Orijinalini görmek için tıklayınız : Pes 2008 Türkçe Spiker Taraf Tutsunmu?
BlackCat(v-i-p)
17-12-2007, 16:25
Bu yazıyı sonuna kadar okumadan oy kullanmayın...
Arkadaşlar pes serilerinde ilk defa spiker gol repliklerinde taraf tutacak.
Bu durum aslında çok güzel gibi olsada belki bazı sorunlarda çıkartabilir..sorunlardan önce ne demek istediğimi biraz açıklayayım..
Mesela bilgisayara karşı oynuyorsunuz..
Siz Gol atınca;...spiker golden sonra ;" veee goollll işte sonunda attık golü..ilk yarı bitmek üzereyken top ağlarda" gibi sizi destekleyen ve yüksek heyecanda bir tonlama ile cümle kuracak..
Gol yediğinizde;..spiker golden sonra;" ve evet...malesef yedik golü..bu dakikada olacak şeymi bu.." gibi üzülerek cümle kuracak..
Şimdilik bu konuda ki deneme ve testlerimiz devam ediyor..sanırım olumlu sonuca yakın zamanda ulaşılacak..2 kişi oynarken spiker kimi tutar bilemiyorum..büyük ihtimalle ev sahibi takımı destkeler..bu belki sorun olabilir..birde maç içerisinde normal anlarda spiker 2 tarafıda eşit olarak desteklerken gol atınca taraf tutması biraz tutarsızlık yaratabilir.
Mesela; karşı takım atak yapıyor...ve spiker heyecanlı olarak atakla ilgili repliğini söylüyor..ve yine rakip şut atarken..spiker heyecanlı bir şekilde "attıı şutu" gibi bir replik söylüyor..ve şut gol olunca siz yediğiniz için spiker üzüntülü bir tonlama ile" vee malesef yedik golü" deyince tutarsızlık olabilir..bunu değiştiremem..sizler spiker neden biz gol yeyince üzülmüyor diye çok ısrarcı oldunuz ve benim elimden bu kadarı geliyor...bu kararsızlığı oylamaya sunuyorum...spiker tarafsız mı olsun yoksa ev sahibi takımı yada bilgisayara karşı oynarken sizi besbelli olarak tutsunmu?
Buyrun ankete
evet taraf tutsun.taraf tutunca daha eğlenceli olacaktır
bence taraf tutsun böyle olunca türkiye ile yaptığımız maçlar daha heyecanlı geçer bizi motive eder
bu konu güzel ama bir şey diyeceğim, ya karşı takım türk milli takımımız olursa???? bence o tür bir şey ayarlanabilirse çok süper olur....... ev sahibi ya da konuk olsak da yine de türk milli takımından yana konuşsa ve tezahüratlarda ''taç bizim'' falan gibi cümleler olsa:D
BlackCat(v-i-p)
17-12-2007, 17:42
bu konu güzel ama bir şey diyeceğim, ya karşı takım türk milli takımımız olursa???? bence o tür bir şey ayarlanabilirse çok süper olur....... ev sahibi ya da konuk olsak da yine de türk milli takımından yana konuşsa ve tezahüratlarda ''taç bizim'' falan gibi cümleler olsa:D
imkansız...dediğim gibi normalde zaten taraf tutma olayı yoktu..ama ancak evsahibi takımı tutabilir spiker...yada bilgisayara karşı lig falan yaparken sizin takımınızı destekler...sizin takımınız brezilya ise ve rakip olarak türkiye denk gelirse spiker " aa karşı taraf türkiye ülkemi destekleyim" demez...:)
Azınlık kalacağımı biliyorum belki de yanlış anlaşılabilirim, ama taraf tutma olmasın hatta ben gerçektede taraf tutma olmasın isterdim. Mükemmel bir gol yiyince bizim takım ben futbol tadı alıyorum üzülsemde, ama bizimkilerin golü iyi de olsa kötü de olsa mükemmel oluyor bu da bana hiç zevk vermiyor, siz yine de çoğunluk ne derse onu yapın ama gerçek bu BENİM ADIMA...
fbrarsenal18
17-12-2007, 18:04
:icon_12:taraf tutsun ama mesela türkiye gol yediğnde üzülsün attığında sevinsin bunu ayarlarsan süper olur
metin_99
17-12-2007, 18:30
bence taraf olayı olmasın düşünsenize....karşı taraf atak yapıo sonra adam tam topa vurdu "harika bir şuuut!!" diyicek...bide bunu bapırarak sölicek...ondan sonra da "ve malesef gol oldu olamaz" gibi cümleler kurcak bence çko tuhaf olur...olmasın derim...ama PES 2009 da taraf tutmak adına yeni slot lar oluşturulursa taraf olsun bu sefer eğlenceli olur spiker hep bizi tutar...ama bu deidğim olay PES 2009 da olursa TR spiker in çıkacağı tarih PES 2010 un çıkacağı tarihle çakışır:D:D:D
koraym123
17-12-2007, 19:32
hasan abi galatasaray,fenerbahçe,beşiktaş yabancı takımlarla oynarsa galatasaray,fenerbahçeve beşiktaşı tut
:gsbayrak:
BlackCat(v-i-p)
17-12-2007, 19:39
Mesajımda ki ilk yazıyı iyice okuyun...yoksa konuyu kapatacağım!!
Önce mevzuyu iyice bir anlayın sonra mesaj yazın!
Arkadaşlar olayın aslı şu Türk takımlarının yanında olacak zannetmeyin, spiker ev sahibi takımı tutacak yani büyük ihtimalle sizi... o yüzden bizde olmasın diyoruz...
bence taraf tutmasin... cünku bazen abimle pes oynadigimde hic guzel olmaz...
deniz_carlos
17-12-2007, 20:15
bence taraf tutulsun çünkü oynayıcıya daha çok heycan ve zevk verir...
taraf tutmalı bnce cünkü hem motive hem konsantire olur fakat 2 kişilik oyunlarda spiker tutarsız olacaktır ama o sorunu türkçespiker.com yeni bir eklenti yaparak giderir diye düşünüorum(mesela iki kişi oyanırken taraf tutmaz)
abi zaten herkes genelde tek oynuyor maçi master lig olarak bence tutsa daha güzel ve gerçekçi olur maçlar..
Bencede taraf tutsun ama ben oyumu tutmasin yaptim ama yanlislikla:D..okumadan yapdim..ama bence gercekten guzel olur
taraf tutması çok saçma olur bence tutarsızlıgın alası olcak bence...atak yaparken iyide gol yiyince mi kotu???hem hangi maçta var bu olar milli maçlar haricinde?? bence tabii
olabılecegının en ıyısı master lıg olur ama sadece master lig digerlerinde cok sorun cıkar en zevklısıde bu olur zaten uzatmaya gerek yok aslında sedece master :D:D:D
tabi ki ev sahibini desteklese de güzel olur benimki de bir öneriydi.... ama bence bu takım desteklemeyi oyuna koyarsanız çok eğlenceli bir şey olur....bence yapılsın....ev sahibi konuk fark etmez.....
ya bence kesinlikle tutmasın çünkü o zaman bu bizim lehimize bir karar olur. arkadaşınızla maç yapıyorsunuz konuk gol attı sevinecek ama spiker tüh be yedik diyecek insan sinirlenmez mi yaani buna bi çözüm olamayacağına göre bence taraf tutulmasın...
delgado33
17-12-2007, 22:59
Bahsettiğiniz tutarsızlığıda giderebileceğinize eminim çok başarılısınız...
tutsun belkı gaza getırır :D
yalnız bişiy sölemek istiyorum zannetmiyorsam bu taraf tutma olayı wininig eleven 4 de vardı ve menüden seçebiliyodun taraflımı tarafsızmı diye ama tabi japonca olduğu için adamın ne dediği anlaşılmıyodu sadece bizim kaçan goller de heycanlanıyo ve ataklarda rakibte daha sakin yorumlar yapıyodu yani denenmemiş bişey değildi aslında ama bence seçme şansı şeklinde olabilirse menüde daha iyi olur
bence gösteri maçında tutsun taraf diğer liglerde normal olsun daha iyi ve gösteri maçında da isteğe tabi bi ayarı olsun....
bence taraf tutma olsun, o zaman coooook, ama cooook eglenceli olur!
bizim tarafımızı tutsun ,,gol yiyince bide spiker sevinmezmi adamın siniri bozuluyo....Abi ben bunu yıllardır sölüyorum da dinleyen yok ...
babayaro59
18-12-2007, 09:26
ABI GOLU YEDIK DEGILDE VE TOP AGLARIMIZA GIDIYOR DAHA IYI OLMAZMI NESE HASAN ABI SEN ISINI BILIRSIN KOLAY GLSIN
ByChilavert
18-12-2007, 10:01
valla hasan abi taraf tutma olayı bilgisayar a karşı süper olurda karşı karşıya oynadığın arkadaşında ev sahibini tutarsa bu biraz sıkıntı çıkarır :) ama sen bu olayı en güzel şekilde ayarlarsın
fur_gs1905
18-12-2007, 10:23
hasan abi süper ya ben isterim öle bi hayal de kurmuştum türk takımlarımızı alıp avrupa maçları oynuyorum abi mesela gs yi alıyorum gol yiyince sipiker barıyo bunada sinir oluyorum sipiker tutarsa bizi daha süper olur bence ama iki kişilik olayında kötü olacak neyse gene de tarah tutsun abi ben çok severim bu arada gerçek ten allah razı olsun sizden harika şeyler yapıyorsunuz
ramazan_abi
18-12-2007, 10:28
taraf tutma olayı denemeye değer bir özellik.
