PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pes 2008 Komplo Teorisi ve Çeşitlemeler

BlackCat(v-i-p)
29-10-2007, 09:12
Pes 2008 oyunun bizler tarafından bukadar eleştirilmesinin başında, 1 sene gibi koca bir zaman bekleyip te çeşitli eksikliklerle dolu bir oyunla başbaşa kalmamız geliyor bence ..

Bunu şöyle açıklıyayım;

Pes 6 ya kadar konami,konsollardan pcye aktarım yapıyordu,,yani pc versiyonları sanki konsolların artığı gibi oluyordu..bizleri heyecanlandıran artık yeni pes serisinin pc ye özel olarak çıkacağıydı..

Artık bu bir sene içinde teknoloji gelişmiş ve özellikle oyunlarda gözle görülür yenilikler yapılmıştır..Bizimde yeni çıkacak pes serisinin özelliklerini düşündükçe ağızımızdan damlayan salyaların sayısı iyice artmıştır(amiyane bir söz oldu ama neyse)

Pes 6 gerek grafik gerek oynanış olarak(ve yamalarla tabiki) çok şık bir oyundu...e yeni çıakcak pes bu güzelliği bozmadan eklenecek yeni güzellikler demekti..açıkcası bu oyundan beklentilerimiz çok fazlaydı.

Konami pes 2008 demo ile bizleri biraz üzdü açıkcası...büyük bir heyecanla demoyu oynamaya başlayanlar,game padin yada klavyenin tuşlarına heyecandan titreyen parmakları ile basarken,biryandan da ne gibi yenilikler olduğunu incelemeye başladı..ama ekranda ki sinir bozucu ve çok gereksiz kasılmalar bizleride koltuklarımızda "kastı" malesef

Oyunu orjinalinin çıkacağı tarih olan 26 ekimden yaklaşık 1 yada 2 hafta önce internette full versiyonun linkleri dolaşmaya başladı,elbette ben ve bir çok kişi bu linklerin sahte olduğunu düşündük ama yanıldık...çünkü bu linkler sanal alemde dolaşmaya başladıktan 2-3 gün sonra,bir cd markette korsan olarak pes 2008'in geldiğini gördüm..zaten orjinal alacak olmama rağmen sadece merakımı gidermek için gittim ve aldım..tabiki demodan faklı olarak ilk beklediğim,oyunda ki o can sıkıcı kasılmanın düzelmiş olmasıydı..ama malesef aynen devam ediyordu,hatta full versiyonda ki dosyaların büyük olması nedeniyle kasılma(şuna titreme diyelim) daha da artmıştı sanki..

Pc konfigürasyonumun istenen özelliklerde olmasına rağmen,can sıkıcı "titreme"olayını çözemedim..konami'nin bukadar köklü değişikliklere gidip özellikle "orta seviye" sisteme sahip oyuncuyu üzmesi bence çok gereksiz..

Aslında bu noktada bazı komplo teorileri bile üretiyor insan..biliyorsunuz ki artık konsolların çoğalması sebebiyle yapımcı firmalar uzun zamandır önceliği konsollara verir..pc de oyun çoğu zaman 2.planda kalmıştır..acaba konami pc de ki grafiklerle bu denli oynayarak,oyuncularını konsol almaya mı yönlendiriyor ne dersiniz?
Çünkü ben bile "acaba alsammı "diye düşünüyorum..eminim şuanda bilgisayarında "titreyerek"yaptığınız her maç sonrası sizinde aklınızın bir köşesinden geçiyordur...

Belkide bu gizliden gizliye bir" Konsola Yönlendirme Operasyonu"dur..

Elbetteki yeni pes çok güzel yenilikler içeriyor..ama saydığım tuhaflıklar bu yeniliklere gölge düşürüyor doğrusu..

Yinede içimde hep şöyle bir ümit var..Orjinal oyunu biligisayarıma kurduğumda hatasız ve bomba gibi bir pes beni bekliyor olacak..ve bende bir yandan doya doya maç yaparken bir yandan spikeri inceleyip "türkçe spiker" yapıcam..

