PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meluncan nedir?

deniz_carlos
01 Ocak 2008, 23:15
MELUNCAN NEDİR ?

Coğrafi keşifler sırasında Portekiz Hindistan'a sefer düzenlemiştir.Bu nedenle Hindistan Osmanlı Devletin'den yardım istemiştir.

Osmanlı ordusu çok büyük bir donanma ile Hindistan'a gitmiştir.Fakat Osmanlı donanması Hindistan'a ulaştığında Hindistan ile Portekiz'in
kendi aralarında anlaştığını gözlemlemiştir.Bunun sonucunda Osmanlı donanması geri dönmüştür.Fakat Kızıldeniz açıklarında çok büyük bir
hortuma yakalanan donanmamıza ait birçok gemi batmıştır.Bu sırada Hindistan'dan geri dönmekte olan Portekiz donanması batan gemideki
birçok askerimizi kurtarmıştır.

Osmanlı Devleti askerlerinin iadesini beklerken Portekiz donanması bu askerleri yerine vermek yerine Amerika Kıta'sına getirerek Kolonilere
yerleştirmiştir.

Bunu sonucunda Amerika Kıta'sına yayılan fakat Asimile olan bir topluluk ortaya çıkmıştır.

Günümüzde Asimile olup Meluncan olan Türkler; ELVIS PRESLEY,MADONNA,MİCHAEL JACKSON gibi...

bu bilgiyi gittiğim derhanedeki panodan aldım...(2. etüttü 1.etüte girmiştim 2.sinde sadece matematiğe girdim fen bilgisine girmedim:)zaman geçmiyordu..arkadaşları bekliyordum..bende zamanı geçirmek için bunu yazdım..hemde ayakta:(ama iyikide yazmışım:)

junate
02 Ocak 2008, 00:10
Ya güzelde aslı belli mi ki, bir iddia da kızılderililerin Türk olduğu da ne kadar asıllı?

deniz_carlos
02 Ocak 2008, 19:57
junate abi.araştırmalardan sonra ortaya çıkan bilgiler bunlar.bunu dershanedeki sosyal bilgiler öğretmenimiz bile diyor...

junate
06 Ocak 2008, 06:35
Kızılderili olayını da bizim zamanın sosyal hocası biliyordu ama...:-)

fbrarsenal18
14 Ocak 2008, 23:09
teşekkürler deniz