Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyarılar...
Arkadaşlar bu yazım biraz genel ama 2 aydır düşünüyorum. Siteye yeni gelen üyeler genelde işi olan yardım bekleyen kimseler oluyor. Tabi direkt olarak alakasız yere dahi olsa konu açıyorlar. Ne yapıyoruz? Başlık hatalı büyük harfle yazma vs. vs. bu sözüm site de çok gezen arkadaşlarıma, acil cevap bekleyen kimseler bekledikleri yerine bu cevapları görünce kızarak kimi zaman forumlarımızı kirletmeye varan işler yapıyorlar ki son örneğini yakında gördük. Konuyu zaten modlar görünce kapatacaklardır. O yüzden hatası yerine konu kapanana kadar yardımcı olmaya çalışalım sonra da insanca konunun kapanacağını çünkü forum kurallarından şuna şuna uymadığını bildirelim. Bu yolla değerli üye kazanabiliriz yani sitede etkinlik yapmaya çalışan yardımcı olmaya çalışan. Son ricamda modlardan evet uğraştırıcı ama genelde forum kurallarının hepsini okumaya çalışan kimse olmuyor, Çoğu kişi hata yaparak öğreniyor bu yüzden hata olduğunda sadece yapılan eksiklikler yazılsa hataların azalması sağlanmaz mı? Şöyle ki başlık hatalı ise, başlık hatalı bi yardım edin türünde başlığa yazılmaz tarzında uyarırsak daha güzel bir şekilde işler yürür düşüncesindeyim. Bunlar sadece tavsiye tabii ki siz bilirsiniz. Okuyan kardeşlerime teşekkür ederim...
Blue&Typhoon
23-01-2008, 19:35
zaten hatalı baslık büyük harfle yazma vs vs olunca üyeler tarafından uyarılıyoe ama iyi düşünmüşsün:)
Doğru da sert uyarıyoruz adam acil cevaap beklio mesela bizdüzgün konuş başlık hatalı...
Küfür gibi oluyor biraz ben bile 1 ay sonra okudum forum kurallarının hepsini, mesaj sayısına filan bakınca zaten belli oluyor adamın yeni mi eski mi olduğu...
Blue&Typhoon
23-01-2008, 20:13
haklısın junate :) biraz daha anlayış yani
ilk önce sadece hataları yazıyorduk gene aynıları oluyordu sonra forum kurallarını komple yazdık daha devam edeiyor evet bende olsam soğurdum ama yapacak bir şey yok elimizden geldiğince yumuşak davranmaya uğraşıyoruz bu konu açmada değil her şeyde mesela bir konuda biri soru soruyor ona cevap veriyoruz 2 mesaj altında gene aynı soru diğer sayfada gene aynı soru bunu konulara uyarlarsak düşünün artık halimizi bu yüzden de biraz sert olmak zorundayız...
Doğru zaten sert olan siz değilsiniz kastetmek istediğim zaten siz bi yanlış olduğu zaman düzeltiyorsunuz ya da konuyu kapatıyorsunuz, bu sırada biz yani yetkisi olmayan arkadaşlar da uyarıyoruz işte konu yanlış yerde filan buna zaten siz bakıyorsunuz bizim yapmamız gereken burada siz gelene kadar karşı tarafın isteği ile uğraşmak olmalı benim görüşüm...
evet haklısın siz biz gelene kadar yardım edebildiğiniz kadar edin bu en iyisi olacaktır...
Gfb_!907
24-01-2008, 12:01
cok iyi bir yazı olmuş tebrikler
Üyelerin forum kurallarını görememe gibi bir şansı olamaz. Çünkü foruma kayır olurken forum kurallarını kabul ediyorsunuz. Demek ki bu kurallar okunmuyor. Yabi sorun bizde değil.
Blue&Typhoon
24-01-2008, 15:12
emany zaten üye olanların junatenın dediği gibi işi oluyo sorunu oluyo yada yama indirmek için üye oluyolar o yüzden direk kabul edip geçiyolar o kabul etme (tik kotduğumz kutu) kutusunu forum kuralları sayfasının alt kısmına koyarsak yada baska bi çözüm bulursak iyi olur sanırım(: