PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Manchester United 0-1 Beşiktaş

Sedat_60
26 Kasım 2009, 00:48
http://media1.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/kartal%C4%B1nzafergecesi.grid-8x3.jpg

OLD TRAFFORD'A KARTAL İNDİ

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş Manchester United'ı deplasmanda Tello'nun golüyle 1-0 yenerek Avrupa Ligi'ne katılma şansını sürdürdü. Rüştü inanılmaz kurtarışlarıyla maça damgasını vurdu.

Gözümüz kulağımız Moskova'daydı... Oradan gelecek bir güzel haber temsilcimiz Beşiktaş'ın Old Trafford Stadı'na bambaşka çıkmasını sağlayacaktı. Beklediğimiz olmadı. CSKA Moskova Wolfsburg'u yenince artık bir hedefimiz kalmıştı. Old Trafford'da bir galibiyet. Önce Galatasaray sonra da Fenerbahçe yazmıştı burada zaferi ve sıra Beşiktaş'a gelmişti... 23 maçtır Avrupa'da bu statta yenilmeyen Manchester United'ın karşısına Beşiktaş çıkmıştı.
Hafta arasında 'Beşiktaş tarihine bir Manchester United galibiyeti yakışır'açıklamasını yapan Mustafa Denizli oyuncularını bu sözlerle motive etti. Maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Manchester United karşısında maça çok dirençli başlayan Beşiktaş ilk dakikalarda rakibine karşı tavrını belli etti. Orta alanda iyi paslaşan, iyi pres yapan Beşiktaş 20.dakikada Tello'nun harika golüyle 1-0 öne geçti. Rakibe çarpıp ağlara giden bu gol bizi bir anda Fenerbahçe'nin bu statta Elvir Boliç'in ayağından kazandığı zafere ***ürdü... Tello'nun golünden sonra Beşiktaş kalesinde daha çok sık görünen Manchester Unitedlı futbolcuların şutları tecrübeli kaleci Rüştü'ye takıldı. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi. Manchester United: 0 Beşiktaş: 1
Beşiktaş ikinci yarıya galip durumda olmanın vermiş olduğu tedirginlikle başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında Manchester United nefesini hissettirdi Beşiktaş kalesinde... Son yarım saatte Fink ve Ernst biraz olsun yorulunca Manchester United daha da baskı kurmaya başladı. Bütün hatlarıyla oyunu Beşiktaş kalesine yıkan Manchester United'ın gençleri son dakikalarda yerlerini 'ağabey'lerine bıraktı. Önce Owen sonra da Carrick kurtarmak için sahaya sürüldüler. Temsilcimiz Beşiktaş'ta ise sakatlıklar can sıkarken önce İbrahim Toraman, 75.dakikada da golün sahibi Rodrigo Tello zorunlu değişikliklerle yerlerini Erhan ve Uğur İnceman'a bıraktı. Zoraki değişiklikler Beşiktaş'a daha da direnç katarken Manchester Unitedlı futbolcular son bölümde oyunun hakimiyetini ellerine alsalar da son toplardaki başarısızlıkları, Beşiktaşlı futbolcuların arzulu presleri onlara şans tanımadı. Son dakikaları büyük bir heyecan içerisinde geçen maçta Beşiktaş iyi direnince skor da belli oldu: MANCHESTER UNİTED: 0 BEŞİKTAŞ: 1

Mustafa Denizli'nin de ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetiyle Beşiktaş, Avrupa Ligi'ne katılma yolundaki iddiasını son maça taşıdı. Beşiktaş son maçında CSKA Moskova'yı konuk edecek.

MAÇTAN DİKKAT ÇEKENLER:
*Denizli kart cezalısı Sivok'un yerine İbrahim Toraman'ı tercih etti. Teknik direktör Denizli, zorlu mücadelede savunmanın sağında İbrahim Kaş'a forma verirken, orta sahanın solunda ise genç oyuncu İsmail'e şans tanıdı.

* Denizli, ligde 3-0 kazanılan Fenerbahçe derbisinde ikinci yarıda oyuna aldığı Tello'yu bu karşılaşmada ilk 11'de sahaya sürerken, derbi maçta forma giyen Yusuf'u ise yedek soyundurdu.