Bazı aksilikler çıkabilir ama özellikle ev-deplesman uygulamalarında bu fark tam oturtulabilirse oyuna renk gelir.
Hasan mustan, yeniliklere ve gelişime açık yönünü taktirle karşılıyorum.
matias47251
18-12-2007, 10:30
BEYLER TARAF TUTSUN AMA BEŞİKTAŞI TUTSUN :s
Fark etmez bizi tutsun da !!!
hasan abi haklısın ama taraf tutarsa iii olur ztn senin bizim isteğimizle yaptığını bilicez o zmn bizim takım brezilya karşı taraf türkiye olsada üzülmeyiz çünkü senin bizim isteğimizle yaptığını bilicez :D:D
beratdemirci
18-12-2007, 11:30
Bence taraf tutma olayı olmasın. Cünki mac esnasında karşı rakip atak yaparken onları övmen benim tuhafıma gidiyor ve daha da zevkli hale geliyor mac. Hani diyorum türk bile karşı takımı destekliyor vaybe diye :) ama oyunun zevkide burda cünki daha bi azim veriyor.. ancak taraf eklersen bu yazımda dediğim şeyler devam etcek, gol yiyince ah malesef gol oldu.. tarzında bir replik gelcek. e ozaman ben demem mi, demin onları tutuyodun simdi gol yiyince mi acıdın bizden oldun diye :) bence taraf tutma her nekadar iyi bir fikir olsada, Pes2oo8 icin uygun deil. Bunda konami firmasının bir yenilik getirmesi gerekiyor ve sende ona göre dosyaları bulup cevirmeni yapabilirsin.. aksi taktirde hem senin işin daha da zor olur hemde biraz oyunu saçmalatır... başarılarınnın devamını dilerim.. kolay gelsin.
wadecoco3
18-12-2007, 12:03
bence taraf tutsun valla daha heyecanlı olur maçlar ve daha da zevk alırız.
Abi hiç olmzsa ki anket o yöne gidiyor bizim içinde taraf tutmayan bir tane olsa olmaz mı? Ben eşitlikten yanayım maçlarda....
yusuffear
18-12-2007, 13:59
bence tutsun oyuna heycan gelir..süper bi fikir
tugaydogan
18-12-2007, 14:48
abi bence müthiş olur 2 kişilik oyunda da gayet eğlenceli olur
MEHMETCANER
18-12-2007, 14:53
TARAF TUTSUN AMA FB Yİ TUTSUN ŞİMDİDEN TŞK
Legion_19
18-12-2007, 15:17
yaw hasan abi senin öle bi anket yapman yannış bence herşeyin en iyisini yapıyorsun bence yapma sadece Ülke oynadıgımız zaman türkiyemiz için söylersen daha uygun olur kolay gelsin bu arada demoyu ölesine indirdik çok güzel abi Ya sana zahmet stadların çalışmaları daha önemli klay gelsin :fbatkidr8:
rekoinhom
18-12-2007, 15:30
evet tutsun ama bi sınırı olsun siz daha iyisini bilirsiniz biranönce çıksa artık ..sabırsızlıkla bekliyoruz...
ethernity
18-12-2007, 15:43
Kesinlikle tutmasın bence!!! İki kişi oynamayı kimse düşünmüyor... Hiç hoş olmaz! Ayrıca bilgisayarla oynarken gol yediğimizde de azıcık bizi sinirlendirmeli oyun dimi? Yoksa ne zevki kalır ki?
fırfırfatih
18-12-2007, 15:43
hasan abi valla taraf tutarsa bide ev sahibini tutsun güzel olur
taraf tutulursa maçların daha eğlenceli geçeceği kanaatindeyim
bende tutmasın diyenlerdenim. Şuan ankette %30'a yakınız ki bu iyi bir oran. yapılacaksa 2 çeşit yapılmalı isteyen taraflıyı isteyen tarafsızı indirsin. Maç normal seyrinde giderken attığımız bi şutu ormana yolladı repliği sonra gol olunca muhteşemsiniz. olacak iş değil. tutarlılık adına tarafsız olması daha güzrl. tabi yineliyorum 2 çeşit çıksın o zaman herkes istediği gibi oynasın... saygılar...
bence taraf tutması eğlenceli olur kendimizi daha çok motive ederiz :D
Hasan Bey bence bunu yaşamadan anlayamayız. Belki oyuna farklı bir heyecanda katabilir. Belkide bariz yapay zeka hatası olarak dönebilir bize. 2 tane versiyon çıkarma şansımız yokmudur acaba. İsteyen istediği versiyonla oynar. Ama tabi olayın süresel olarak teknik boyutunu bilmiyorum. Buna siz karar vericeksiniz elbette. Ama benim nacizhane fikrimdir ki 2 versiyon yapın farkı görelim...
BlackCat(v-i-p)
18-12-2007, 17:42
Arkadaşlar normalde spikerin orjinal gol repliklerinde taraf tuttuğunu farkettim ..ama oyun içinden pes 4 teki gibi hangi tarfı tutacağını seçmek gibi birşey yok..yani gol replikleri çok ama çok karışık..resmen bulmaca gibi..
Şimdi 2 seçeneğimiz var..eğer spikerin orjinal repliklerini çevirirsem spiker taraf tutacaktır..buda ilk mesajımda dediğim gibi bir tutarsızlığa neden olabilir..ama denemeye değer..diğer seçenek türm repliklere heyecanlı bir şekilde pes 6 da ki gibi gol seslendirmeleri yapmaktır..o zaman aynı pes 6 da ki gibi olacaktır..şuan ben sitemizde ki yetkili arkadaşlarımızla beraber bu replikleri test etmekteyim..eğer sonuç %100 başarı olursa ve oyun içinde çok tutarsızlık olmazsa taraf tutması büyük bir yenilik olacaktır..ama aksi halde pes 6 da ki gibide yapılabilir..bazı arkadaşlar 2 farklı versiyon olsun demişler..bu benim için çok zor olur..şimdilik sadece 1 versiyon üzerinde durabilirim..o yüzden bu anket açıldı..hatırlarsanız spikerde ki espriler ile ilgili de bir anketimiz vardı ve anket doğrultusunda spiker repliklerini hazırladık..buda aynı bu şekilde olacak..üyelerimiz ne isterse demokratik bir şekilde,spiker öyle şekillenecektir..
Taraf tutma olayında bazı arkadaşlar feneri tutsun..beşiktaşı tutsun falan demiş..bunun olmıyacağını bilmelisiniz..eğer inter seçmişsen interi tutar...fb seçmişsen fb tutar..bir arkadaşımızda demişti ki.."tutmasın..ben brezilya ile oynarken karşıma türkiye çıkınca spiker brezilyayı tutacak..bu çok kötü olur" gibi birşey demişti..bende şunu derim.." e be kardeşim o zaman türkiyeyi seçip neden oynamıyorsun bu kadar düşünüyorsan :) " dimi ama..
Ama eminim ki ne şekilde olursa olsun..çok güzel bir türkçe spiker olacak arkadaşlar..
Herkese iyi bayramlar diliyorum şimdiden :)
Tarafsız olsun bence.
Şimdi düşünüyorum tamam pc ye karşı oynadığımız zaman güzel de;
2p ye karşı nasıl olacak?
Burada rakibi tanıyacak mı ayırt edebilecek mi spiker ?
Şimdi arkadaşım karşımda 2p, gol atmış spiker üzülecek kahrolacak:D
Bu yüzden bana tarafsız olsun seçeneği daha makul geldi.:)
Sana da iyi bayramlar Hasan abi.
bence kesinlikle tutmasın!!! nedenine gelince;çoğunlukla ekranda spiker normal anlatır. sadece türk takımı şnpionlr ligine çktığı zaman yada milli maçlarda taraf tutuyorlar. ben oyundan bu şekilde zevk alınacağını düşünüyorum. ki Hasan abi eğer ankette evet olsun çıkarsa lütfen tutarsızlıkları en az seviyeye indirin yalvarıyorum.
:excl: :excl: :excl: :excl:
:( :( :( :(
Bence Tutsun Neden Diyorsaniz. Insana Oynama Zevki Verir Dusunun Gol Attim Spiker Diyor Afferim Cocuklar Bravo Size Iste Buuuu
mafia_salieri
18-12-2007, 20:31
taraf tutma olayı güzel ve hoş bir olay ama oyun içinde saçmalıklar olacak dendiği gibi.zaten o kadarcık da hata olsun artık.bence olması çok daha güzel olur.en azından ben yada benim gibiler spikerin eksiklerini kendi ağızlarıyla tamamlamazlar:)
mccormick
18-12-2007, 21:07
bence hiç gerek yok. spikerin eski tarzı çok güzeldi. Şimdi yeni birşey deneyelim derken (anladığım kadarıyla) göz zevkini bozan büyük tutarsızlıklar olabilir. tabi bu benim fikrim. yani bi düşünsenize fb - gs maçı yapılıo diyelim. ve spiker ev sahibi diye feneri tutuyo. bi galatasaraylı olarak bence hiç hoş olmaz yani :)
BlackCat(v-i-p)
18-12-2007, 21:30
bence hiç gerek yok. spikerin eski tarzı çok güzeldi. Şimdi yeni birşey deneyelim derken (anladığım kadarıyla) göz zevkini bozan büyük tutarsızlıklar olabilir. tabi bu benim fikrim. yani bi düşünsenize fb - gs maçı yapılıo diyelim. ve spiker ev sahibi diye feneri tutuyo. bi galatasaraylı olarak bence hiç hoş olmaz yani :)
fenerlisin feneri seçmişsin ve karşında galatasaray var...farzetki maç fenertv de..:) spiker feneri tutacak...
Ayrıca evsahibini tutup tutmuyacağından tam olarak emin değilim...ben sadece bilgisayara karşı lig maçlarında denedim...player ben olduğum için beni tuttu haliyle...neyse siz ankete ve yorumlarınıza devam edin..bayram dönüşü ayrıntılara bakarız...
fbrarsenal18
18-12-2007, 21:52
o zaman Türkiye olduğumuzda bizi tutması için player olarak türkiyeyi seçicez
fbrarsenal18
18-12-2007, 21:56
ii olsun hasan abinin böyle bi şey düşünmesi bile harika dimi
ufukkanlıcı
18-12-2007, 23:17
taraf tutması güzel bişey olabilir. bunu oyunun özellikleri destekliyormuş. bu yapılabildiyse ne güzel. benim sorunum bu ayarı spiker hangi tarafı tutacağını nerden bilecek. oyun içerisinde bir ayarmı yoksa oyunun kurulumundaki bir açığımı yakaladın:)
mstfcoskun10
18-12-2007, 23:27
Hasan Abi taraf tutsun ki diğer oyunlardan farkı olsun.
İnşallah yılbaşından önce tamamlanır kolay gelsin...
Mad_Dragon
18-12-2007, 23:28
evet arkadaşlar, spiker ev sahibini değil, bizi destekliyor...
evet bence tutulsun..ama yanlış anlasılmaz ise ben birsey sölemek istiyorum pes 2008 de türkçe spikeri yükledikten sonra spiker olarak en çok konuşan yabancı olanı.ve 2008 in daha iyi spiker yamasına ihtiyacı var.fifa 2008 den daha güzel olduğu ap açık ortada ama birazdaha gelişirse daha süper olacak :D yetkili kişiler bu durumu sakın yanlış algılamayın herkesin fikirlerini alıosunuz zaten.. bende fikrimi söledim..ama pes 2008in ilerde çok ii olucağından şüphem yok...tabi bu inş.uzun sürmez :D:D
:):)hasan abi ben bişey daha sölemek istiyorum oyun içerisinden bazı replikler saçma gibi...mesela pes 5 teki gibi olsa güzel olurdu..ve çok çok zevk alırdık..bundanda zevk alıorum ama fazla değil..gooolll repliği yoq mesela... :d
DelOrhan
19-12-2007, 03:56
Aslinda cok süper bir fikir, ama tek ev sahibi icin taraf tuttukdan sonra ise yaramiyor diye düsünüyorum. Bu yüzden tarafsiz bir spiker istiyorum.
Saygilar Orhan
ceho3478
19-12-2007, 05:40
:):)hasan abi ben bişey daha sölemek istiyorum oyun içerisinden bazı replikler saçma gibi...mesela pes 5 teki gibi olsa güzel olurdu..ve çok çok zevk alırdık..bundanda zevk alıorum ama fazla değil..gooolll repliği yoq mesela... :d
gol repliği olucak galiba fulunda zannedersem ve konuyla igili ise taraflı olsun
007berkish
19-12-2007, 09:31
yalnız bişiy sölemek istiyorum zannetmiyorsam bu taraf tutma olayı wininig eleven 4 de vardı ve menüden seçebiliyodun taraflımı tarafsızmı diye ama tabi japonca olduğu için adamın ne dediği anlaşılmıyodu sadece bizim kaçan goller de heycanlanıyo ve ataklarda rakibte daha sakin yorumlar yapıyodu yani denenmemiş bişey değildi aslında ama bence seçme şansı şeklinde olabilirse menüde daha iyi olur
bence gösteri maçında tutsun taraf diğer liglerde normal olsun daha iyi ve gösteri maçında da isteğe tabi bi ayarı olsun....
abi sana katılıyorumda bu spikerin full sürümü ne zaman çıkacak??:confused:
MTNBAHÇE
19-12-2007, 09:49
tarafsız olması daha mantıklı zaten pes2008 de bu taraf tutma olayı imkansıza yakın bişey hasan usta ben senden sadece full spiker isterim bunlar detay işini zorlaştırmasın emeğine sağlık
Mad_Dragon
19-12-2007, 10:14
Aslinda cok süper bir fikir, ama tek ev sahibi icin taraf tuttukdan sonra ise yaramiyor diye düsünüyorum. Bu yüzden tarafsiz bir spiker istiyorum.
Saygilar Orhan
ev sahibini değil, sadece bizi tutuyor...
arkadaşlar bu pes 2008 spikeri pes 6 da
çalışırmı?
arkadaşlar pes 2008 spikeri çalışırmı pes 6 da?
Zombie Ali
19-12-2007, 10:36
Olmaz Be Hasan Abi..
ramazan_abi
19-12-2007, 10:43
spiker oyuncu olarak daima seni (senin seçtiğin takımı )destekleyecek. ister ev sahibi ol ister olma. sen hangi takımla oynuyorsan O takımı tutacak spiker. Bunun böyle olacağı düşünülürse taraf tutmasının hiçbir sakıncası olamaz aksine bizim oyunumuza pozitif katkısı olur.
Açıkcası karşı taraf gol atınca spikerin deli gibi sevinmesi biraz garip oluyordu. Bu iş biraz ayrıntı işi, emek işi, Hasan Mustan emeğine saygım sonsuz.
Hasan Mustanın yaptıkları yapacaklarının teminatı. Bu işinde hakkını vererek altından kalkacağına inanıyorum.
Ayrıca bu vesileylede herkezin Kurban bayramınıda en içten dileklerimle kutluyorum.
HASAN ABİ TÜM ÇALIŞANLARIN KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM. İYİ BAYRAMLAR.
fbrarsenal18
19-12-2007, 11:02
Hasan Abi taraf tutsun ki diğer oyunlardan farkı olsun.
İnşallah yılbaşından önce tamamlanır kolay gelsin...
pek sanmıyorum hasan abinin tahmini şubat başıydı
livinsenses
19-12-2007, 12:03
Ben playstationlerimi, bilgisayarlarimi hep bu oyuna göre 10 senediralipve oynayanlardan ve cogu arkadaslarimi, tanidiklarimi PES´serisine hayran birakdigim bir kisi olarak, yani bu oyunu hergün uzun sekilde oynamanin en zevli tarafi, lig olmadigi icin (varda; ne transfer yapabiliyon, ne oyuncularda gelisme var)...MASTERLIGDIR.:26::punk:
Masterlige türk takimlarini koydugunda (malesef 3-4 yabanci takimda koymak gerekli, cünkü türk takimlari eksik PES6) transferleriyle ve gelismeleriyle ancak orginal Süperlig böyle yapiliyor...eeeh ozaman LIGTvnin spikeri hep beni
tutamaski...besiktasimla avrupa maclarina cikinca tabiki harika, ama kendi ligimde bursasporla oynuyom, ve beni destekliyor...olmaz yaa. :(
Ya da, ama masterligde, pes6da sadece friendly match´de TVler degistirebiliyordun, bjktv, fenerTV, galtasarayTv gibi secenekleri sunabilirseniz, daha gercerkci olur...ve süper bir fikrinizi canlandirmis olursunz...:angel:
Sayagilarimla, ve calismalariniz icin tesekkürler
Tüm islam aleminin bayramini :happybday::bjkbayrakwa6:kutluyorum:happybday::hap pybday:
55.pusat
19-12-2007, 12:58
yaw kardeşim bu yama bizim tarafımızı tusun ve lütfen çabuk yaparmısınız ?
slimmshady
19-12-2007, 13:11
olacak iş mi yani uluslararası maç mı yapıoruz ki taraf tutsun; saçmalık! tarafsız olmalı sizin bu düşündüğünüzü pes i yapanlar düşünmedi mi yani ben pes 6 nın yamasını geçip oynadım spiker olayı gerçekten çok hoş ama taraf tutunca gerçekten zevki kaçıo.Bu yamayı yapacak saygı değer arkadaşlar lütfen bu anketi kaldırın!!! lig yaptığınızda zevki kalır mı hiç!! gerçek hayatta gördünüzmü ercan taner in taraf tuttuğunu yada melih şendil in!!!!!
