hataların düzeldiğini görüyorsunuz. bunlar:
1- anlamsın uzaya atılan kafa vuruşları kalkmış
2- uzaktan çekilen şutların uzaya gitmesi kalkmış (çok az, yok denecek kadar)
3- hakemin arkadan sert (belini kırma)müdahaleleri affetmeyip kırmızıyı gösteriyor. Artık hakem affetmiyor. Bu arada her fiziki mücadeledede hakem oyunu durdurmuyor eskisi gibi. Oynayın oynayın diyor.
4- Pes06 daki bir sorunda topa yatan her futbolcu topu alıyordu. 2008 de topa yatsanız bile her seferinede top sizde kalmıyor.
5- futbolcu mücadele sırasında kendini yere atabiliyor, bu durumda yedirdiniz yedirdiniz yoksa sarı kartta yeme olasılığı yüksek.
6- yan toplardan (sıfırdan) gol atılabilme olasılığı yükselmiş.
7- daha iyi plase vuruşu gelmiş
8- hızlı başlatta ve ara geçişlerde artık ekran kararıp oyuncular sıfır pozisyona geçmiyor. oyun nerde kaldıysa orada hızlı başlatla oyun devam ediyor.
9- tüm futbolcu yüzleri mükemmele yakın güzel
10- isimler orjinal.
11- futbolcu, kontrol tuşlarına her basışınızda hep aynı tepkiyi vermiyor. Sanırım oyundaki yorgunluk, pozisyonun ters olması oyuncunun hareketinde hata yapmasına neden olabiliyor
12- Ayrıca oyunda kaleciler zor gol yiyor. birebirde bile kurtarması zor pozisyonları çıkarıyorlar. muhtemel fakat basit bir şutta da afalladığı oluyor.
gelelim eksilerine:
bana göre oyunun grafik açısından zorlanması oyuncuların hareketlerindeki esnekliği biraz almış. oyuncular biraz daha robotlaşmış. bu anlamda fifaya benzemiş desek yanlış olmaz. Bana kalırsa oyuncular açısından grafiklerdeki aşırı zorlama oyunu biraz robotik hale getirmiş.
Birde topun hızında bence problem var. Top gülle gibi gidiyor. ÇOk fazla zıplamıyor. Sanki topun ağırlığı artmış. Buda şut sert çekilsede ağır gidiyor.
Oyuncularda şut çekerken ilerleyen güç barı çok yavaşlatılmış. Pes 6 da bastığımız sürenin 3-4 katı daha fazla tuşta basılı beklettiğimizde ancak güçlü vuruyor futbolcu. bence bu noktadada arası bulunsaymış daha iyi olacakmış.
Tabi pes 6 çıkıncada çok yadırgamıştık zamanında, hatta ben uzun bir süre pes 5 te direnenlerdenim. fakat tam sürümde oynadıkça vazgeçilmez oldu. şimdiki yabancılık çekmemizde bundan olsa gerek ... Kesinlikle önümüzdeki seneye damgasını vuracak bir oyun. Alışılmaya değer bir oyun kesinlikle. zaten her şeyiyle pes6 ya benzeseydi yeni oyun olmasının ne anlamı kalırdı ki.
Bu arada son bir not: demoyu fazla oynamayın. tam sürümü bekleyin, tam sürümde mutlaka farkılıklar oluyor. oynanabilirlikte bile oluyor fark. bu nedenle çokta yüklenip oynanması taraftarı değilim. Kısıtlamalar insanın sinirini bozuyor biraz.
düşünün ki bu oyunun ps3 vers. un 16 gb olduğu söyleniyor. İnsaf edelimde 1 gb lık yamadada kusurlar olsun.
Evet benim fikirlerim bunlar siz nasıl buldunuz demoyu?
beckhamfc
27-09-2007, 05:30
bence oyunun demosu 1 gb ise oyun kaç gb dir yer kaplama acasından hayal kırıklıgı bence...
ramazan_abi
27-09-2007, 06:24
bence oyunun demosu 1 gb ise oyun kaç gb dir yer kaplama acasından hayal kırıklıgı bence...
lütfen insaflı yorumlar yapalım. oyun 100 mb olsaydı mutlu mu olacaktın. yukarıda belirttiğim gibi, demoyu oynayanlar oyun ile ilgili yorum yapsın.
