Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe:2 - 1:Kayserispor
Blue&Typhoon
03-04-2008, 10:12
Şimdide Kayserispor maçını yorumluyalım arkadaşlar bu uygulamayı 2 maçtır yapıyoruz ikisinide 2-1 aldık bu da neden olmasın:):)
Maç Cumartesi Günü saat 19:00 da başlıyacak...
Kayserispor maçında carlos ve gökhan görevde olucak:) chelsea maçının kadrosu fakat sadece
önder-gökhan ve verderson-carlos değişiklikleri olucak sanırım bu durumda otamatik olarak maldonado klubeye onun yerine selçuk sanırım
fbrarsenal18
05-04-2008, 20:06
Maçı son dakikada Semih'in golü ile 2-1 kazanmayı başardık.:)İlk golümüzü Penaltıdan Alex atarken Kayseri'nin golünü Saidou attı.
Saidou 0-1 32' Alex 1-1 65'(P) Semih 2-1 '90+5
Big Of Deniz
05-04-2008, 20:10
Maçı seyrettiğim ortamda Fenerbahçe topu kaptırdığında bağırmalar çağırmalar...Ama Fenerbahçe golü atınca sanki derbi maçında gol atmışız gibi sevindik:)...Sürekli yavaş hareketler eden Kayserispor'lu futbolcular golü yedikden sonra şaşkına döndüler:)...Bir tane abide aynen şunları dedi " Hadi şimdide yavaş hareket etsenize!!!" dedi:)...Ama bağıra bağıra:)...
Ali Ünlü
05-04-2008, 21:28
Fenerbahçe kadar ballı bir takım yok, neyse başarılar :)
Blue&Typhoon
05-04-2008, 23:47
fenere ballı diyen abi galatasaray ve beşiktaş yakşaık 3,4 hafta 90+larda maç aldı şimdi fener bi maç aldı diye ballı oldu helal valla:)
Fenerbahçe, Ballı veya değil, helal olsun..Çıkıyor, hakkıyla mücadelesini sergiliyor ve iyi neticeler alarak güzel bir seri yakalıyor..Son saniyelere kadar pes etmeden futbol adına herşeyi yapıyor..
fbrarsenal18
05-04-2008, 23:55
Ballı veya değil, helal olsun..Çıkıyor, hakkıyla mücadelesini sergiliyor ve iyi neticeler alarak güzel bir seri yakalıyor..Son saniyelere kadar pes etmeden futbol adına herşeyi yapıyor..
Bunu yapan Fenerbahçe sanırım:)
Ben bu tabloyu görmekten bıktım. Bir anadolu takımı maçı 2. yarı önde götürüyor 60 larda en iyi oyundan çıkıyor ve takım bitiyor Mehmet Topuz'dan bahsediyorum. Herşey kötü giderken müdahale edilemiyor gol kokusu var ve zaten Fenerin atamadığını hakem tartışmalı bir şekilde attırıyor, 2. gol ise maç Fener gol attıktan sonra bitecek dedirtiyor insana gol geldiğinde dk. 95 i geçiyordu bazı gazeteler 96 yazmışlar hatta, uzatma 5 dk idi. Bu sezonki Gs-Fb maçında atağımız kesilip 30 sn. erken bitiyor maç birşey yok. Şampiyon Fener hayırlı olsun. Sinir gazı ile yamamak için 6 saat sonra yazıyorum, bal filan değil adam akıllı tek kale oynadı Fb ama atamadı bir türlü bence yardım gecikmedi. Şahsi görüşümdür, üzme kızma değil eleştirel açıdan bakma eğilimli bir yazı yazdım kimse darılıp bana laf atmasın. O bizim 90+ gollerimizde de maçları izliyordum ama golden sonra maç bitmiyordu 90+4 verildi ise 90+3 yada 2 de atıyorduk ya bu? Neyse ya bu kadar yazdım sanki birşeye etkisi olacak...