Bu arada buraya kadar sıkılmadan yazımı okuduğun için teşekkür ederim..çoğu insan yazıya şöyle bir bakar..ve "amaan çok uzun ..ne okucam.." der ..neyse seninde sabrını zorlamıyım ve son olarak spiker ile ilgili fikrimi yazıyım ve kaçıyım..

İlk izlenimlerim pek iç açıcı değil doğrusu...pes 4 ten bu yana 3 seriyede "türkçe spiker" yaptım Türkiye de sanırım benim kadar "spiker ve ses dosyalarına aşina" başka birisi daha yoktur..dolayısıyla konaminin "ses" ile ilgili olarak pes 3 ten beri hangi aşamalardan geçtiğini çok iyi biliyorum...pes 4 spiker çok güzeldi, pes 5 spiker bomba idi,pes 6 sadece güzeldi...

Ve pes 2008 de bizi spikerde ne beklediğini şöyle izah ediyim...pes 6 da ki spiker repliklerinin hemen hemen aynısı mevcut..hatta bir çok eksik var..değişen sadece spikerin ve yorumcunun sesi olmuş..
Hiç beğenmedim açıkcası.Dediğim gibi belkide beklentilerimiz çok yüksek olmasından kaynaklanan bir durumdur.Ama konami,spiker üzerinde istediğimiz değişiklikleri yapmamıza izin veren bir motor kullanmadığı sürece spiker anlayışının" ingiliz spiker"den öte gitmeyeceği kaçınılmaz bir gerçektir..ingiliz spiker o soğuk kanlılığıyla sadece "gool that's it" der...ama biz "GOOAAOOOOOLLL...GOOL OLDU...AĞLAMAGGGĞHHK İSTİYORUMHH SAYINH SEYİRCİLERRRİİİee" şeklindeyiz:)
..hala ordasın dimi..okuyorsun yazımı yani..hmm ok..az daha var...:)

Belki yeni olan üyelerimiz yada bilmeyen üyelerimiz vardır..Ben türkçe spikeri yaparken,ingiliz spikerin kullandığı replikleri kendi spiker anlayışımız doğrultusunda türkçe ye çevirip kendi sesimle oyuna aktarıyorum..yani bu şu demek..gol pozisyonu için spikerde 10 tane replik slotu ayrılmışsa,o 10 tane slota türkçe ses yerleştiriyorum..dolayısı ile gollerde sadece 10 farklı replik duyabilirsiniz..bunu artırmak bana bağlı değil...bazen spikerde aynı replikleri duyuyoruz gibi eleştirler alıyorum..bunun sebebi budur..siz ingiliz spikerle oynarsanız sürekli aynı sesleri duyduğunuzu farkedeceksiniz..hatta türkçe spikerden daha çoktur bu aynı replikler...mesela ben pes 6 türkçe spikerde sınırlarımı okadar zorladım ki,normalde bir cümle benim ardından da yorumcunun cimlesi gelecek bir pozisyonda kendime ait cümlede yorumcuya cümle verdim..sırf replik çeşitliliği artsın diye...

Eğer bir gün bu replik slotları ile oynama gibi bir durum olursa..işte o zaman sizlerde maç esnasında;
"İştee büyük derbi için oyuncular sahada yerlerini aldı..galatasaray ve fenerbahçe'nin bu ezeli rekabetinde....falan filan...ve işte takım bilgileri ekranda....fenerbahçenin ilk 11'i şu şekilde...falan filan.." gibi takım isimleri içeren bir replik..
Yada..." ve gooOOOooOOolllll ...golün adı ardaaaa...ardanın golü ile galatasaray fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçiyor sevgili seyirciler" gibi golü atan futbolcunun ismini içeren bir replik..
Yada..milli takımımız ile oynarken yediğimiz bir gol sonrası" ahh...ah..gol oldu..1-0 yenik durumdayız.." gibi duygusal replikler duyabilirsiniz..