JoséM0urinh0
19-12-2007, 13:25
Pes 6'da İki tarafıda tutuyordu. Bence bu sefer iki tarafıda tutmasın. Sanki bi spor kanalında Chelsea - Barcelona maçını anlatıyormuş gibi tarafsız ikisinden biride gol attıgında tarafsız olsun. :)
Gençlik adam döver gibi yorum yapmaya gerek yok demokratik bir ortamda görüş alınıyor lütfen...
olacak iş mi yani uluslararası maç mı yapıoruz ki taraf tutsun; saçmalık! tarafsız olmalı sizin bu düşündüğünüzü pes i yapanlar düşünmedi mi yani ben pes 6 nın yamasını geçip oynadım spiker olayı gerçekten çok hoş ama taraf tutunca gerçekten zevki kaçıo.Bu yamayı yapacak saygı değer arkadaşlar lütfen bu anketi kaldırın!!! lig yaptığınızda zevki kalır mı hiç!! gerçek hayatta gördünüzmü ercan taner in taraf tuttuğunu yada melih şendil in!!!!!
zaten bu gerçek spiker değil...lig yapta gör bakalım zevkini senin takımını tutan bir spiker gol yediğinde senle üzülüyor gol attığında senle seviniyor...şöyle düşünebilirsiniz avrupa kupasında oynuyorsunuz bir türk takımısınız ve türk spiker sizin tarafınızı tutuyor doğal olarak...
fbrarsenal18
19-12-2007, 15:11
zaten bu gerçek spiker değil...lig yapta gör bakalım zevkini senin takımını tutan bir spiker gol yediğinde senle üzülüyor gol attığında senle seviniyor...şöyle düşünebilirsiniz avrupa kupasında oynuyorsunuz bir türk takımısınız ve türk spiker sizin tarafınızı tutuyor doğal olarak...
avrupa da gerçekten harika olur düşünsenize Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş yada diğer takımlarımızla bir üst tura yükselicez son dakikada gol atıp eliyoruz düşünsenize ''ağlamak istiyorum bir üst turdayız inanamıyorum''
cagatayyy81
19-12-2007, 15:34
bence de taraf tutsun hasan abı
alibabagi
19-12-2007, 17:05
evet tarf tutsun.
simdiden tsk´ler
dogi1907
19-12-2007, 17:15
zaten ankete oy kullananlar sonuçları az çok göreceklerdir;)
bence taraf tutsun
ortada kalması bnce daha kötü:)
en azından bir değişiklik olur senelerdir hep aynı hep aynı
gilardino
19-12-2007, 21:51
yaw bn zaten uyuzum hep rakip takımı tutuyor gibi geliyor hakemde spikerde:)
fbrarsenal18
19-12-2007, 22:08
yaw bn zaten uyuzum hep rakip takımı tutuyor gibi geliyor hakemde spikerde:)
Spikeri bilmemde hakemde sana kesinlikle katılıyorum
Mad_Dragon
19-12-2007, 22:55
arkadaşlar, hakemlerde insan! biraz anlayışlı olun :) :p
blackjack
20-12-2007, 00:25
tutarsızlık olsada taraf tutmayınca işin heycanı kaçıyo bence spiker taraf tutsun :fbbayrakjp6::fbatkidr8:
blackjack
20-12-2007, 00:29
tutarsızlık olsada taraf tutmayınca işin heycanı kaçıyo bence spiker taraf tutsun :fbbayrakjp6::fbatkidr8:
ya bi replik vardı "at bunu gol olsun" diye ondan sonra ağ gölü yedik derse çok kötü olur bi tek o tutarsız bence :D
bencede olsun süper olur türkiye maçlarında falan
murti1989
20-12-2007, 09:33
tutsun abi süper olur
Er_RoOoOoNeY_En
20-12-2007, 11:32
ARKADAŞLAR BU KADAR UĞRAŞACAĞINIZA BU TARAF TUTMA OLAYINI TÜRKSEL SÜPER LİGDE GEÇERLİ OLURSA MESELE OLMAZ AMA TÜRKİYE YANİ MİLLİ TAKİM İÇİN Bİ DÜŞÜNCEM YOK HER ZAMAN CENTİLMEN OLALIM
nick_yoqqq
20-12-2007, 11:42
abi valla süper olur ya taraf tutma olayı.ben olsun diyenlerdenim,kolay gelsin..
gencfb07
20-12-2007, 14:19
çekimserim evet tutsun dedim ama
:26:EVVVET BENDE BUNU BEKLİYORDUMM BENCE TARAF TUTSUN
tariktatayoglu
20-12-2007, 17:52
taraf tutsun
tutsun taraf özellikle galatasarayı tutsun:)))
hakemler de galatasarayı tutsun...
Süper olur bence de taraf tutsun.
cryzlear
20-12-2007, 19:42
Bence Arkadaslar Tutsa Iyi Olur...
Ama Bazi Kotuluklerde Olmaz Değil Tabi
Mesala "Gol Oldu ! Tuh Yedik" Ben Uzulcem Sinirlenicem Otomatik Duygusuz Oyununa Devam Edecek YANİ .........:confused:
bence ev sahibini tutan bir yorum olmalı.
hakani85
20-12-2007, 22:26
Bencede tutsun, maça ayrı bir zevk verecektir..
pasa_mahmut
21-12-2007, 02:52
ya öyle saçmalıkmı olurya maç esnasında tutmayacak ama gol olunca tutacak dediğiniz gibi tuhaf ve de saçma olmasın yamanın akıcılıgını bozar öyle olursa büyük ihtimalle ben kullanmam o yamayı ama şöle bişi var o repliklerin cs.img içindeki unnamed değerlerini verirseniz değiştirebiliriz istemeyenler tabiki yada yamayı taraf tutar şekilde yaparsanız taraf tutan repliklerin birde taraf tutmayanını unnamed olarak yani taraf tutmayan spiker yaması olarak küçük boyutta verilebilir
SAYGILARIMLA
:bjkbayrakwa6: :bjkbayrakwa6: :1861542fcbb71ca70f0 :1861542fcbb71ca70f0 :bjkbayrakwa6: :bjkbayrakwa6:
yusuf5494
21-12-2007, 08:32
bencede çok zevkli olur
alperguler
21-12-2007, 09:49
Bence Hasan abi taraf tutarsan harika olur... Çünkü maç yaparken bizi de heyecanlandırır ve daha hırslı oynarız diye düşünüyorum. Hem de 2 kişilik maç yaparken de güzel olur.
muller1907
21-12-2007, 10:31
bence ev sahiplerini tutsun okadar
fbrarsenal18
21-12-2007, 17:38
arkadaşlar, hakemlerde insan! biraz anlayışlı olun :) :p
:D...
joseemre
21-12-2007, 19:42
Bence tutsun daha zewkli olur.
ventura800
21-12-2007, 20:49
kesinlikle denenmeli hasan abi...
Bence hoş olur tutmasında fayda var diye düşünüyorum.. :)
Bazı arkadaşlar hasan beyin ilk sayfada belirttiği hususlara dikkat etmeden yorum yapmışlar...Neden biz millet olarak okumaktan bu kadar aciziz ve üşengeçiz anlamıyorum...yok spiker feneri tutsun onu tutsun hakem bizi tutsun tarzı yazılar ne kadar amaca hizmet eder çok merak ediyorum doğrusu...
Neyse bende fikrimi söyleyim.Yaptığınız patch gerek zaman gerekse emek açısından öyle küçümsenecek bir olay değil ve maç esnasında dediğiniz tutarsızlıklar meydana gelirse sonuç tam bir hüsran olur.
1-) yani kaleyi gördü atarsa gol olur...vur artık....şuttt ve malesef gol tarzı bir sahne yaşanırsa oyunun tüm heyecanı yok olur....bunu kayıtlara mantık hatası olarak alabiliriz;)
2-) keza 2 kişi oynarken spiker kimi tutacak o da muallakta...sonuçta kimi tutarsa tutsun diğer tarafın içine oturacaktır bu durum ondan eminim;)) zaten genelimizde arkadaşlarımızla oynadığımızda daha çok zevk alıyoruz öyle değil mi???
3-)(olaya güzel bakış)
patch sonunda spiker ev sahiplerini tuttu diyelim...arkadaşımızla oynadığımızda çift maç yaparız iç saha dış saha şeklinde.o zaman ev sahibi olmanın ve deplasmanda oynamanın artılarını eksilerini daha iyi yaşarız..lig maçlarında zaten iç saha dış saha şeklinde oynuyoruz....yine aynı güzellik söz konusu...
sonuç olarak...
