PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYEMİZ ÇEYREK FİNALDE!!!!

Big Of Deniz
15-06-2008, 21:38
Arkadaşlar maç ile ilgili yorumlarınızı bu konudan yapabilirsiniz.

Tek kelime ile anlatmak gerekirse zafer ötesi bir "mucize" .....

ozgur-duzen
15-06-2008, 21:41
türkiye şuan 1-0 yeniliyor

beysim
15-06-2008, 21:49
Yani bir tek
Koller oynuyorlar.Bizim eksik taraflamızı iyi değerlendiriyorlar...

ozgur-duzen
15-06-2008, 22:21
tr:0 / ÇK CMHRİYETİ:2

mr_nem
15-06-2008, 22:45
TÜRKİYE 3 - 2 ÇEK CUMHURİYETİ

Türkiye çeyrek finalde!!!

Ali Ünlü
15-06-2008, 22:47
İşte bu!... İşte kenetlenmek bu!... İşte Milli Ruh Bu!...
Allah'ım Türkiye çeyrek finalde.

Türkiye çeyrek finalde: 3-2

Türkiye, Avrupa Şampiyonası A Grubu'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yendi. Son 30 dakikaya 2-0 yenik giren milliler tarihi bir zafere imza atarak adını Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına yazdırdı.

[Only Registered Users Can See Links]

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 23:38 TSİ 15 Haziran 2008 Pazar

Türkiye'nin çeyrek final hayalleri tarihi bir zaferle gerçeğe dönüştü. 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Grubu'ndaki 3. ve son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan A Milli Takım, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta sahadan 3-2 galip ayrıldı.

İsviçre'nin Cenevre kentindeki Stade de Geneve'de oynanan maça Çek Cumhuriyeti uzun toplar ve kanatlardan geliştirdiği ataklarla baskı kurarak başladı. Rakip kaleye gitmekte zorlanan ay-yıldızlılarımız karşısında Koller'in indirdiği toplarla pozisyon arayan Çekler, 36 yaşındaki tecrübeli golcünün 34. dakikadaki kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan A Milli Takım ise, Tuncay ve Nihat'ın şut denemelerinde başarılı olamayınca soyunma odasına 1-0 yenik indi.

Semih-Sabri değişikliğiyle girdiği ikinci devreye nispeten daha istekli başlayan milliler, 53'te Tuncay'ın kafa vuruşuyla ilk tehlikesini yarattı. Bu bölümde topa daha çok sahip olan Türkiye, Emre Güngör'ün sakatlığı nedeniyle kenara geldiği 62. dakikada gelişen kontratakta Plasil'in golüyle topu ikinci kez ağlarında gördü.

Golün ardından psikoloik olarak oyundan kopmak üzere olan ay-yıldızlıları İsviçre maçının kahramanı Arda kendine getirdi. 75. dakikada Hamit'in sağdan ortasına güzel bir vuruş yapan genç yıldız, farkı 1'e indirdi. Golün moraliyle rakip kaleye yüklenen milliler, 82. dakikada Servet'le kaçırdığı eşitlik sayısının ardından 87. dakikada Çek kalecisi Cech'i elinden kaçırdığı topta Nihat'ın golüyle beraberliği sağladı. Tarihi gecede kapanış yine Nihat'tan geldi. 2 dakika sonra tekrar sahne olan golcü şık bir vuruşla bitime 1 dakika kala milileri 3-2 öne geçirdi. Uzatma anlarında kaleci Volkan Koller'e yaptığı hareket nedeniyle direkt kırmızı kart gösterirken, Tuncay'ın kalede olduğu son anların ardından sahadan 3-2 galip ayrıldı.

A Milli Takım bu sonucun ardından A Grubu'nda mücadele ettiği 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 6 puanla 2. sırada tamamlayarak tur atladı. 1996 ve 2000'den sonra tarihinde 3. kez finallerde boy gösteren Türkiye, ikinci kez çeyrek finale yükselme başarısı göstererek, B Grubu birincisi Hırvatistan'ın rakibi oldu.

» EURO 2008 ÖZEL: Gruplar, fikstür, puan durumları...

TÜRKİYE: 3 - ÇEK CUMHURİYETİ: 2
Stat: Stade De Geneve
Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren (İsviçre)
Türkiye: Volkan, Hamit, Emre Güngör, Servet, Hakan Balta, Arda, Tuncay, Mehmet Topal, Aurelio, Semih, Nihat
Çek Cumhuriyeti: Cech, Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski, Galasek, Matejovsky (Dk. 39 Jarolim), Polak, Sionko, Plasil, Koller
Gol: Dk. 34 Koller (Çek Cumhuriyeti)
Sarı Kartlar: Dk. 6 Mehmet Topal, Dk. 10 Aurelio (Türkiye)

MAÇTAN DAKİKALAR
12. dakikada Jankulovski'nin serbest atıştan altıpasa gönderdiği topa, Koller yatarak kafayı vurdu ve meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

17. dakikada Tuncay'ın yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta top yandan auta gitti.

19. dakikada Matejosky'nin ceza çizgisi üzerinden attığı sert şutta, kaleci Volkan topu son anda çizgi üzerinde kontrol etti.

21. dakikada Sionko'nun sağ taraftan ceza alanına gönderdiği topa, son anda Servet müdahale ederek mutlak bir golü önledi.

25. dakikada Sionko'nun ceza alanı önünden yaptığı plase vuruşta, top az farkla üsten auta çıktı.

34. dakikada Grygera'nın sol taraftan ceza alanına gönderdiği topu Koller kafayla kaleci Volkan'ın elleri arasından ağlarla buluşturdu: 1-0.

42. dakikada Jankulovski'nin serbest atıştan ceza alanına gönderdiği topa uzak direkte Koller kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İşte Kalite Farkı , İşte Nihat Farkı , İşte Arda Farkı...

Tabii ki Çek Cumhuriyeti'nden daha iyiyiz Rosicky ve Cech olsa da olmasa da!

..::Tek kelimeyle zafer ::..

beysim
15-06-2008, 22:54
La la la la lla haaaa Türkiyeeeeee
KIRMIZI

Big Of Deniz
15-06-2008, 22:55
Süpersin TÜRKİYEM.Haydİ bastır TÜRKİYEM..!

Blue&Typhoon
15-06-2008, 23:31
abi bir takım bir takıma bu kadar mı acı koyar ya valla anlamış değilim =))
çekler kendilerini çok komik hallere düşürdüler özellikle koller
o eller koller bi tarafa ....

fbrarsenal18
15-06-2008, 23:31
EN BÜYÜK TÜRKİYE! İnandılar savaşdılar başardılar!! 1529-2008 VİYANA KUŞATMASI başlıyor.YER:Viyana ZAMAN:20 Haziran SALDIRAN:ŞU ÇILGIN TÜRKLER SAVUNMA:Hırvatistan ezicez!!

Blue&Typhoon
15-06-2008, 23:37
karşılaşmanın gollerini izlemeyn TSC üyleri
TIKLA VE İZLE ([Only Registered Users Can See Links])

Monarch
16-06-2008, 00:01
İşte bu ya. Dünya'da yok böyle bir maç. Bu arada UEFA maçın adamını Nihat Kahveci seçti ama en ce Arda Turan. Çünkü son 20 dk çok güzel oyun kurdu ve o ilk golü atmasaydı bence Nihat da kendine gelemzdi!

Blue&Typhoon
16-06-2008, 00:06
nihatı kendıne getiren olay petr cech in topu elinden kaçırması oldu!

ozgur-duzen
16-06-2008, 00:11
helal olsun TÜRKİYEME be maçı 2-0 'dan tuttu , 3-2 ye getirdi Hırvatistanı çeyrek finalde eleyecek gibi gözüküyoruz...

BlackCat(v-i-p)
16-06-2008, 01:05
Karşılaşmayı çok çok büyük bir heyecan içerisinde ve tırnaklarımı yiyerek izledim.Tüm milletimize hayırlı olsun.Türk olmaktan birkez daha gurur duydum.15 dakikada 3 gol...yok böyle bir şey....:)

Big Of Deniz
16-06-2008, 01:15
Ben attığımız ilk golde fazla sevinmedim.Ama diğer attığımız gollerde havalara uçtum.Hasan abininde dediği gibi TÜRK olmaktan bir kez daha gururlandım:)..Ayrıca bu şampiyonada mağlubiyetten galibiyete maç taşıyan tek takımda BİZİZ..!

Birde milli takımımız için bir slayt yaptım.Umarım beğenirsiniz.. İNDİR..! ([Only Registered Users Can See Links])

ozgur-duzen
16-06-2008, 01:25
TÜRKİYE EURO 2008 ' de Çeyrek FİNALDE (!!!!!!)))

beysim
16-06-2008, 05:57
Arkadaşlar gerçekten biz bu forumda konuşurken sizin Euro 2008 e umutsuz gittiğiniz kanısına varmıştım.Özellikler Uruguay maçından sonra.
Uzun lafın kısası 4-4-2 miş miş 4-3-3 müş müş nemiş .Futbol da bunlarda önemli ama ondan önce azim,hırs,istek olması gerekir.

0LA LA LA LA LA AAAAAA HAAA TÜRKİYE TÜRKİYE ŞAMPİYOM TÜRKİYE HIRVATLARI DA YENİCEZ KADER BİZİN FİNALE ÇAĞIRIYOR.[/B]

metalik
16-06-2008, 08:55
Ben attığımız ilk golde fazla sevinmedim.Ama diğer attığımız gollerde havalara uçtum.Hasan abininde dediği gibi TÜRK olmaktan bir kez daha gururlandım:)..Ayrıca bu şampiyonada mağlubiyetten galibiyete maç taşıyan tek takımda BİZİZ..!

Birde milli takımımız için bir slayt yaptım.Umarım beğenirsiniz.. İNDİR..! ([Only Registered Users Can See Links])

Evet deniz hemde 2 kere çevirdik ben isviçre maçını 1-0 dan çevirdik ama 2-0 dan sonra umutsuz oldum ama sonra goller gelince apartmanda sallandı :)

Ayrıca ; eklemeliyimki Cech o topu elinden kaçırmasa belkide sevinmek yerine üzülüyor olurduk :)

junate
16-06-2008, 08:58
Tayfun sağol maçı seyredememiştim...

bulkan
16-06-2008, 09:29
Mücadeleyi müthiş bir heyecan ile izledim.İlk devre ve sonrası çok üzüldüm.
2.golü yedikten sonra doğal olarak daha baskılı oynayarak risk aldık.O durumdayken bile sürekli taraftarın müthiş bir desteği vardı.1 gol atarsak arkası gelir, bu maç berabere bitmez diye hissettmiştim.
Şükürler olsun doğru hissetmişim.
Arda'nın golünden sonra dedim tamam.Bu hırsla, azim ile maçı lehimize çevirebiliriz.1 gol atarsak arkasının geleceğini düşünüyordum.Öyle de oldu.Nihat nerede diyorduk şampiyonanın başından beri.İyi bir performans gösterememişti.
Öyle bir zamanda sahne aldı ki söylenecek birşey bulamıyorum.Hele galibiyeti getiren golü attıktan sonraki sevincim tarif edilemez.
Şükürler olsun işte tarih böyle yazıldı ve bu tarihe tanıklık etmenin mutluluğu paha biçilemez.
Gruptan çıkacağımızı hissediyordum herşeye rağmen.Açtığım ankette de bunu belirtmiştim.
Yani inanamıyorum, bu kadar sakatlık, olumsuz gelişmeler...Tüm zorlukların üstesinden gelebildik.Yok böyle birşey.Bizim takımımız gibi geriye düşüp de maçı çevirebilen takım şu ana kadar yok.Çok mutluyum, gururluyum.
Bir kez daha inançla, hırs ve azmimizle neler yapabileceğimizi gösterdik.Bu inancımızı, müsabakaların ilk dakikalarından itibaren sergilersek bizim için çok daha olumlu sonuçlar olacaktır, her zaman şansımız olmayabilir.İstekli oyunumuzu, maçın tamamına yaymalıyız.
Bundan sonra önümüzü açık görüyorum.En kötü ihtimal yarı finale çıkabiliriz diye hissediyorum.

fbrarsenal18
16-06-2008, 10:20
Valla benim içim temizmiş..75 te gol atarız dedim attık.88 da atarız dedim 87 de gol oldu:)

