PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgisayarımda truva atı var nasıl silerim?

Blue&Typhoon
02-06-2008, 20:03
evet nod32 antivirüs yüklü truva atı buldu normalde siliyor fakat bu kırmızı yani bunu silim die sormuyo bunu nasıl silebilirm??
cevap bekliyorum özellkle bulkan abi

junate
02-06-2008, 20:33
Kaspersky'nin sitesinden bedava tarama yaptırabiliyorsun alternatif olarak...

katircan
02-06-2008, 20:36
truva atı diyorsun bi de spyware doctor u dene bence

Blue&Typhoon
02-06-2008, 22:37
Spy Emergency

bu programı indirdim kurdum yeterlimidir sizce??

++
nod 32 antivirüs kurup taratım yaptırdım

bulkan
02-06-2008, 23:00
Karspersky alternatifini dene önce.Online tarama yerineGoogla da arama yaparak programa da ulaşabilirsin.SpyBot Search&Destroy Programı ile de spyware temizliği yapabilirsin.
Modemini kaparatak net bağlantını kes.
Sistemi yeniden başlat.
Açılırken sürekli F5 e bas ve güvenli modu seç.
Sistem güvenli modda açıldıktan sonra nod32 ve karspersky ile tarama yap.
Ccleaner gibi ufak bir sistem optiimize aracı ile sistemindeki gereksiz dosyaları ve registry kayıtlarını silebilirsin.
Şimdi sistemi tekrar yeniden başlat normal şekilde.
Başlat/çalıştır a msconfig yazıp enter a bas.
Başlangıç
sekmesindeki işaretlerin hepsini kaldır.Uygula de.
Ctrl+Alt+Delete kombinasyonu ile Görev Yöneticisini aç.Burada bellek kullanımı çok fazla olan gereksiz gördüğün uygulamaları sonlandır.
Bilgisayarım>sağ klik/Özellikler/Uzak sekmesinde buradaki işaretli kutucukların işaretini kaldır.
Başlat/Çalıştır a cmd yazıp enter a bas.Dos ekranında iken;
net user support_388945a0 /del bu komutu kullanarak bu gereksiz net kullanıcısını sil.
Sana en kısa çözümü söyleyeyim, güzel bir format at.

Blue&Typhoon
03-06-2008, 18:23
Spy Emergency bu programda SpyBot Search&Destroy bununla aynı özellikte değil mi?

bulkan
03-06-2008, 18:48
Tayfun kardeşim, sen anlattıklarımı uygulamaya çalış, gerisi mühim değil.
Bahsettiğin programı bilmiyorum.Spyware temizleme konusunda iyi ise mesele yok.Çok da üzerinde durulacak bir mesele değil.
Ayrıca bütün bu uğraşların ardından sonuç alamazsan, güzel bir format at.Önemli dosyalarını yedekledikten sonra.

Blue&Typhoon
03-06-2008, 20:04
ccleaner adlı programı bulup indirdim kurdum kayıt defterini masaüstüne yedekledi yanı 4 tane oldu(kayıt defterşndeki sorunları düzelt dedim 4 kez)
bunları sileyimmi kalsın mı?

SpyMasteR
03-06-2008, 23:25
Avira Antivirus u dene oldukca güzel ve etkili ben bunu kullanıyorum.denemeni tavsiye ederim.

bulkan
04-06-2008, 08:45
ccleaner adlı programı bulup indirdim kurdum kayıt defterini masaüstüne yedekledi yanı 4 tane oldu(kayıt defterşndeki sorunları düzelt dedim 4 kez)
bunları sileyimmi kalsın mı?
Ccleaner da o kayıt defterini yedeklemeyi iptal edebiliyorsun.
Ayar-> Gelişmiş -> Kayıt Defteri Sorunlarını Yedeklemeyi Uyar kısmındaki işareti kaldırman yeterli.
Oluşan kayıt girdileri yedeklerini silebilirsin.Bahsettiğim ayarı yaptıktan sonra bir daha yedekleme ile ilgili soru sormadan direkt düzeltecek.

Blue&Typhoon
04-06-2008, 09:26
tamam yardımı dokunan herkese teşekkürer ederim virüssüz bir pc ye kavuştum sonunda
o spy programıyla herkes bi aratsın keylogger buldu bende ama nod32 bulamamıştı yani yaarar var denemekde

liavi
05-06-2008, 18:21
arkiler spyware doctor çok iyi trojan felan siliyor ben bu siteye tek link koymuştum hemde ful versiyon ordan indirebilirsin.ok?