Orijinalini görmek için tıklayınız
:
İşimiz Almanlara Kaldı
Orteqa
08 Ekim 2011, 01:29
http://img217.imageshack.us/img217/6692/810591601504.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/217/810591601504.jpg/)
2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Almanya ile Türk Telekom Arena'da çok kritik bir maça çıkan A Milli Takım, güçlü rakibine 3-1 mağlup olarak gruptaki ikincilik şansını zora soktu. A Milliler Salı günü Azerbaycan'ı yenip, Almanya-Belçika maçının sonucunu bekleyecek. Almanya Belçika'ya yenilmezse A Milli Takım grubu ikinci sırada tamamlayacak.
MESUT VE KLOSE KADROYA ALINMADI
Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, sakatlıkları bulunan Türk asıllı oyuncu Mesut Özil ile Miroslav Klose'yi, Türkiye karşısında 18 kişilik kadroya almadı.
Löw, karşılaşma öncesinde bu maçta forma giyip giymeyecekleri belli olmayan iki futbolcuyu 18 kişilik kadronun dışında tuttu. Almanya Milli Takımı'nda bu iki futbolcunun yanı sıra, kaleci Zieler, Aogo, Trasch ve Kroos 18 kişilik maç kadrosuna giremeyen isimler oldular.
HAMİT VE LAHM KARŞI KARŞIYA
A milli futbolcu Hamit Altıntop, Almanya'da Bayern Münih'te forma giydiği dönemde takım arkadaşı olan Philipp Lahm ile milli maçta karşı karşıya geldi. Hamit Altıntop Türkiye, Lahm ise Almanya milli takımlarının kaptanları olarak sahaya çıktılar.
MESUT İLGİ ODAĞI OLDU
Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil, Türk taraftarların ilgi odağı oldu. Sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyen Almanya'nın Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, karşılaşmayı tribünden izledi. Maç öncesinde Türk taraftarların büyük ilgi gösterdiği Mesut, bol bol imza dağıtıp, fotoğraf çektirdi.
CARL LEWIS, TÜRKİYE FORMASI GİYDİ
Nike'ın 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu'na sponsorluğunun tanıtımı için İstanbul'a gelen dünyaca ünlü ABD'li eski atlet Carl Lewis de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.
Türk Milli Takımı forması giyen efsane atlet, Türk Telekom Arena'da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Carl Lewis futbol maçlarını takip ettiğini de dile getirdi.
TARAFTARLARA 50 BİN ATKI DAĞITILDI
Türk Telekom Arena'daki büyük maç için milli takımın ana sponsorları ve resmi tedarikçileri, stat çevresinde ve stadyum içinde farklı aktiviteler düzenlerken, taraftarlara 50 bin atkı dağıtıldı.
Nike, stadın ana girişi ve güney cephedeki GS Store mağazalarında milli takım ürünleri satışı yaparken, Turkcell'in görevlendirdiği 90 kişi TFF, Turkcell ve NTVSpor ortaklığıyla üretilen maça özel 50 bin atkı taraftarlara dağıtıldı.
Coca Cola, yayıncı kuruluş aracılığı ile 100 adet kapalı tribün bilet, TTNet de doğu tribününde 7 bin adet köpük eldiven dağıttı. Ayrıca gezici olarak yüz boyama yapıldı.
Mercedes Benz stat çevresindeki çeşitli noktalarda bazı model araçlarını sergilerken, firmanın 10 kişilik ekibi taraftarlara 10 bin adet pat-pat dağıttı.
Ülker, Vip 2, Vip 1 stadyum doğu alt girişinde 5000 adet Ülker atkısı dağıttı. Ayrıca Ülker gezici personeli, doğu ve batıdaki tüm localarda kişilerin istekleri doğrultusunda fotoğraf çekimi yaptı.
Türk Hava Yollarının twitter ve Facebook'tan yaptığı kampanya ile bilet kazananlar metro çıkışındaki Biletix gişesinden biletlerini temin ettiler.
RÜŞTÜ, HAKAN VE BÜLENT'E ÖZEL ÖDÜL
UEFA'nın başlattığı, ülkesinin A Milli Takım formasını 100'ün üzerinde giyen oyuncuları ödüllendirme uygulaması kapsamında Rüştü Reçber, Hakan Şükür ve Bülent Korkmaz ödüllerini aldı. UEFA 1. Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 119 kez ay yıldızlı formayı giyerek rekoru elinde bulunduran Rüştü Reçber, 112 kez milli formayı giyme başarısı gösteren Hakan Şükür ve 102 kez milli olan Bülent Korkmaz'a, Türkiye ile Almanya arasında oynanan karşılaşma öncesi ödüllerini verdi. Bu arada Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın ismi anons edildiğinde tribünlerden ıslık sesleri yükselirken, tribünler Rüştü, Hakan ve Bülent'e sevgi gösterilerinde bulundu.
HAMİT GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Maçın henüz beşinci dakikasında Ay Yıldızlılar gole çok yaklaştı. Selçuk İnan'ın ara pasında savunmanın arasına çok güzel sarkan Hamit Altıntop, kaleyi tam karşıdan gören noktadan ceza sahasına girer girmez sert vurdu ancak kaleci Neuer topa son anda müdahele ederek kornere çeldi.
ALMANYA BASKI KURDU
Maçın başından itibaren konuk ekip Almanya A Milli Takımımız üzerinde baskı kurdu. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Türkiye, rakibine net pozisyonlar vermezken, kontrataklarla etkili olmaya çalıştı.
SELÇUK DA FIRSAT HARCADI
Karşılaşmanın 30. dakikasında yine bir kontratak yakalayarak hızlı çıkan milli takım kısa sürede Almanya ceza sahasının önüne geldi. Hamit sağ kanatta bomboş hareketlenen Arda'yı gördü. Arda son çizgiye inerken ceza sahası içerisinde Selçuk'a pasını verdi ancak Selçuk müsait pozisyonda iyi bir vuruş yapamayınca top üstten dışarı gitti.
