PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayar Fan

metalik
05-06-2008, 10:24
[Only Registered Users Can See Links]

Arkadaşlar Pc bu :

Genuine İntel 2.(1.6)=3.2 çift çekirdek işlemci

1 gb ram

ati radeon x1650 pro 256mb 128 bit ekran kartı

1 tane fan var 1-2 saatte bir res atıyor Sıcaklık değerleride yukarıda resimde var.
Sıcaklık değerleri normal mi fan gerekir mi res atmanında önüne geçebilirmiyim fan ile.
Resimde sorun var sanırım..

CPU #1 / Çekirdek #1 49 °C (120 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 47 °C (117 °F)
Grafik İşlemci (GPU) 76 °C (169 °F)
GPU Ambiansı 56 °C (133 °F)

kaankaplan
05-06-2008, 11:26
sıcaklı değerleri yüksek o parçaların çok düsük sıcaklıkta olması lazım
o yüzden ii bi thermaltake buzz fan öneririm
birde kasanın format yemesi, lazım

metalik
05-06-2008, 11:28
Format neden

kaankaplan
05-06-2008, 11:47
sıcaklık değerleri fan taktığındada yanlıs gosterırı ondan

bulkan
06-06-2008, 20:21
Format, yazılmsal bir olaydır.HDD için faydalıdır, sıcaklık değerlerine bir getirisi olmaz.Yanlış bilgi vermeyelim.
İşlemci değerleri normal yalnız ekran kartı GPU değeri biraz yüksek.
Makinayı güçten kes, bir süre kullanma.Kasa fanı, işlemci fanı ve güç kaynağı fanının ucuna elektrikli süpürgeyi tut, tozları çek.
Kasa içi dikkatlice iyi bir temizlik yap.
Yan kapakta fan yoksa çıkart.Kasanı, yanı açık şekilde kullan.Fanları iyice temizle.
Kir oluşmuştur, tozlanmıştır.Bu yüzden yeterli devirde dönemez ve soğutması yetersiz kalır.sıcaklık belli bir seviyeye ulaştığında güvenlik açısından kilitlenme veya resetlenme olur.
CPU ve ekran kartına overclock yaptıysan, tekrar ayarla ve default ayarlara döndür.Standart şekilde kullan.
Bu hususlara dikkat edersen ısınma konusunda sıkıntı çekmezsin.
Yeni fan derken, kullandığın kasa fanında sorun yoksa değiştirmene gerek yok.
İşlemcinin ve ekran kartının fanlarını değiştirebilirsin.Bu daha faydalı olacaktır.
Son olarak kasa içi temizliğe özellikle fanlara dikkat etmelisin.

metalik
07-06-2008, 17:31
Sağolun fanı temizlemek için söktüm bozunca şirkete göndermek zorunda kaldım oldu bir daha içine dokunmam :D

kaankaplan
08-06-2008, 10:52
bulkan ben ne dıyorum zaten yazılımsal heralde baska ne ayrıca normal demissin sıcaklıklara
1650:40 derece olmaz standart 30 cıvarı gezınır
ıslecmi de ayrıca cok sıcak

benı parçalar 9800 gx2 70 derece oluyo
hatta kendım mağazada kac tnae 1650 pro taktım yukte 40 ı geçmedi

kafamızdan uydurmuyoruz heralde

bulkan
08-06-2008, 13:08
Bence uyduruyorsun kaan.Bana cevap yetiştireceğim diye dikkatli okumadan aceleden cevap yazıyorsun..Konuyla ilgili doğru yorumladığın kısımlar var ama bunu daha düzgün biçimde ifade edersen sevineceğim.
Ben ne demişim sen ne demişin vs bunu bırak, yardımcı olacaksan ona göre yapıcı iletiler yaz.
Sıcaklıklar normal demedim.Dikkatli okusaydın;
İşlemci değerleri normal yalnız ekran kartı GPU değeri biraz yüksek. demişim.
Hala da aynı kanıdayım.Bir de X1650 gpu sıcaklığı dediğim gibi yüksek.40-45 derecelerde gezinmesi lazım boşta iken...Neyse uzatmayalım...

SpyMasteR
25-08-2008, 10:37
sıcaklıkların hepsi çok normal değerlerine bakarakta çok rahat anlaşılabilir zaten.