* Beşiktaş'ta çocuğu hasta olduğu için İstanbul'da bırakılan Mert Nobre ile sakatlıkları bulunan Hakan Arıkan, Filip Holosko ve Rıdvan Şimşek de bu maçta görev yapamadı.
* Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, Beşiktaş maçında genç oyunculara şans verdi. Deneyimli teknik adam, siyah-beyazlı takıma karşı sürdüğü 11'de savunmada Rafael, orta sahada Gibson, Anderson ve Obertan, forvette de Macheda ve Welbeck'e forma verdi.

* Ferguson, geçen hafta İngiltere Premier Lig'de oynadıkları ve 3-0 kazandıkları Everton maçından farklı olarak kalede Foster'ı görevlendirirken, yine Everton karşılaşmasında oynayan Evra, Owen, Carrick ve Fletcher'i Beşiktaş karşısında yedek kulübesinde oturttu.

* Everton maçında forma giyen Valencia, Giggs ve Rooney ise 18 kişilik kadroda yer almadı. İngiliz ekibinde, Ferdinand, Oshea, Evans ve Fabio sakatlıkları nedeniyle Ferguson tarafından kadroya alınmadı.
* Manchester United-Beşiktaş karşılaşmasında, 76 bin 212 kişilik kapasitesi bulunan Old Trafford Stadı'nın tamamına yakını doldu.

* Türk taraftarlara ayrılan 4 bin 500 biletin tamamı tükenirken, mücadelenin başlamasına yaklaşık 1,5 saat kala stada gelen siyah-beyazlı taraftarlar, tribündeki yerlerini alır almaz takımlarına destek vermeye başladı.
* Öte yandan Tuncay Şanlı ve Tugay Kerimoğlu da Beşiktaş'ı Old Trafford da yalnız bırakmadı.

TEBRİKLER BEŞİKTAŞ !!

LeGonDof
26 Kasım 2009, 00:54
kara kartalım süpersin inşallah türkcell süper lig dede bu sene şampiyonuz hele galatasaraydan öcümüzü alalımda obertan güzel oynuyomuş şimdi ben onun peste güçlerini ayarlarım :D

Peckle
26 Kasım 2009, 01:18
Tebrikler gerçekten son dakikalarda Rüştü kalesinde devleşti :)

kpln04
26 Kasım 2009, 01:27
Tebrikler beşiktaş

Rangeros2
26 Kasım 2009, 12:06
kara kartalım süpersin inşallah türkcell süper lig dede bu sene şampiyonuz hele galatasaraydan öcümüzü alalımda obertan güzel oynuyomuş şimdi ben onun peste güçlerini ayarlarım :D

İşi başka boyutlara taşımaya gerek var mı ? Yendiniz güzel bir iş başardınız ama unutmayalımki manchester united grupları çıkmayı hatta lider çıkmayı garantilemiş bir ekip ve gençleriyle oynadı

Bu arada unutanlara skor : Galatasaray 3 Beşiktaş 0

LeGonDof
26 Kasım 2009, 12:56
İşi başka boyutlara taşımaya gerek var mı ? Yendiniz güzel bir iş başardınız ama unutmayalımki manchester united grupları çıkmayı hatta lider çıkmayı garantilemiş bir ekip ve gençleriyle oynadı

Bu arada unutanlara skor : Galatasaray 3 Beşiktaş 0

başka konuya sende çekiyosun seninle tartışmıcam siz fenerbahçeden 3 yeyin biz fenere 3 attık oldumu başka bişey demiyorum inönüde görüşürüz evet rüştü hakkaten müthişti valla bizim en iyi mevkimiz defans orta sahamızda iyi ama forvete bobonun yanına takviye lazımda holoskoyla delgado düşündüyor beni

xx_BJK_xx
26 Kasım 2009, 13:03
ingilizlere kendi evlerinde eziyet çektiriyor resmen BEŞİKTAŞIM :) adamlar son mağlubiyetlerini 2005te almışlar :) yine BEŞİKTAŞ yine bir REKOR DENEMESİ EGALESİ :D

1905berat
26 Kasım 2009, 14:40
Her yerinden öperim Rüştü :D

Rangeros2
26 Kasım 2009, 14:45
Fenerbahçeye yenildik ama ofsayt + olmayan penaltı :D:D:D

ayrıca facebook hesabın varsa MHk başkanı videosu var onu izlemeni öneririm kim şampiyon yapılacak hepsi var :)

