PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayallerim yıkıldı PES BİTMİŞ

sedatsedat
24-10-2007, 20:14
PES 2008'in full sürümünü aldım büyük bir heyecanla yükledim oyun yüklenirken gözümü ekrandan ayırmadım ve sonrası ???
Bu pes olamaz arkadaşlar stadyumlar oyuncular saha ne yapacağımı şaşırdım resmen şok oldum bir iki maç yaptım kapattım şimdi öyle aval aval ekran'daki simgesine bakıyorum belki hasan abini eli değince oyun birşeye benzer ama oyun fifa'nın kopyası gibi kısacası beğenmedim size iyi oyunlar:icon_sorry::icon_sorry::mad:

ventura800
24-10-2007, 20:18
bencede fifa kopyası olmus hiç gerk yoktu böle bişeye.....

golhan
24-10-2007, 20:32
ya abi edit mod bitmiş resmen...:(

govanni
24-10-2007, 20:41
aynen ya fifa ya cok benziyo iğrenç bi oyun fifa08 daha ii kalecileri cok kotu olmus pes2008 in ya kova resmen bu kdr mı kolay gol olur serinin en kotu oyunu ve daha bissürü kötü yanı var pes2008 in

pes6emo
24-10-2007, 20:50
bence pes 2008 in böle olmasının nedeni fifacıları kendine çekmeye çalışmasıdır ayrıca oyunu high modda oynarsanız ne kadar müthiş olduğunu anlarsanız tabi vga nız yeterse

BlackCat(v-i-p)
24-10-2007, 20:51
Arkadaşlar bende şuan inceliyorum...ama bende pek sevemedim...ekranda tuhaf bir kasılma var..ne yaptıysam olmadı...yarın 2 gb ram daha geliyor birde öyle denicem..

Ben tabi direk spikerle ilgilendim..ve benimde hayallerim yıkıldı diyebilirim..
Spiker pes 6 ile nerdeyse aynı..hatta daha kötü gibi geldi bana..tek fark seslendirenlerin değişmiş olması..

Neyse orjinal beklicem sanırım...

pes6emo
24-10-2007, 20:55
bencede bekle hasan abi çünkü oyun çıktığında sounlar giderileck diye söleniyodu daha çıkmadı bu internete düşmüş hali 26 ekimde çıkcak orjinal oyunda belki kasılma falan giderilebilir

ventura800
24-10-2007, 21:01
bence pes 2008 in böle olmasının nedeni fifacıları kendine çekmeye çalışmasıdır ayrıca oyunu high modda oynarsanız ne kadar müthiş olduğunu anlarsanız tabi vga nız yeterse

oyunu en yüksekte oynuyorum bütün özellikleriyle..oyunun kendisi kötü olmus aynı fifa...biz fifayı neden sevemdiysek hangi nedenlerden dolayı pes i sectiysek..aynen o kötü yanları almıs yaa:( umarım update falan yama derkn bişeye benzer biraz..

pes6emo
24-10-2007, 21:09
bu oyun bitek banamı güzel geldi ya bence iyi olmuş.low da oynuyorum ama güzel

metin_99
24-10-2007, 21:28
walla ben internetten indirmekler uğraşamam direk çıktığında alıcam zaten bizim ADSL kotalı öffff o yüzden demoyu bile indiremedim ama kuzende oynamıştım zaten benim için pes in fifa dan daha güzel olan en büyük yanı Edit mode umarım bu sefer güzel olur ben pes4-5-6 hepsinde oyunu ilk aldığımda edite girerdim ve bakardım ve pes 2008de de yine aynısını yapıcam çoğu kişi direk maç yapıyo ben edite girer gol sevincine kadar herşeyi en küçük özelliğine kadar araştırırım benim için her pes oyununu güzel kılan en büyük etken edit mode olmasıdır fifadaki ise edit mode denemiyicek kadar kötü bekliyip görcez zaten şunun şurasında ne kaldı 2 gün sonra pes2008 e kavuşcaz...

sedatsedat
24-10-2007, 21:40
oyunu en yüksekte oynuyorum bütün özellikleriyle..oyunun kendisi kötü olmus aynı fifa...biz fifayı neden sevemdiysek hangi nedenlerden dolayı pes i sectiysek..aynen o kötü yanları almıs yaa:( umarım update falan yama derkn bişeye benzer biraz..
sana katılıyorum en kötü pes serisi Winning Eleven 2007 ye devam süper oyun hemde türkçe spikerli yaşa hasan abi iyiki sen varsın:gsbayrak::gsbayrak::gsbayrak:

gencfb1907
24-10-2007, 21:56
ben ce de bu pes 2008 çok saçma olmuş orta sahadan frikik golü attım mümkün deil pes6 da kaleciler üstüne geleni hep içeri alıyo.

kartala
24-10-2007, 23:03
siz gene indirip görmüşnüz benimki 2 gündür bi türlü inemdi bile ne torrentmiş bu yaa in in bitmiyo yaaa sinir geldi..

abdullah777
25-10-2007, 11:26
arkadaşlar bence güzel neden diye sorarsanız?

pes6 yı ilk kurduğumuzdada beğenmedik ama yamalarla oyun süper oldu tamam 2008 de oyunun tarzı değişmiş ama daha gerçekçi olmuş(fifayla karşılaştıranlar için topun fiziği yeter yaws :) ) onun için yamaları patchleri bekleyelim bence yorum için erken (bu arada korsanını denemek için indirdim orjinalcilerdenim)

pes6emo
25-10-2007, 12:44
ben kotadan dolayı indirmedim ama orjinal çıkınca alcam ve pes bitmemiş bence

HasanG
25-10-2007, 13:04
ya abi edit mod bitmiş resmen...:(

nasıl yani? edit mod hakkında bilgi verebilecek var mı?

mnbay
26-10-2007, 14:45
gene de muhakkak fifadan iyidir...

osmanalbayrak
26-10-2007, 19:19
Oynarken şu dikkatimi çekti:
defans oyuncuları tüm ara paslarını alıyo ve forvetlere nefes aldırmıyo.Kaleciler hoşuma gitti (özellikle volkan).Galeri bölümü fifaya benzemiş çünkü bazı görevleri gerçekleştirdiğimiz takdirde yeni şeyler açılıyo.

mondi
26-10-2007, 19:46
ben de bugün cd sini alıp yükledim fazla güzel değil çok kasıyo

crazyY
26-10-2007, 21:05
Düzgun konuşalım

emany
26-10-2007, 21:21
Pes 2008 i oynadıkça , yeni yamalar ve türkçe spiker yüklenince eminimki fikriniz değişecek daha oyun elime geçmedi ama tahminim fifadan bin kat daha güzel olacağı sonuçta bu sezon pes 2008 oynayacağım peşin kararlar verip kendinizi bu güzelliklerden mahrum bırakmayın :)

t-mac6
27-10-2007, 14:47
arkadaşlar 2008 de hız ve kaleci problem bunlara da bi yama duzelebilir sanki..onun haricinde oyun daha akıcı ve efctler yan hakem seyirci v.s. çok iyi olmuş..

emany
27-10-2007, 14:50
benim de bugün elime geçti oyun , büyük bir heyecan ile kurdum ve oyun çok hoşuma gitti oyunu kurduğunuzda at gözlüğü ile bakmayın arkadaşlar oyun herşeyi ile bir bütün her ayrıntıları görmeye çalışın inanın 1 ay sonra '' aaaa bak ben bunu bilmiyordum '' diyebilirsiniz :)

makmercan52
27-10-2007, 15:15
LÜTFEN YARDIMMMMM
demosu ile ful arasında fark var mı ben orjinali alacam online oynamak istiyorum
2core do 2.3 ghz 1gb ram va 8600 gt (512mb ve 128bit)ekran karı var sorun olurmu(1048kbhs)

mr_nem
27-10-2007, 15:16
tabiiki demosu ile full sürümü arasında fark var bu nasıl bir soru...ama nasıl bir farkı kast ediyorsun...

makmercan52
27-10-2007, 15:22
GRAFİK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ONU KASTTETTİM. EKRAN KARTIMIN İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ BİLGİSAYARCI AMA PES6 YI DAHA İYİ GÖSTERİYOR.ANLAMADIM DA.SAGOL MESAJ İÇİN

mr_nem
27-10-2007, 15:35
mesajlarınızı küçük harflerle yazınız...

can_pes
27-10-2007, 17:08
arkadaslar benimde aynı sorunum var
benim pc de 2 tane 512 ram (1024mb) var ekran kartımda (getforce 6200 turbocache (tm) üstüne 1. tak ve kullan monitör ) aynen kopyaladım böle yazıo sizce kaldırırmı pc lütfen yardım

emany
27-10-2007, 17:20
arkadaşlar kaldırır mı diye bir soru olamaz oynarsınız ama high mode da olabilir medium olabilir yada low olabilir

majezik05
27-10-2007, 17:21
pes2008 ekranından spikere çok kötü ekran kartı yamasıda zaten demo için varya bulup bana yardım ederseniz.ekran yaması hakkında

:gsbayrak:

YaPaY
27-10-2007, 19:52
Şimdi oyun grafik açısından çağ atlamış ama bunu görmek için iyi bir sisteminiz olmalı, onun dışında oynanabilirlikte gerçekten güzel. Aslına bakarsanız bence bu oyun PES serisinin en iyi oyunu ama 2 nokta varki gerçekten can sıkıyor. Birincisi ceza sahasında kasma olayı. Konami bunu full sürümde düzelteceiğini söylemesine rağmen dahada bozmuş.