ALMANYA İKİ PASTA GOLÜ BULDU
A Milli Takım, yine hızlı atağa çıktığı 34. dakikada Hamit'le gole yaklaştığı pozisyonun ardından kaçan gole üzülürken kalesinde golü gördü. Neuer'in eliyle hemen oyuna soktuğu topla buluşan Muller, ceza sahasına hareketlenen Gomez'i gördü. Ceza sahası önünde Servet ile karşı karşıya kalan Gomez, şık bir vücut hareketiyle bu oyuncuyu geçtikten sonra sol çaprazdan uzak köşeye sert bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Almanya mücadelenin ilk yarısını bu golle 1-0 önde tamamladı.
SELÇUK'UN YERİNE GÖKHAN TÖRE
Guus Hiddink, karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliğiyle başladı. A Milli Takımımızda Gökhan Töre, Selçuk İnan'ın yerine oyuna girdi.
BURAK SONUNU GETİREMEDİ
Maçın 59. dakikasında Türkiye, Burak Yılmaz'la çok hızlı çıktı. Burak rakip ceza sahasına kadar uzun bir deparla topu sürdü ancak ceza sahasına girdiği anda savunma topa müdahele etmeyi başardı ve kornere gönderdi.
MULLER FARKI İKİYE ÇIKARDI
Almanya 66. dakikada Müller'in attığı golle farkı ikiye çıkardı. Kaleci Neuer'in topu uzaklaştırmak için gelişine vurduğu top sol kanatta hareketlenen ***ze'nin önünde kaldı. ***ze en dışarıdan gelen arkadaşı Muller'in önüne bıraktı. Müller düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi.
HAKAN BALTA UMUT VERDİ
Karşılaşmanın 79. dakikasında Gökhan Gönül'ün ceza sahasına ortasında, Hakan Balta kendini çok güzel unutturarak topa uzandı ve vuruşunda topu ağlara göndererek farkı bire indirdi. Golden sonra Ay Yıldızlı ekip baskısını arttırdı ve rakip kalede üst üste pozisyonlar yakaladı. Almanya da bu pozisyonlardan kontratak fırsatları yakaladı.
ALMANYA PENALTIDAN GOLÜ BULDU
Almanya karşısında beraberlik için umutlandığımız dakikalarda gelişen Almanya atağında Gökhan Gönül'ün 85. dakikada Müller'e ceza sahasında yaptığı müdahele sonrası hakem penaltı noktasını gönderdi. Penaltı vuruşunu Schweinsteiger ağlara göndererek skoru 3-1 yaptı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Almanya sahadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.
ALMANYA'NIN KAYBETMEMESİNİ BEKLEYECEĞİZ
Türkiye, en az bir puan alma hedefiyle çıktığı Almanya karşısında 3-1 mağlup olunca gruptaki ikincilik hesapları da alt üst oldu. Belçika'nın da Kazakistan'ı mağlup etmesiyle, Türkiye'nin ikincilik şansı Salı günü Azerbaycan'ı yense bile Almanya-Belçika maçının sonucuna bağlı olacak.
Bu maçlar sonunda Türkiye 14 puanda kalarak üçüncü sıraya gerilerken, Belçika 15 puana yükselerek ikinci sıraya yerleşti. Salı günü oynanacak maçlarda Türkiye Azerbaycan'ı mağlup etse dahi Belçika'nın Almanya'yı mağlup etmesi durumunda üçüncü sırada kalacak. Almanya'nın Belçika'ya kaybetmemesi halinde, Azerbaycan galibiyeti Türkiye'yi grup ikinciliğine taşıyacak.
Black Horseman
08 Ekim 2011, 01:33
iyi oldu hiddink ülke futbolunu 10 yıl geriye ***ürdü.
Orteqa
08 Ekim 2011, 01:39
Maçda Hamit Altıntop çok kötü oynadı bu adam nasıl Real Madrid'e gitti anlamıyorum teknik denen bişey yok adamda.
Maçda Mehmet Aurelio yok gibiydi berbat bir futbol sergiledi Selçuk İnan çıkmamalıydı.
Gökhan Töre harika mücadele etti, Aurelio çıkıp Gökhan Töre girseydi harika bir karar verirdi Hiddink
Volkan ve Gökhan Gönül kötü bir futbol sergiledi tuttuğum takımın oyuncuları olarak hiç beğenmedim, kafaları milli takımda değil belli.
En çok Hamit'e sinirlendim yahu bu adamın Real Madrid'de ne işi var.
Servet Çetin'i çok beğendim gerçekden isteyerek mücadele etti ancak 1. golde hatalıydı.
Mehmet Topal neden milli takıma çağırılmıyor buda ayrı bir mesele.
Ankaragücü06
08 Ekim 2011, 01:49
Euro 2012 dede Türkiyeyi göremiyeceğiz herhalde ......
Furkangby
08 Ekim 2011, 01:59
Hiddink denen adam yerine Yılmaz Vural'ı koy bundan iyi olurdu takım bir zamanlar Fatih Terim ne oynatıyor diye çok eleştiriliyordu şimdi bunlar ne oynuyor o Servet'te bıraksın bu topçuluğu koy Serdar Aziz'i yemez o çalımı.
Orteqa
08 Ekim 2011, 02:05
Hiddink denen adam yerine Yılmaz Vural'ı koy bundan iyi olurdu takım bir zamanlar Fatih Terim ne oynatıyor diye çok eleştiriliyordu şimdi bunlar ne oynuyor o Servet'te bıraksın bu topçuluğu koy Serdar Aziz'i yemez o çalımı.
Yılmaz Vuralı boşver bu takımın başına Şenol Güneş lazım valla uçurur o adam bizi.