Blue&Typhoon
06-04-2008, 10:06
Bence bu görüş son derece yanlış aynı maç ama sezonun ilk yarısı bu kez hakem oktay demiray dakika 27 edu drecena topu sağ karın boşluğu ile göğsü arasında engelliyor hiçbir müdahele yok (elle) fakat oktay demiray 1 sarısı olmasına rağmen ucuz bir kararla eduyu atıyor ve o dakikadan sonra fenerbahçe 1 kişi eksikle oynuyor ve doğal olarak zaaflar veriyor
mehmet topuzu alması tolunay kafkasın şahsi fikridir ona kimse karışamaz ki maçı sattıklarını düşünen zevatlar varsa maç sonunda tolunay hoca çok büyük serzenişte bulundu.Ama ilk yarıda edunun çok ucuz bir şekilde atılmasını kimse problem etmedi konuşuldu mu? hayır neden çünkü lider galatasaray sorun yok devam
beşiktaş antep maçını 90+5 de attı sonuçta maç bitmişmi hayır o zaman sorun yok tamam galatasaray kazandığı maçların büyük bölümünü 90+ larda attı illaki biryerde patlak verecekti bize en yakın örnek denizlispor maçıydı ki denizlispor kalecisinin asistinde servet topu ağlara gönderdiğinde 90+ kaçtı? bunları yazarken birazdan eğrilerini doğrularını yazalım evet fenerbahçe dün 90+5 de maç aldı ve ilk kez aldı hatırlayalımki fenerbahçe 8 kişiyken galatasaray yine doğal olarak 90+2 de golü attı
junate seninde dediğin gibi maç 5 dakika uzatıldı fenerbahçe golü 90+5 de attı yani tam son dakikada e doğal olarak santra yapıldı önemli bir atak (devam eden tehlikeli)olmadığı içinde hakem maçı bitirdi bazı gazete veya sitelerde 90+6 yazılmasının sebebi ise golün dakika 95:01 vs atılmış olması yada kayıtlara o zaman geçmiş olmasından kaynaklanabilir onuda biliyorsunuzdur heralde artık...
Turkcell Süper Lig'de 29. hafta karşılaşmasında haftaya lider giren Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede Kayserispor'u 2-1 yendi. Heyecen dolu karşılaşmada sarı-lacivertliler 90+5. dakikada bulduğu golle sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Hafta içinde oynadığı Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İngiliz devi Chelsea'yi 2-1 mağlup ederek büyük bir başarıya imza atan F.Bahçe, ilk yarısını mağlup kapattığı maçta çok tartışılacak 2 golle rakibini mağlup etti. Kayserispor'un golü 32. dakikada Saidou'dan gelirken, Fenerbahçe'nin golleri 65. dakikada Alex'in penaltı vuruşu ve 90+5. dakikada Semih'ten geldi.
Bu galibiyet ile şampiyonluk yolunda önemli puanları hanesine yazdıran Fenerbahçe puanını 66'ya çıkartırken, Kayserispor da 48 puanda kaldı.
Maça damgasını vuran ise Fenerbahçe'nin attığı goller oldu. 65. dakikada Deivid'in yerde kaldığı pozisyonda hakem Hakan Sivriservi'nin penaltı kararı vermesine ve 90+5. dakikada Semih'in attığı golde yan hakemin ofsayt bayrağı kaldırmamasına Kayserisporlu futbolcular ve teknik heyet uzun bir süre itiraz etti. Başlıkta da dediğimiz gibi: Bu maç çok konuşulacak.
SARACOĞLU'NDA MÜTHİŞ BİR İLK YARI...
Kadıköy'de tribünleri dolduran futbolseverler müthiş bir ilk yarıya tanıklık ettiler. Açık futbolu benimseyen iki takımın mücadelesinde bol pozisyon ve heyecan dolu bir mücadele vardı. İki takımın da sayısız pozisyona girdiği ilk yarıyı, sarı-kırmızılı ekip 1-0 önde tamamladı. Fenerbahçe, Deivid, Alex ve Gökhan ile gole çok yaklaşırken, Kayserispor hızlı ataklarla Fenerbahçe'yi az adamla yakaladı ve tehlikeler yarattı. Sarı-kırmızılı takımın kalecisi Ivankov yaptığı müthiş kurtarışlar ile ilk yarıda sarı-lacivertli oyunculara gol şansı vermedi.
HAKEMİN KARARLARI ÇOK TARTIŞILDI...
Kayserisporlu futbolcular Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı atışından sonra ve Semih'in uzatma dakikalarında attığı golden sonra maçın hakemi Hakan Sivriservi'ye yoğun itarazda bulundular. Özellikle Deivid'in pozisyonunda, temas olmadığını ileri süren sarı-kırmızılı oyuncular, Semih'in golünde de ofsayt itirazında bulundular. Kayserisporlu oyuncuların itirazları maçın bitiş düdüğünü ardından da devam etti.
İLK GOL KAYSERİ'DEN...
Karşılaşmanın ilk yarısında hızlı ataklarla Fenerbahçe savunmasını az adamla yakalayan Kayserispor, golü 32. dakikada Saidou ile buldu. Avendano'nun sol kanattan ceza sahasına yerden kestiği top bir anda boşta kaldı. Boşta kalan topa Saidou ayak koydu ve topu ağlara gönderdi. 1-0
ALEX EŞİTLİĞİ GETİRDİ...