İkinci ve en büyük sorun kalecilerin gerçekten çok ama çok kötü olmaları. Gelen topu alıyolar. Bu yüzden oyunda benim gibi defansif oynayıp kontra ile atağa çıkanların büyük dezavantajı var zira kalecilerin yetersiz olması nedeniyle hücum oynayan taraf çok daha elverişli hale gelmiş.

Oyunun korsanı ile orjinali açısından bir değişiklik yok, hatta orjinal alanlar (ki bende aldım ama henüz elime gecmedi) securerom yüüznden sıkıntılar çekiyor. Korsanda böyle bir sorununuz bile yok.

Oyunun AA desteklememesini ise negatif bir yön olarak değerlendirmiyorum zira grafikler çok güzel. Ama şu kasma gerçekten çok can sıkıyor.

c.guran
28-10-2007, 10:25
HASAN ABİNİN SESİ OLMADAN HİÇ BİR OYUN ZEVK WERMİO...

emany
28-10-2007, 10:28
High mode da benim de biraz canım sıkıldı çünkü replaylarda ve bazı bölümlerde kasıyorlardı ben de medium da en üst sekmelerde oynuyorum şu anda hiçbir sıkıntım yok

By_PRoFGeNC
28-10-2007, 10:39
malesef arkadaşlar fifanın aynısı olmuş resmen fifanın buna göre + yönleri var hatta o kadar çok takım var içinde en az...

pes 6 bundan çok daha iyi...

gittim pes 2008 aldım heyecanla yüklenirken sabırsızlıkla bekledim oyunu açtım bi düşündüm yanlışlıkla fifayımı açtım diye ama malesef pes miş oyun bitmiş resmen....pes 6 oynamaya devam

kartala
28-10-2007, 11:37
arkadaşlar nasıl olurda pes biter ya bu oyun müthiş olmuş daha ne olsun siz deyinki benim sistemim kaldırmıyo amenna yani oynayın mideumda bak ne güzel oynanıyo ..sizler asıl bu oyunu bide ps3 te görseniz varya müthiş ötesi olmuş ama gel gelelim ps 2 ye hiçbir değişim yok nerdeyse pes 6 dan..ikisinin ortasıda pc old u için bununla idare edeceğiz artık çünkü en güzel şeyi üzerine yama yapilabilmesi:D ve helede hasan hocamın sesi

arkadaşlar bu oyundaki spkerleri değişebilmek mümkünmü acaba mümkünse nasıl yapiliyo bulamadım da ben

ZoX
28-10-2007, 19:05
İlk yüklediğimde Fifa 08 Sandım :D

Fakat ileriki zamanlarda ben hiç bir şey yapmayınca rakip ceza sahası içinde kendini yere attı.Bu gerçektende Fifaymış derken herife sarı kart verdi.Ardından PES'i seviyorummm dedim :D:D

boris220_1903
28-10-2007, 19:16
Şimdi herkes merakla beklenen bu pes2008 i beğenmedimi???
hani güzel olucaktı???
Hani herkes beğenecekti???

dhuntgen
28-10-2007, 19:37
fifa mı pes mi bu arkadaş ne bu böyle. spiker tam fifa spikeri olmuş, iğrenç. HASAN ABİ FAZLA BEKLETME BİZİ!!!

yama lazım çok fazla. çim, taraftar ve spiker yamaları.

alibayram
28-10-2007, 19:46
kasılma olayın da direct x november 2007 yardımcı oluyo arkadaşlar

swat77
28-10-2007, 20:12
arkadaşlar nasıl olurda pes biter ya bu oyun müthiş olmuş daha ne olsun siz deyinki benim sistemim kaldırmıyo amenna yani oynayın mideumda bak ne güzel oynanıyo ..sizler asıl bu oyunu bide ps3 te görseniz varya müthiş ötesi olmuş ama gel gelelim ps 2 ye hiçbir değişim yok nerdeyse pes 6 dan..ikisinin ortasıda pc old u için bununla idare edeceğiz artık çünkü en güzel şeyi üzerine yama yapilabilmesi:D ve helede hasan hocamın sesi

arkadaşlar bu oyundaki spkerleri değişebilmek mümkünmü acaba mümkünse nasıl yapiliyo bulamadım da ben

Çok doğru sylüyosun sistem iyise kalite görüntü oynayış herşey süper ben demoyuindirince PES 6 yı daha o zaman sildim

nethunter2000
28-10-2007, 20:50
yaaa bu pes resmen bitmişş fifadan bi farkı kalmadı artık ayrıca bende de kasılma va anlayamadım hd2600xt gddr4 256 mb ekran kartı 2 gb ram var ama kasıyoo

BERG
29-10-2007, 01:19
malesef arkadaşlar fifanın aynısı olmuş resmen fifanın buna göre + yönleri var hatta o kadar çok takım var içinde en az...

pes 6 bundan çok daha iyi...

gittim pes 2008 aldım heyecanla yüklenirken sabırsızlıkla bekledim oyunu açtım bi düşündüm yanlışlıkla fifayımı açtım diye ama malesef pes miş oyun bitmiş resmen....pes 6 oynamaya devam

ne alakası var kardesım sen bıtmısın ya pc ın bıtmıs neyazkkı bılgısayarımızın bu oyunu kaldıramamasını kendımıze yedıremıyoruz oyun gercekten saglam ekran kartı ıstıyor!!!

hıgh ta oynayan galıba yoktur

ayrıca bıtmek bı yana oyun ustune cok seyler katmıs durumda 3 cesıt calım olmus 10 a yakın sutlar ora arapaslarda cesıtlılık artmıs oyun goze cok guzel gelıyor farklı farklı hareketler olunca zeka gercekcılık artmıs durumda kalecılere gelınce madem berbat dıosunuz sabredın yenı oynanabılırlık yamaları cıkıcak

bıldınız gıbı PES bır oyun deıldır sadece aynı zamanda yama oyunudur yamasız oynanmazzz!!!!!!

okadar !!!

zamanla patchler cıktıkca ozellıkle turkce spıker

cım stad face oynanbılırlık vss oyun katkat ustun olacaktır

bız degılmıyız PES6 cıkınca bune bee dıyen?? bızız tabıkı pes5 daha ıyıydı dıyenlerı dun gıbı hatırlıyorum ama
PES 4PES5 PES 6 HEMEN HEMEN AYNI OYUNLAR AMA pES 2008 herseyıylemenu gorunum dosyalar oynanıs farklı bı oyun alısıcaz arkadaslar alıscaz

PES 2008 cıkmıstır fıfa bıtmıstır!!!

cunsuz
29-10-2007, 04:46
pes 6 yı geri yükledim :wink4:

byelvan
29-10-2007, 10:16
arkadaşlar ben indirdim oyunu tsl var diye baktım tsl yok bende internetten araştırdım meğer bu yunanlıların nisan 1 şakasıymış

mkeskin26
29-10-2007, 15:21
netce ve açıkça hiç güzel olmamış bu pes 2008 olamaz. pes 6 ya dewam arkadaşlar umarım inşallah düzeltirler fifadan bile kötü olmuş

tigris
29-10-2007, 17:43
berbat olmuş pes 1 bile daha zevkliydi

pes6emo
29-10-2007, 18:27
yuh artık pes 1 in görüntü kalitesiyle pes 2008 in görüntü kalitesini nası karşılaştırabiliyosun hayret

Qquka
29-10-2007, 22:09
çok çok acımasız eleştiriler istemeyen oynamaz arkadaşım yerden yere vurmanın manası yok aynı buna benzer arkadaşlar pes6 da felaket tellallığı yaptılar ama vazgeçilmez oldu!!!
1.ayrıca ben fifada hiç 88. dk rakip takım 1-0 öndeyken köşe gönderine gidip topu sakladığını görmedim..
2.ayrıca fifada adamların kafasından büyük top pes te bunu görmedim nasıl kopyası olmuşsa..
3.atak yaptığım taraftan oyuncu değiştirildiğini ve hasan şaşın sarı kart yediği zaman rakip tarafın sürekli o kanadı kullanmasını müthiş yapay zekanın gelişimine bağlıyorum ... bunu fifada da görmedim..
4. Her maçta hatta 10 maç sonra bile yeni bişe görmeniz mümkün..
5. 2-3 ay sonra yorumları görecem...

asbo
29-10-2007, 23:26
resmen hayal kırıklığı bütün hayaller suya düştü 1 yıl boşa gitti.gündüz 4 -5 maç yaptım ve her yaptığım maçta acaba dedim acaba acaba....hayır.sanki bu oyun fifanın 2010 da cıkarağı oyun gibi..gece oldu aklım haala oyunda açmıyorum..o şutlardaki topun füze gibi gitmesi.ikili paslardaki bayağılık,kanatlardan acılan topların kaleye balyoz gibi gitmesi..offf iğrenç olmuş tüm zevkimizin içine ettin konami bravoo..yanii patch match hikaye .1 sene daha bekliycez..artık ümidi kesin bu oyundan arkadaşlar..