Black Horseman
08 Ekim 2011, 11:28
Gökhan Töre'nin oyuna girmesi kadar salakça bir şey yoktu bu adamın milli takımda özellikle bizim kader maçımızda ne işi var ?Hamiti çıkarıp , kazımı sokucaktı , Selçuk çıkıp Mehmet topal giricekti .Yani bu kadar mı körsün hiddink kardeşim futboldan hiçbirşey anladığın yok valla takımın ortasahası düşmüş ortasaha yok almanlar bizimle dalga geçiyorlar ortasahada Forvete top taşıyamıyoruz daha hala 19 yaşındaki gökhan töreyi sokuyor ya.Bu takımdan arda niye çıkar bu maçta 90 dakika oynamalıydı zaten mücadele ve yaratıcılık gücümüz çok zayıf arda ve selçuk çıkınca mahvolduk.Almanlar bizi eze eze yendi iyi ki maça gitmemişim zaten maçı izlemeye bile üşendim çünkü rezil bir futbol oynuyoruz Hamiti real madrid'e alan mourinho bu maçtan sonra hamiti a2ye yollar.Hamit böyle değil realde beykozspor dad dahi oynayamaz tam bir 0.Hiddinkin saçma hareketleri yüzünden 2012 hayalimsi bişey oldu.elimizin tersiyle ittik resmen.90. dakikada kaçan penaltılar bizi ne hallere getirdi .Yahu hiddink sen antremanlarda penaltı atıcı listesi yapmazmısın niye hermaç farklı isimler penaltı atıyor ?almanlara yenileceğimizi biliyordum ama bu kadar da berbat oynayacağımızı düşünmedim eğer böyle devam ediceksek gitmeyelim 2012 ye falan valla yazık dün akşam utandım.geçen hafta kral gibi top oynamış kazım 80. dakikada oyuna giriyor akıl karı değil ya çıldırıcam.
takımın başına gelmesi gereken birisi varsa Ertuğrul Sağlamdır.artık macera aramayın.terimi dandik futbol oynatıyor gençlere bakmıyor diye yolladınız al sana genç al sana futbol al sana hiddink işte.
rambo93
08 Ekim 2011, 12:04
Bizim işimiz hep başkalarına kalıyo zaten.
karacaoğlu
08 Ekim 2011, 13:16
Gerçekten milli takım bu oyunuyla gruptan çıkmayı haketmiyor. Almanlar dün akşam bize futbol dersi verdiler.
Batuhan SARIGÜL
08 Ekim 2011, 13:51
Almanya karşısına kaptan olarak çıkan Hamit Altıntop, maç sonrası yaptığı açıklamada isim vermeden takım arkadaşlarını eleştirdi. Hamit: "Kimse alınmasın ama fizik olarak yetersiz arkadaşlarımız var. Ben 6 aydır oynamıyorum, bir eksiğimi gördünüz mü" dedi.
0sergen0
08 Ekim 2011, 22:37
Milli takım pek iyi oynamasada diğer yandan o stadda bulunan taraftar topluluğu her zamanki gibi taraf tuttuğu ve bu maçın bir milli maç olduğunu unuttuğu için kınıyorum.. Volkan hata yapar ıslıklarlar, servet hata yapar alkışlarlar.. Böyle bir milli takım taraftarı olurmu.. Şu maçlar artık yerinde oynansın, adam gibi taraftar milli takımını taraftar stada gelsin..
Ayrıca dünki örnekten çok daha fazlası mevcut önceki maçları izleyenler bilir.. Bu taraftar topluluğuyla hiçbiryere gidilmez..
wakabayashi13
08 Ekim 2011, 22:44
Zaten herkes dün Almanya'nın bizi yeneceğini biliyordu.O maçın bi numarası yoktu
Orteqa
08 Ekim 2011, 23:07
Arkadaşlar çoğu kişi Gökhan Töre'nin girmesi yanlışdı diyor yahu arkadaşlar adamı izlediğinize eminmisiniz. Adam harika mücadele etti neymiş 19 yaşında adamın bu maçda ne işi varmış işde bu yüzden 80 Milyon'luk ülkeden 1 tane yıldız çıkmıyo.
Black Horseman
08 Ekim 2011, 23:17
GÖKHAN TÖRE'nin girmesi yanlıştı biz Almanyaya karşı oynuyoruz yani fizik gücü lazım gidiyorsun 1.60lık 19 yaşında gökhanı sokuyorsun kazım klübede oturuyor.Ben bu adamı izlediğime eminim çok yetenekli oyuncu ama bizim kader maçımızda maçı çevirebilecek bir değişiklik değildi.
Mario Balotelli
08 Ekim 2011, 23:19
Her sporda üst tura yükselme şansımız iki bilinmeyenli denklem gibi. :D Bir kere de stres yaşamadan tur atlayalım be.
trabzonsporlu61
08 Ekim 2011, 23:33
GÖKHAN TÖRE'nin girmesi yanlıştı biz Almanyaya karşı oynuyoruz yani fizik gücü lazım gidiyorsun 1.60lık 19 yaşında gökhanı sokuyorsun kazım klübede oturuyor.Ben bu adamı izlediğime eminim çok yetenekli oyuncu ama bizim kader maçımızda maçı çevirebilecek bir değişiklik değildi.
Valla tek emin olduğum şey Gökhanın Kazım dan çok daha iyi bir futbolcu olduğu hemde o yaşta belli etti bunu.
008erro59
08 Ekim 2011, 23:42
Burak TS maçlarında daha etkili. Milli maçta affedersiniz *** gibi oynuyor.
wakabayashi13
08 Ekim 2011, 23:48
Sağ kanatı santrafor yaparsan *** gibi oynar tabii
Orteqa
09 Ekim 2011, 00:19
Skor değiştirebilecek bir oyuncumuz varmıda ? Ben niye hatırlamıyorum yahu Hiddink kim bilir içinden neler geçiriyor ulan verdikleri takıma bak Almanyayı yenmemi bekliyorlar diyor ona bakarsan bizim yıldız dediğimiz adam onların gözünde basit bir futbolcu.
Black Horseman
09 Ekim 2011, 02:17
Euro 2008 deki oynadığımız futbola bir bak birde bu sene oynadığımız futbola kazakhistanı yenmek için 90 dakika bekleyen bir takım haline geldik yani yenilsek bile daha iyi bir mücadele bekliyorduk ama 0.Skoru etkileyebilecek olayı ben sana söyleyeyim çıkar hamiti sok kazımı çıkar , çıkar gökhanı sok mehmet topalı bak takım o zaman ortasahada nasıl ipleri eline alıyordu.
Orteqa
09 Ekim 2011, 03:10
Bizim Milli takımda ruh yok heves yok mücadele yok.
Bunların hepsi Hiddink'in yüzünden nedenmi ?
Adam Türkiye'ye tatile geliyor Hollanda'da yatıyor Hollanda'da kalkıyor 40 da yılda bir 1-2 günlüğüne antreman yaptırmaya geliyor.
Bu Milli takıma çok sinirli bir Türk hoca lazım o zaman görün bizim milli takımı.
Rapish
09 Ekim 2011, 03:19
gökhani begenmeyenler futboldan anlamiyor...!! hamit de 6aydir mac yapmamasina ragmen 90 dakika mücadele etti...mesut özil bizi playofflara ucurur..
----Ekleme----
hain olarak nitelendirdigimiz mesut özil varini yogunu ortaya koyarak bizi playoff ayollar.
----Ekleme----
hain olarak nitelendirdigimiz mesut özil varini yogunu ortaya koyarak bizi playoff ayollar.
Orteqa
09 Ekim 2011, 03:27
gökhani begenmeyenler futboldan anlamiyor...!! hamit de 6aydir mac yapmamasina ragmen 90 dakika mücadele etti...mesut özil bizi playofflara ucurur..
Doğru diyosun Hamit 6 ay oynamamasına rağmen 90 dakika mücadele etti, bu doğru ama 2 tane net gol kaçırdı yahu kardeşim sende hiçmi teknik yok Real Madrid'de oynayan bir adam bu golleri nasıl atamaz? mesela maçın başındaki bulduğu pozisyon, adam kalecinin üstüne bırakıyor. Yahu kardeşim sen köşeye bırakmayı bilmezmisin 2. pozisyonda ise sağ çapraz bir şekilde, ceza sahası içinde, yakaladı topu önünde kimse yok bitek kaleci var adam ayak içiyle gene kalecinin üstüne bırakıyor. Ya kardeşim çek bir güzel vole millet gol görsün. O kalecinin o şutu kurtarması imkansızdı ama Hamit kazmasınında o hareketi yapması imkansızdı gerçi.
The_Rock
09 Ekim 2011, 04:28
Arkadaşlar çoğu kişi Gökhan Töre'nin girmesi yanlışdı diyor yahu arkadaşlar adamı izlediğinize eminmisiniz. Adam harika mücadele etti neymiş 19 yaşında adamın bu maçda ne işi varmış işde bu yüzden 80 Milyon'luk ülkeden 1 tane yıldız çıkmıyo.
Arkadaşa katılıyorum. Adamlar 1992'li 1990'lı adamlar oynattı bize karşı. Bence Gökhan Töre sahanın en iyisiydi bizim açımızdan. En azından elinden geleni fazlasıyla yerine getirmeye çalıştı. Ama tek başına olmuyor işte. 3-1 olmuş biz hala mahkum oynuyoruz. Bu futbolla play-offları bile geçemeyiz biz sanmıyorum.
J. Hendrix
09 Ekim 2011, 07:44
@Black Horseman:
Hocam, "Almanların fiziği kuvvetli, 1.60'lık çocuğu niye sokuyorsun?" demişsin ama biz kadroyu tamamen fizikli oyuncularımızla donatsak yine bir halt edemeyiz Almanya karşısında. Bence Gökhan Töre'nin oynaması mantıklıydı, çünkü fiziği iyi olan adama fizik üzerinden yüklenemezsin. Fizikleri üstünse, zayıf bir yönlerini bulur ve o yön üzerinde çalışırsın.
Hamit'i çıkarıp, Kazım'ı sokması gerekliliği konusunda sana hak veririm ama. Maç esnasında Kazım'ın hazırlandığını görünce öyle olacak sandık, kör Hiddink gitti, Arda'yı aldı oyundan. Arda da bayağı sinirlendi zaten Hiddink'e.
Rapish
09 Ekim 2011, 14:24
Doğru diyosun Hamit 6 ay oynamamasına rağmen 90 dakika mücadele etti, bu doğru ama 2 tane net gol kaçırdı yahu kardeşim sende hiçmi teknik yok Real Madrid'de oynayan bir adam bu golleri nasıl atamaz? mesela maçın başındaki bulduğu pozisyon, adam kalecinin üstüne bırakıyor. Yahu kardeşim sen köşeye bırakmayı bilmezmisin 2. pozisyonda ise sağ çapraz bir şekilde, ceza sahası içinde, yakaladı topu önünde kimse yok bitek kaleci var adam ayak içiyle gene kalecinin üstüne bırakıyor. Ya kardeşim çek bir güzel vole millet gol görsün. O kalecinin o şutu kurtarması imkansızdı ama Hamit kazmasınında o hareketi yapması imkansızdı gerçi.
orasi dogru kardesim..hamit real de oynayabilecek kapasitede degil...!ama bizim icin cok önemli bir futbolcu..
Black Horseman
09 Ekim 2011, 14:57
Arkadaşa katılıyorum. Adamlar 1992'li 1990'lı adamlar oynattı bize karşı. Bence Gökhan Töre sahanın en iyisiydi bizim açımızdan. En azından elinden geleni fazlasıyla yerine getirmeye çalıştı. Ama tek başına olmuyor işte. 3-1 olmuş biz hala mahkum oynuyoruz. Bu futbolla play-offları bile geçemeyiz biz sanmıyorum.
Benim güzel ve saf duygular içerisindeki olan kardeşim Almanya isterse gitsin 5 yaşındaki çocuğu soksun gene aynı şekilde oynar o takım , çünkü oturmuş artık oyuncular değil taktik işliyor takımda öyle bir oynuyorlarki tek pasla bize gol attılar ayrıca
Gökhan kaliteli oyuncu ama oyuncu değişikliğindeki önceliğimiz ortasahayı kuvvetlendirmek olmalıydı ama bizim mal hiddink üstüne birde ardayı çıkardı takımın hücüm gücünü azalttı.
1992 li dediğiniz hafife aldığınız adam MARİO GÖTZE hepimizi ipe dizdi yani geleceğin Ronaldo Messi adaylarından .