Bu örnekleri artırmak mümkün..kısacası türkçe spikeri ben kafamdan uydurmuyorum...var olan bir spiker motoru üzerinde oynama yapabiliyorum ancak..dolayısıyla bilmeyen arkadaşlarımız,neden hep aynı şeyler var? sorusuna yanıt bulmuşlardır..

Kısacası pes 2008 oynanış,animasyonlar ve küçük ama güzel ayrıntılarla güzel bir oyun..elbetteki can sıkıcı eksiklikler var..ama zaten biz bunun için burdayız...bizler yamalarımızla konaminin deliklerini yamayıp pes 2008 i elimizden geldiği ölçüde tadından yenmez bir hale getireceğiz..:)

Evet yazımın sonuna geldim..ama hep böyle oluyor..azıcık yazcam diye başladım ve tutamadım kendimi yine...dinlediğin için teşekkür ederim..

Yakında türkçe spiker ile görüşmek üzere..:)

starrose
29-10-2007, 09:44
Hepsini okudum Güzel bir yazı hazırlamışsın hasan abi. Teşekkür ediyorum.. Türkçe spikeri sabırsızlıkla bekliyorum..

YuSSuF666
29-10-2007, 09:45
Abi yazının her kelimesinde haklısın ama örnek werirken arda'nın fenere gol attığı bir replikle örneklemeseydin olayı daha güzel anlatabilirdin bence :D:fbatkidr8:

junate
29-10-2007, 09:48
abi hepsini okudum iyice bilgilendim parmaklarına sağlık çok güzel

BlackCat(v-i-p)
29-10-2007, 10:10
Ha arda fenere...ha kejman galatasaraya...ne farkeder...sadece örnek...

kartala
29-10-2007, 10:12
abi hiç sıkılmadan okudum valla ..senin de maşallah benim gibi lafın bol yaa senin o güzel sesini tekrar beklicez abi benim sesde iyidir ama sen bu işin kurdu olmuşun be abi işi ehline bırakıyoruz sayende bu oyun dahada güzel olacak tşk

burakkab
29-10-2007, 10:13
Merhabalar yazınızı okudum. Güzel yazı teşekkürler. Ancak ben Konaminin konsola yönlendirme çabası içinde olduğunu düşünmüyorum. Zaten sizde komplo teorisi olarak vurgulamışsınız. Bence öyle olsaydı konami bu oynun grafiklerine bu kadar önem vermezdi. Pc ye çıkan oyunun grafikleri diğer konsollara kafa tutabilecek düzeyde yani yeni nesil grafikleri sadece ps3 ve xbox360 için değil pcye de getirmişler ve bunu ilk kez yaptıkları için bahsettiğiniz grafik sorunlarının olması çok doğal burada biz pes fanatiklerinin biraz daha anlayışlı olması gerekir bence. Önümüzdeki oyunlarda bu sorunların aşılacağına eminim. Bence pes pc kullanıcılarına daha fazla önem vermeye başladı. Saygılar...

BlackCat(v-i-p)
29-10-2007, 10:41
Aslında pc de grafiklerde yaşanan sorunlar ps ve xboxta da az da olsa mevcut...sanırım oyunun kendisi ile ilgili...komplo teorisine gelince elbette pc deki grafikler konsollara kafa tutacak nitelikte olmalıydı artık..bu bir ihtiyaçtı ..ama bence yinede tüm oyun camiasında genel olarak oyuncuyu konsola yönlendirme çabası var...

Türk ve yabancı sitelerde 1 haftadır "kasılma" yada "titreme" diyebileceğimiz can sıkıcı sorunun nerden kaynaklandığı ve çözümünü araştırıyorum..ama bulduğum sonuç şu...konaminin istediği sistemin çok üstünde bir sistemde bile bu saçma "titreme" sorunu var..ve oyun malesef orjinalde de bu şekilde olacak sanırım..belki yakında bununla ilgili bir resmi yama çıkabilir..çünkü tüm dünyada ki pes 2008 oyuncuları aynı sıkıntıyı yaşıyor..