My61
30-10-2007, 03:50
Az biraz oynadım fakat ilk gözüme çarpan şey oyunun Konami'den Fifa'ya kaymış olması. Onuda sanırım Fifa'cıları PES'e çekebilmek için yapmışlar. Bilgisayrdan pek fazla anlamam ama ekran kartı bayağı bir güçlü olacak anlaşılan. Detaylar çok fazla. Oyuncu yüzleri, mimikler felan iyi bir ekran kartıyla enfes bir şekilde ortaya çıkar gibime geliyor ama hala çekiniyorum açıkçası ekran kartına bu oyun için para yatırılır mı diye :)

Yalnız oyun gerçeklikten biraz sapmış. Ani hareketler, paslaşmalarda gerçeklikten uzak gibi geldi bana. Mesela uzun pas attın mı direk adamın ayağına gidiyor her seferinde. Belkide daha tam olarak alışamayışımdan da olabilir :)

Beni en çok rahatsız eden şey ise şut! Ne kadar şut atarsam atayım bir kere her biri kaleyi tuttu yahu :death: Üstelik her biri yer çekiminin dayanılmaz ağırlığıyla yerden. Ancak çok çok abanacam ki o da dağalara taşlara çıksın. Oysa ki PES6 da ki en güzel özelliklerden (aynı zamanda Fifa'dan da ayrılan en büyük özellikti) biriydi.

Dediğim gibi 2008 in keyfini çıkarmak iin sanırım sağlam bir ekran kartına ihtiyaç duyacağız gibi. Bir de yamalar tabi. Mesela hemen bir çim yaması çok güzel olur valla :) Gözlerim şaşı olacak ekrana bakarken yahu :p Ve tabiki olmazsa olmazı Hasan Mustan'ın spikeri :img-thumbup:

MTNBAHÇE
30-10-2007, 08:33
bi an fifa oynuyorum sandım ara paslar geliştirilmiş ama fifa motoruna dönmüş bu oyun 512 mb ekran kartıyla oynuyorum ama oyun sarmadı inşallah yamalarla daha iyi olur.bu arada seyirci grafikleri iyi olmuş onlar bile oynadığım takımın formasını giyiyor bunlar güzel ama oyun fifa ya dönmüş bu hoş olmamış

ramses84
30-10-2007, 11:25
ya çok ilginç ben bu insanları anlayamıyorum bence oyun oldukça güzel ve fifayla kıyaslanamaz fifadaki seyircilere bakın bide dönün pes e bakın onuda geçtim fifadaki atmosfere bakın bide dönün pese akın ayrıca grafiklerde 1400-900 çözünürlükte fulld eyken muhteşem yapayzeka oldukça iyi bence pes hala uzak ara önde diyorum ben belki bir kaç problem var ekran titremesi felan ama onlarda çıkan yamalarla düzelecektir hele bide çıkan yamalarla bu oyunu düşünemiyorum stadyum seyirci yamalarıyla bence fifa bu oyunun yanından bile geçemez

asbo
30-10-2007, 17:33
ya çok ilginç ben bu insanları anlayamıyorum bence oyun oldukça güzel ve fifayla kıyaslanamaz fifadaki seyircilere bakın bide dönün pes e bakın onuda geçtim fifadaki atmosfere bakın bide dönün pese akın ayrıca grafiklerde 1400-900 çözünürlükte fulld eyken muhteşem yapayzeka oldukça iyi bence pes hala uzak ara önde diyorum ben belki bir kaç problem var ekran titremesi felan ama onlarda çıkan yamalarla düzelecektir hele bide çıkan yamalarla bu oyunu düşünemiyorum stadyum seyirci yamalarıyla bence fifa bu oyunun yanından bile geçemez

bende seni anlamadım arkadaşım oynanabirlik bitmiş.fifa gibi çocuk oyunu olmuş oyun sanki nerde o gerçekcilik.odun gibi şutlar patchle düzelirmi hiç böyle birşey gördünmü sen gördüğün neyse oynayacağında o olacak...pes 2009 için geri sayım yapmak lazım şrfsizler fifanın oyuncularını çekmek için oyunun içine sıçmışlar..

starrose
30-10-2007, 17:48
Arkadaşlar millet olarak eleştirmeyi biliyoruz... Olumsuz yönde özellikle , işe kötü yandna bakmayı seviyoruz yeterki küçük düşürelim... Pes 2008 e olumlu bakma gibi bir niyet yok belirli kişiler dışında olumlu bakarsanız belki de kendinize geleceksiniz. Oyuna hep olumsuz bakarsanız olumsuz sorunlar çıkacaktır bundan kuşku yok.. Oyuna birazda olumlu bakmak gerek sanırım....

pes6emo
30-10-2007, 18:40
ewt sana %100 katılıyorum ewt arkadaşlar birazda bardağa dolu tarafından bakarsak daha iyi olur

shadowboss
30-10-2007, 21:21
fifa gibi olmuş diyenler fifayı ne kadar oynadınız..
kasma olayına gelince ben high modda oynuyorum hiçbir kasma göremedim ?
pes6 çıktığında ilk 1-2 maçı oynadığımda pes5 daha iyi demiştim. bir önceki oyunda da öyle olmuştu..nedeni ise hep oynadığımız oyuna alışıyoruz ve yenisi gelince kötü geliyor çünkü oyun değişti..1 sene sonra pes8 çıktıgında herkes pes7 daha iyi diycek aha buraya yazıyorum :)

asbo
30-10-2007, 22:02
paslar tek düze ve çok basit şutların hepsi kaleye gidiyor.gol olur olmaz olduğu salise düdük çalıyor.en azından 1 saniye sonra olması gerekir gerçekcilik kavramından dolayı,top fiziğini öldüren en önemli nokta topun füze gibi hep kaleye gitmesi ve gol olduğu sıra ağlara takılan topun fizik kuralllarına uymayan bir haraket döngüsü içinde yere düşmesi,faul vb.hareketlerde replikler çok bayağı ve heyecandan uzak,şampiyonlar ligi gene yok,mevsimlerdenkar yağma seçeneğini göremedim.yağmur yağdığındanki atmosfer kaybolmuş futblcular koşarken ayak altlarından su fırlamıyor,oyunu oynarken hiç heyecan basmıyor adrenal fırlamıyor.kaleciler çok basit gol yiyor ama estetik uçuşlar görebiliyoruz..saha içi konuşma sesleri ve kaleci kurtarışındaki topu tokatlama sesi gerçekciliği artırmış olsada.ben gene yeniliyorum..konami herkesin eleştirdiği midesinin bulandığı.7-15 yaş arası oynanan fifadan birşeyler koparmış.idaa ediyorum bu oyun en erken raflara kalkan konami serisi olacak...

lancelot_1
30-10-2007, 22:21
nefret duydum lanet olsun resmen kızardım bumu ya pes 2008 yemın edıyorum yenı cıktııgnda dııl forever pes 6

shaldun27
30-10-2007, 22:47
ya arkdşlar bu pes 2008 güsel olmuş ama ya fifaya benzimiş örnğin oyun oynarken oyun puslasması pes 6 yoktu bu fifadaki gibi olmuş yani ha bide kaleciler hiç iyi olmamış ama yinede emeklerine sağlık

BlackCat(v-i-p)
30-10-2007, 23:07
Pes 2008'in çok büyük yenilikleri olduğu kadar çok büyük eksileride var..mesaj yazan herkesin yorumunda haklı olduğu taraflar mevcut..
Yeni oyunda rakibin yapay zekası çok güzel..rakip önde iken köşe bayrağına gidip topu saklayıp zaman kazanabiliyor..yada ortasahada top çeviriyor..ama pes 6'nın heyecanını banada yaşatmadı henüz..
Spiker'in pes 6 dan nerdeyse farkı yok..atılan şutlarda falsolar çok az gibi geldi bana ..bu yüzden top kaleye biraz "odun" gibi gidiyor tabiri caizse :)

Ekranın titremesini forumda bir çok yerde dile getirdik..çok talihsiz bir durum.Tek çare konamin yayınlayacağı resmi bir yama beklemek,ama onuda pek sanmıyorum ne yazıkki..

Yeni oyun high detailde oynanmadığı sürece pek tat vermiyor açıkcası..zaten oyunu kurtaran büyük ölçüde grafiklerde ki gelişmeler ama 100 kişiden kaç kişi high de oynayabiliyor ki? bu yüzden keyif alınmıyor diye düşünüyorum.

Oyunun titremesinin büyük ölçüde çimler ve stadlardan kaynaklandığı haberlerini okudum bazı yabancı forumlarda...belki bununla ilgili bir çözüm getirilirse oyundan keyif almaya başlanabilir..zira settings ve ekran kartı ayarlarını kurcalamaktan oyun oynamaz hale gedim ben:)

Oyunun orjinalini almayı bekliyorum..ondan sonra tam olarak fikirlerimi sizle paylaşacağım..şuan denediğim sürüm,hemen hemen herkesin internetten yada cd marketlerden edindiği light editon..yani orjinal değişik olabilir...