erkanyuce
27-09-2007, 08:29
EVET HAYAL KIRIKLIĞI;AYLAR BOYU BEKLEDİM,BEKLEDİK,HALA BEKLİYORUZ,,DEMO ÇIKTI ÇIKACAKTI DEDİLER,SONUNDA ÇIKTI.TAM 2 GÜNDE İNDİRDİM.SABAH UYANINCA İLK İŞİM DEMOYU KURMAK OLDU..İŞTE HAYAL KIRIKLIĞININ BAŞLAMA NOKTASI..PES 2008..OKADAR ÖVÜNÜLEN,OKADAR BAHSEDİLEN,YOUTUBE DE VİDEOLARI DÖNEN PES 2008 OKADAR ABARTILACAK KADAR İYİ BİR OYUN OLMAMIŞ.SANKİ FİFA 08 İN AYNISI.BANA SORARSANIZ BEN BİR PES SEVER OLARAK FİFA 2008 PES 2008 DEN DAHA İYİ OLMUS BİLE DİYE BİLİRİZ.OYUN İCİNE GİRDİGİNİZ ZAMAN BİKERE COK BASİT BİR GİRİŞ,TEZAHÜRATLAR NE DEDİKLERİ BELLİ OLMUYO,SİPİKERİN SESİ DUYULMUYO,SONRA FUTBOLCULARIN YÜZLERİ İNANIN GÖRÜNMÜYO.SADECE BİR POZİSYON SONRASI YAKIN CEKİMDE BİRAZ BELİRİYO OKADAR.FORMALAR TAYT GİBİ.SANKİ OYUNCU ÜZERİNE TAYT GİYMİŞ.YANİ ANLİCAGINIZ ARKADASLAR SİZ YİNE YAMALI PES 6 YA DEVAM.İNANIN ZATEN GÖRECEKSİNİZ PES 6 OYUNU PES 2008 DEN COK DAHA GÜZEL.BİDE YAMA YAPTIKMI PES 6 DOYUM OLMAZ ZATEN..PES 2008 YAMALARLA ANCA ADAM OLUR BASKA HİÇ BİR SEYE YARAMAZ...OYNAYINCA GÖRÜRSÜNÜZ,ERKAN ARKAŞIMIZ DEDİ DERSİNİZ..BÜYÜK BEKLENTİ GERCEKTENDE SARSIYOMUŞ İNSANI..PES 2008 YALAN,PES 6 YA DEVAM ARKADAŞLAR..YENİ SULAGANIMIZ BU OLSUN:icon_sorry::hang:
ramazan_abi
27-09-2007, 11:03
EVET HAYAL KIRIKLIĞI;AYLAR BOYU BEKLEDİM,BEKLEDİK,HALA BEKLİYORUZ,,DEMO ÇIKTI ÇIKACAKTI DEDİLER,SONUNDA ÇIKTI.TAM 2 GÜNDE İNDİRDİM.SABAH UYANINCA İLK İŞİM DEMOYU KURMAK OLDU..İŞTE HAYAL KIRIKLIĞININ BAŞLAMA NOKTASI..PES 2008..OKADAR ÖVÜNÜLEN,OKADAR BAHSEDİLEN,YOUTUBE DE VİDEOLARI DÖNEN PES 2008 OKADAR ABARTILACAK KADAR İYİ BİR OYUN OLMAMIŞ.SANKİ FİFA 08 İN AYNISI.BANA SORARSANIZ BEN BİR PES SEVER OLARAK FİFA 2008 PES 2008 DEN DAHA İYİ OLMUS BİLE DİYE BİLİRİZ.OYUN İCİNE GİRDİGİNİZ ZAMAN BİKERE COK BASİT BİR GİRİŞ,TEZAHÜRATLAR NE DEDİKLERİ BELLİ OLMUYO,SİPİKERİN SESİ DUYULMUYO,SONRA FUTBOLCULARIN YÜZLERİ İNANIN GÖRÜNMÜYO.SADECE BİR POZİSYON SONRASI YAKIN CEKİMDE BİRAZ BELİRİYO OKADAR.FORMALAR TAYT GİBİ.SANKİ OYUNCU ÜZERİNE TAYT GİYMİŞ.YANİ ANLİCAGINIZ ARKADASLAR SİZ YİNE YAMALI PES 6 YA DEVAM.İNANIN ZATEN GÖRECEKSİNİZ PES 6 OYUNU PES 2008 DEN COK DAHA GÜZEL.BİDE YAMA YAPTIKMI PES 6 DOYUM OLMAZ ZATEN..PES 2008 YAMALARLA ANCA ADAM OLUR BASKA HİÇ BİR SEYE YARAMAZ...OYNAYINCA GÖRÜRSÜNÜZ,ERKAN ARKAŞIMIZ DEDİ DERSİNİZ..BÜYÜK BEKLENTİ GERCEKTENDE SARSIYOMUŞ İNSANI..PES 2008 YALAN,PES 6 YA DEVAM ARKADAŞLAR..YENİ SULAGANIMIZ BU OLSUN:icon_sorry::hang:
brovo sana, pes 2008 in hastası olunca görürüm ben seni O zaman, geçen senede pes 6 için yerden yere vurulmuştu oyun. Geçen seneki başlıkları hatırlıyorum.
pes6 iğrenç olmuş, pes6 ile konami hayal kırıklığı..., pes 6 yalan pes 5 e devam... :)
neyse merak etme tam sürümü 3-5 gün oynayınca pes 6 yı unutursun bile.
Ayrıca demoda spiker yok, tezaruatta kısıtlı, giriş kısıtlı, kısıtlıda kısıtlı ....herşey kısıtlı adı üstünde demo....
:)
erkanyuce
27-09-2007, 11:21
bence söyle bişey var..ben bunu daha yeni çözdüm olayı..şöyleki;şimdi konomi denilen kurulus pes 2,3,4,5,6,7 şimdide 2008 diye oyunları çıkardı piyasaya sürdü..geneline bakılınca kimi 5 i,kimi 3 ü,kimi benim gibi 6 yı seviyo.olay şuki yani piyasaya sürülen yeni oyun diger oyunları geride bırakmayı basaramıyo.nedeni ise bence,konomi denilen kuruluş istese daha iyi grafik,daha gercekçi futbolcular hatta bire bir futbolcu,stat,top,forma,krampon,seyirci,oyun sound ları,spiker vs..bunları sizce daha iyi yapamazlarmı?tabikide yaparlar.hemde alasını yaparlar.ama bu konomi kurulusunun sonu olur.cünkü piyasaya gercekten iyi birsey sürerse,öbür sene satılacak veya piyasaya sürecek daha iyi bir pes oyunu yapamazlar,ve para kazanamazlar.işte onlar işi yavastan alıyolar.ileriki seneleri düsündükleri icin yapabildiklerini degilde,sadece pes serisinin adının devam etmesini istiyolar ve böyle robocop gibi oyunlar peydah oluyo başımıza.siz ne derseniz diyin yamalı mamalı ama pes 6 bir numara..sanırım anlatabilmişimdir..erkan
ersineses
27-09-2007, 17:39
erkan abi çok salakca bi yorum yapmısın kusura bakma cunku oyun tabi bole kısıtlı olacak cunku spiker yok ve herkesin facesi var o yuzden cok ozellik istio ayrıntılı bi oyun ondan uzaktan kimsenin suratı belli olmuo demek ki senin pc de bişeyler war
blackbelt
27-09-2007, 18:04
ya bu adiiii ustunde demo yaa... tabiki de bisiler eksik olacakk... bence oyunun fifaya benzetilmessiiii cok mukkemmel bir olay... bu KONAMI nin pazari nasil yakindan takip ettiigini gosteriyor... Biz senelerdir demiyormiyuzzz ah buu PES fifaya da biraz benzese diee... iste bu olaylaa rakip fifa tamamen geride kalior cunku hemen hemen gorsellikten ayni oynn karsinizdaa ama birinin size sunus tarzi daha efektif... =)
gel geleim su yer kaplama olayinaa... Tabiki de birseylerinnn yuku arttikca kapladigi yerde articaktirr ve iyi ki de yar kapliyor ki bizde bole mukkemmel bir oyun goruyoruz... ;) benim de ekrn karti ozelliklerim uymuyorrrr ama yine de konami bu konuda basarisiz olmus demek yanlis.... =)
BlackCat(v-i-p)
27-09-2007, 18:24
erkan abi çok salakca bi yorum yapmısın kusura bakma cunku oyun tabi bole kısıtlı olacak cunku spiker yok ve herkesin facesi var o yuzden cok ozellik istio ayrıntılı bi oyun ondan uzaktan kimsenin suratı belli olmuo demek ki senin pc de bişeyler war
..lütfen sözlerimize dikkat edelim arkadaşlar...tekrarlandığı takdirde ceza alırsın..özür dilemen gerek
yahu hemen önyargıda bulunmayın arkadaşlar oyun bir harika... yok pes 6 ya devam falan diyorsunuz...oyun tamamen değişmiş ve alışılmışın dışında olduğundan sizlere öyle geliyorr....ama ben demoyu oynadım gerçekten müthiş olmuş diyebilirim....ben çok beğendim ve pes gerçekten bu sefer pesi yapmış.....
yigidopusat
09-10-2007, 15:34
bence tam bir hayal kırıklığı bir kere menu çok acayip olmuş sanki atari oyunu oynuyom
oyuncuların koşuşları iyi olmamış.inanılmaz güzel bir oyun olacagını zannetmiştim malesef olmamış.hayal kırıklıgı
sedatsedat
28-10-2007, 03:27
bencede süper herşeyiyle KONAMİ devrim yapmış bence bende ilk oynadığımda beğenmemiştim ama şimdi sadece 2008 oynuyorum
HERKES 1 GÜN PES 6 364 GÜN PES 2008 OYNAYACAK...
oyunu şimdi aldım ve kurdum ve sonuç ta bir hayal kırıklığı :::(( sistemim güzel olmasına rağmen mediumda bile repley lerde bazı pozisyonlarda acayip kasıyor.ayrıya oynanabilirlik çok kötü resmen fifa ya benzetmişler.çok hızlı.konami bu oyunu ps3 için çıkarmış pc yi 2. plana atmış kısacası OYUN TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI .tabi bunlar benim şahsi fikrim pes 2008 boş herkezinde söylediği gibi pes 6 ya devam yepyeni yamalarıyla..
ventura800
28-10-2007, 11:36
bence hayal kırıklıgı ..cünkü pes kendi çizgisinden cıkmıs dısarıyaa..fifa gibi olmus..fifa sevenleride cekmek için sanırım..bence cok sacma...pes in buna ihtiyacı yoktu..pes 6 yı gliştirp koysa cok daha ii olurdu bence...
dhuntgen
28-10-2007, 20:41
fifa gibi grafik kasmak istemiyorum ki ben!!!
fizik bitmiş oyunda, top fiziği hiç yok. ayıp etmiş konami.
dhuntgen
28-10-2007, 20:42
herşeyi geçtim bu spiker tam fifa spikeri ya özel olarak mı bulmuşlar!
yaa bende oyunu ilk başlarda beğenmedim ama oynadıkça açıldık hele rakip takım bir pozisyonda 88 dk 1.0 öndeyken köşe gönderirinin orda henry gibi top saklamadı mı süperdi ya hergün yeni bişe görüyorum.. ayrıca şu anda tek sorunum pes6 gibi rahat top çalamıyorum :) kolay geçiyolar....
ramses84
30-10-2007, 12:18
ya ben bu insanları anlamıyorum bence oyun oldukça güzel tam sürümünü oynadım grafikler full deyken vede 1400-900 çözünürlükte muhteşem grafikler var fifayıda yükledim 1 maç yaptım ve sildim size soruyorum arkadaşlar bugüne kadar hangi oyunda seyirciler bukadar muhteşemdi yada ayrıntılar bence modaya uyup pes kötü demeyin hala piyasanın en iyi futbol oyunu
ufukkanlıcı
30-10-2007, 12:37
inanılmaz derecede kötü. ben int. indirdim. kurdum. oynuyorum. menüde müzik yok. ilk tespitlerimi söylüyorum. ayrıca ben kurulum yaparken bazı şeyleri yüklemedi belki ondanda kötü gözüküyor olabilir. bazı yerlerde yoksay dedim. ayrıca kötü olan 2. şey bende taraftar çıkmadı. sizde varmı bilmiyorum. ayrıca denildiği üzere stat giriş çıkışları gözükecek. yalan. bende hiçbişey çıkmıyo. sizde bilemem. ayrıca master league girmiyo. çok bekliyo. ayrıca exıt dedimmi tamam. artık oyun kapancak die beklerken. 30 dk geçirdim. resete bastım. oyunu kapatmak için
alt+F4 çekiyorum. hasan abi burdan sana sesleniyorum. bunlara bir çözüm bul. lütfen. yada orjinal alanlara sesleniyorum. sizde bu sorunlar varmı yokmu??? banada söyleyin. ona göre orjinal alacağım. yada almayacağım.:(:(:( hayal kırıklığı yani:(((
ufukkanlıcı
30-10-2007, 12:43
1) oyun inanılmaz derecede kasıyor.
2) master league giremedim.
3) taraftarlar yok.
4) tezahurat yok.
5) spiker iğrenççççççç.
6) yapay zeka falan hikaye. bunlar gerizeka...
7) en zorda bile yenmek kolay sayılır:)
8) exıt diyince bekliyor.