Herhangi bir çözüm olursa sizlere hemen bildiririm merak etmeyin

semihsütcü
29-10-2007, 10:57
hasan abi senden bi ricam war eğer orjinali alıcaksan aldığında bu kasılma problemi warmı yokmu diye bizi bilgilendirirsen cok sevinirim eeğer kasılma problemi orjinal oyunda kalkıyorsa drek gidip alıcam çnkü

Fatih
29-10-2007, 14:27
evet ancak türkçe spiker pes 2008 oynanabilinir hale getirir :)
Bekliyoruz...

lewi_wills
29-10-2007, 18:33
yazıma başlamadan önce rica ederim hasan abi teşekkür ettin ya ondan :D bu titreme vs olayları konamının çöküşünü de simgeleyebilir mi?

volkibunak
29-10-2007, 18:38
hasan abi güzel yazmışsın eline saglık

YaPaY
29-10-2007, 20:25
Kasılmalar orjinal oyundada olacaktır. Hatta cd-protection için bu kasılmaların artması bile olabilir.

Malesef Hasan Mustan'ın dile getirdikleri çok doğru, günlerdir yok şu çözünürlik yok bu refresh rate overclock vs derken oyundan pek bir zevk alamadım. Ka-sı-yor, ne yaparsanız yapın. Yabancı forumlarda millet Konami'ye tefe koymuş. Bu iş patchle çözülmezse ilk defa orjinal aldığım PES serisini son defa orjinal alacam.

BlackCat(v-i-p)
29-10-2007, 20:47
Kasılmalar orjinal oyundada olacaktır. Hatta cd-protection için bu kasılmaların artması bile olabilir.

Malesef Hasan Mustan'ın dile getirdikleri çok doğru, günlerdir yok şu çözünürlik yok bu refresh rate overclock vs derken oyundan pek bir zevk alamadım. Ka-sı-yor, ne yaparsanız yapın. Yabancı forumlarda millet Konami'ye tefe koymuş. Bu iş patchle çözülmezse ilk defa orjinal aldığım PES serisini son defa orjinal alacam.

Evet..oyunu kurduğum günden beridir titreme sorununu çözmek için bende tireyip duruyorum..bugün 1 gb ocz ddr cl 2 ram daha aldım..toplam 2 gb yani ama nafile...elbette ben bu oyunu high detailde oynamazsam hiç oynamam! o yüzden azıcık bir titreme olsa tüylerim diken diken oluyor...benim isyan ettiğim nokta,bioshock gibi fear gibi yada nebiliyim işte en üst düzey oyunları bile gram titremeden oynarken...pes gibi sonuçta bir futbol oyununun titremesi çok ama çok saçma geliyor...fena halde takmış durumdayım yani:)

lewi_wills
29-10-2007, 20:56
abi hasta olmasın? ilaç versek:D

MTNBAHÇE
30-10-2007, 09:02
usta yazında sanki benim yaşadıklarımı anlatıyorsun 512 mb ekranda bile aynı sorun ati catalystle oynadım ama nafile neyse yazın içime bi ferahlık verdi teşekkürler.