Şİmdilik iyi eğlenceler dilerim..

ramses84
31-10-2007, 11:58
genede oyun çok kötü değil ipini çekmeyin hemen derim biraz maç yaptıktan sonra daha iyi anlıcaksınız ama orjinalini almakta fayda var

My61
31-10-2007, 14:13
Bir yama buldum; çözünürlük yaması. Bayağı bir rahatlatıyor oyunu. Başka bir siteden aldım. Bilmem paylaşmamda bir sakınca var mı?

asbo
31-10-2007, 15:30
paylaş kardeş adminler müsade ederse

BlackCat(v-i-p)
31-10-2007, 15:32
Çözünürlük yaması daha önce forumda verilmişti zannedersem..lütfen bir araştırın...eğer yoksa elbette paylaşabilirsiniz

pes6emo
31-10-2007, 16:01
ben oyunu low da oynuyorum gene de bana güzel geliyo high ta oynasam nolur acaba

achile15
31-10-2007, 17:44
yaaa dvd diolar cd si çıkmıcakmı

akınakın
01-11-2007, 15:18
haklısın kardeşim çok kötü inanamadım bende. oysa ne umutla bekliyoduk. neyse pes 6 ya devam

o1yasin
01-11-2007, 15:22
PES 2008'in full sürümünü aldım büyük bir heyecanla yükledim oyun yüklenirken gözümü ekrandan ayırmadım ve sonrası ???
Bu pes olamaz arkadaşlar stadyumlar oyuncular saha ne yapacağımı şaşırdım resmen şok oldum bir iki maç yaptım kapattım şimdi öyle aval aval ekran'daki simgesine bakıyorum belki hasan abini eli değince oyun birşeye benzer ama oyun fifa'nın kopyası gibi kısacası beğenmedim size iyi oyunlar:icon_sorry::icon_sorry::mad:

wallahi arkadasım son iki part kaldı yarım saate bende oynicam pes 2008 i ama sen duygularını öyle net ifade etmişsinki,ben buoyunun hastasıyım pesten gersini tanımam günde en az 6 saat oynarım işallah hayal kırıkılıgı omaz bnm için önemli olan master lig transfer filn bakalım nolcak

unalunal
01-11-2007, 15:57
bence pes 6 nın tek kötü yanı bütün stadlar birbirine benzio koyu renklı stad olarak amerigo atlantis var en ii onu yapmışlar bende stadyum ındirmek zorunda kaldım ..

cimbomluevrim
01-11-2007, 16:04
Yoo hiçbirinize katılmıyorum.Gayet güzel ve zevkli.Master Lige girdim 1.sezonun ortalarındayım.Gayet zor ve güzel bi oyun.Neresini beğenmediniz zor olduğu için mi beğenmediniz arkadaşlar?

ahbap
01-11-2007, 16:44
Abicim herkez oyun şöle böle diyor.Özetle:
Oyun güzel değil high çözünürlük filan yok öle bişe ekran kartı 8800 gtx 1.000 ytl fiyatı. 2gb ram.Varmı ötesi.....
1-makinem canavar gibi yinede hafif kasılma oluyor..
2-Evet fifalaşmış.
3-Oyun pes6 göre hızlı top hemen taça çıkıyor yakalamak imkansız.
4-Oyun pes6 daki gibi beni özgür bırakmıyor çalım olayından tutunda orta yapmaya adamların ilerlemesinden pozisyanlara kaçan gollere v.s anladınız siz ne demek istediğimi.
NOT: Tek iyi şey bence grafikler adamların çizimi pes6 göre kaliteli.Yalnız taraftarlar basit olmuş 3d olmasına rağmen hep aynı insanlar dikket edin..

My61
01-11-2007, 19:10
Taktım ben bu şut olayına :) Ya kalecinin kucağına gidiyor ya auta. Her şut yerden. Kaleler sanki ufalmış nasıl şut atarsan at hep aynı pozisyonlar. PES i PES yapan ana özelliklerle oynamışlar sanki :icon_sorry:

asbo
01-11-2007, 21:58
futboldan anlayan hele hele pes den anlayan bir kişi yüzkere maç yapsın ve zevk aldığını söylesin allah billah aşkına yalan atıyor derim..yaaa 1 sene beklediğim oyunu ilk gün biraz oynadım ve hüsranla kapattım.ve aradan 4 gün geçti ve korka korka arkadaşlar karşılıklı oynamak için açtım...gene zevk alamaz isem dedim ve dediğimde oldu..insan zerre kadar zevk almazmı yaa.gol atıyorum zevk yok onu yapıyorum bunu yapıyorum....yok yok yok yok yoK!!!PES3 ÇIKTI PES4 ÇIKTI PES5 ÇIKTI PES 6 ÇIKTI HEPSİNDEN 2 OYUNDAN SONRA KEYİF ALDIM HAZ ALDIM HEYECAN ADRENAL AMA BU FİFA TARZI PES 8 TAM BİR FACİA...KONAMİ HAYALLERİMİZİN İÇİNE S..ÇTIN BENDE SENİ EN ACIMASIZINDAN YARIN SİLECEĞİM YAA ÇOK ZORUMA GİTTİ İŞİN YOKSA BİRSENE DAHA KORKA KORKA BEKLE..TEK EĞLENCEMİZ BU OYUNDU'''ELİNDEN EMCEĞİ ALINAN ÇOCUKLAR GİBİ KALDIK VALLAAA. HERKESE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN...

esenler_59
01-11-2007, 23:25
Konami neden Fifa tarzına dondurmus oyunu anlamaıs değilim.Kendi tarzı ile devam etse cok daha guzel olurdu.2008den umut yok.FORZA PES 6 diyorum :D

Se7enty
01-11-2007, 23:47
Teknik kapasiteniz şimdilik yetersiz olduğu için böyle konuşuyorsunuz, az biraz zaman harcayıp kendinizi geliştirirseniz daha sonrasında pes6 lafını ağzınıza bile almazsınız. Bundan bir iki ay sonra hepiniz bu başlığa bakıp güleceksiniz... ;)

BlackCat(v-i-p)
01-11-2007, 23:49
Arkadaşlar..elbette yorumlarınızda haklısınız...ama biraz sabretmek gerek...

Bakın , pes 2008 korsan olarak elime geçti ve bende sizler gibi gram keyif almadım..oyunda kasılmalar bir sürü eksikler falan..çok tuhaf geldi...dün D&R dan orjinal oyunu aldım..ve kasılmalar büyük oranda kaybolmuş...online oyunda birçok iyileştirme yapıldı son resmi yama ile beraber...konami ilk defa büyük bir adım attı ve nex-gen bir oyun ortaya çıkardı..elbette ilk başta eksikleri olacaktır..ama biraz zamanla ve özellikle sitemizin yapacağı yamalarla oyun güzel bir hale gelecektir..

Geçen sene T.S.C olarak,pes 6 serisine extreme patch yaptık.. pes 2008 e bomba bir türkçe spiker,türkiye süper ligi,4 büyükler tezahüratlar,tv logoları,muhteşem menü müzikleri..ve bir çok yenilik eklendiğini düşünürseniz oyun zevk verecektir..

Sadece biraz daha sabır diyorum..lütfen pes 2008 oyununu pes 4-5-6 oyunları ile kıyaslamayın..çünkü o 3 seri de aynı grafik motorları ile yapıldı..sadece her seride bazı yenilikler yaptılar...ama pes 2008 başlı başına başka bir oyun oldu...zamanla sevebileceğinizi ümit ediyorum..:)

Se7enty
02-11-2007, 00:02
Bu arada kasılma sebebinin en büyük nedeni fairlight diye piyasaya nam salan cracker grubunun başarısızlığı... Securom'u kırmak için yaptıkları teknik çok hatalı PES 2008 için ve gereksiz yere fazladan 50-60 MB ram yüklemesi yapıyor ayrıca CPU'yu da zorluyor. Ben şimdilik orijinal alana kadar vitality team'İn crack'ini kullanıyorum ve takılmalar bi nebze azaldı. Ayrıca pes 2008 gerçekten çok başarılı, şimdi futbol oynadığımı hissediyorum ve biraz sakin olun. Göreceksiniz kombinasyonlar ve sistemi çözünce bırakamayacaksınız bu oyunu. Bir hafta içinde orijinal alacağım, net üstünde görüşürüz ;)

asbo
02-11-2007, 10:37
Teknik kapasiteniz şimdilik yetersiz olduğu için böyle konuşuyorsunuz, az biraz zaman harcayıp kendinizi geliştirirseniz daha sonrasında pes6 lafını ağzınıza bile almazsınız. Bundan bir iki ay sonra hepiniz bu başlığa bakıp güleceksiniz... ;)
teknik kapasiteden bahsederken,kapasiten kadar konuşmuş olman lazım...!patavatzılık etmişsin!! pes serisini ne kadar iyi tanıyorsun.tanımış olsaydın..seriyi su gibi ezberleyen onlarca değil binlerce.pes severlerin.oyunun fifa(arcade)tarzına döndüğünü anlamasına saygı gösterirdin..her insanın doğasında iyi olanı güzel eleştirmek.kötü olanıda kötü yanları ile eleştirmesi vardır.ben 30 yaşındayım ve belki bütün pes serilerini binlerce kez oynadım..bütün serilerin en kötüsü diyebilirim demiyorum.en kötüsü diyorum..bu tezimi çürütenin ve bu oyundan bana heyecan aldıracak bir arkadaş çıkarsa alnından öpeceğimi söylemek istiyorum..saygılarımla...

Se7enty
02-11-2007, 11:12
teknik kapasiteden bahsederken,kapasiten kadar konuşmuş olman lazım...!patavatzılık etmişsin!! pes serisini ne kadar iyi tanıyorsun.tanımış olsaydın..seriyi su gibi ezberleyen onlarca değil binlerce.pes severlerin.oyunun fifa(arcade)tarzına döndüğünü anlamasına saygı gösterirdin..her insanın doğasında iyi olanı güzel eleştirmek.kötü olanıda kötü yanları ile eleştirmesi vardır.ben 30 yaşındayım ve belki bütün pes serilerini binlerce kez oynadım..bütün serilerin en kötüsü diyebilirim demiyorum.en kötüsü diyorum..bu tezimi çürütenin ve bu oyundan bana heyecan aldıracak bir arkadaş çıkarsa alnından öpeceğimi söylemek istiyorum..saygılarımla...

İşte bu yüzden dedim zaten... Hepimiz Seriyi su gibi ezberledik ve şimdi bazı temel taşları yerinden oynadı ve adapte olma sürecindeyiz. Bazen sadece kelimeye bakarak sonuca varmamak lazım, oradaki "teknik kapasiteniz yetersiz" lafı tek başına seni çıldırtmaya yetmiş ancak cümleyi tamamen okusaydın ne demek istediğimi anlardın... Ve hala diyorum: Bu oyun hepimizde inanılmaz bir etki bırakacak, düşünü pes5 çıktığında bir çok kişi hala WE8 daha iyiydi gibi laflar ediyordu... Pes 6 geldi: Oyun çok yavaşlamış içine .ıçmışlar deniyordu. Şimdi de 2008 için aynısını söylüyorsunuz ve bunun bir kaç nedeni var tahminimce...

1- Şu anda tam olarak oyunda hakimiyet kuramıyanlar

2- Çalım ve oyun kurmayı Pes 6 tarzı devam ettirenler

3- Master Lig'de ilk sezonda hezimet yaşayanlar

4- Ps2 ya da Ps3'de "sallama" PES 2008'i oynayanlar

5- Bilgisayar konfigurasyonu yeterli olmayanlar

oyunu kötülemeye devam edebilirler, ancak uygun şartlar altında tanışıp biraz zaman ayırırsanız da attığınız çamuru yalaya yalaya temizlyebilirsiniz gelecek günlerde...

asbo
02-11-2007, 11:44
İşte bu yüzden dedim zaten... Hepimiz Seriyi su gibi ezberledik ve şimdi bazı temel taşları yerinden oynadı ve adapte olma sürecindeyiz. Bazen sadece kelimeye bakarak sonuca varmamak lazım, oradaki "teknik kapasiteniz yetersiz" lafı tek başına seni çıldırtmaya yetmiş ancak cümleyi tamamen okusaydın ne demek istediğimi anlardın... Ve hala diyorum: Bu oyun hepimizde inanılmaz bir etki bırakacak, düşünü pes5 çıktığında bir çok kişi hala WE8 daha iyiydi gibi laflar ediyordu... Pes 6 geldi: Oyun çok yavaşlamış içine .ıçmışlar deniyordu. Şimdi de 2008 için aynısını söylüyorsunuz ve bunun bir kaç nedeni var tahminimce...

oyunu kötülemeye devam edebilirler, ancak uygun şartlar altında tanışıp biraz zaman ayırırsanız da attığınız çamuru yalaya yalaya temizlyebilirsiniz gelecek günlerde...

bugünün tarihini at bir kenara..sana tam 1 ay sonra bu forum üzerinden büyük fontlarla aynı duygu ve düşünceleri taşıyormusun diye soracağım o zaman kadar bu yeni çıkan oyun hakkındada hem bol bol eleştiri okumaya devam edersin..yalnız tekrar diyorum 2 aralık 2008 de sana ayrı bir tartışma sayfası içinde başlık açarak sesleneceğim.o zaman kendinden emin ve bilirkişilik ruhunu yerlerden nasıl silersin(yalarsın demiyorum senin uslubün ile) bilemeyeceğim...son sözümü ben söyledim.

ramazan_abi
02-11-2007, 12:03
şimdi iki görüş var:

Bunların birincisi oyunun düşük sistemlerde tam performans sağlamadığı için bugların oyundan değil sistemlerin yetersizliğinden kaynaklandığını belirten bir görüş. Bu görüşe göre oyunun fizik motoru bilgisayar sistemi iyi olmayanlarda görüntü akışı ile komut akışını paralel sağlayamadığı ve bu nedenle kalecilerin aptalca hareketler yaptığı, oyunun kare atladığı, kameranın sanki topa yetişemediği gibi görünmesi...vs vs gibi sorunların olduğu.

Birinci görüş oyundan memnun olmayanların sistemlerinin sadece low da çalışanlardan veya yüksek ayarlarda kasanlardan olduğunu diğer grubun oyundan memnun olduğunu savunuyor.

ikinci görüş ise oyunun var olan sistemlere göre konaminin yeterli optimizasyonu oyunda yapmadığını, pahalı ekran kartlarının bazılarında bile sorun yaşadıklarını. ps3 te bile oyunda kasılmaların olduğunu bu nedenle oyunun gerekli optimizasyon ve testlerinin yapılmadan piyasaya sunulduğunu ve bununda sorumlusunun konami olduğunu savunuyorlar.

iki görüşünde haklı olduğu taraflar var fakat gözden kaçırdığımız bir nokta var.

artık oyun dünyasının geliştirdiği yeni oyunları varolan sistemlerimizde oynamakta zorluk çekeceğiz. Bütün yeni piyasaya çıkan oyunlar artık üst düzey ekran kartı istiyor. Biz halen 3-5 senelik sistemlerden meden umuyorsak yanılıyoruz demektir.

Avrupada durum bizdeki gibi değil adamlar 3 sene öncesinde duo core sistemlere geçerlerken bizde halen bu sene içinde bile p4 işlemciler satılıyordu. (bilinçsizlik)

Bilişim dünyası uzun zamandır sistemleri zorlayan projeler yapmadılar.

Şİmdiye kadar.

artık bundan sonrası için düğmeye bastılar. Konaminin geçtiğimiz sene next gen e geçmemesinin nedenide var olan sistemlerde çok sorun yaşayacağı içindi. Artık agp slotlu ekran kartlarına destek de fazla kalmadı., vista ve directx10 gerçeği de cabası.

Artık eski sistemler tat vermeyecek anlayacağınız. Bu bize karşı, bilişim sektöründeki tüketimin arttırılması yönünde yapılmış olan pazarlama stratejisi sadece.

Bir arkadaş kendisinde 1 milyarlık 8800 gtx ekran kartı olduğunu ve halen sorun yaşadığından dem vurmuş. şu anda CRYSIS adında bir oyunun ("crysis oyunu türklerin yaptığı, dağıtımı EA nın üstlendiği dx 10 destekli bir oyun. Otariteler yılın en iyi oyunu seçti ve türkiyede 16 kasımda çıkacak hemde türkçe olarak ve fiyatıda 50 ytl den satılacak fakat bu oyun tüm eski PC sistemlerini çöp edecek yapıda bir oyun") demosu yayınlandı.

Bu demoda vista da directx10 da very high modda kartı acaba ne yapabilior....!
Önemli olan 1 milyarlık kart değil, yeni bir sürecin başlamış olması.

sizde crysis in demosu yükleyebilirsiniz. Bakın bakalım sisteminiz nasıl tepki veriyor. Bu sadece pes2008 olayı değil anlayacağınız.

Konamiyede biraz süre vermek lazım. İlk kez next gen oyun yaptılar. Orjinal oyunlarda sorunun az olmasını bir arkadaş oyunun crağını yapanların oyuna müdahelesinden dolayı olduğunu söylüyor.

Konamiyede kendimizede biraz zaman tanıyalım. Göreceksiniz 2008 baharından sonra herkez pes2008 oynuyor olacak hemde şikayet etmeden.

Bilişim dünyasının acımasız gerçeklerinden kaçamayız. Bize bedeli ne olursa olsun.

NoT: bu yazımda makale gibi oldu, bu hafta makale yazmasamda olur artık :)

kenan712
02-11-2007, 12:22
tek kelimeyle oyun tam bir hayal kırıklığı kim ne derse desin.

BlackCat(v-i-p)
02-11-2007, 12:51
Arkadaşlar tatlı tartışmanızı en ince ayrıntısına varıncaya kadar okudum..benim fikrim 2 nizinde haklı olduğu taraflar var..çünkü bu artık standart bir oyundan alınan standart bir keyif değil...yani bence pes 6 ya kadar olan dönem milattan önce yada sonra gibi (PES2008.Ö ve PES2008.S) ayrılıyor...buradaki"milat" ilkellik anlamında değil,sadece bambaşka bir pes çağı'nın başladığının göstergesi..

Dediğim gibi pes 2008'e kadar olan oyunlardan herkes ortalama aynı keyfi alıyordu...ama pes 2008 öyle faklı ki,pes tarihinde ilk kez,yine aynı pes müdavimlerini bile 2 ana kutba ayırdı...hemde çok zıt 2 kutup..

Tamamen "zevkler ve renkler tartışılmaz" olayına döndü aslında...bunun sebebi de şudur;

Bir kısım,pes 6 da ki oyun tarzının,eski serilerde olduğu gibi kendini koruyacağını,sadece ses,görüntü ve oynanabilirlikte bazı yeni jenerasyon eklerle beraber,lisans ve bazı oyun hatalarının kaparılacağını düşünüyordu.Ama Oyun çok farklı bir şekilde çıktı.Bu saydıklarımın bazıları varken,oyunun oynanabilirliği resmen baştan yazılmıştı..

Ve diğer taraf ise artık pes serisinin tamamiyle bambaşka bir oyun olmasını,adeta piyasada ki futbol oyunlarının katagorisini de;
PES 6 ya kadar olan seri
FİFA serisi
ve PES 2008 gibi 3 farklı bölüme ayıracak kadar farklı olmasını istiyordu...

..ve ortaya çıkan tablo;

her 2 tarafında isteklerinden birer parça oyuna katıldı..ama bambaşka bir oyun olma tarafı daha ağır bastırıldı..

Sizlerinde dediği gibi,pes 6 oynamaya alışmış oyuncular için çok zorlanacakları bir yapısı varken,sistemi iyi ve bolca yenilik arıyanlar için keşfedecekleri bir dünya gibi oldu..

Çaktırmadan sizlerin tatlı tartışmasına ortak olayım dedim:)

dhuntgen
04-11-2007, 17:39

yazdıklarından anladığım kadarıyla sen bir pesçi değilsin zaten. fifacısın. eminim ki fifa da oynuyordun arada bir.

sistemimde sorun yok onu bir defa kenara koy. oyunun grafikleri falan güzel zaten. iyi bir sistem varsa sorun da çıkarmıyor.

fakat oyunun kendisi kötü. şutlar çok kötü özellikle. aynı fifa daki gibi hiçbir şeyin kontrolünün sende olmadığı hissi var. akılcılık kaybolmuş.

eski versiyonlardaki gibi patchle düzelmeyecek gibi gözüküyor. yalnız ufakta olsa pesçi olduğum için inancım var. şöyle ki hasan abi spikeri düzelttiği zaman, taraftar sesi gibi oyuna etki edecek patchler yapılırsa bir ihtimal var. ama çim yaması, top yaması gibi oyunun fiziğini de ufaktan etkileyecek patch lazım. tabii o iş çok zor gözüküyor.

sen şu an için fifalaşmış pesle oyna oyununu, kafana takma bunları aradaki farkı fark edemezsin zaten.

ozemark
04-11-2007, 17:49
YAW ARKADAS BEN BU KADR İĞRENÇ Bİ OYUN GÖRMEDİM YEMN EDERM YAW NE HAYALLERLE İNDİRDİM AMA YAZIKLAR OLSUN KONAMIE YAZIKLAR OLSUN HAYALLERİMİ MAHVETTİİ..PES 6 FOREVER..............

asbo
04-11-2007, 22:59
öncelikle site sahibi Black Cat(v-i-p) güzel tezi ve yorumları için teşk ederiz.ben oyun hakkında bugünde birkaç söz söylemek istiyorum.oyunu yavaş yavaş çözüp değişik atraksyonlar görmeme rağmen oyundan ben heyecan alamadığımı birkez daha hissetim.bu deli gibi sevdiğin eski kızarkadaşının sana yamuk yapıp ayrılmasından 1 sene sonra sana dönüp kızarkadaşının kişilik vb.olaylarının tamamen değişmiş olmasını görüp.insanın eski günleri özlemek ve kızdan nefret ve hüsran duyguları içine girmesi gibi birşey oldu galiba :)birnebze biz konaminin o büyülü havasının atmosferi ile böyle bir düşüş yaşamayacağı ve sanki oyunu birsonraki gün tekrar açtığımız ve oynadığımızda sistemin kendini uptade etmesi gibi acabalarla bu işte bi iş var diyerek 1 yıldır bu oyunu bekleyen arkadaşların,bu oyunun acımasızca bizi bu kötü rüyadan uyandırmasını bekliyoruz...ama karşımızda muhaatap olacağımız soru soracağımız bir kişi yok (konami )gibi..!!!mesela acaba o gülle gibi giden şutların vb uyuz olayların aslında oyunun içindeki bir özellik olduğunu istenildiği şekilde tuş kombinasyonu ile mesela şuta basarken yön tuşları ile gülle olayından sıyrılma gibi...yanii eski pes serilerindeki güzel şutlar ortalar vs.yakalaycağımızı bekliyorum..keşke böyle olsa.!!!oyun benim makinede çimler stadlar ve akıcılık bakımından gayet tatminkar,yalnız 2 haftadır gayet normal oynarken bugün oyun resmen 5 kat daha hızlandı futbolcular resmen motor takmışlar..)bu olayı ne yaptıysam düzeltemiyorum use frame olayı felan boş yanii:???artı patch olayına gelince bildiğimiz üzere yalnışım varsa düzeltiniz.çimleri sesleri stadları formaları vb herolaya müdahele edebilirsiniz ama...oynanabirliğe kesinlikle müdahele edemezsiniz diye biliyorum.yaniii birşut olayını düzeltemezsiniz.saygılarımla....

BlackCat(v-i-p)
04-11-2007, 23:59
Evet şut gibi oynanıştaki etmenleri düzeltemeyiz ama yapacağımız yama oyunun şuan ki halini dahada oynanabilir kılacaktır.pes 2008 değişik bir oyun...ama kısacası bana tercih yap deseler hala pes 6 derim :)

Molenbeek
05-11-2007, 07:14
pes2008 forever...:26:

toldy
05-11-2007, 08:54
zamanla düzelir herşey :)

zamanla pcnizi yeniler yada güçlendirirseniz donanımsal memnuniyetiniz artar :)

zamanla oyunu oynaya oynaya çok seversiniz ki futbol yorumcuları gibi dönersiniz sonra pes hep iyidi zaten dersiniz..

zamanla özellikler değişir, yamalar çıkar, haraketleri yapmayı ögrenirsiniz, oyunun sırrı çözülür ve zevk alırsınız...

yani herşey zamanla orantılı, yangın yerine çevirmişsiniz topiği, önce kendinize zaman tanıyın...

insanlar ani değişimlere herzaman olumsuz tepki verirler ama sonra alışır ve o değişikliği kabullenip kopamaz hale gelirler...

farkı zamanla ortaya çıkacak bir oyunu eleştirmek için daha çok erken diye düşünüyorum..

ilk oyunu yuklediğimde bana da olumsuz iz bıraktı ama şimdi saatlerce basından kalkmıyorum, kalkamıyorum.. ve oyunda kalaciler kova gibi alıyor diyenlere önerim, kendi kaleciniz yiyorsa sıkı defans yapın :) eger karsı kaleci kolay gol yiyorsa oyunu Hardda oynayın :)

ben müthiş zevk alıyorum, beni bu kadar zorlayan başka oyun olmadı, rakibi yenene kadar göbeğim çatlıyor, ama işinde zevki heyecanı bu zaten :)

Herkese Hayırlı Pesler dilerim ;)

YaPaY
05-11-2007, 11:18
Valla bende biraz toldy gibi düşünüyorum. Eleştirmek için henüz çok erken. Oyun gerçekten büyük sıçrama yapmış bence. Tabiki AInin frikikleri gole çevirmesi yada şut olayı var ama o kadar olacak artık. Belki resmi patchlerle bile halledebilirler bunları.

aleemania
05-11-2007, 11:54
ben pc imde pes 2008 kastıgı (lowde oynanıyo sadece)için 1 haftadır fifa08 oynayan biri olarak sölüyorum pes in kıymetini bilin .. fifa 08 tamamen kanserojen olmuş sinirlendirmekten başka bişey yapmıyo adamı. ben sadece online modu oldugu için oynuyorum oda meccburiyetten ve fifayla aynı olmuş diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum alaksı yok benim oynadıgım low hali bile 10 fifa eder fifayı 1 hafta oynayında ondan sonra bence kıyaslayın.. artı iyi bi ekran kartıyla formaa çekilmelerine kadar detay sunan bi youn pes ve bence bu oyunu beğenmeyen arkadaşların çogu (hepsi değil) oyunu high modda oynamayan arkadaşlar.. bide oyunun hama hali bu yamalarla çok super bi hale gelicektir tabi oynanış pes 6dan çok farklı pes 6 nın uzaya giden şutlar dışında herşeyi mukemmeldi bunda sanki biraz daha kotu yada alışık değiliz :)
ama benim cevap vermemdeki sebep bu oyun fifayla kıyaslanmayı kesinlikle haketmiyo..
2 oyunu ardarda aynı çözünürlükte ve kalitede oynayın arada ne kadar fark oldugunu görceksiniz.. grafik açısından zaten pes bi 5 sene öndede oynanabilirlik açısındanda pes iyi..

( yalnız bu yorumların fifanın pc versisyonu içindir.. adamlar konsollarda gerçekten çok guzel yapmışlar oyunu taktire şahen)

blackjack
06-11-2007, 12:24
:fbatkidr8::fbbayrakjp6:PES 2008 oyun olarak çok iyi ama turnuva modunda örn: 3 kişi girdiğimiz zaman game pad vs ile herkes kendi maçını tek başına oynamak zorunda kalıyo karşısındaki takımı seçemiyoruz ozaman da zevki olmuyor gerçi bu sorun yama ile giderilebilir ama bu sorun 3 -4 ayda anca giderilir bu yüzden fifayı tercih ederim adamlar sorunsuz çıkarıyo her oyununu

My61
06-11-2007, 22:07
Yavaş yavaş alışıyorsun ama şutlar beni resmen soğutuyor yahu :)

My61
07-11-2007, 16:41
Oyunun özüyle oynamışlar resmen. Sanki PES'i PES yapan özelliklerle oynamışlar. Alışamadım bir türlü yahu :icon_sorry:

sedatsedat
07-11-2007, 23:15
konuyu ben açmıştım fakat !!! oyun kötü diye yanılmışım arkadaşlar cevapları sadece okuyorum cevap yazamıyordum çünkü oyun çok hoşuma gitti bayağıda alıştım sadece eşşek ekran titriyor hasan abinin spikerini bekliyorum İYİKİ VARSIN HASAN ABİ seni seviyoruz

pes6emo
08-11-2007, 00:20
oyuna berbat diyen arkadaşlar yava yavaş oyunu sevmeye başladı pes 6 ilk çıktığında yaşanmış olan olay yine olcak galiba

turkisheagle
08-11-2007, 10:39
Arkadaşlar tüm yorumlarınızı tek tek okudum.Oyunu High detayda ve top player da oyuyorum aldığımdan beri.Bende nacizane yorumlarımı sunucam;

Oyunu açar açmaz bende önce şok oldum.Yıllardır benzer oyunları biraz cilalayıp önümüzü koyan KONAMI ilk kez köklü bir değişime gitmiş.Hasan hocam doğru söylüyor,bundan sonra 2008 den önce ,2008 den sonra diye ayıracaz pes serilerini.

Oyunun hızı artmış,bunun hem bir güzel etkisi olmuş,ayrıca bazı bölümlerde FIFA ya kaçmalarda olmuş maalesef.Öreğin A tuşu ile kanattan kanada atılan toplar hep aynı şekilde ve çok hızlı gidiyor.Bu bir eksi.Ama yapay zeka çok iyi.Özellikle küçük takımlarla avrupa takımlarına karşı oynarsanız hakikaten yenmek epeyce zor oluyor.

En acımasız eleştri olan şutlara gelince,

Arkadaş emin olun KONAMI hiç olmadığı kadar doğru yolda.Bu şut motoru geliştiğinde,maximum gerçekliğe ulaşıcaz ilerleyen yıllarda.Ama hala oturmamış o da bir gerçek.

Eğer bir yerlerde futbol oynadıysanız,(halı saha değil,standard boyda bir futbol sahası) televizyonda izlerken,çok rahat gibi kaleye giden topların,kaleye sert gelmesi için,aslında çok fazla güç harcamak gerektiğini anlarsınız.Ben şu an bıraktım futbolu,ama inanın futbol oynamış arkadaşlarımız varsa onlarda iyi bilirki,iyi bir şut çıkarmanın temeli,iyi bir pozisyon alıp kaleye göz ucuylada olsa bakmak,vurmayacağınız ayağınızı yere çok sağlam basarak,ondan aldığınız kuvveti,vücudun dengesini bozmadan topa doğru uygulamaktır.Ve önceki serilerde şut sistemi daha çok halısaha futbolu gibiydi.tuşa anlık basmanızla adam,ister birinci dakka olsun,ister 90 olsun,topa gayet kolay vuruyordu.Hatta 90 larda Hasan ağabeyin deyimiyle topu ''Ormana atıyorlardı'':)

E be kardeşim nereden buluyosun o gücü öyle sende topu dikiyosun öyle.Artık senin adelelerin büzüşmeye başlamış olması,''Aman abi dermanım yok şut çekmiyim,en yakın kişiye pas vereyim,maç bitsede artık dinlensek'' moduna girmiş olman lazım:)

İşte PES 2008 de şutlar artık halısaha mantığından çıkarak insana gerçek sahada şut çekme zevkini yaşatmaya çalışıyor.O topu kaleye sert bir şekilde ulaştırmak için,topa çok sağlam bir şekide vurmak gerektiğini anlıyorsunuz.

Ama dört dörtlük olmuşmu derseniZ,Hayır olmamış!Mesela top ivmelenmesi kötü olmuş!Yani top ayaktan çok hızlı çıkıp,kaleye mıknatıslı gibi gidiyor.Normalde,ayaktan çıktıktan sonra hızlaması,hızı belli bir seviyeye gelince havalanarak, dengesini kaybederek gitmesi gerekiyor.Ama şut kuvvetini ayarlamayla ilgili çok büyük bir yanlışı sonunda gördü japonlar.Sanıyorumki bunda en çok etkiyi faal yada oynamış futbolcuların tepkileri oluşturdu.Malum artık kamplarda PES oynuyarak hazırlanıyor paşalar:)

Şimdi gelelim benim oynadığım mevkiye:)

KALECİLER!;
bir kere şu ses efektleri sonunda geldi.Artık o güzelim eldiven seslerini duyup,kalecileri haşlamanın zevkini yaşıyoruz.(İdmanlarda şut çaışmalarında hoca oyuncuları motive etmek için ''Öldürrr!Gebert!! yapıştır onu kaleye !'' gibi şeyler sölerdi ve oyuncularda şimdiki pes 2008 de ''D'' basarkenki gibi büyük bir hırsla bizi haşlarladı.:)Bu sesleri duyunca aklıma direk o anlar geldi

Bir kere KONAMI nin kalecilerle ilgili çok büyük sorunu var.Kaleciler inanılmaz dengeli!İnanın dünyanın en iyi kalecisi bile bu kadar dengeli olamaz.Yani artık kaleciye faul kuralının oyuna gelmesi şart.Eğer gerçekte de,her hava topunu kaleciler alsa,sizce futbolcular daha kafa topuna çıkarmı?:) Adamlar bütün topları alıyor maşallah.PES 6 la beraber biraz yumruklama olayına da girdiler ama hala yeterli değil.Kaleciyle kafa topuna çıkmak gerçekten güzel,kafanıza her an yumruk yiyebilir(Çok yumrukladım:)),Yada havada onun dengesini bozup yere kötü düşüp çanağı kırmasına sebep olabilirsiniz(Çok kırdım:)).Artık bu mücadele ruhunu yansıtmak şart oldu.

Gelelim benim nacizane değerendirmeme:
ARTILAR,

1)Şut kuvvetini ayarlamak artık daha gerçekçi.
2)Sesler muhteşem,sizi hemen havaya sokuyor.
3)Kalenize artık,eski serilerde sadece bizim yapabildiğimiz,rakibin mal mal baktığı dikine driblingleri artık onlarda yapıyor ve takımların arasında seviye farkı varsa sizde mal mal bakabiliyorsunuz:)
4)Yapay zeka çok iyi,özellikle önceki serilerdeki gibi,kanatlar yol geçen hanı değil.Her daim bir baskı var ve,futbolun temeli olan topu saklama ve sık ayağa pas yapma olayına zorluyorlar sizi.Doğal olarak daha gerçekçi oynamak zorunda kalıyorsunuz.Maradona yada Messi( birde İbrahimoviçti sanırım) nin bile nadiren yapmış olduğu ''çalım şov ve gol'' tarzı golleri atmak zor olmuş.Ama hala atılabiliyor maalesef.
5)Takımlar arası seviye farkı çok iyi yansıtılmış.
6)Hava topu mücadeleleri iyileştirilmiş.Eski serilerdeki gibi sadece önde olanın yada yüksek geliyorsa,arkadakinin avantajlı olması durumu ortadan kalkmış.Hava topu mücadelesinin temeli olan ''zamanlama'' çok daha belirleyici olmuş.Artık vücudun üst tarafı ODUN gibi sabit değil,kıvırarak,aralarada kafayı sokup top uzaklaştırabiliyorsunuz.
7)Artık bir yan hakemimiz var,ve bir arapas aldığımızda tıpkı gerçek bir futbolcu gibi,refleks olarak bir yan hakemi süzüyoruz,koşuya başlamadan:)Bu da ayrı bir gerçekçilik katıyor.
8)Hakemlere gerçek kuralları uygulatmaya çalışmışlar,artık öyle nasıl olsa sarı yerim diyerek arkadan dalma olayı yok.Hakemlerin hiç affı yok.Ama gerçek beyinlerin bile ne halde olduğunu görünce,Pesin ''Yapay beyinli'' hakeminide biraz hoş karşılayıp,ona adapte olmanız gerekiyor.En azından gerçek bir futbolcu ne kadar sinirlensede ''Naptım hocam ya!'' falan tarzı bir şey söylüyor,siz ise ana avrat sövüp,tüm sinirinizi ve stresinizi atıyorsunuz:)

9)Kaleciler artık hata yapıyor!Evet arkadaşlar bu bence gerçekçilik adına bir artıdır,çoğu kişi beğenmesede.Eskiden tamamen bilgisayar hatalarıyla hata yapan kaleciler artık kendi,rızasıyla hata yapıyor:)Topları daha çok sektiriyor,Hakan arıkan gibi rakibe tokatlıyabiliyor.:)Tıpkı gerçekte olduğu gibi,nankör bir mevki olduğunu size ispatlıyor.;)

EKSİLER,
1)Motorda yapılan köklü değişikliklerin,bazı aksamalara neden olduğu aşikar!

2)Şut sistemi doğru yolu bulsada topun fiziği çok yanlış bir yola sapmış.Sanıyorum KONAMI de uyum sağlayamadı tam olarak.

3)Frikikler çok kötü olmuş.Top playerde hemen hemen hepsi ya gol oluyor,yada direk!Hem sizin hem rakibin şutları.

4)Eskiden sadece FIFA99(fifanın ilk ve son şaheser oyunudur bana göre) da bu tarz hakemler vardı.Resmen taraflı bir yönetim var bazı pozisyonlarda.Buna en son dediğim gibi 99 da şahit olmuştum.2007 de hatta 2008 de de şahit olmak varmış demek:)

5)Maalesef yeni fizik motoruna olduğu gibi,Grafik motorunada uyum sağlanamamış.Titreme gibi bazı hatalar mevcut.Benim kişisel yorumum,KONAMI bu köklü değişikliği biraz fazla hafife alıp,eskiden yaptığı,''Biraz süsle,takımları güncelle,sat!'' mantalitesinin rehavetinden çıkamamış olmasıdır.

