Orijinalini görmek için tıklayınız : Süperlig 22 takımlı mı olucak?
Blue&Typhoon
13-01-2008, 13:45
22 takım önerisi
17 Ocak'ta genel kurula gitmeye hazırlanan Futbol Federasyonu, bugünkü toplantısında, milletvekilleri ve bazı kulüp yöneticilerinin önerisiyle Süper Lig'in 22 takımla oynanması konusunu masaya yatıracak.
Süper Lig'de temsilcisi bulunmayan illerin milletvekilleri ve bazı kulüplerin yöneticileri, Futbol Federasyonu'na ligden bir defaya mahsus düşmenin kaldırılmasını, TFF 1.Lig'den katılacak 4 takımla birlikte yola 22 takımla devam edilmesi önerisinde bulundu.
Öneri sahiplerinin, "Kulüplerimiz ekonomik olarak zor durumda. Süper Lig 22 takımla oynanırsa daha rahat nefes alırız" sözleriyle, Futbol Federasyonu'na baskı yaptıkları öğrenildi.
FIFA ve UEFA engeli
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında bu öneriyi gündemine alacağı, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın da görüşüne başvurduktan sonra değerlendireceği belirtildi.
Ancak bu uygulamanın bazı zorluklarının olduğu da bildirildi. FIFA ve UEFA'nın uygulamaya bu sezon geçilmesini sakıncalı bulacağı ifade edildi. Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, genel kurul öncesi kulüplerle olan ilişkilerini daha sıcak tutabilmek amacıyla ligdeki takım sayısının artırılması yönünde bir karar almasının da mümkün olduğu öne sürüldü.
yok daha neler federasyonun işi gücü kalmamış töbe töbe yaa...
Blue&Typhoon
13-01-2008, 13:48
hadi 20 takımlı olsa neysede 22 takım biraz fazla gibi:)
18 çok iyi bir sayı bence önce bir Sivas gibi takımlar şampiyon olsun o zaman belki ligin daha fazla avaraj takımına ihtiyacı yok bence...
Blue&Typhoon
13-01-2008, 13:53
bizim federasyon ingilizlere özeniyo aslında ama aeraj takımı olacağını sanmıyorm baksana bir defaya mahsus düşme olmicakmıs
Allah korusun duvarlardan dönsün sanki takımlarımızın yarısı avrupaya gidioda takım sayısını az buluyorlar...
Blue&Typhoon
13-01-2008, 14:03
bence 20 yada 19 olması normal ama düşme olsun yerine 5 takım yada 4 takım ççıksın ilk sene için
İyi de alttan gelecek olanlar düşeceklerden iyi değil ki geçen sene k.erciyes nasıl düştü gördün adamlar süper oynuyodu ama kısmet işte...
Blue&Typhoon
13-01-2008, 14:21
yapıcak bişiyimiz yok zaten ama doğru erciyes çok iyi oynadı ama düştü alttanda kaliteli ekiplerin gelmesi gerekir inşallh eskişehirspor bu sene tsl ye çıkar
fbrarsenal18
13-01-2008, 16:21
20 olursa avrupa satndartlarında olur...La Liga,Premier League,italya bunlar hep 20 takımlı...
Blue&Typhoon
13-01-2008, 17:03
ama kalite düşer junate onu demek istiyo;)
ugurkavas
13-01-2008, 17:13
19 nası olcak ya :) 1 takım bay mı olcak her hafta
katircan
13-01-2008, 17:47
22 hafta olursa bu lig bitmek bilmez :D 22 takıma 46 hafta filan yapıyo 52 hafta bi yl zaten ne zamn dinlenme ne zamn transfer :D
bencede 20 olmalı en ideali çünkü
ugurkavas
13-01-2008, 17:56
arkdaşlar ben bi ekleme yapıım.bende bu haber baslıgı altında okudum kume dusmede kaldırılacakmış bole olursa(ben de anlamadım belkı 1 sezonluktur ama belırmemişler)
fbrarsenal18
13-01-2008, 17:59
ooo o zaman 5 sene sonra 30 takım olur:D
Blue&Typhoon
13-01-2008, 18:51
kaan o kadarda değil ama 1 sene düşme olmucakmıs
fbrarsenal18
13-01-2008, 19:59
adımı nerden öğrendin?:D ozaman şanşlı takımlar olucak
metin_99
13-01-2008, 20:21
ωaℓℓa ²² ©σk aмa 20 σℓu®sa ∂aha iyi bєη©є...10¹'∂i® öηє®iм...
Blue&Typhoon
13-01-2008, 20:25
ωaℓℓa ²² ©σk aмa 20 σℓu®sa ∂aha iyi bєη©є...10¹'∂i® öηє®iм...
bu ne metin ya ıstırap içinde okudum valla :):gun_bandana:
Cidden...
18 takım şu an için iyi fantazi yapmaya gerek yok...
Blue&Typhoon
13-01-2008, 20:42
:Dfantazi [ama iyi olurdu ya 20 takım sanki premier ligdeymişcesine belkı türk futbolu,futbolumuz adına daha iyi olur;)
Takım sayısı artması ile olmazki bu havuz paylaşımı ile olur bugün ingilterenin orta sıra takımları ne transferler yapıyor bizimkiler? Önce havuz gelirleri artmalı sonra da uygun bir şekilde dağılmalı...
fbrarsenal18
14-01-2008, 17:23
bu havuzu ilk çıkaran Levent Bıçakcıydı...
Sağolsun akrabam diye söylemiyorum çok süper icraatler yaptı...
fbrarsenal18
14-01-2008, 17:43
22 takım değil 30 takım olsa bile bizm lig zevksiz...hele geçen sene ...aman aman....avrupa da ligimizden bahsedince hemen konı sıkıcılığa geliyor...maalesef
Blue&Typhoon
16-01-2008, 18:29
alakası yok çok takımla maçlardan zevk almanın
bence çok kaliteli bir lig k.erciyes gçn sene düşmesine rağmen rakibini eliyosa
kayseri az ye beraberlikle eleniyosa ve suanda sivas,fenerbahçe,gs,bjk hatta kayseri liderlik yarısında ve düşmemek içinde en az 5 takım altta cebelleşiyosa bu ligden nası zevk alınmaz söyleyebilirmisn üstelik ligin dibindeki takım lig liderini yenerken
Blue&Typhoon
07-02-2008, 15:05
flood yaptığım için özür dilerim sonra mesajlarımı birleştiririm.
Lig gelecek yıl 22 takım
Lig gelecek yıl 22 takım14-15 Şubat tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan olağanüstü genel kurul sonrasında Futbol Federasyonu Başkanlık koltuğundan kalkacak olan Haluk Ulusoy giderayak yeni Başkan ve Federasyonun kucağına bomba bırakmayı tasarlıyor..
LİG ÖNÜMÜZDEKİ SEZON 22 TAKIMLA MI OYNANACAK?
Haluk Ulusoy başkanlığında önümüzdeki salı günü son kez toplanacak olan Futbol Federasyonu Türk futbolunu kökünden sarsacak bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor..
Buna göre halen 18 takımla oynanan Türkcell Süper Lig'de bu sezon düşme olmayacağı gibi lig önümüzdeki sezon Bank Asya 1'nci Lig'den gelecek 4 ekiple 22 takımlı olarak oynanacak..
Yeni statüye göre Bank Asya 1'nci Lig'de ilk 2 sırayı alacak takım geçen sezon olduğu gibi yine doğrudan Türkcell Süper Lig'e yükselirken, tarafsız bir sahada Play-Off oynayacak, 3, 4, 5 ve 6'ncı sıradaki takımlardan ikisi daha Süper Lig vizesi alacak..
Böylelikle Türkcell Süper Lig önümüzdeki sezon 22 takımla oynanırken, bu sayı kademeli olarak gelecek yıllarda yeniden 18'e indirilecek..
Haluk Ulusoy Federasyonu'nun giderayak bu kararı alma düşüncesi içerisinde olması, hem yeni başkan olması beklenen Hasan Doğan'ın kucağına büyük bir bomba bırakmaSI, hem de kulüplere de şirin gözükme niyetinde olduğu yolunda değerlendirmeler yapılıyor..
kaynak:Hürriyet