HasanG
30-10-2007, 11:42
Bir de şu açıdan bakmak lazım, başka birşeyle kıyaslamak, örneklemek gerekirse. Biliyosunuz Microsoft, XP'den ~5 yıl kadar sonra Windows Vista'yı çıkardı. Çıkışı devamlı ertelendi, çıkmadan önce birçok beta sürümü yayınlandı, hatta bu betalar için güncellemeler, patchler bile çıktı. XP ile Vista arasındaki farklara gelirsek, Vista, XPye göre çok daha hızlı (sisteminiz yeterliyse). Grafik olarak XP'deki klasik grafiklerden çıkılmış, yerine yeni nesil modern grafiklere yer verilmiş (XP'de 2000 ve ME'ye göre yenilikçiydi). XP çıktığında sorunlar yok muydu? tabiki vardı, ama gelen güncellemelerle (patchler), ve sonrasında bunların bileşkesi olan Service Pack'lerle bu sorunları düzelttiler. Vista'da sorunlar var mı? Öncelikle şunu söyleyeyim Windows Vista, XP'nin üst versiyonu ya da türevi değil. Windows Vista 'sıfır'dan yazılmış yepyeni bir sistem. Şuan bilgisayarımda Windows Vista Ultimate 32 bit kurulu, işlemcim Intel P4 3.20 GHz, 2 GB RAM (+ 512 MB Ready Boost), ATI Radeon 9200 SE külüstür ekran kartı. Vista'yı sorunsuz olarak çalıştırıyor fakat makineme Vistanın biçtiği puan 1,0. bunun sebebi de ekran kartı. erkan kartı Kötü olduğu için Aero özelliği aktif değil, 1-2 haftaya kadar yeni ekran kartımı alıyorum, Radeon 9800. Ekran kartını değişince büyük ihtimalle verdiği puan 3,0-4,0 arasında olacak. Grafikleri geçip sisteme gelirsek bir hayli çok hata gördüm ben. Normal bi kullanıcıdan farklı olarak sistemi baya bi inceledim kendi çapımda. Sistem yavaşlaması, önbellekte tutulan bilgilerin sabit diske kaydedilememesi, belli bir süre sonra bazı araçların bozulması vs. Geçtiğimiz günlerde format attım ve 38 tane güncelleme yüklendi 0 sistemin üstüne, bu da demek oluyor ki Service Pack'e az kalmış. Bu yüklediğim güncellemelerle birçok sorun ortadan kalktı ama yine de hatrı sayılacak büyük-küçük sorunlar var. Yeni güncellemeler geldikçe de bu sorunlar en aza çekilecek. Şimdi bu kadar hikaye niye derseniz, paralel bir şekilde Pes'i anlatalım.
Pes 6 çıktıktan ~1 yıl kadar sonra Pes 2008 çıkarıldı KONAMI tarafından.Çıkmadan önce beta sürümü yayınlandı, hatta beta için patchler çıktı (top, 2 kişi oynama, grafik ayarları vs.). Farklara bakarsak Pes 08, Pes 6'ya göre daha hızlı (oynayış da sistem de, tabi sisteminiz yeterliyse). Grafiklere gelince Pes 6'daki klasik grafiklerden çıkılmış, yerine modern grafikler kullanılmış. Pes 6 birçok eksikle çıktı, ligler, sorunlar, futbolcular, lisanslar vs. Patchlerle sorunlar düzeltildi, üstüne yeni eklentiler geldi. Pes 08'in çıkışı baya bi sorunlu oldu, titremeler, grafik ayarları, hız, kayıt, master lig vs.vs. Beta'yı iyi bi şekilde oynadım, titreme olduğunu hatırlamıyorum. Ekran kartım yüzünden taraftarları göremesem de yine de iyiydi. Birkaç patch çıktı ve yenilerinin çıkması an meselesi.
Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına, ne alaka diyeceksiniz bu ikisi, şöyle düşünün; Pes 4, Pes 5 ve Pes 6'yı Windows XP ve XP için çıkan service pack'ler, Pes 08'i de Windows vista olarak düşünelim. XP service packlerle kendini geliştirdi, Pes 4 yeni sürümlerle (5 ve 6) çok iyi bir hal aldı. Vista çıktı birçok sorunu var ve düzeltiyorlar, Pes 08 çıkalı birkaç gün oldu, sorunlarını patchlerle düzeltecekler ve daha iyi bir hal alacak. Vista service pack çıkarır sorunlarını çözer, birkaç yenilik ekler, Pes 09 çıkar sorunlarını düzeltir, yeni özellikler gelir.
Pes 08 KONAMI için de yeni bir deneme bence, adamlar bu yeni sistemde nelerin beğenilip nelerin beğenilmeyeceğini Oracle'ye sorup öğrenemezler. Böyle bi oyun çıkardılar, buna yapılacak yorumlara göre yeni oyunu çıkaracaklar. Ayrıca oyun resmen çıkalı henüz 3 gün olmasına rağmen bu kadar sitem edildi. Bence kötü de olsa yeni sürümlerde bunun üstüne ekleneceklerle oyun daha güzel bir hale gelecektir, gerek patchler gerek versiyonlarla. sabırr, sabırr, sabırr...!
Bi' de Microsoft bu kadar hata yapıyor KONAMI neden yapmasın!!!!