ColdFear
26 Kasım 2009, 14:49
Zaten ManU gençlerle oynadı, pekte şaşılacak birşey değil, gerçi normal kadroyla çıksa ne yazar ? Alex Ferguson bunamış, zaten maçı ManU değil Alex Ferguson kaybetti. Demek istediğim sadece Beşiktaş değil, Wolfsburg'tu, CSKA'ydı, bizim Galatasaray, Fenerbahçe'de yenebilirdi. Neyse bunların pek önemi yok tebrikler Beşiktaş... ( Bizi zamanında kimse tebrik etmedi, ders olsun... )

1905berat
26 Kasım 2009, 15:03
Zaten ManU gençlerle oynadı

Sergen Yalçın ;"Futbol sonuç oyunudur.Gençlerle falan çıkması ayrıntıdır.2 yıl sonra biz bunu Beşiktaş 1-0 Old Trafford'da yendi diye hatırlayacağız ;)Man.U. Gençlerle çıkmıştı demeyeceğiz."

Katılıyorum Sergen'e ;):closedeyes:

Peckle
26 Kasım 2009, 15:16
Neyse bunların pek önemi yok tebrikler Beşiktaş... ( Bizi zamanında kimse tebrik etmedi, ders olsun... )

:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

mcharun
26 Kasım 2009, 17:03
Tüm BJKli arkadaşları gönülden tebrik ederim.
İnanın, bir GS taraftarı olarak, tıpkı 10 sene önceki Galatasaray-Arsenal maçı gibi heyecan duydum.
Rüştü, o maçtaki Taffarel gibiydi adeta.
Gerçekten çok anlamlı, çok manidar, Türk halkı için çok gurur verici bir zafer.
Tüm BJK camiasını gönülden tebrik ederim.
İnşallah CSKA maçından da bir galibiyet alınır da, bu zafer o zaman daha da anlamlı olur.

LeGonDof
26 Kasım 2009, 17:06
ya arkadaşlar anlamıyorum yedeklerle çıktı diyolar anderson,nani,carrick,ji sung park,vidic,owen,w.brown bunlar yedekmi allah aşkına

Peckle
26 Kasım 2009, 17:24
ya arkadaşlar anlamıyorum yedeklerle çıktı diyolar anderson,nani,carrick,ji sung park,vidic,owen,w.brown bunlar yedekmi allah aşkına

Adamların yedekleri onlar tabii bizim Türkiye'deki gibi değil ki :) Bizde (FB'den örnek verecek olursak) Ali Bilgin, Deniz Barış falan yedek. Adamların yedeklerle ikinci takım çıkıyor ;) Ayrıca maçtaki çoğu futbolcu yedekti...

LeGonDof
26 Kasım 2009, 19:31
sonuçta biz manchester unitedi yendik demi kendi evinde biz böyle söyleyeceğiz manunun yedeklerini yendik değil

1905berat
26 Kasım 2009, 19:36
sonuçta biz manchester unitedi yendik demi kendi evinde biz böyle söyleyeceğiz manunun yedeklerini yendik değil

... ;)

*YuSuFBuLDu*
26 Kasım 2009, 19:59
Son dakikalar çok heyecanlı ve güzeldi.Bravo Beşiktaş!!!

Matthaus
26 Kasım 2009, 23:07
son dakikalarda tahminim 5 dk uzatma eklendi ben 5 bin ter attım heyecandan o 5 dakikada :)

AnilAcar52
26 Kasım 2009, 23:12
Helal olsun Beşiktaşa bir Fener'li olarak gurur duydum ... Rüştü süperdi son dakikalarda.. İnşallah CSKA'yı da yener ..

efinho58
26 Kasım 2009, 23:27
bir fenerli olarak beşiktaş'ı tebrik ederim.türkiye'yi gururlandırdınız.umarım avrupa ligine katılırsınız da 3 türk takımı oynar.bizim daha önce tattığımız galibiyeti siz de tattınız.maçı bazılarının yaptığı gibi ''kaybetsinler de dalga geçeriz'' havasında değil ''umarım bjk kazanır'' diyerek ve rüştü'nün çıkardığı toplarda bir bjk'li gibi sevinerek izledim.böyle önemli maçlarda ülke olarak birlik olmalıyız. bu maçlarda fb gs bjk yok türkiye var.ancak biz manchester'i 3-0 yendiğimizde ''manchester yedeklerle çıktı yoksa yenemezdiniz'' diyenler şimdi kendilerini savunup ''yedek de olsa manchester'i yendik'' diyorlar.ben buna kızıyorum.