Ali Ünlü
16-06-2008, 11:49
Arkadaşlar dün sevinçten bazı şeyleri yazamadım.Fatih Hoca yavaş yavaş doğruları buluyor.Bu doğrular Nihat’ın asla tek forvet oynayamayacağı , Mehmet Aurelio’nun Mehmet Topal ile birlikte oynayacağı ve Hamit’in Sağ açık olarak oynayacağıdır.Bir hatırlatma : Volkan Demirel yaptığı profesyonellik dışı hareketten dolayı kart cezalısı ve Mehmet Aurelio ‘nun kart cezası bulunuyor.Bu problemleri aşabilirsek Slaven Bilic’in mükemmel takımını yenebiliriz.Bence Çekler Hırvatlar’dan daha iyi…
Hırvatistan maçında takımımızın İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarının 2.yarılarındaki yaptığı hamleleri ilk yarıdan itibaren uygulayacağı inancındayım.Türk Iniesta Arda ve Tüm Oyuncularımıza Teşekkürler.Ne Mutlu Türk'üm Diyene!..

Nihat Geri Döndü...

Not : Dünyanın en iyi kalecisi de olsanız bu sizin hata yapmayacağınız anlamına gelmez.

fenergy
16-06-2008, 12:16
turnuvanın yenilirken maç çeviren tek takımı : TÜRKİYE
Son 15 Dakikaya Yenik Girdik Ama Kazanmayı Bildik..
Nihat:İlk Yarı Rezil Bir Futbol Oynamamıza Rağmen Başarmayı Bildik...
Kaynak:ATV

tugaydogan
16-06-2008, 12:57
maç 1-0 olunca tvyi kapattım çünkü izledikçe acı çekiyodum stresi oyun oynayarak atmaya çalıştım biraz fazla dalmışım oyuna baktım maç 2-0 oldum bu sefer hiç tvyi açasım gelmedi ama gittim yine de açtım tvyi ve açar açmaz arda gol attı zaten gerisi de geldi:D

can_1000
16-06-2008, 13:22
işte biz adamı böle ezeriz arkiler varya türkiye maç çeviren tek ülke euro 2008 oleyy oley oley oley şampiyon turkiyeeeee tüiiiiiiiiiii

kaankaplan
16-06-2008, 13:46
TÜRKİYEMİZ çekleri mahvettii 2-0 olduğundada ben bu takımın maçı çevireceğine inanıyordum ölede oldu zaten arda nihat hamit hatta bütün hepsi kazanmak iiçin ölümüne mücadele ettiler

HIRVATİSTAN MAÇİ öncesi fatih terimmm

hamitten sağ bek olmazzz anla bunu sabride mutlaka sağ bekte oynaması hamitle birlikte turnuvanın en ıyı sağ kanadı olurlar

ayrıca nihatta kesinlikle çift forvet oynaması lazımm
volkanda son dakikalarda dayanamyık kırmızı gördü ama ben rüstüyede güveniyorum
en büyük eksiklik ise MEHMET AURELLİO İNSALLAH emre yetişirde o bosluğu biraz olsun
kapatırız...

HARİKASINIZ ÇOCCUKLARR

junate
16-06-2008, 14:18
Hırvatistan daha zor bir rakip olacak bizim için...

arifinho
17-06-2008, 13:45
Abi nekadar güzel macti ya bide Almanyayi görcektiniz ben kapinin önü ana baba gününe dönmüstü =) ama bence türkiye 3 grup macindada ayni hatayi yapip cok gec zamanlarda futbol oynamaya basladi hrvatlara karsi ilk yarida ceklere karsi oynadigimiz ikinci yari oynasak hic bir problem görmüyorum milli takim icin......

not: bide kusura bakmaya hepsini kücük yazdim unuttuk artik türkce yazmayi almanca yaza yaza :D

tarik_oz07
19-06-2008, 13:39
OOO o TÜRKİYE zafere haydi TÜRKİYE OOO !

metin_99
20-06-2008, 12:08
Bugün Hırvatlar ile oynayacağız.Hadi hayırlısı...TÜRKİYE'nin yarı finale çıkacağından şüphem yok!

hakankaranfil06
20-06-2008, 12:32
ya benimde suphem yokda,ya servet ve emre gungor gibi 2 defansimiz sakat,defans nasil olcak bilmiyorum,fakat ben yinede turkiyemizin bu hirvatlari yenecegine inaniyorum,insallah aliriz bu macida yari finala cikariz.