Arkadaşlar Hiddink gitmeli.Neden? 6 ay oynamamış bir Hamit 1 1,5 ay oynamamış bir Servet ve Gökhan Gönül'ü oynatmak Almanya gibi şuan bence tarihinin en iyi kadrosu hızlı bir takım bu takımla nasıl başa çıkacaksın.Hamit Altıntop 6 ay top oynamadı ama daha 1 hafta önce oynayan oyunculardan farkı neydi?Hiç farkı yoktu takımımız iyi yönetilmiyor sistemimiz iyi değil gelişmeliyiz şimdi baraj maçlarını geçip şampiyonaya kalsak bile ben bu takımdan umutlu değilim.Bir diğer konu ise Volkanın sakatlanıp Mert Günok'un çağırılması ben Mert e kötü kaleci demiyorum ama ileride milli takım kaleci adayı bir İlker Avcıbay alınsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Lafı toparlayıp son sözlerimi söyleyim.Sistemimiz iyi değil bu takımın 2016 avrupa 2018 dünya şampiyonasına hazırlanması gerek 5 10 yılı düşünmeliyiz.Hemen 2012 yi düşünüp yok o teknik adam yok şu teknik adamı alırsak biz hiç bir zaman başarılı olamayız.Artık 3.lük falan başarı değil. birinci olmaya bakmalıyız.Saygılar ...
Ankaragücü06
10 Ekim 2011, 00:32
Almanya yense bile Türkiye yenebilecekmi Azerbaycanı Türkiyenin sağı solu belli olmuyor...
Rapish
10 Ekim 2011, 16:42
belcika almanya yi deplasmanda yenemez....ama bizde azerileri gözümüz kapali yenermiyiz...büyük soru isareti....takim ruhu yok...azeriler en azindan yürekten oynuyorlar..
v1Ru5 Tv
10 Ekim 2011, 16:53
Olcağı malüm sen gider Gs,bjk,Ts,Fb, deki oyuncularla kadro yaparsan normal bunların olması.
Orteqa
10 Ekim 2011, 16:55
Olcağı malüm sen gider Gs,bjk,Ts,Fb, deki oyuncularla kadro yaparsan normal bunların olması.
Çok haklısın Türkiye'de bu kadar yetenek varken görmüyor kör gözleri.
Zenke55
10 Ekim 2011, 17:14
Çok haklısın Türkiye'de bu kadar yetenek varken görmüyor kör gözleri.
kim var acaba ?
Rapish
10 Ekim 2011, 17:17
kim var acaba ?
valla aynen kardesim...kim varki ?görmeyecegiz...kapasitemiz budur iste...bu kapasite ile en iyisini yapmaliyiz...ama yerli teknik adamla...otobüs bekler gibi kulubedeki hiddinki ne yapalim....adam resmen hareketsiz canli ya..
Orteqa
10 Ekim 2011, 17:17
kim var acaba ?
Kardeşim yukardaki arkadaşın dediği gibi Gs,Fb,Ts,Bjk'den başka hiçbir yere bakmıyorlar bile, Almanya da oynayan o kadar yetenek var, hala Hakan Balta,Hamit Altıntop ile maç kazanmaya çalışıyoruz. Biraz gençlerimize güvenseler 1 sekeriz, 2 sekeriz, 3'üncüye koşa koşa gideriz.
Big Of Deniz
10 Ekim 2011, 17:52
Milli takımımız senelerdir stoper ve sol bek sıkıntısı yaşıyor.
Servet mücadeleci ama top tekniği hiç yok ! Sadece vücuduyla oynuyor. Bu Almanya gibi takımlara sökmez.
Çalımı böyle yersin işte.
İbrahim Toraman milli takımımızda banko oynaması gereken bir oyuncudur. Top sürmesini biliyor pas atmasını biliyor. Rakibin yapacağı fake'leri yiyecek basit bir stoper değil .
Solbek için aklıma kimse gelmiyor açıkçası benim. Köybaşı ve Balta hatalarıyla ön plana çıkıyorlar zaten.
Sağbek, açık ve orta saha için hâlâ Sabri diye ınat ediyorlar. Grup maçlarında Mehmet Topuz'u hiç denedi mi bu adam ? Geçen senenin en istikrarlı futbolcusuydu Mehmet. Bu sene de sakatlandı. Fakat geçen sene ki milli maçlada Mehmet Topuz'u göremedim. Sabri sadece koşar, yapabildiği en iyi şeyde bu zaten. Gökhan Gönül'ün yedeği olarak sabri yerine Serkan Balcı'yı alsalar daha çok hayrını görebiliriz.
Ayrıca tek forvet değil çift forvetle iş yapar bizim milli takımımız. Tek forvette ilerideki tek adam çok yalnız kalıyor ve yardım alamıyor. Sonuç olarak ne organize bi atak nede atak yapan bi takımız.
Maç sonunda Fenerbahçe kalecisi, Volkan Demirel'e tepki gösterenler.. Bizler servet ve sabriyi alkışlıyoruz sizler ise at gözüyle futbol izlemeye devam edin.
Furkangby
10 Ekim 2011, 20:18
Kardeşim yukardaki arkadaşın dediği gibi Gs,Fb,Ts,Bjk'den başka hiçbir yere bakmıyorlar bile, Almanya da oynayan o kadar yetenek var, hala Hakan Balta,Hamit Altıntop ile maç kazanmaya çalışıyoruz. Biraz gençlerimize güvenseler 1 sekeriz, 2 sekeriz, 3'üncüye koşa koşa gideriz.
Adamlar Almancı diye büyütülüyorlar o kadar, Mehmet Ekici'yide gördük hiçbir büyük oyuncu hareketini görmedim şahsen oynadığı maçlarda.Onun yaptıklarını şu anda formda Engin Baytar'da yapar.