xx_BJK_xx
27 Kasım 2009, 01:32
Zaten ManU gençlerle oynadı, pekte şaşılacak birşey değil, gerçi normal kadroyla çıksa ne yazar ? Alex Ferguson bunamış, zaten maçı ManU değil Alex Ferguson kaybetti. Demek istediğim sadece Beşiktaş değil, Wolfsburg'tu, CSKA'ydı, bizim Galatasaray, Fenerbahçe'de yenebilirdi. Neyse bunların pek önemi yok tebrikler Beşiktaş... ( Bizi zamanında kimse tebrik etmedi, ders olsun... )

genç kadro as kadordan daha iyiydi bence bu 1
2-Ferguson bunasa adam yıllardır o takımda olmazdı
3-Arsenal 18 yaş altı takımla çıktı Fener karşısına ama sonucu herkes gördü
4-Manchester 5 yıldır o sahada yenilmiyordu

bu sayfaya bu tür yorumlar yazmanın bi alemi yok hepimiz TÜRKÜZ bir TÜRK takımı galip geldiği zaman yok şöyle yendi yok şu olsaydı yenemezdi denmesi çok garip geliyor bana... ben hala Galatasarayımız Süper Kupa ve UEFA kupasını aldığındaki sevincimi unutamam... Fener alsa yine o kadar sevinirim ve helal olsun derim... SADECE TEŞEKKÜR İSTİYORUZ BEŞİKTAŞLI OLARAK... BÖYLE YORUMLAR DEĞİL...

Peckle
27 Kasım 2009, 12:18
Arkadaşlar biz tebrik ediyoruz zaten sizleri, tek sorun şu; biz burada Manchester'ı 3-0 yendiğimizde tüm GS ve BJK taraftarı "Adamlar yedeklerle çıktı yoksa zor yenerdiniz"in küfürlü versiyonunu söylediler bizlere. Manchester'ı kendi sahasında (40 yıldır yenilmemiş bir takımı) Boliç'in golüyle yendiğimiz maçta eminim kimse tebrik etmemiştir gazeteler hariç. (Yani forum ortamında olsaydık büyük ihtimalle tebrik etmezdiniz)...

3-Arsenal 18 yaş altı takımla çıktı Fener karşısına ama sonucu herkes gördü
Ne alaka? Forumda tartışma çıkartacak hareketler yapmayı çok seviyorsunuz galiba!

Neyse ben yine Tebrikler Beşiktaş diyorum ve zamanında Chelsea bizi 2-0 yendiğinde "Thank you Chelsea" gibi bir pankart açan GS taraftarına ve genelde bizi tebrik etmeyen ve galibiyetlerimize bahaneler bulan diğer takım taraftarlarına ders olmasını diliyorum ...

pes-in kralı
27 Kasım 2009, 12:35
beşiktaşı tebrik ediyorum rüştüyü her yerinden öpmüyorum:D

cesc
27 Kasım 2009, 12:58
Konu kilide gitmesin..!

Rangeros2
27 Kasım 2009, 13:10
genç kadro as kadordan daha iyiydi bence bu 1

genç takım as'lardan daha mı iyi ? :lol:

Matthaus
27 Kasım 2009, 13:21
bilmiyorum ama ingilterede liverpool ile manchester ünited birbirlerine iki ezeli rakip bildiginiz gibi ikiside birbirini sevmiyor ama avrupa kupasında maçları oldumu liverpoollusu-manchesterlısı ve arsenallısı tek yürek olup hiç farketmez ingiliz takımını tutuyorlar işte bu yüzden onların futbolu en yüksek düzeyde biz ise birbirimizin kuyusunu kazmaya çalışıyoruz kendi içimizde birbirimizi yiyelim zaten bu işin tadı bu futbol sonuçta rekabettir ama bu ülke için avrupada oynayan takımlarımıza bu ülkeyi temsil eden kulüplerimize destek çıkalım hiç farketmez kim olursa olsun fenerlisi-galatasaraylısı-beşiktaşlısı biraz bilinçli olsak müthiş bir potansiyel var ama her şey ranta kaçıyor bu ülkenin taraftar profilinde

ahmet667
27 Kasım 2009, 13:59
ilk önce fenere sonra kırmızı şeytanlara vurduk sırada sivasspor var!

007berkish
30 Kasım 2009, 10:53
Bir de Wolfsburg yenseydi şu CSKA'yı...