9) menüde müzik yok.
sizinde tespit ettiğiniz hataları altına sıralayın lütfen:) ben şimdilik bu kadar buldum.
lewi_wills
30-10-2007, 13:16
abicim internetten inidiriğin oyundan ne bekleyebilirsin? demosu zaten 1,1 gb di oyun 2,8 ile çıkmış netten, daha önce duyduğuma göre orjınl oyun 16 gb bekleniyordu adam daha az yer kaplasın die çoğu dosyayı silmiş olabilir ayrıca piyasaya çıkmadan nasıl oyun nete dustu bunu anlayamadım anlayan varsa banada anlattsn
tolga_reis
01-11-2007, 15:10
rezillik diz boyu bu
ne rezilliğinden bahsediyosun sanki konami suç işledi oyuna kötü de bişey demem ama rezil demek biraz ayıp oluyo
dhuntgen
04-11-2007, 18:00
pes 2008 de bu değişiklikleri gördükten sonra bence de rezillik. bu spiker rezillik, oyunun fifaya benzemesi rezillik, her atağın gol olması oyunun basitliği de rezillik.
hepsi sitemizin yapacağı yama tarafından düzeltilecek (en azından bir bölümü) ama madem bu oyun rezil o zaman neden ekim ayında ingiletere en çok satılan ilk oyun oldu demeki güzel ama her zaman dediğim gibi oyunu high ta oynayın o zaman farkı anlarsınız eğer low da oynarsanız beğenmezsiniz gerçi low da oynuyorum ama yinede seviyorum biraz da oyunun artılarına bakın bardağa hep boş tarafından diilde biraz da dolu tarafından bakmaya çalışırsak oyunu bir çok artısı ortaya çıkar
YAW ARKADAS BEN BU KADR İĞRENÇ Bİ OYUN GÖRMEDİM YEMN EDERM YAW NE HAYALLERLE İNDİRDİM AMA YAZIKLAR OLSUN KONAMIE YAZIKLAR OLSUN HAYALLERİMİ MAHVETTİİ..PES 6 FOREVER..............
erhanski2007
05-11-2007, 19:49
arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum bende de hayalkırıklığı var geceleri uyku uyumadım sonuç hiç beklediğim gibi olmadı, pes 6 gibisi yok bi daha da olmuyacak gibi :)
gözüm gibi bakacağım o oyuna 1 numara çünkü
ozemark site yetkilileri dışında kimse renkli yazıyla mesaj yazamaz (lewi_wills söledi banada)
arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum bende de hayalkırıklığı var geceleri uyku uyumadım sonuç hiç beklediğim gibi olmadı, pes 6 gibisi yok bi daha da olmuyacak gibi :)
gözüm gibi bakacağım o oyuna 1 numara çünkü
arkadaşlar, bence üst üste birkaç maç yapın. bn de kötü düşünüyordum pes 2008 hakkında ama oynadıkça zevk almaya başladım. frikikleri çok sevdim özellikle. pes 2008'e kadar frikikten gol atma ihtimalim çok düşüktü, çünkü top sert ve hızlı gitmiyordu. dün 2 frikik kullandım ayrı ayrı maçlarda, linderoth ile 2'de 2 yaptım. artık frikiklere penaltı gözüyle bakar oldum. :D:D:D:D
bnm tek sıkıntım, yarı sahanın ortalarından sert bi şut çektik diyelim. eğer gol olmuşsa, top çizgiyi geçer geçmez kamera duruyor, topu takip etmeyi bırakıyor. gol olduğunu ancak futbolcular sevinice anlıyorsunuz. golü ise, tekrarlarda görebiliyorsunuz. ama bahsedilen bir yama var, umarım bu sorunu ortadan kaldırıyordur =)
ilhanizma
07-11-2007, 04:02
:(:excl:arkadaşlar ben daha yeni pes 8 full oyununu indirdim gerçekten bana fifa 2000 ni hatırlattı oyun çok dandik ve görüntü sanki çizgi filim gibi boşuna almayın paranıza yazık benden söylemesi:(:hang:
Yalnız Kral
07-11-2007, 18:53
Bencede çok kötü bir oyun olmuş Fıfa 08 benzemiş vee öyle kalecii hatalarıı varkii üstüne gelen topuu içerii alıyoo varmı böyle bişey anlamdım çok uyuz oldum sadece köşelerden yemiyoo çok basit frikikden goller atıyorum kalecide yiyoo saçma olmuş pes 7 daha iyi beyler