PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kablo TV mi? Digiturk mü?

*YuSuFBuLDu*
22 Temmuz 2009, 17:32
Yazının en başında bu açıklamayı yapmakta fayda var. Yazıda geçen olaylar ve kişiler, yaşanmış bir hikayeden alınmıştır ve gerçek olmakla birlikte yazarın kişisel görüşünü ifade etmektedir.

Evinizde veya işyerinizde keyifli bir şekilde TV izlemek için birkaç alternatifiniz var. Bunlar; normal anten, uydu anteni, Digiturk, D-Smart, Kablo TV.

http://troy.shiftdelete.net/files/2009/07/tv.jpg

Normal Anten

Hem kalitesiz görüntüsü hem de çevrede oluşturduğu görüntü kirliliği nedeni ile tercih edilmese daha iyi olur.

Uydu Anteni

Gerçekten de iyi bir seçenek. Bina uygunsa ve receiver‘ınız başarılı ise çok sayıda kanalı izleyebiliyorsunuz. Ancak tematik kanalların olmaması, ikinci bir uydu anteni ihtiyacı nedeni ile bu seçenek de yeniden gözden geçirilebilir.

Digiturk

Aslında uydudan çözüm veren bir seçenek. Ancak bu hizmeti özel kanallar ve interaktif TV keyfi ile bütünleştirmeyi başarmış. Kendine özel çok sayıda kanal ve HD seçeneklerle de cazip bir seçenek olabilir.

D-Smart

Digiturk‘ün bir başka alternatifi olabilir. Ancak Digiturk kadar fazla tematik kanal seçeneği bulunmuyor.

Kablo TV

İçerdiği kanal sayısı, birkaç tane HD kanal desteği, gerekirse internet hizmetinden de faydalandırma gibi avantajları nedeni ile cazip gelebilir. Ancak, her bölgeden bu hizmeti alamamanız, hizmet aldığınız bölgeden size verilen servisin kalitesiz oluşu, sizi daha sonrasında pişman edebilir.

Bir Kablo TV Hikayesi

Eğer taşındıysanız, yeni yere eski Kablo TV aboneliğinizi transfer etmeniz için sizi bir Türksat ofisine (Beni Mecidiyeköy’e aldılar) çağırıyorlar. İşlem sırası size geldiğinde yaklaşık 20 dakika boyunca bekliyorsunuz ve bol bol belge imzalıyorsunuz.

Abone olduğunuzda verdiğiniz belgeleri bir kez daha veriyorsunuz, fotokopi çekiyorlar. Taşındığınız için sizden bir kez de taşınma parası alıyorlar ve en kısa sürede bu hizmeti size yeniden vereceğiz diyorlar.

Aradan tam 6 gün geçiyor ve telefon geliyor; “Yarın size uğrayacağız“.

Gerçekten de ertesi gün (dedikleri saatte olmasa da) geldiler. Birkaç denemede görüntü alamayınca “Binanızın tesisatında sorun var, tesisatı tamir ettirin müşteri hizmetlerinden yeniden randevu alın” dediler.

Oysa bina yeni yapılmış ve dairenin ilk kullanıcısı benim. Diğer katlarda da Kablo TV kullanıcıları var ve sorun yok.

Biraz daha ısrar ettiğimde ise “Tesisatta sorun olmayabilir ama merkez kutu içerisindeki hangi kablonun size ait olduğu belli değil. Bizim çıkmamız lazım.” dediler.

Hepi topu 9 kablo. Deneme yanılma ile şanssız bir insan bile en fazla 5 dakikada bulunur. Durumun daha komik tarafı, ev sahibini aradığımda üzerinde “9” numara yazan, yani daire ile aynı numarayı taşıyan kablonun bana ait olduğunun belirtilmesi ve bunu teknik servisin görememesi.

Sonuç

:: Henüz TV izleyemiyorum.
:: En kısa sürede Digiturk’e geçmeyi düşünüyorum.
:: D-smart’ı da biraz inceleyeceğim.
:: Yavuz’dan uydu konusunu bana daha detaylı anlatması için kendisine kahve ısmarlayacağım.

:: Siz ne dersiniz? Digiturk, D Smart, Uydu veya Kablo TV mi?