Black Horseman
10 Ekim 2011, 20:22
Servet yemiyeceği bir fakei yedi , ibrahim toraman egemenden önce milli takımda oynaması gereken bir oyuncu ama tutarmı tutmaz mı bilemem Mehmet Topuz'a gelince milli formayı hakeden ama oynayamayacak kapasitedeki bir oyuncu tamamiyle bir 0 , 13 milyon euro ona nasıl verildi anlamıyorum çünkü Q7 bile 8'e transfer oldu.
Bazı kişiler kendi takımlarından oyuncu alımı az diye naz yapıyorlar ama emin olun Hakan Balta veya Sabri dediğiniz oyuncular İngiliz veya Alman filan olsaydı Türk yapmak için önüne servet dökerdiniz , geçen akşam takım olarak kötüydük ve bazı oyuncular milli takıma oturmadı Burak ve Selçuk özellikle yeterince onlardan verim alamıyoruz
Engin Baytar'ı milli takıma çağırmak lazım diye düşünüyorum.
birisi çıkmış 4-4-2 oynayalım demiş Burak dışında hangi forvetle ?bunuda bıraktım biz 4-4-2 oynayabilmemiz için ortasahada Üst Düzey tekniği olan , Köpek gibi koşan , heryere pres yapan defanstan topu alıp ileriye yönelten 2 baba gibi ortasaha lazım onlarda bizde yok bu yüzden bu işleri ortasahada Sabri(koşu),Selçuk(teknik),Aurelio(Defanstan top alma) yani burdan oturup konusması kolay ama çok derin bir milli takımımız yok.
Alman milli takımında herkes hayvan gibi fiziği olmasına rağmen ronaldo gibi koşuyor Boateng'i bir ara durduramayacağız sandım.
Orteqa
10 Ekim 2011, 20:36
Herşeyden önce bu milli takıma Mehmet Topuz, Mehmet Topal ve Mevlüt Erdinç getirilmeli bu oyuncular neden alınmıyo anlamış değilim.
Mario Balotelli
10 Ekim 2011, 20:48
En büyük hata Burak Yılmaz'ın ilk 11'de başlamasıydı.
Rapish
11 Ekim 2011, 17:37
Adamlar Almancı diye büyütülüyorlar o kadar, Mehmet Ekici'yide gördük hiçbir büyük oyuncu hareketini görmedim şahsen oynadığı maçlarda.Onun yaptıklarını şu anda formda Engin Baytar'da yapar.
mehmet ekici yi engin baytarla kiyasladin ya bravo...
not : engin baytar da almanya da yetisti :)))))
v1Ru5 Tv
11 Ekim 2011, 17:48
Arda Turan'ı hatırlayalım. İlk oynadığı maçlarda durumu nasıldı, 1 oynamadı 2 oynamadı 3'de sizde gördünüz.
1 maç oynayan adamı,yok kötüyse bundan iş olmaz de yolla. Türkiye nin eksiği yetenekli oyuncuyu gözünün içine baktığında görcek bir teknik adam yok.
Sefa Çelebi
11 Ekim 2011, 17:55
Servet mücadeleci ama top tekniği hiç yok ! Sadece vücuduyla oynuyor. Bu Almanya gibi takımlara sökmez.
İbrahim Toraman milli takımımızda banko oynaması gereken bir oyuncudur. Top sürmesini biliyor pas atmasını biliyor. Rakibin yapacağı fake'leri yiyecek basit bir stoper değil .
Solbek için aklıma kimse gelmiyor açıkçası benim. Köybaşı ve Balta hatalarıyla ön plana çıkıyorlar zaten.
Sağbek, açık ve orta saha için hâlâ Sabri diye ınat ediyorlar. Grup maçlarında Mehmet Topuz'u hiç denedi mi bu adam ? Geçen senenin en istikrarlı futbolcusuydu Mehmet. Bu sene de sakatlandı. Fakat geçen sene ki milli maçlada Mehmet Topuz'u göremedim. Sabri sadece koşar, yapabildiği en iyi şeyde bu zaten. Gökhan Gönül'ün yedeği olarak sabri yerine Serkan Balcı'yı alsalar daha çok hayrını görebiliriz.
Ayrıca tek forvet değil çift forvetle iş yapar bizim milli takımımız. Tek forvette ilerideki tek adam çok yalnız kalıyor ve yardım alamıyor. Sonuç olarak ne organize bi atak nede atak yapan bi takımız.
Maç sonunda Fenerbahçe kalecisi, Volkan Demirel'e tepki gösterenler.. Bizler servet ve sabriyi alkışlıyoruz sizler ise at gözüyle futbol izlemeye devam edin.
Altına imzamı çakarım Deniz abi. ;)
En büyük hata Burak Yılmaz'ın ilk 11'de başlamasıydı.
Unutma kardeşim Burak Yılmaz olmasaydı bundan önceki bazı maçları yenemeyebilirdik Türkiye'nin en iyi çıkış yapan futbolcusundan bahsediyoruz. ;)
BestOfCosmos
11 Ekim 2011, 17:59
Artık Servet ve Sabri'yi ilk onbirimizde görmekten utanıyorum...
Orteqa
11 Ekim 2011, 18:29
Artık Servet ve Sabri'yi ilk onbirimizde görmekten utanıyorum...
Hadi Sabri'yi anlıyorumda ne istiyorsunuz bu Servet'ten onu anlamıyorum adam daha ne yapsın Almanya maçında onun kadar hırslı ve Almanların fiziğine gücü yeten bir oyuncu daha varmıydı? 1-2 hatası oldu evet ama dikkatinizi çekerim karşımızdaki Almanya Mario Gö.tze,Müller,Podolski,Gomez bu adamlardan çalım yemeyen zaten Pepe Pique Puyol oluyor Servet bu adamlardan çalım yemeyecekse Galatasaray'da işi ne.
Al işde Servet Çetin Azerbeycan maçında oynamayacak Gökhan Zan oynayacak Gökhan Zan'mı daha iyi Servet'mi? kaldık Gökhan Zan'ın eline artık kaç tane hata yapcak diye bekleyelim bakalım.