1.maddede belirttiğim durum söz konusu olursa yandık.bu riske girilirmi orasını patch yapımında emek veren arkadaşlar karar versinler....
2.maddede belirttiğim gibi ev sahibi takımları tutarsa spiker ve 1.maddede belirttiğim mantık hataları yaşanmazsa oyunda taraf tutulsun derim...ama her zaman her koşulda içerde dışarda bizi tutması hoş olmaz diye düşünüyorum bilhassa 2 kişilik oyunlarda...
bu da aklıma takıldı...biraz saçma gelebilir belki ama....2 kişi aynı takımda birlikte oynarsa spiker tarafları takım olarak mı ayırır yoksa oyuncu olarak mı?oyuncu olarak ayırırsaa yine yandık :))))
yapımda ve yayında emek veren tüm arkadaşlara Allah kolaylıklar versin...sevgilerle...
ceho3478
22-12-2007, 06:58
hasan abi karar belli oylamaya göre tutulsun war bence konuyu kapat tutulsun diyo herkes
realfactor
22-12-2007, 09:51
İyi niyetle bu işe giriyorsunuz ama sanırım ilerde başınız çok ağrıyacak. Dediğiniz gibi böyle bir uygulama yaparsanız mmaç içinde bir çok tutarsızlık olacaktır. Gördüğüm kadarıyla üyelerinizin de bir çoğu anlatmak istediğinizi anlamadan hala bir takım taleplerde bulnuuyor. Bilmeleri gereken bir takım için belli ses dosyalarının ayarlanmasının mümkün olmadığı. Yani siz gol yediğinizde de her an spiker havalara uçabilir.
Bu ilerde başınızı ağrıtacak ve çok şikayet alacağınız bir uygulama olur. Özellikle bu yamanın sadece üyeleriniz ve bu ankete katılanlar tarafından indirilmeyeceğide bir gerçek. Yani burada anlatmak istediğnizi anlayan sayısı bir hayli az (Yamayı binlerce kişinin indireceğini düşünürsek henüz yaklaşık 400 oyluk bir anketini var) ve anlaşılmamış olması da cabası...
Ben yine de büyük bir heyecanla yamanızın son halini almasını bekliyorum. Tabi ki bu ek uygulama yamanın bitişi süresini de bir hayli uzatacaktır. Umarım kısa sürede istediğnizi gibi bir işi başarırsınız. Kolay gelsin.
bence benim istediğim takımları tutsun.mesela milli takım ve galatasaray gibi.hatta tezahürat bila yapsın takımına.bence böyle daha güzel olacak.
297 kişi tutsun 86 kişi tutmasın demiş.bece de sonuç belli.
pes4ever
22-12-2007, 12:03
Bence tutmasın.Benimle aynı görüşte olan arkadaşlar çok güzel ifade etmiş.Yani heyecanlı bir şekilde "şuuuttt",sonrasında da "Maalesef golü yedik" olması çok tutarsız olur.Bence olmamalı.İleriki serilerde böyle bir eklenti katırlırsa Konami tarafından daha iyi olur.Tutarsız olmaz en azından...
Mad_Dragon
22-12-2007, 15:50
Arkadaşlar, anlamadan mesaj yazıyorsunuz. Bir daha "Spiker şu takımları tutsun" gibi bir mesaj olursa ANINDA SİLİNECEKTİR. Lütfen önce ilk mesajı okuyun...
onurdogu
22-12-2007, 17:07
tutmazsa çok ayıp olur abi
ewet beyler bencede tutsunn çoq da güsel olur
bence tutsun 2 kişilik oyunda hem karşı taraf sinirlenir hırs yapar 1p de onunla dalga geçer kaynak olur ayrıcada 2 kişi aynı takımda oynarken oyuncularla ayırt ederse facia olur ama ben size güveniyorum yaparsanız güzel olur ayrıca ben pes 6 da yamayı kurdum ama spiker çıkmadı inş bu yamada problem olmaz hayırlısı ne ise o olsun ayrıca hepinizin kurban bayramını kutlarım:gsbayrak::gsbayrak::gsbayrak::icon_12::ic on_12::gun_bandana::gun_bandana::26::26:
ugurkavas
22-12-2007, 19:15
ya bisi sorcam bu yamaları ps de nası kullanıoruz ya da kullanabılıomuuz ayemin yorumunda bahsettiggi 2 kisilik oynamak pc de olmaz heralde dimi
:D:D
ugurkavas
22-12-2007, 19:17
Arkadaşlar, anlamadan mesaj yazıyorsunuz. Bir daha "Spiker şu takımları tutsun" gibi bir mesaj olursa ANINDA SİLİNECEKTİR. Lütfen önce ilk mesajı okuyun...
arkadasım sende mesajı ii oku 'mesela milli takım ve galatasaraygibi hemen onyargı yok dimi:D:D
ugurkavas
22-12-2007, 19:27
yanlıslıkla aynı mesajı iki kere gonderdiim ve flood yaptıgım için osur dilerim
k1myasal
22-12-2007, 23:14
bi yandan güzel bi yandan kötü bilemiyorum ama olsun..
arkadasım sende mesajı ii oku 'mesela milli takım ve galatasaraygibi hemen onyargı yok dimi:D:D
Genç arkadaşım hasan bey in yazısını okursan daha spikerin neye göre takım tutacağı bile belli değil..ve bunun gibi bir sürü belirsizlikler var.keza durum böyleyken senin dediğin olay biraz uçuk ötesi olmuş bilmem anlatabildimmi??? İsteğini burda yama yapan arkadaşlara değil konami nin yapımcılarına iletmelisin ki onlarda oyunun içine böyle bir olay koysunlar....Sen resmen bana yeni bir oyun yap diyorsun:wink4:
Bazı arkadaşlar hasan beyin ilk sayfada belirttiği hususlara dikkat etmeden yorum yapmışlar...Neden biz millet olarak okumaktan bu kadar aciziz ve üşengeçiz anlamıyorum...yok spiker feneri tutsun onu tutsun hakem bizi tutsun tarzı yazılar ne kadar amaca hizmet eder çok merak ediyorum doğrusu...
Neyse bende fikrimi söyleyim.Yaptığınız patch gerek zaman gerekse emek açısından öyle küçümsenecek bir olay değil ve maç esnasında dediğiniz tutarsızlıklar meydana gelirse sonuç tam bir hüsran olur.
1-) yani kaleyi gördü atarsa gol olur...vur artık....şuttt ve malesef gol tarzı bir sahne yaşanırsa oyunun tüm heyecanı yok olur....bunu kayıtlara mantık hatası olarak alabiliriz;)
2-) keza 2 kişi oynarken spiker kimi tutacak o da muallakta...sonuçta kimi tutarsa tutsun diğer tarafın içine oturacaktır bu durum ondan eminim;)) zaten genelimizde arkadaşlarımızla oynadığımızda daha çok zevk alıyoruz öyle değil mi???
3-)(olaya güzel bakış)
patch sonunda spiker ev sahiplerini tuttu diyelim...arkadaşımızla oynadığımızda çift maç yaparız iç saha dış saha şeklinde.o zaman ev sahibi olmanın ve deplasmanda oynamanın artılarını eksilerini daha iyi yaşarız..lig maçlarında zaten iç saha dış saha şeklinde oynuyoruz....yine aynı güzellik söz konusu...
sonuç olarak...
1.maddede belirttiğim durum söz konusu olursa yandık.bu riske girilirmi orasını patch yapımında emek veren arkadaşlar karar versinler....
2.maddede belirttiğim gibi ev sahibi takımları tutarsa spiker ve 1.maddede belirttiğim mantık hataları yaşanmazsa oyunda taraf tutulsun derim...ama her zaman her koşulda içerde dışarda bizi tutması hoş olmaz diye düşünüyorum bilhassa 2 kişilik oyunlarda...
bu da aklıma takıldı...biraz saçma gelebilir belki ama....2 kişi aynı takımda birlikte oynarsa spiker tarafları takım olarak mı ayırır yoksa oyuncu olarak mı?oyuncu olarak ayırırsaa yine yandık :))))
yapımda ve yayında emek veren tüm arkadaşlara Allah kolaylıklar versin...sevgilerle...
özür dilerim kendi yazıma alıntı yapmak zorunda kaldım ama yorumlarımıza göre geri dönütler yapıldığı takdirde fikirlerimizin seyri değişir diye düşünüyorum...tutarsızlıkla ilgili bir deneme yapıldımı acaba?bilgi verirseniz seviniriz...
DJ_Cihat
23-12-2007, 07:25
tutmasına oy veerdim ama düşündüğümde tutmaması daha iyi olur 2 kişi oynarken karşıdaki kişiye hoş olmayabilir
kaankaplan
23-12-2007, 11:01
bi bole bı ole ne bu spikerde çıkması ohoo ne yama var ne bısey
hasan abi aslında ben acık konusayım okumadan kullandım oyu ama bencede dedıgıgn gıbı sacma gelıyo adam gole gıyor mukemmel bır vurus ve golu yedık anlamsız geldı sımdı bana o yuzden olmasın
burakcan-28
23-12-2007, 16:40
tabikide taraf tutsun daha iyi motive eder
joanofarc
23-12-2007, 16:41
OLMASIN!!! ESKI DUZEN COK IYI BOZMAYALIM BENCE...
pes4ever
23-12-2007, 17:57
Kuzen,büyük harfle yazmak yasak...
Burak Tuncer
23-12-2007, 19:38
taraf tutsn.. kolay gelsin..
cimbomluevrim
23-12-2007, 20:03
İyi herşey çok güzel hoş da 2 kişilik oynarken de kötü olur.O yüzden kesinlikle olmasın.Tarafsız olsun...
ugurinho123
24-12-2007, 12:10
olsn ya guzel olur
misaki11
24-12-2007, 14:17
bence yazıyı okuduktan sonra geriye düşüncek bir şey kalmıyo zaten, tabiki taraf tutmasın spiker, çok saçma olacak çünkü, atakta hevesle bağırıp gol yiyince üzülmesi çok tutarsız olur bence. objektif olmalı spiker.
Benim fikrim taraf tutmasından yana.ama Hasan abini dediği gibi spiker atağı heyacanla anlatıpda gol yiyince üzülürse biraz saçma olur
aynen!!!!!!!!!!!!!!
generalhd dedi cok dogru.
Iyi bir Spiker tarafsiz olamsi lazim.
benim Fikrim
2 tane Version ciksin.
1.Version Tarafsiz
2.Version Tarafli
Cok is olur ama bu galiba herkesi memnun eder.
Ama bence o taraftar olmasi hic Konu olmasaidi daha iyi olurdu
türkcem icin özür
zoccer
tutsun tutsun iyi olur...yada taraflı tarafsız ayarı olsun...baya bi uğraştırır ama...
timsahsdt
24-12-2007, 21:16
bence kesinlikle tutmasın çünk hepimiz herzaman yabancı takımlarla yapıyoruz bu bir gerçek açıklama dendiği gibi saçma olur heyacanlı anlıtırken pozisyonu birden kısık üzgün bi ses tonu bence komik olur taraf tutmadan yapılır inşallah emeğinize büyük saygı gösteriyorum helal olsun size allah size dert göstermesin :D
tarafsız olsun ya kural bozulmasın
bence spiker taraf tutmasın. taraf tutlursa hasan mustan'ın bahsettiği gibi oyun çok tuhaf olacak.
anlaşılamayan bazı noktalar var. arkadaşlar hasan mustan diyor ki takımlara göre bir ayarlama yapabilmem mümkün değil. yani hiç şu takım gol atınca sevinsin öbürü atınca üzülsün diye takım isimleri sıralamayın. kodlama yalnızca siz bilgisayara karşı oynarken sizin seçtiğiniz takım hangisiyse onun lehine yapılabiliyor. hasan mustan da anlattı ama bir de ben anlatayım dedim zira anlaşılmamış pek bu konu.
anlatım çok dengesiz olacak. ankette taraf tutsun diyenler bariz önde ama umarım hasan mustan böyle birşey yapmaz. eğer yama taraf tutacak şekilde yapılırsa bunları neden söylediğim çok daha iyi anlaşılacaktır ama korkarım herşey için çok geç olabilir. üstelik bu iş en çok onu yoruyor olan aslında hasan mustan'a olacak zira insanlara birşey beğendirebilmek de kolay değil.
Evet.Bizim takımımızı tutsun :) ...
tutarsa rekabet kızışır 2 kişi oynadığında bence olmalı fakat takım belirtmemeli:icon_12:
bence yazıyı okuduktan sonra geriye düşüncek bir şey kalmıyo zaten, tabiki taraf tutmasın spiker, çok saçma olacak çünkü, atakta hevesle bağırıp gol yiyince üzülmesi çok tutarsız olur bence. objektif olmalı spiker.
merak etmeyin arkadaşlar hasan abi halleder onu... tabikide benim tarafımı tutsun:gun_bandana::gun_bandana:
obsession_osm
26-12-2007, 13:40
bence spiker sadece ev sahibi takımı tutsun.böylece daha gercekci olacakmıs gibi geliyor bana.sadece türkiye milli takımı bazında düsünmeyin isi.mesela ganayla oynuyoruz ve fransayı kendi evimizde agrlıyoruz.anlatan spikeri de ganalı gibi düsünelim.hani kendi evimizdeyiz ya spiker de bizim spiker olmalı.anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama ev sahibi takımın tarafını tutmalı.yani kendi takımını(ülkesini).biz deplasman takımı olunca da (mesela biz ganayız yine ve fransayla oynuyoruz)spiker biz gol atınca (atabilirsek tabi:D) üzülmeli.hatta kızmalı cileden cıkmalı.cosmalı.durulmamalı:D
hakanaktan
26-12-2007, 19:06
Hasan Abi Türkiye Maça Başladığındada Tıpkı WE 9 daki Gibi ''Evsahibi takım Ay Yıldızlı Milli Takımımız'' desin.bu we 9 da olmuştu.yani kısacası we 9daki gibi pes 2008de de ev sahibi ve konuk takımların ismi söylensin
мєℓαηкσℓιк
26-12-2007, 19:08
Taraf tutsun.
by_hunter_16
26-12-2007, 20:59
Taraf Tutsun Oyladım Fakat Yazıyı Okumadan...
Düzeltebilirse Düzeltsin Mod Arkadaşlar...Tarafsız Daha Uyumlu...
cankatinho
26-12-2007, 21:14
bence taraf tutması iyi olmaz yani şu açıdan hım düz maçlarda sadece olucaksa olsun güzel olur ancak ne bilim master ligde kupalarda final tutarsızlık olur bence
kiral_10
27-12-2007, 09:06
taraftar tutsun fakat her golden sonra taraf tutmasın
Bencede Taraf Tutsun Çok Güzel Bişey
Taraf tutmasin ya! Bittikden sonra pisman olıcaksınıs!
inanmiyorum ya:
EVET..BİZİM TARAFIMIZI TUTSUN 443 72,98%
HAYIR..TARAFSIZ OLSUN... 164 27,02%
Arkadaslar Spkerler hayatta Taraf turmamasi lazim (bazen lig tv'de oluyo ama olsun) Hemde Hasan Abi icin cok is olur. Ya yapmayin ya....
Arkadaşlar Tarafsız olması en iyisi bence
diger turlu sorun olur yada soyle yapabilirsiniz iki yama hazırlarsınız bi taraflı biri tarafsız
Hasan Bey en iyisi tarafsız olması
Arkadaşlar Tarafsız olması en iyisi bence
diger turlu sorun olur yada soyle yapabilirsiniz iki yama hazırlarsınız bi taraflı biri tarafsız
Hasan Bey en iyisi tarafsız olması
Bence taraf tutsun . Çok eğlenceli olur ve dünyada bir ilk olur :D
mertcanizmm
29-12-2007, 17:41
Hasan Mustan güzel düşünmüşsün! ... taraf olayını, senin espirili spikerliginle taraflı spikerliginde birleşince daha zevkli olacak oyunlarımız. başarılar diliyorum.
gfb.eren
29-12-2007, 18:17
hyrısıyla çıksaydı bi sonra tutum tumucaı sölerdik:D
BlackCat(v-i-p)
29-12-2007, 19:58
Gol seslerini test amaçlı normal bir tonda söyledim..testler bitince ve hatalar düzelince sizlere taraf tutan spiker videosu hazırlarım arkadaşlar o zaman daha iyi anlaşılabilir...
evt iste o video cıktığı zaman spiker anlasılır olur ve fikirler değise bilir :)
pes4ever
29-12-2007, 22:17
Konaminin orjinal spikerinde böyle bir şey yok ki.Fb,Gs ve Bjk'yi tutup tutamayacağını Hasan Mustan ayarlayamaz...
BlackCat(v-i-p)
30-12-2007, 10:03
Hangi takımı seçerseniz seçin herzaman sizin takımınızı tutar..bunu şöyle düşünmelisiniz...eğer türk takımlarından birini seçerseniz,spiker bir türk olarak sizin takımı destekler...gidip bir yabancı takım seçerseniz mesela inter..spiker interi destekler..umarım anlatabilmişimdir..sonuç itibariyle türk takımı seçerseniz herhangi bir gariplik yok zaten ama yabancı takım seçerseniz,spikeri o takımın ait olduğu ülkenin spikeri gibi hayal etmeniz gerek..
İnter-Gs maçı yapıyorsunuz..sizin takım inter,rakip Gs..spiker sanki italyanmış gibi davranacak ve interi tutacaktır..inter gol attığında sevinecek GS attığında üzülecektir..