6)Her zamanki gibi lisanlar az,her ne kadar artsada:)Ama sorun değil,yamacılar sağolsun;)

7)''Edit Mode'' çökmüş!Hani kendi stadımızı bie dizayn edicektik:)Volkanın geriye yatık saçlarını bile kırpıp dikemiyoruz,bırakın stad yapmayı:)

8)Stad sayısı az.Belki kupa kazandıkça açılacaktır ama ,ingiliz stadlarının olmaması çok kötü.Aslında PES6 da ''Stamford Bridge'' çıkarılarak bunun sinyalini vermişlerdi bence.

9)Sistem canavarı bir oyun,ama her güzelliğin bir bdeli var tabi:)

Kusura bakmayın biraz uzunca bir yazı oldu.Sabredip okuyanlara teşekkürlerimi sunarım,

İYİ GÜNLER.

pes6emo
08-11-2007, 11:44
güzel bi yazı olmuş baştan sona okudum ama bildiğim kadarıyla stad yapma olayı yalnızca ps3 te war bu arada geçen ps3 cafede pes 2008 oynadım.aman Allah ım o nası bir oyun pc dekiyle alakası yok birde plazma da oynayınca müthiş oluyo maç esnasında formaların buruştuğunu hissedebiliyorsunuz pc den biraz farklı bir görünümü war daha göze hoş geliyo özellikle replay ları izlerken oyuncuların yüzündeki ifade müthiş ayrıca oyuncuların ağız hakeme itiraz ederken ağızlarına dikkatli bakınca söledikleri sanki kendi dillerinde gibi örneğin semih le rakibe kaydım resmen hayır hocam dedi ağız hareketleri stad yapma olayına bakamadım ama oyun gerçekten müthiş ayrıca fifa 08 de güzel olmuş ps3 te ama pes 2008 le kıyaslandığında pes 2008 az bi farklada olsa geçiyor bence

jigsaww
08-11-2007, 13:28
arkadaşlar gerçektende bitmiş pes kim ne derse desin. ben pes oynadığımın bile farkına varamadım ki. oyunu sonradan beğersiniz diyenlere de katılmıyorum temel değiştikten sonra gerisi hikaye saygılar.

BlackCat(v-i-p)
08-11-2007, 14:18
turkisheagle yazınızı sonuna kadar okudum ve her satırına hak veriyorum..zaman ayırıp düşüncelerini paylaştığın için teşekkür etmekten başka söz yok sanırım :)

turkisheagle
08-11-2007, 15:15
Rica ederim Hasan hocam,başladım yazmaya,sonra baktım bitiremiyorum,hafif inceleme tarzına çevirdim:)

turkisheagle
09-11-2007, 00:53
Arkadaşlar,

Pesçi bir arkadaş,yabancı bir PES forumunda
okumuş,bana tavsiyede bulundu ve şuan çok memnunum,artık istediğim hazzı alıyorum PES08 den!

Bu açıklama KONAMI den mi gelmiş bilmiyorum ama,orada denene göre,bu oyunun zorluk derecesi TOP PLAYER a çekildiğinde,oyun arcadeye kayıyormuş.Yani
normal matematik sorusu yerine,olimpiyat sorusu gibi düşünün.O yüzden,hem sizin,hem rakibin şutları mıknatıs gibi kaleye gidiyor.

Bende yıllardır PES oynayan birisi olarak,TOP PLAYER da oynadım bu zamanı kadar.Dolayısıyla PES08 de de TOP PLAYER da açtım oyunu.Ama seviyeyi PROFESSIONAL a düşürünce,''İşte PES bu ya!'' dedim.:)

Artık frikikler %99.9 gol olmuyor,şutlar kaleye cuk oturmuyor.Ve oyunda zorluk kaybolmuyor!Kaybolan sadece bu saçma goller!

Altıpasda dışarıya atmalar başlayınca,''Ahanda gerçek PES'e kavuştum'' dedim:)
Kesinlikle tavsiye ediyorum,İnanın PES oynadığımı şu anda anladım.Makinemde;

PES5,PES6, PES2008 üçüde kurulu.

PES6,PES5 hep yamalı,ama inanın 2008 bağımlılık yapmış durumda şuan,ötekilere elim gitmiyor:)

romelo
09-11-2007, 10:59
pes bu olamaz.tam bir hayal kırıklıgı.o saçma fifayla farkı kapatmaya çalışıyor galiba.

red_blue
18-11-2007, 09:07
Bende oyunu hiç ama hiç beğenmedim PES6 oynamaya devam ediceğim...

My61
27-11-2007, 22:01
Cıks :icon_sorry: Yok aga bir türlü alışamadım valla. PES6 nın mücadeleleri bile farklı. 2008 oynuyorum, yok. Dönüyorum PES6 ya, yapışıyorum yine ekrana.

camara
27-11-2007, 22:16
çok kötü yani yamalara kaldı işimiz top playerda 10 dakikada 3 gol atıyorum oyun sşırı kolay

radres06
28-11-2007, 08:30
Yıllardır futbol oyunlarında pes veya winning eleven oynarken pes 2008 çıkar çıkmaz gidip aldım ama tam bir hayal kırıklığı yaşadım fifadan hiç farkı kalmamış hem fifa hem pes varken pes oynamamızın sebebi istediklerimiz yapabilmemiz ve daha bir çok neden!! ama pes 2008 i kurarken oyunun boyutundan mukemmel diye düşünürken hayal kırıklığı yaşadım gerekli düzenlemelerin bu sitedeki arkadaşlar tarafından yapılarak güzelleşeceğinini umuyorum

hakani85
28-11-2007, 18:20
Mecbur alışacaksınız arkadaşlar, o zaman pes 6 ile oynamaya devam edeceksiniz, Pes 6 ya kadar bakın sahalar adamlar nasıl hep aynı görünüm değilmi yılar geçtikçe ne değişti sadece videolar eklendi görünüm değişti ve hakemler eklendi oyun ilk çıktığında hakem yoktu çünkü. Bundan sonra Pes 08 var görünüm elbette aynı kalmayacaktır yıllar geçtikçe muhakkak değişecektir Pes 6 öncesi gibi. Valla ne diyim pes 6 a şimdi hiç bakmıyorum hatta size tavsiyem pes 6 ı silin PC nizden alışmaya bakın 08 e

k1myasal
28-11-2007, 19:20
haklısınız aynı fifaya benzemis ama napalım pes iste yinede en iisi oo

excellent56
29-11-2007, 15:01
Bence Konaminin tek amacı oyunun bu serisinde fifa kullanıcılarını kendi tarafına çekmek olmuş. Zaten pes bağımlıları yine pes 6 devam eder ama fifa tutkunlarınıda oyunu fifaya benzetip birazz renk katarak kendi tarafına çekmeye çalışmış. Benim için berbat ve rezalet bir oyun aldım oyunu ama bir iki maçtan sonra attım köşeye. Bakalım belki yamalarla biraz adam olur. O zamana kadar pes 6 ya talim :fbbayrakjp6:

junate
29-11-2007, 22:55
oyun gayet ilginç yürüyen adamlar yerine kayan adamlar birden ayağınızdaki topun etrafında dönmeye başlamanız ve abartılı kaleci kaymaları bunlar olumsuz yönler. Ama oyun takım oyunu oynamak için birebir beckhamvari uzun paslarla ters kanada attığınız bir top önünüzde kalan bomboş arazi mesela

can_pes
01-12-2007, 07:50
oyun cok hızlı bi kosuom hemen diğer kaleye geliom halbüki pes 6 da ölemiydi.... pes 6 nın zevkini alamıom acıkcası.. bide lowda oynayan arkadaslar var allah yardımcıları olsun lowda ancak oyuncu gözüküo

uFuKSr
08-12-2007, 09:58
bence pes kenidisini fifa dan ayıran en önemli özelliğini yitirmiş durumda.oyunu oynuyorum ama pes6 kadar da bağlamıyor beni oyuna.
pes6 da 5 maç yapıp doyamas ken bunda 3.maçı oynasam mı diye düşünüyorum.

yunusi
09-12-2007, 12:06
valla bence süper yamalar ve birtakım şeyler dahada güzelleştirecektir

totti-ersin
09-12-2007, 17:59
bence görüntü kalitesi pe6 daha iyi hiç olmassa net ben medium lowda oynuyorum fx550 ati 256 mb ekran kartım var high seçilmiyor kart hatası verio nese bence pes6 daha güzel ve eğlenceli 2 kişi hep pes6 oynuoz :D ampull gibi golll

tugaydogan
09-12-2007, 18:57
benim pc de pes 2008 olmasına rağmen 1 aydır hiç oynamıyorum sürekli pes 6 oynuyorum

DİGİMAX
09-12-2007, 20:09
oynanabilirlik düşmüş...
gerçekçilik artmış...
pes 3ten beri pes oynuyorum..
içlerinden en sııkıcı olanı bu...

transport
24-12-2007, 23:24
bilader bence pes6 a devam.turkce spikerim yok benım nasıl ındrcem bı bılgın varmıı

transport
24-12-2007, 23:28
arkadas bende es6da var pes8de ama bılgısaayyarım ii kaldırmadıgından bence pes6a dvam.ama turkce spikerimm yyok bırı yardımcı olabılrmı bana indırme konusunda

junate
25-12-2007, 05:00
Yapay zeka gelişmiş deniyordu, bir kanadı çok kullanıyorsan önlem alıyorlar deniyordu. Kanatlar tem yoluna döndü bir önlem görmedim...Oyunun yapay zekasını iyi yapmamışlar