İkinci yarıya büyük bir baskı ile başlayan Fenerbahçe eşitlik golünü 65. dakikada Alex'in penaltısıyla buldu. Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada Deivid ceza sahası içinde Koray ile girdiği mücadelede yerde kaldı, hakem Hakan Sivriservi penaltı noktasını gösterdi. Bu penaltı kararına Kayserisporlu futbolcular uzun süre itiraz etti. İtirazların ardından topun başına Alex geldi, Brezilyalı oyuncu çok sakin bir şekilde kullandığı penaltıda topu ve kaleci Ivankov'u ayrı ayrı köşelere gönderdi. 1-1
ALTIN KAFA SEMİH...
Kezman'ın yerine 60. dakikada oyuna giren Semih Şentürk, maçın son saniyelerinde attığı golle takımına altın değerinde puanlar kazandırdı. Deivid'in ceza sahasına yaptığı ortada zor pozisyonda kafayı vuran Semih topu köşeden ağlara gönderdi. 2-1.
UZATMA DAKİKALARINDA NEFESLER TUTULDU...
Beş dakikalık uzatma bölümüne sahne olan karşılaşmanın, bu dakikalarında herkes nefeslerini tuttu. Kayserispor'un tüm hatlarıyla kendi ceza sahasına kapandığı anlarda Fenerbahçe büyük bir baskı kurdu ve son saniyelerde golü buldu.
MÜTHİŞ ŞUT, MÜTHİŞ KURTARIŞ...
Bir an olsun temponun düşmediği Fenerbahçe - Kayserispor mücadelesinin belki de en güzel anı, Gökhan Gönül ile Ivankov'un karşı karşıya geldiği pozisyondu. Gökhan Gönül sağ kanattan aldığı topla Kayserispor ceza sahasına girdi, ayağının içiyle akıl dolu vurdu, kaleci Ivankov da müthiş bir kurtarış ile topu kornere çeldi. Bu pozisyondan sonra Saracoğlu tribünlerini dolduran futbolseverler iki oyuncuyu alkışlayarak kutladı.
IVANKOV YILDIZLAŞTI...
Kayserispor'un başarılı file bekçisi Ivankov, Kadıköy'deki karşılaşmada sahanın en iyi isimlerinin başında geliyordu. Özellikle maçın ilk yarısında yaptığı kurtarışlar ile adete kalesinde devleşen Bulgar kalecinin Alex'in penaltı vuruşunda ise yapacağı çok fazla bir şey yoktu.
CARLOS VE TOPUZ ETKİSİZDİ...
Sakatlıkltan yeni kurtulan iki takımın önemli kozları Roberto Carlos ve Mehmet Topuz, etkisiz bir maç çıkardılar. İki oyuncunun da üzerinde sakatlıktan yeni çıkmanın izleri vardı. Carlos karşılaşmanın 54. dakikasında yerini Chelsea maçının kahramanlarından Kazım Kazım'a bırakırken, Mehmet Topuz da 66. dakikada yerini Turgay'a bıraktı.
ZİCO TÜM RİSKLERİ ALDI...
Fenerbahçe'nin Brezilyalı Teknik Direktörü Zico, Kayserispor maçını kazanmak için tüm riskleri göze aldı. Karşılaşmanın 54. dakikasında Roberto Carlos - Kazım değişikliğine giden ardından da Kezman'ın yerine Semih'i oyuna alan Brezilyalı teknik adam, maçın 81. dakikasında da Aurelio'yu çıkartıp, Uğur Boral'ı oyuna sürerek kazanmak adına tüm riskleri göze aldı.
CARLOS 1,5 AY SONRA...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico Kayserispor karşısında, Chelsea maçına göre değişiklikler yaparak takımını sahaya sürdü. Brezilyalı teknik adam kalede Volkan Demirel'in yerine Serdar'a görev verirken, Chelsea maçında başına aldığı darbeden dolayı geçici hafıza kaybı yaşayan Edu'nun yerine Yasin'e şans tanıdı.
Zico, Chelsea maçının ilk 11'inde yer verdiği Uğur'u Kayserispor maçında yedekler arasında tutarken, Roberto Carlos kadroya dahil oldu. Brezilyalı teknik adam, Roberto Carlos'u savunmanın solunda görevlendirirken bu bölgenin diğer adamı Vederson'u orta alanın solunda oynattı. Chelsea maçında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Gökhan, Kayserispor mücadelesinde takımındaki yerini aldı.
