PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Msn ile ilgili çok önemli!

fbrarsenal18
13-03-2008, 21:03
Arkadaşlar bizzat başıma gelen bir olay sakın yakalanmayın:(bunun yüzünden msn değiştirmek zorunda kaldım...

Sizi engelleyenlerin kimler olduğunu asla göremezsiniz.Tuzağa düşmeyin…

MSN listesine girdiğiniz birisi, sizi daha sonradan engellediğinde, kendi listenizde o kişiyi hep çevrimdışı görürsünüz. Uzun süredir listenizde çevrimdışı olan birisi, içinize kuşku düşürebilir ve “Acaba beni engelledi mi?” sorusunu bile aklınıza getirtebilir.

Aslında cevap oldukça basit; sizi engelleyenlerin kimler olduğunu asla göremezsiniz. Ama bazı uyanık web siteleri, sizi engelleyenleri göstereceğini söyleyerek hain tuzaklar kuruyorlar.

Sizden Şifrenizi İstiyorlar

Sitenin çalışma şekli şöyle; önce sizden e-posta adresinizi istiyor ve ardından da şifrenizi. Bu bilgileri verdiğinizde, sisteme hemen giriş yapılıyor ve sizi engelleyenleri listesi verilecek dese de artık iş işten geçmiş oluyor.

Bu kadarla sınırlı kalsa iyi. E-posta adresinizi ve şifrenizi alan bu site, hemen MSN listenizdekilere de ulaşmaya çalışıyor sizin adınıza ve bu zincir, uzamaya devam ediyor.

Ne Yapmak Gerekiyor?

Microsoft’un dışında hangi site olursa olsun, kesinlikle şifrenizi bir web sitesine vermeyin.
Arkadaş listenizden gelen otomatik reklam mesajlarını ciddiye almayın.
MSN üzerinden gelen dosyaları açmadan önce virüs testinden geçirin.
Anti virüs yazılımınızı mutlaka güncel tutun.

not:alıntıdır...

starrose
13-03-2008, 21:07
belli siteler öyle alıyor şifreleri ben bir yerden bakıyorum ayda yılda bir kere orda birşey olmuyor.. Güvenilir yerlerde giriş yapılması lazım.

junate
13-03-2008, 21:07
Evet bu olay benim başıma da geldi ama microsoft ile yazışıp benim için çok önemli olan adresimi geri aldım dikkat!

katircan
13-03-2008, 22:10
facebook güvenli ya ordan msn şifrenizle aram yapabilirsiniz hemen genelleme yapmayın :D

sedat_60
13-03-2008, 22:18
bazı uyanıklarda msn in kopya sitesini yaparak gelen kutusunu açmak için şifrenizi yazdığınızda siteyi yapanın adresine hemen sizin şifreniz gidiyor
şifrenizi yazdığınız sitelere DİKKAT !!!:.....

metin_99
14-03-2008, 13:36
walla senin kanıcağını zannetmezdim...ama site veya program kullanmadan engelleyenler gözüküo ztn we cevabı çok kolay...msn den araçlar ===> seçenekler ===> gizlilik orda kullanıcıların nickleri gözükücek sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin nickinin üstüne sağ click yapın sil butonu olucak eğer o buton aktifse kişi sizi engellemiştir diilse engellemememiştir...ha bu arada şunu da söliim dielim birini msn listenize eklediniz ve o kişi henüz msn ini açmadığı için kabul etmedi...bu durumlarda kişi sizi engellemiş gözükür yani sil butonu aktifdir eğer daveti kabul ederse sil butonu yeniden silik çıkar kabul etmezse buton aktif olmaya dewam eder...

tamamen kendi anlatımım...

Big Of Deniz
14-03-2008, 13:56
bu benimde başıma geldi..ama msne birşey olmadı..Pcye oldu:)..konuda açmıştım..saati sürekli yanlış gösteriyor diye..ama ne olduysa kendiliğinden geçti:)...

bulkan
14-03-2008, 17:16
Dikkatli olduktan sonra hiçbirşey olmaz.
Rastgele mail açmayın.Her ekleyeni msnde kabul etmeyin.Her gönderilen linke tıklamayın.
Belli belirsiz bilinçsizce dosya indirmeyin.Hack türü program kullanmayın.Sistem formatlanmış haldeyken yedeğini alın veya belli aralıklarla format atın.Sistem geri yükleme, uzak kullanıcılar, otomatik güncelleştirmeler,....Bunları kapatın.Gereksiz hizmetleri iptal edin.Günlük disk ve registry temizliğine önem verin.CCleaner, System Mechanic, Tune Up Utilities vb sistem optimize programı ile gereksiz dosya ve kayıt defreri kayıtlarını temizleyin...gibi ...Bunlara dikkat ettiğiniz sürece mesele yok.

PESSOCCER1903
14-03-2008, 17:28
Arkadaşlar en önemlisi 2 yıldır PİCTURE diye bir dosya var bunu kabul eden herkez birbirine bunu gönderiyor istemesede... Vede bu zincir uzuyor.. Geçen sene Nisan ayının 13 ünde bu picture virüsü olan herkezin bilgisayarında sorunlar çıkmıştı... Ve Format atmak zorunda kaldılar... Bu senede nİsAN 13 Olabilir...

starrose
14-03-2008, 18:30
Arkadaşlar en önemlisi 2 yıldır PİCTURE diye bir dosya var bunu kabul eden herkez birbirine bunu gönderiyor istemesede... Vede bu zincir uzuyor.. Geçen sene Nisan ayının 13 ünde bu picture virüsü olan herkezin bilgisayarında sorunlar çıkmıştı... Ve Format atmak zorunda kaldılar... Bu senede nİsAN 13 Olabilir...

Format atıldığı gün yedim o virüsü anında Kaspersky yükledim kurtuldum :D

mamy_69
04-04-2008, 13:55
doğru arkadaşım benim de başıma böyle bir olay geldi..kuşkulandım bir siteye girdim e-mail edresimi ve şifremi istedi ve sonra msn'mi açtım açılmadı....
burdan herkese sesleniyorum bilmediğiniz sitelere şifrenizi ve e-mail adresinizi vermeyin.......

lewi_wills
04-04-2008, 14:08
walla senin kanıcağını zannetmezdim...ama site veya program kullanmadan engelleyenler gözüküo ztn we cevabı çok kolay...msn den araçlar ===> seçenekler ===> gizlilik orda kullanıcıların nickleri gözükücek sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin nickinin üstüne sağ click yapın sil butonu olucak eğer o buton aktifse kişi sizi engellemiştir diilse engellemememiştir...ha bu arada şunu da söliim dielim birini msn listenize eklediniz ve o kişi henüz msn ini açmadığı için kabul etmedi...bu durumlarda kişi sizi engellemiş gözükür yani sil butonu aktifdir eğer daveti kabul ederse sil butonu yeniden silik çıkar kabul etmezse buton aktif olmaya dewam eder...

tamamen kendi anlatımım...

yıllardır bunu kullanıırım en garantı yol budur..