Eğer içinden " bu nebiçim iş..öyle şeymi olur diyen" varsa sakın mesaj yazıp forumu kirletmesin...gitsin türk takımlarımdan birini seçsin lütfen:)
İyi eğlenceler..
bence taraf tutmasın neden çünkü mekemmel birpas dedikten sonra malesef golü yedik abes kaçar bence tarafsız
BlackCat(v-i-p)
30-12-2007, 14:44
Bazen spiker hangi taraf olursa olsun" at bunu gol olsun" gibi bir replik söylüyor..ardından "eywah yedik golü" demesi tutarsız olacaktır...ama dediğim gibi deniyoruz bakalım..haftaya kesin bir sonuca ulaşırız inşallah..:)
sedat_60
30-12-2007, 15:03
:fbbayrakjp6:tutmalııııııııııııı:fbbayrakjp6:
olursa super olur basarılar
scknylmz35
30-12-2007, 21:52
Tarafsız olması daha iyi çünkü genelde pes'i 2 kişi karşılıklı oynuyor o yüzden tarafsız olması daha iyi
joanofarc
31-12-2007, 02:30
Spikerin söylediği oyun içi replikler şöyle olacak bi düşünsenize. Ailecek yüklendiler, topu aldı rüzgar gibi gidiyor maşallah tutabilene aşk olsun ve mükemmel bir ara pası, defansı matkap gibi deldi, kaleciyle göz göze geldi, vur artık, gol olsun bu ve maalesef gol oldu golu yedik. :) Artık yorum sizin, olurmu olmazmı taraf tutması sizce. Ona göre oy verin arkadaşlar iyi düşünün.
Spiker taraf tutsun çok süper olur ya Fenerbahçe attı işte attı alex samba yaptı :D
tariktatayoglu
31-12-2007, 11:05
olosun taraflı yoksa zevki okadar olmaz
zekirdek27
31-12-2007, 11:50
taraf tutmalı kesinlikle.madem gerçekçi bir oyun olmasını istiyoruz tv den izler gibi oynadığımıza göre tv de ki replikler nasıl sa bu da öyle olması lazım.hem daha heyecanlı hemde daha gerçekçi olur....saygılar iyi çalışmalar.
vince_15
31-12-2007, 23:13
taraf tutmalı...eğlenceli olacağı kesin... varsın bazı tutarsızlıklarıda olsun ben razıyım :)
lincoln_seco
01-01-2008, 10:01
BU KONU GÜZEL OLMUŞ HERKESİ ÜYELİĞE BEKLİYORUZZEWT BEKLİORUZ HADİ HIZLI OLUN
lincoln_seco
01-01-2008, 10:04
:wink4::15::15:BU KONU GÜZEL OLMUŞ HERKESİ ÜYELİĞE BEKLİYORUZZEWT BEKLİORUZ HADİ HIZLI OLUN
rammstein_01
01-01-2008, 11:15
bence sadece türk takımlarına taraf olsun böylesi daha hoş olabilir. tabi olursaa ...
TUTSUN EWT AMA EV SAHİBİ TAKIMI TABİKİ.. VEDE BİLGİSAYAR İLE OYNANDIĞINDA KULLANICIYI TUTARSA DAHA EYLENCELİDE OLABİLİR..
vlla tutsun taraf ama su master leugede falanda konusmalar olsun en kısa sürede bekliyoruz spikeri
golllllllllll golllllllllllllllll alex attı samba yaptı
işte golllllllll izleyin izleyinnnnn
vb... gibi
bence taraf tutulsun böylece maçlar daha zevki olur ama taraf tutma türk takımlarına karşı olmasın bazı yanlışlıklar olabilir.çünkü bu oyun sonuçta gerçekle asla bir olamaz takım tutma ev sahibi takımlara karşı olsun eğer türk takımlarına karşı yaparsanızda bazı repliklerin değiştirilmesi gerekir örneğin çok güze gidiyor hadi gol olsun yerine türk takımlarını desteklerken aman dikkat çocuklar aman gibi replikler getirilirse yamanın güzelliğine güzellik katmış olursunuz
fifacı_boy
02-01-2008, 17:05
nerden inririorzz
007berkish
02-01-2008, 19:00
arkadaşlar full sürüm ne zaman ??
sabır sabır sabır ama sabır taşı çatlayacak :(
arkadaşım en erken şubatta diye haykırıyoruz...
sekercocuk
03-01-2008, 01:06
abi taraf tutsun en güzelide budur gol yeyince üzülsün atında deliler gibi bagırsın çünkü ev sahibide olsan türk takımıda alsan karşı rakip gol atınca aynı sevinmeyi yapıyor
canberk12
03-01-2008, 10:52
Kardeşim pes2008 in türkçe spikeri ne zaman çıkacak??
Bence olmasın ben pes i böyle sevdim değiştirmeyin:gsbayrak::icon_12::death:
Bence taraf tutması çok saçma olur.Spiker rakip takımın atağının başında heyecanlı olup golden sonra üzülürse tutarsızlık olur
bence tutmalı çünkü 2 kişilik rekabet olur
cem_sultan
05-01-2008, 23:07
tutmasa iyi olur aksi halde oyunda çok dengesizlik çıkar bence
ercanpasa
06-01-2008, 15:17
Benim ricam; maçta kim iyi oynuyorsa onu övsün,böyle birşey varsa tabi, yoksa sağlık olsun. Siz en iyisisiniz,başarılar...
ercanpasa
06-01-2008, 15:37
Bu övme işi sadece pozisyonu değil ; oyuncuyu ve takımı da överek olabilir.Mesela
"Geçen hafta attığı gol jeneriklere geçti"
"Gelecek vaat eden bir oyuncu"
"Büyük takımların takip ettiği gözde bir futbolcu"
"Takımımızı bu sene şampiyon olarak görmek istiyoruz"
"Taraftarımız takımımızın avrupa kupalarında başarılara imza atmasını bekliyor"
"Sezon sonu yaklaştı takıma yeni takviyeler şart"
"Başkanımızdan bomba transferler bekliyoruz"
Farklılık olur diye düşündüm...
:mike1::mike1::mike1::mike1::mike1:
alparslan94
07-01-2008, 13:13
Azınlık kalacağımı biliyorum belki de yanlış anlaşılabilirim, ama taraf tutma olmasın hatta ben gerçektede taraf tutma olmasın isterdim. Mükemmel bir gol yiyince bizim takım ben futbol tadı alıyorum üzülsemde, ama bizimkilerin golü iyi de olsa kötü de olsa mükemmel oluyor bu da bana hiç zevk vermiyor, siz yine de çoğunluk ne derse onu yapın ama gerçek bu BENİM ADIMA...
Bence de yani biraz saçma olabilir...Yani iyice bir düşünün;"ewettttt!mükemmel koşuuuu....harika çalımlar....!!ve şuuuuuutttt(bağırarak)!!!!olamazz top ağlarımızda...."
Ne kadar saçma....Bence sakın böyle bişey yapma Hasan abi...Yani çok saçma şeyler ortaya çıkabilir..Ama yine de en doğru kararı çoğunluk verir diyorum ve kararı diğerlerine bırakıyorum...Bu anketin benle alakası yoq aslında ben haala pes 5 oynuorm ztn:D :fbatkidr8:
musti___
07-01-2008, 16:49
pes bu özelliği desteklemeden böyle bi şey yapılmasın bence :)
cugi_garnett
07-01-2008, 17:34
ya ne tarafı kesınlıkle olmasın
trabzonlu_61
08-01-2008, 17:41
ya beyler bu tr spiker ne zaman çıkar haberi olan varmı??daha beklemeyelim...:tsbayrak5hd::tsbayrak5hd::tsbayrak 5hd::tsbayrak5hd::tsbayrak5hd:
trabzonlu_61
08-01-2008, 17:43
bence spiker taraf tutmasın ben çoğu zaman pes 2008 abimle oynuyom..bence taraf tutmasın..
yaw abi tamam tutsun diyenler fazla nie beklioruz ki bence hazırlayın şimdiden beklemenin bi anlamı yok bence emınım bana katılanlar olucaktır iyi çalışmalar
zaten spiker hazırlanmakta...
sacrolife
09-01-2008, 20:16
Şu spiker biran önce çıksında spiker kimi tutarsa tutsun :D Bence ikisi de hertürlü aynı gaza getirir..Taraf tutsun tutmasın
tutmasım bence saçma arkadaşınla oynayınca ne ola"cak
genç fb li
11-01-2008, 13:09
taBİKİ BİZİM tarafımızı tutsun herealde!!!
ABDULVAHHAB
12-01-2008, 00:48
evet taraf tutsun ama birinci kolda oynayanı tutsun mesela
hayır tutmasın o zmn zevk oranı düşer.
ewet süper olur!!!!!!!!!!!
bence türk takımları yabancı takımlarla mac yaptıgında turk takımını tutsun milli takım mac yaptıgında milli takımı tutsun diğer takımlarda tarafsız ama daha heyecanlı olsun!!!
taraf tutsun taraf tursun
ESESKIZLCIKLI26
15-01-2008, 23:40
hayır kesinlikle taraf tutmamalı çok kötü olur alakasız konuşmalar olur ve oyunun hiç zevki kalmaz
türkce spiker ne zaman cikiyor
volkan kara
16-01-2008, 12:00
taraf tutarsa ev sahibini tutar baska türlü yapamazlar o da bazı yanlıslıkla ve uyumsuzluklar yaratır
bence olmalı çünkü genelde türk takımlarını seçip yabancılara karşı oynuyorum.Ve gol yediğimde de spiker doyasıya seviniyo.Spiker yabancı olsa bi şey demem ama Türk olunca olmuyo yani.:)
lanterngarden
17-01-2008, 13:55
tutmasın daha iyi olur o zmn bizi tutarsa oyundan sıkılırız.
kerim2007
17-01-2008, 14:37
caslımalarında basarılar dılerım dost gozle turkce spikeri beklıyoruz zaten sızde olomasanız bu oyunların tadı olmazdı ellerınıze saglık basarılarınızın devamını dılerım en kral türkçespiker.com ve sampiyon fenerbahçe saygılar.....
kerim2007
17-01-2008, 14:41
taraf tutma konusunada degıncektım bence bır ılk olcaksa bunu sız yapmalısınız spiker taraf tutmalı bence ve tarihe gecmeli:)kolay gelsın sımdıden.......
kerim2007
17-01-2008, 14:43
calıs malarınızda basarılar dılerım dört gozle turkce spikeri beklıyoruz(en cokta ben:)) zaten sızde olmasanız bu oyunların tadı olmazdı ellerınıze saglık basarılarınızın devamını dılerım en kral türkçespiker.com ve sampiyon fenerbahçe saygılar.....
hasan abi spiker ne zaman bitter
kenank19
18-01-2008, 08:19
Taraf tutma olmasın
Olsaydı iyi olurdu ama spikeri yapanında dediği gibi repliklerde tutarsızlıklar olur.karşı takım şut atarken ayrı bir replik söyleyemezki spiker her şut için rastgele bir şut repliği söylüyor.Bu yüzden harka bir şut diye bağırdıktan sonra maalesef gol oldu demesi çok kötü olur.Hem gerçekçiliğide kaçar.Spikerin kalitesini düşürttürmeyin SPİKER TARAF TUTMASIN.
kenank19
18-01-2008, 08:23
Taraf tutma olmasın
Olsaydı iyi olurdu ama spikeri yapanında dediği gibi repliklerde tutarsızlıklar olur.karşı takım şut atarken ayrı bir replik biz şut atarken ayrı bir replik söyleyemezki spiker her şut için rastgele bir şut repliği söylüyor.Bu yüzden harka bir şut diye bağırdıktan sonra maalesef gol oldu demesi çok kötü olur.Hem gerçekçiliğide kaçar.Spikerin kalitesini düşürttürmeyin SPİKER TARAF TUTMASIN.
kenank19
18-01-2008, 08:25
Taraf tutma olmasın
Olsaydı iyi olurdu ama spikeri yapanında dediği gibi repliklerde tutarsızlıklar olur.karşı takım şut atarken ayrı bir replik söyleyemezki spiker her şut için rastgele bir şut repliği söylüyor.Bu yüzden harka bir şut diye bağırdıktan sonra maalesef gol oldu demesi çok kötü olur.Hem gerçekçiliğide kaçar.Spikerin kalitesini düşürttürmeyin SPİKER TARAF TUTMASIN.
pes 6 için çok mu geç artık ya ...onun içinde bi şeyler düşünsek diyorum
bence tutsun çok güzel olur
fırat7713
19-01-2008, 11:11
abi sen haklısın iki kişi oynadıgı zaman çok saçma olur. onun için bende tutsun dedim ama dedigin gibi olursa yok tutmasın
bence taraf tutsun çok seviyorum şamp. liginde fb. gs. yada bi başka takımımız gol yiyince spikerin '' ve top ağlarımızda '' demesini stad sessizliğe bürünüyor falan çok ilginç anlar o anlar:fbbayrakjp6:
hasan abi galatasaray,fenerbahçe,beşiktaş yabancı takımlarla oynarsa galatasaray,fenerbahçeve beşiktaşı tut
:gsbayrak:
Ya Sacmalama....
SİVASLI ENES
23-01-2008, 13:21
bence takımların taraf tutmaları iyi olur.maç daha sevkli hale gelir:fbbayrakjp6:
mactahmin
23-01-2008, 15:54
İlk bakısta göze hos geliyor ancak.. Düsünün bir kere adam geliyor topla beraber ceza sahasına giriyor ve spiker 'Evet harika girdi mükkemmel calım gibi ' seyler soyluor ve ardındna gol olunca 'maalsef yiyoruz golü ' biraz sacma geldi bana tabi karar sizin..
rockman54
23-01-2008, 18:07
tutsun tarf hatta belli bariz bir şekilde olsun guzel olur biz gol attığımızda daha bi sesli gooollll bağırsın berabereyken hadi saldırın diye bağırsın oyuncu sokmuyorsak oyuncu önersin guzel şeyler bunlar :)
rockman54
23-01-2008, 18:08
İlk bakısta göze hos geliyor ancak.. Düsünün bir kere adam geliyor topla beraber ceza sahasına giriyor ve spiker 'Evet harika girdi mükkemmel calım gibi ' seyler soyluor ve ardındna gol olunca 'maalsef yiyoruz golü ' biraz sacma geldi bana tabi karar sizin.. o pozüsyonda da napıyonuz adamlar geliyor toplanın gibi bir duruma gidebilir tamamen taraftarlıktan bahsediyoruz !!
Atakan1907
23-01-2008, 18:16
taraf tutması bence güzel olmaz örneğin 2 kişi oynadığımızda
:fbbayrakjp6::fbbayrakjp6::fbbayrakjp6:
KESINLIKLE TUTMASIN DAHA ZEVKSIZ OLUR
mantıklı dusununce anlarsınız
tutsun dıyenler mevzuya hemen atlayanlar ....
Bunun üstüne birşey yazılmaz işte düzgün bir msj :) yazan parmaklarına sağlık
Blue&Typhoon
26-01-2008, 18:46
bence yarı tutsun yarı tutmasın:)
dawnman67
27-01-2008, 14:42
Tutsun ya daha eğlenceli olur.
cok fazla uye
27-01-2008, 15:05
spiker karşı tarafı da tutsa tam bir deplasman havası olur ben tutsun derim
caesarbrk
28-01-2008, 09:45
bence taraf tutma olayı tam olarak olmalıydı.ama madem bu kadar yapılabiliyor bence hiç olmasın çünkü ortaya saçma sapan bişey çıkıcak ve gerçekçilik gidecek.
Evet taraf tutunca yorumlarda ona göre olacağından daha eğlenceli olacağına eminim
sedat_60
29-01-2008, 21:44
kesinlikle ve kesinlikle tutmalı
mhmt_blck
30-01-2008, 17:25
türk milli takımı ve türk takımlarını desteklicekse süper olur ama diğer yönlü bizim de canımızı sıkar biz türk takımıyken yabancıyı desteklerse
shinyworld
30-01-2008, 20:24
tutusun ve biran önce pes 6 da uygulansın!!!!
hannibal870
30-01-2008, 20:58
bence spiker sadece tek kişilik maçlarda taraf tutsun... iki kişinin karşılıklı maçlarında tarafsız olsun...
timurlenk
31-01-2008, 13:33
tarf tutrsa arkadaşlar işin cılkı cıkar!!! oynadıgın oyundan nasıl zevk alcaksın. zevki taraf tutmadan anlatması ozaman karşıtakımıda hakem tutsun olmazmı.
nasıl olsa spikerbizden taraf .
takım tutarsa gerçekten çok iyi olur
bencede tutsun ayrıca örneğin olabiliyosa kaleci topu tuttu yerine kalecinin ismi sölensin istiyoruz biz arkadaşlarla bilmem siz katılır mısınız? şekil a örnek 1 ''...sert bir şut ve top orkunda'' gibi
herkese iyi oyunlar...
BlackCat(v-i-p)
01-02-2008, 19:01
Spiker kaleci isimlerini ve golü atan isimleri söylemez!
henrybgr
01-02-2008, 21:52
bence milli takımın maçında ve türk takımı yabancı takımla oynarken taraf tutsun.
serkan436
04-02-2008, 22:48
abi bence taraf tutulsun!!! Özellikle türk takimlar yabanci takimlarla oynadiginda taraf tutulsun
Ama en cok milli takimimizin oynadigi maclar önemli
Diger türk takimlari olmasada sen en azindan su milli takimi ayarlasan o yeter zaten
Mesela mac baslarken ve mac esnasinda "haydi cocuklar" , "haydi türkiye" gibi cümleler gercektende motive ediyor bizleri...
Simdiden tesekkürler , calismalarinda basarilar...
bulentozi1905gs
05-02-2008, 02:04
galatasaray'ı tutsun süper olur:gsbayrak::icon_12:
brad1907
09-02-2008, 11:50
ark lar iyi diyosunuz da ben abimle maç yapıyorum mesela ben gol attım spiker de ve gol attık dedi o anda abim napar siz düşüün