Altyapıdan oyuncu bulundurma kontenjanı nedeniyle kaleci Volkan Demirel, kadroda yer almazken, yedek kaleci olarak Volkan Babacan 18 kişilik kadroda bulundu.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada çalımlarla sağdan Kayserispor ceza sahasına giren Deivid'in müsait poziyonda yaptığı vuruşta top farklı şekilde auta gitti.
8. dakikada Cangele'nin derinleme pasında ceza sahası içi sağ çaprında topla buluşan Mehmet Eren'in yerden şutunda kaleci Serdar topu kornere çeldi.
13. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Kezman'ın şutunda son anda Kayserispor defansı topa ayak koydu.
14. dakikada Alex'n pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Gökhan Gönül'ün önünü boşaltarak attığı şutta, kaleci Ivankov topu güçlükle kornere çeldi.
16. dakikada Mehmet Aurelio'nun ceza sahası çizgisi önünden attığı sert şutta top kaleci Ivankov'dan döndü. Kayserispor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
26. dakikada Mehmet Topuz'un uzaktan attığı şutta top kaleci Serdar'da kaldı.
32. dakikada Cangele'nin kullandığı korner atışında Iglesias'in kafayla indirdiği topu Avendano çizgiden içeriye çevirdi. Altı pas içerisinde topu önünde bulan Saidou ayağının içiyle topu ağlara gönderdi. 0-1
33. dakikada Mehmet Eren'in sol çaprazdan ayağının dışıyla yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta gitti.
35. dakikada Roberto Carlos'un soldan yaptığı ortada top Fenerbahçeli futbolculara gelmeden Avendano araya girerek topu kornere gönderdi.
45. dakikada Deivid'in uzaktan sert şutunda kaleci Ivankov topu yumrukladı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
56. dakikada Kazım'ın sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Ivankov gole izin vermedi.
64. dakikada Deivid ceza sahası içinde yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi.
65. dakikada kazanılan penaltı atışını kullanan Alex, kaleci Ivankov'u ters köşeye yatırarak topu filelere gönderdi. 1-1
84. dakikada Kazım'ın pasında penaltı noktası önünde top Semih'e gelmeden Kayserispor defansı son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.
90. dakikada Iglesias'ın pasına hareketlenen Mehmet Eren'in ceza sahası dışından attığı şut yandan auta gitti.
90+2'de kazanılan endirek serbest vuruşu kullanan Vederson'un sert şutu barajdan döndü.
90+4'de hızlı gelişen Kayserispor atağında Mehmet Eren kaleci Ivankov'dan aldığı topla ceza sahasına indi, yaptığı vuruş kaleci Serdar'da kaldı.
90+5'de Deivid'in ceza sahasına gönderdiği topa Semih kafayı vurdu, kaleci Ivankov'un solundan geçen top ağlarla buluştu. 2-1
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hakan Sivriservi, Cem Satman, Serkan Çimen
FENERBAHÇE: Serdar Kulbilge, Gökhan Gönül, Lugano, Yasin, Roberto Carlos (Kazım dk. 54), Vederson, Deivid, Aurelio (Uğur Boral dk 81), Maldonado, Alex, Kezman (Semih dk. 60)
YEDEKLER: Volkan Babacan, Can Arat, Ali Bilgin, Önder
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
KAYSERİSPOR: Ivankov, Koray, Avendano, Aydın, Kemal (Ali Turan dk. 63), Ragıp (Kamber dk. 84), Saidou, Mehmet Eren, Mehmet Topuz (Turgay dk. 63), Iglesias, Cangele
YEDEKLER: Hasan, Durmuş, Ali Çamdalı, Savaş
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
GOLLER: Saidou (dk. 32), Alex (dk. 65 Pen.), (Semih dk. 90+5)
SARI KARTLAR: Saidou, Ragıp, Cangele (Kayserispor), Vederson, Semih (Fenerbahçe)
Ali Ünlü
06-04-2008, 17:22
Ben bu tabloyu görmekten bıktım. Bir anadolu takımı maçı 2. yarı önde götürüyor 60 larda en iyi oyundan çıkıyor ve takım bitiyor Mehmet Topuz'dan bahsediyorum. Herşey kötü giderken müdahale edilemiyor gol kokusu var ve zaten Fenerin atamadığını hakem tartışmalı bir şekilde attırıyor, 2. gol ise maç Fener gol attıktan sonra bitecek dedirtiyor insana gol geldiğinde dk. 95 i geçiyordu bazı gazeteler 96 yazmışlar hatta, uzatma 5 dk idi. Bu sezonki Gs-Fb maçında atağımız kesilip 30 sn. erken bitiyor maç birşey yok. Şampiyon Fener hayırlı olsun. Sinir gazı ile yamamak için 6 saat sonra yazıyorum, bal filan değil adam akıllı tek kale oynadı Fb ama atamadı bir türlü bence yardım gecikmedi. Şahsi görüşümdür, üzme kızma değil eleştirel açıdan bakma eğilimli bir yazı yazdım kimse darılıp bana laf atmasın. O bizim 90+ gollerimizde de maçları izliyordum ama golden sonra maç bitmiyordu 90+4 verildi ise 90+3 yada 2 de atıyorduk ya bu? Neyse ya bu kadar yazdım sanki birşeye etkisi olacak...