Unutma kardeşim Burak Yılmaz olmasaydı bundan önceki bazı maçları yenemeyebilirdik Türkiye'nin en iyi çıkış yapan futbolcusundan bahsediyoruz. ;)
Türkiye'nin en iyi çıkış yapan futbolcusu olduğundan şüphe yok ancak milli takıma uyum sağlayamadı bence.Cenk Tosun,Semih Şentürk gibi isimler Burak'tan daha iyi performans gösterirler bence.Sabri olayına gelirsek de bu adamın acilen milli takımdan çıkartılması veya 2.yeden olarak bırakılması lazım.Serkan Balcı bu adamdan çok çok daha iyi.
PepeReina
11 Ekim 2011, 18:49
hemen hemen aynı düşüncedeyiz.
ve Türkiyede Santrafor yok bence.
Mario Balotelli
11 Ekim 2011, 18:54
Ben de Almanya maçından bahsediyorum. İsterse Dünya'nın en iyi futbolcusu olsun, ama Almanya savunmasına karşı koyacak bir adam değildi.
hacimurat131
11 Ekim 2011, 18:58
Gökhan Gönül, Volkan Demirel falan milli mac performansi ile fener maclari performanslari bambaska bunlarin..
hacimurat131
11 Ekim 2011, 19:00
forvet olarak Mevlüt Erdinc , Umut Bulut ve Sercan Yildirim var. Cenklerden Tunaylardan Buraktan Kazimdan forvet falan olmaz. Semih daha Bienvenuyu kesemiyor. Hem cok kötü bu sezon (zaten kötüydüde dahada kötü oldu)
efinho58
11 Ekim 2011, 19:21
Servet yerine Serdar Aziz oynasın.Geri 5'li; Volkan - Gökhan, Serdar Aziz, Serdar Kesimal, Hasan Ali
Karşısında Gomez var tabi çalım yer diyorsunuz da Gomez kariyerindeki ilk çalımını attı sanırım.Bu kadar kazma bi adamı tutamayacaksa oynamasın.Mario Gomez bile defansımızın belini kırıyor hala Servet oynasın, İbrahim Toraman oynasın diyorsunuz.Zaten saydığınız ve övdüğünüz isimler varken taçtan gol yemişliğimiz var.1.90'lık stoperlerimiz ne oluyorsa kafa vuramıyor, en kötü takımlar bile her duran topta bize gol atıyordu.Engin Baytar oynasın diyen bile var ne diyim ki?
Bu akşam büyük ihtimalle 2. olacağız ama elemeyi geçemeyiz.İkili averajın olduğunu düşünerek söylüyorum, sadece averaja bakılıyorsa uyarın;
B Grubu: Rusya, İrlanda ya da Ermenistan 2. olacak.Son maçlarda İrlanda kendi evinde Ermenistan'ı yener diye düşünüyorum.Rusya da kendi evinde 0 puanlı Andorra'yı yener.Hem İrlanda hem de Rusya kaybetmezse İrlanda 2. olur.
C Grubu: Estonya şu an 2. ama maçı kalmadı.Sırbistan deplasmanda Slovakya'yı yenerse 2. olacak, berabere kalırsa(ve ikili averaja bakılıyorsa) Estonya 2. olacak.
D Grubu: Fransa-Bosna Hersek maçını kazanan 2. olacak, beraberlikte Fransa liderliğini koruyacak.
E Grubu: İsveç 2. oldu.
F Grubu: Yunanistan deplasmanda Gürcistan'a kaybetmezse Hırvatistan 2. olur.
G Grubu: Karadağ 2. oldu.
H Grubu: Danimarka-Portekiz maçının sonucuna göre ikisinden biri 2., diğeri 1. olacak.
I Grubu: İskoçya İspanya deplasmanında yenilirse Çek Cumhuriyeti'ne Litvanya deplasmanında 1 puan yetiyor.
Bu futbolla buradan gelecek takımı elememiz çok zor.
hacimurat131
11 Ekim 2011, 19:36
-----------------------------Tolga Zengin/Onur Kivrak-----------------------
Sabri Sarioglu-----Serdar Aziz-----------Giray Kacar---------Hakan Balta
--------------------Nuri Sahin----------Selcuk Inan--------------------------
XXXXXXXXX------------------Burak Yilmaz--------------------Arda Turan
------------------Mevlüt Erdinc/Umut Bulut/Sercan Yildirim----------------
Bence en iyi milli takim kadromuz bu. sakatliklar falan olmazsa.
Mario Balotelli
11 Ekim 2011, 19:53
Umut Bulut? :scared:
ßatuhan Kasap
11 Ekim 2011, 19:53
inşallah belçika yenilsin,azerbeycanıda yenelim.
Volkan'sız,Gökhan'sız,Semih'siz,Emre'siz,Kazım'sız ,Hamit'siz,Servet'siz hiç birşey yapamayız.Tüm bunlara rağmen iyi işler yapamıyorsak bunlardan daha kötü futbolcularla şimdiki durumumuzu mumla ararız.
Bence kadro şu şekilde olmalı;
-----------------------------Volkan Demirel----------------------------
Gökhan Gönül-----Serdar Aziz-----------Servet Çetin---------Hakan Balta
-----------------------------------Nuri Şahin--------------------------------
------------Kazım Kazım--------------------------------Arda Turan----------
---------------------------------Emre Belözoğlu-----------------------------
-----------------Mevlüt Erdinc-------------------Semih Şentürk-----------------
Yedekler;
Sinan Bolat
Tolga Zengin
Serkan Balcı
Sabri Sarıoğlu
Giray Kaçar
Serdar Kesimal
İbrahim Toraman
İsmail Köybaşı
Mehmet Aurelio
Hamit Altıntop
Burak Yılmaz
Umut Bulut
Big Of Deniz
11 Ekim 2011, 20:14
Servet yemiyeceği bir fakei yedi , ibrahim toraman egemenden önce milli takımda oynaması gereken bir oyuncu ama tutarmı tutmaz mı bilemem Mehmet Topuz'a gelince milli formayı hakeden ama oynayamayacak kapasitedeki bir oyuncu tamamiyle bir 0 , 13 milyon euro ona nasıl verildi anlamıyorum çünkü Q7 bile 8'e transfer oldu.