BlackCat(v-i-p)
30-10-2007, 14:19
Ben oyunun kasılmasını yada titremesini eksiklik olarak nitelendiremem...lig olmaması yada lisans olmaması gibi şeyler eksikliktir ve yamacılar tarfından en güzeli yapılır...ama konami yeni bir oyun yapıyor ve bu oyun üzerinde yıllardır çalışıyorsa ilk dikkat etmesi gereken oyunun oyuncular tarfından rahatlıkla oynanabilmesi olmalıydı..

Şİmdi burda ilginç bir gerçek var..elbette grafikler süper ve iyi bir sistem istiyor bu gayet normal ve beklenilen bir durumdu...ama eğer bir firmanın yaptığı oyun,kendi öngördüğü sistem özelliklerinde bile takılmalar yaşıyorsa bu işte çok büyük bir hatadır...

Konami çalışanlarının tümünün şuanda bu hataları düzeltecek bir offical patch üzerinde çalıştıklarını ümit ediyorum..zaten konami şuanda bu hatalardan dolayı yığınla şikayet maili alıyor..budurumu en kısa zamanda düzeltmezler ise çok büyük bir oyuncu kitlesini kaybedecekler...

HasanG
30-10-2007, 14:37
İnşallah dediğin gibi olur bir an önce bi güncelleme yayınlarlar. Bu arada yazıya başlarken "ya komplo momplo felan" yazmışım yanlış anlaşılma olmasın laf atmak için felan yazmadım ve düzelttim..

pes6emo
30-10-2007, 16:50
aslında güzel olur bide bu oyun firmaları sistem özelliklerini verirken özellikleri mümkün olduğunca minimum a indirmeye çalışıyo acaba pes bunu biraz abarttımı çok aşırı azaltıpta bu özelliklerimi istedi aslında.oynamak için 5.00 ghz işlemci 8 gb ram 1 gb ekran kartı falan istiyo oyunda bunu minimum a mı alıyolar yani takılmaması için aşırı yüksek bi sistemmi gerekiyo yoksa dünyanın en süper bilgisayarına kurulsada bu oyun titreme yaparmı

semihsütcü
31-10-2007, 19:45
o 8gb ram 1 gb ekran kartı olan biri zaten eğer o oyun o bilgde kasarsa oyunu bırak bilge yaklasmaz yani:Dama sanırımyne kasar çnkü oyunun kendinde bi hata war umarım patch lerle düzelir

BlackCat(v-i-p)
31-10-2007, 20:42
Konami pc de ki kasma ve online takılmalar ile ilgili bir yama hazırlığı içerisinde...ama bu güncellemeyi sadece orjinal oyun sahipleri dvd de ki güncelleme menüsünden yapabilecek...

alibayram
04-11-2007, 18:21
tüm yazıları okudum ve diyorum ki tam da yarın gidip orjinal oyunu alacaktım şimdilik vazgeçtim titreme kasılma problemi çözülmedikce o kadar para veremem oyuna inşallah konami yaptıgı hatayı patch len falan düzeltirde bizi de kaybetmez ...........

BlackCat(v-i-p)
04-11-2007, 18:27
Arkadaşlar forumda heryerde diyorum ki;

Mutlaka orjinal oyunu alın...korsan ile arasında performans olarak çok fark var..korsan oyunlarda ki crack yüzünden çok kasılma oluyor ama konami orjinal oyun sahipleri için yama çıkartıyor.İlk yaması çıktı bile,online oyunda ki takılmalar ile beraber normal oyundada gelişmeler var..

Ve konami yamalarına devam edecek...

Mutlaka orjinal alın..elbette sisteminizin de önemi var

kartala
04-11-2007, 20:37
abi bu yamadan başka güncellemesi varmı ya bunun güncemem olluyomu yani bide nerden güncellicez oyunu yazarmsın ismini