Cüneyt ne yaparsın bal değil de ne bu, 3 büyüklerin hepsi ballı özellikle Fenerbahçe şansına yendiler bu maçı.
Big Of Deniz
06-04-2008, 17:26
Arkadaşlar şimdi siz Fenerbahçe maçı bala aldı diyorsunuz...Hakemler Fenerbahçe'ye gol attırdılar diyorsunuz...Sezonun 1. yarısınıda Fenerbahçe'ye sayısızca penaltı yapıldı...Hakemin tek yaptığı hareket devam...Rakip oyuncular ceza sahası içinde topa kaç defa elle müdahele etti.Ama hakem gene devam dedi...Yani geçen sezonda Fenerbahçe'ye gol attırmak istemiyorlardı....
Ali Ünlü
06-04-2008, 17:32
deniz Saydıklarının hepsi her maçta oluyor bu hakemlerimizin genel hatası, inşallah hakemler biraz disipline gelir
Blue&Typhoon
06-04-2008, 18:59
deniz dediklerine katılıyorum o zaman neden konuşmadınız da sustunuz canınız acımadı puan kaybetmediniz çünkü şimdide konuşmayın o zaman
Blue&Typhoon
06-04-2008, 19:15
sen merak etme;) buna hakem değil ilahi adelet derler ;)
bu arada junate fener attı maç bitti demiştin bugünkü sivasspor-beşiktaş maçında sivasspor golü 90+5de attı maç 1-2 oldu maç bitti acaba hakeme maçı beşiktaşa mı verdi ne dersiniz?
starrose
06-04-2008, 19:17
Bal değil ona lafım yok.. Böyle adalet olacaksa lanet olsun hataya hata ile karşılık verilecekse ne hal valla..
İnşallah Denizlispor gibi son maça kalırsınız da canınız yanar o zaman anlarsınız dünya kaç bucak hakem versin maçı karşı tarafa...
Blue&Typhoon
06-04-2008, 19:26
starrose alayına;)
starrose
06-04-2008, 19:29
starrose alayına;)
ne olacak alayıma hava yapma bana gel özel mesaj tipe bak ya artist yönetmen benim
starrose
06-04-2008, 19:40
Starrose alayına ne demek tayfun adam gibi yorum yapmayı bilmiyorsan o çene var ya onu kapa.. Klavye erkekliği yapma bana alayına felan
Big Of Deniz
06-04-2008, 19:42
TARTIŞMAYI KESİN!!!
BEYLER BU TARTIŞMA UZARSA SİZİ BANLAMAK ZORUNDA KALACAĞIM(UMARIM AÇIK OLMUŞTUR)...
Blue&Typhoon
06-04-2008, 19:46
tamam mr_nem anlaşıldı
starrose
06-04-2008, 19:50
Anlaşıldı tamam ..Konuya devam.. Bakalım !
BU ARADA BU SATAŞMALARI ÖZELDEN DE DEVAM ETTİRMEYE KALKMAYIN!!!...
starrose
06-04-2008, 20:02
artık çok geç arkadaş başladı gereğinin yapılmasını istiyorum
Klavye erkekliği yapma dedim kadıköy farketmez yazdım alın size özel mesaj sende yanıt verdin tayfun unutma gel kadıköy'e dedin masum çocuk..
Biz bu şikeyi filan beceremiyoruz elle gol bile atamıyoruz bize bakmayın kendi adamımıza para veremiyoruz, neyse ne dersem boş...
fbrarsenal18
06-04-2008, 20:23
Fenerbahçe-Kayserispor maçının hakemi yerden yere vuruldu.Çok merak ediyorum Gençlerbirliği-Galatasaray maçının hakemide yerden yere vurulacakmı?Gördüklerime göre Gençlerbirliği'nin net bir penaltısı güme gitti.Uzatma da Gençlerbirliği Galatasaray'ı 7 ye 3 yakalamışken hakem bitiş düdüğünü çaldı.İlginç...Isaacin ofsayt olmayan 2 pozisyonunu saymıyorum bile bayraklar kalkmasa kaleci ile karşı karşıyaydı.