Bazı kişiler kendi takımlarından oyuncu alımı az diye naz yapıyorlar ama emin olun Hakan Balta veya Sabri dediğiniz oyuncular İngiliz veya Alman filan olsaydı Türk yapmak için önüne servet dökerdiniz , geçen akşam takım olarak kötüydük ve bazı oyuncular milli takıma oturmadı Burak ve Selçuk özellikle yeterince onlardan verim alamıyoruz
Engin Baytar'ı milli takıma çağırmak lazım diye düşünüyorum.
birisi çıkmış 4-4-2 oynayalım demiş Burak dışında hangi forvetle ?bunuda bıraktım biz 4-4-2 oynayabilmemiz için ortasahada Üst Düzey tekniği olan , Köpek gibi koşan , heryere pres yapan defanstan topu alıp ileriye yönelten 2 baba gibi ortasaha lazım onlarda bizde yok bu yüzden bu işleri ortasahada Sabri(koşu),Selçuk(teknik),Aurelio(Defanstan top alma) yani burdan oturup konusması kolay ama çok derin bir milli takımımız yok.
Alman milli takımında herkes hayvan gibi fiziği olmasına rağmen ronaldo gibi koşuyor Boateng'i bir ara durduramayacağız sandım.
Altına imzamı çakarım Deniz abi. ;)
Sabri mi Mehmet Topuz mu diye anket yapalım Türkiye genelinde ? Sabri sadece koşuyor. Başka hiç birşeyi yok ! Bıraın bu işleri artık lütfen beyler. Hiç denendi mi Mehmet Topuz sen bana onu söyle ? 4-4-2'ye itiraz ediyorsunda. Bu sistem ne peki ? Atak yok. Top tekniği olan oyuncular lazım bize herşeyden önce. Buda Servet ve Sabri'de fazlasıyla var tabii unutmuşum (!) Bireysel hatalardan dolayı gol yiyoruz bunun farkına varalım.
Bu arada teşekkür ederim Sefa kardeşim.
Orteqa
11 Ekim 2011, 20:33
Kesinlikle berbat ve taraflı bir kadro.
Volkan'sız,Gökhan'sız,Semih'siz,Emre'siz,Kazım'sız ,Hamit'siz,Servet'siz hiç birşey yapamayız.Tüm bunlara rağmen iyi işler yapamıyorsak bunlardan daha kötü futbolcularla şimdiki durumumuzu mumla ararız.
Bence kadro şu şekilde olmalı;
-----------------------------Volkan Demirel----------------------------
Gökhan Gönül-----Serdar Aziz-----------Servet Çetin---------Hakan Balta
-----------------------------------Nuri Şahin--------------------------------
------------Kazım Kazım--------------------------------Arda Turan----------
---------------------------------Emre Belözoğlu-----------------------------
-----------------Mevlüt Erdinc-------------------Semih Şentürk-----------------
Yedekler;
Sinan Bolat
Tolga Zengin
Serkan Balcı
Sabri Sarıoğlu
Giray Kaçar
Serdar Kesimal
İbrahim Toraman
İsmail Köybaşı
Mehmet Aurelio
Hamit Altıntop
Burak Yılmaz
Umut Bulut
İşde ben buna kadro derim ancak Semih değil Burak oynamalı.
Black Horseman
11 Ekim 2011, 20:42
Vay be milli forma ne kadar kolay olmuş önüne gelen formayı kapıyor mehmet topuzundan tut hasan ali kaldırımına kadar bu saydıklarınızın borusu türkiyede bile ötmezken milli takım diyorsunuz.Sabriyi beğenmeyen zihniyete sesleniyorum MİLLİ TAKIMDA VEYA TÜRKİYE LİGLERİNDE SABRİ KADAR HIRSLI VE SERİ oyuncu varmı?Bana gelir şimdi mehmet topuz der abi kim bu topuz ya ne adammışda milli takıma girmiş.
Mario Balotelli
11 Ekim 2011, 23:19
Bugun en iyi oynayan Sabri'dir. Siz kabul etseniz de, etmesenizde...
Orteqa
11 Ekim 2011, 23:23
O değilde kardeşim bu Arda kaleye şut çekmeye korkuyor yahu neden çekmiyorsun Arda Turan delirttin lan beni !
Big Of Deniz
12 Ekim 2011, 00:46
Vay be milli forma ne kadar kolay olmuş önüne gelen formayı kapıyor mehmet topuzundan tut hasan ali kaldırımına kadar bu saydıklarınızın borusu türkiyede bile ötmezken milli takım diyorsunuz.Sabriyi beğenmeyen zihniyete sesleniyorum MİLLİ TAKIMDA VEYA TÜRKİYE LİGLERİNDE SABRİ KADAR HIRSLI VE SERİ oyuncu varmı?Bana gelir şimdi mehmet topuz der abi kim bu topuz ya ne adammışda milli takıma girmiş.
Bende ismimi kullanmayan şahısa sesleniyorum.
Gerginlik yaratma. Yorumuma eleştri katabilirsin ama aşırı muhalif olma ?
Boş koşan oyuncu benim gözümde değişmezde. Bırak bu işleri ya ben illa Mehmet Topuz demiyorum. Ama şuna emin olun ki. Mehmet Topuz gerek çektiği şutlarla, mücadelesiyle, paslarıyla, duran toplarıyla Sabri'den kat be kat iyi bir oyuncudur. Ayrıca istikrarlıdırda. Fenerbahçeli olduğum için söylemiyorum bunları. Bunlar gerçekler. Kabullenmediğiniz gerçekler. Daha da uzatmayalım. Tartışmak istediğin konu var ise msn'imi eklersin orada seviyeli bi şekilde tartışabiliriz. Forumu kirletmenin anlamı yok.
Rapish
12 Ekim 2011, 01:03
mehmet topuz kim sabri kim ya...özellikler ve pozisyon itibari ile birbirinden farkli iki futbolcu..mehmet topuzu bek de oynatmanin anlami yok...kaldi ki bana göre yetenek,hirs ,kondisyon olarak sabri mehmet topuz dan kat ve kat iyi..kisisel görüsüm...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.