Mad_Dragon
22 Temmuz 2009, 17:45
E) Hiç biri. :) Her birinin ayrı derdi var. Benim gibi spor manyağı biri için hiç biri uygun değil. :)

Öncelikle Digitürk ya da D-Smart alacaksam, maçları izlemek için alırım. Ama bu amacıma ulaşmak için, bu iki lanet olası kuruluşun spor paketlerini almam lazım. E spor paketlerini alırsam da, başka bir şey izleyemeyeceğim. Digitürk'ün aile paketini alsam, sadece Premier Lig'i ve Beko Basketbol Ligi'ni izleyebileceğim. D-Smart'ta aynı yola başvursam, izleyebileceğim tek şey; hazırlık maçları! Yani bu arkadaşları doğrudan eliyoruz. Geriye iki seçenek kaldı; Kablo TV ve Uydu. Kalbo TV'nin kanal seçenekleri, uyduya göre çok çok kısıtlı. En basidinden bir NTV Spor bile yok. Ama iki avantajı var; Eurosport Türkiye'nin olması ve uyduda maç sırasında şifrelenen kanalları (Star, NTV gibi) tamamen şifresiz izleyebilmek. Uydununsa en büyük dezavantajı; -az önce de söylediğim gibi- bazı kanalların maç sırasında şifrelenmesi.

Kısacası; NALET OLSUN İÇİMDEKİ SPOR SEVGİSİNE. :)

*YuSuFBuLDu*
22 Temmuz 2009, 17:48
E) Hiç biri. :) Her birinin ayrı derdi var. Benim gibi spor manyağı biri için hiç biri uygun değil. :)

Öncelikle Digitürk ya da D-Smart alacaksam, maçları izlemek için alırım. Ama bu amacıma ulaşmak için, bu iki lanet olası kuruluşun spor paketlerini almam lazım. E spor paketlerini alırsam da, başka bir şey izleyemeyeceğim. Digitürk'ün aile paketini alsam, sadece Premier Lig'i ve Beko Basketbol Ligi'ni izleyebileceğim. D-Smart'ta aynı yola başvursam, izleyebileceğim tek şey; hazırlık maçları! Yani bu arkadaşları doğrudan eliyoruz. Geriye iki seçenek kaldı; Kablo TV ve Uydu. Kalbo TV'nin kanal seçenekleri, uyduya göre çok çok kısıtlı. En basidinden bir NTV Spor bile yok. Ama iki avantajı var; Eurosport Türkiye'nin olması ve uyduda maç sırasında şifrelenen kanalları (Star, NTV gibi) tamamen şifresiz izleyebilmek. Uydununsa en büyük dezavantajı; -az önce de söylediğim gibi- bazı kanalların maç sırasında şifrelenmesi.

Kısacası; NALET OLSUN İÇİMDEKİ SPOR SEVGİSİNE. :)

Abi söylemesi ayıp evde hangisini kullanıyorsun ? :biggrin:

UniJeff
22 Temmuz 2009, 18:03
Kablo TV... Odamdan çıkmadığım için anca bu var. :)

ESKILER BIZI TANIR!.. YENILER ISE ORNEK ALIR!... :001_cool:

*YuSuFBuLDu*
22 Temmuz 2009, 18:08
Digiturk bayiliğini yeni aldık.Bize hediye olarak ' Full Paket ' verecekler. 119 YTl:)
Ama bayiliği almadan önce D-Smart almıştık.Şimdilik onu kullanıyoruz.Full Paketi verirlerse artık evde kullanırız.İş yerinde ise normal bir uydu cihazı ama özellikleri çok.:)

Mad_Dragon
22 Temmuz 2009, 18:29
Abi söylemesi ayıp evde hangisini kullanıyorsun ? :biggrin:

Bizim evde Kablo TV var. Gran Torino'nun söylediği nedenden dolayı, bu daha ideal geliyor. :) Ama Kablo TV'nin yanında D-Smart spor paketini almak makul gözüküyor. Yani, 2'si 1 arada. :)

*YuSuFBuLDu*
22 Temmuz 2009, 18:34
Kriz herkesi vuruyor.Ama D-Smart ve Digiturk krizi vuruyor.:biggrin::biggrin: