Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Objektif Olalım Ve Gerçekleri Görelim
t_henry
17 Eylül 2010, 23:31
Günlerdir forumda gördüğüm PES-FIFA atışması yazılarını okuyorum ve bende herkesi objektif olmaya çağırıyorum ve birkaç diyeceğim var.
Forumda yaşı 17 ve daha üstü olan çoğu arkadaşın eminim küçüklüklerinde ilk oynadıkları futbol oyunları FIFA 97-98-99 gibi serilerdi. Ve çoğumuzun aklına futbol oyunu deyince ilk olarak FIFA gelirdi. Bir zaman sonra artık o kadar benimsemiştik ki FIFA serilerini sanki başka futbol oyunu çıksa ve oynasak FIFA'yı haksızlık edeceğimizi ve FIFA'nın pabucunu dama atacağımızı düşünüyor olmuştuk. Ancak 2000 yılından sonra(en azından ben) tesadüfen PES oyuunu oynama imkanı buldum ve artık PES'in FIFA'dan daaha zevkli ve daha iyi bir oyun olduğunu düşünmeye başladım. Evet belki yıllardır FIFA oynuyordum ama iyi oyun varken kötü oyunu fanatikçe savunmak bana hiçbir yarar sağlamayacaktı. Ve o zamandan sonra zaten PES adını iiyice duyurmaya başladı ve FIFA'yı artık PES'in gölgesinden gelmeye mahkum bıraktı. O dönemde birçok oyuncu FIFA dan vazgeçip PES oynamaya başladı. Neden? Çünkü PES daha iyi bir futbol oyunuydu. ''Ve herkes objektif bir şekilde yaklaşıyordu oyuna''
Şimdi de yine benzeri bir durumla karşı karşıyayız ancak bu sefer roller farklı. Birçok oyuncu yıllardır oynadığı PES'e artık FIFA'nın tekrardan rakip olduğunun farkında ancak çoğu kişi bunca yıldır PES oynayıp FIFA'nın yüzüne bakmadığı için PES'i bir kenara atmak istemiyor ve gerçekleri görmezden gelip ''fanatiklik'' yaparak sadece kendi oyun zevkine zarar veriyor.
Son olarak diyeceğim şudur: Yıllar önce nasıl PES daha güzel bir futbol oyunu olduğu için ''gerçekleri görerek'' çocukluğumuzun oyunu olan FIFA'dan vazgeçtiysek şimdi de yine gerçekleri görelim ve FIFA'nın geri dönüşüne objektif bir biçimde tanık olarak ve oyunu inceleyerek sadece kendi oyun zevkimiz adına ''gençliğimizin'' oyunu olan PES'i bir kenara bırakıp FIFA'nın tadına varalım.
Biraz uzun bir yazı oldu ancak umarım anlatmak istediklerimi akıcı bir şekilde sizlerle paylaşabilmişimdir.
NOT:Lütfen konuyu PES-FIFA kapışmasına çevirmeyelim ve herkes ''OBJEKTİF'' bir şekilde yorum yapsın.
Fastlove
17 Eylül 2010, 23:34
ikisininde iyi yönleri var ama sana birşey diyim bu konudada baya bir tartışma çıkacak
t_henry
17 Eylül 2010, 23:38
''NOT'' kısmını da o yüzden yazdım ancak tabii ki bazı kişilerin seviyesiz yorumlarını engellemek bana değil yöneticilere düşüyor. Umarım forumun kalitesini düşürecek yorumlar olmaz ve güzel bir sohbet bölümü olur.
bulkan
17 Eylül 2010, 23:43
Hiç endişeniz olmasın, tartışma çıkarmaya çalışanlara gereken yapılır.
Mümkün olduğunca fırsat vermemeye çalışıyoruz.
Herkes istediğini beğenip beğenmemekte, düşüncelerini anlatmakta özgürdür, fakat iş bir tarafı ciddi derecede kötülemeye giderse, başkalarını kızdıracak, tartışma çıkaracak üsluplar olursa büyük yanlış olur.
Her zaman derim ki "ölçülü yorum yapın, üsluba dikkat." ;)
agbon
17 Eylül 2010, 23:44
Demekki tadına varamıyoruzki söylüyoruz be kardeşim :D
bulkan
17 Eylül 2010, 23:49
Demekki tadına varamıyoruzki söylüyoruz be kardeşim :D
Tamam , doğrudur.Fakat herkes ölçülü yapmıyor eleştirisini.
Hele bazı konular var, o ondan alıntı yapmış laf yetiştirme çabasında, bir başkası yine aynı şekilde.Karşısındaki farklı görüşe sahip diye elinden gelse kavga edecek.
Seviyesiz tartışmaların çıktığı konuları okumak inanın bana fenalık getiriyor.Başkalarını bilemem.
Başlığı bir kez daha okuyalım ve umuyorum ki güzel bir sohbet konusu olsun. :)
t_henry
17 Eylül 2010, 23:54
Tamam , doğrudur.Fakat herkes ölçülü yapmıyor eleştirisini.
Hele bazı konular var, o ondan alıntı yapmış laf yetiştirme çabasında, bir başkası yine aynı şekilde.Karşısındaki farklı görüşe sahip diye elinden gelse kavga edecek.
Seviyesiz tartışmaların çıktığı konuları okumak inanın bana fenalık getiriyor.Başkalarını bilemem.
Başlığı bir kez daha okuyalım ve umuyorum ki güzel bir sohbet konusu olsun. :)
Ben de aynı umutlarla açtım konuyu inşallah futbol fanatikliğine çevirmeden seviyeli güzel yorumlar yapılır :)
by.devil.boy
17 Eylül 2010, 23:54
Bence 2 side güzel tabi bir seçim yapmak gerekirse tabiki FIFA
ama Pes'in Tadıda Bir Başka Bunu Burada Söyleyelim
t_henry
17 Eylül 2010, 23:56
Bence 2 side güzel tabi bir seçim yapmak gerekirse tabiki FIFA
ama Pes'in Tadıda Bir Başka Bunu Burada Söyleyelim
PES'in tadı bir başka katılıyorum yıllarca PES oynadıktan sonra FIFA'ya geçmek bana da garip geliyor ancak PES oynarken FIFA'dan aldığım zevki alamıyorum artık açıkcası. Oyuncular biraz yavaş hareket ediyor ve maç içindeyken oyun oynadığını fazlasıyla farkettiriyor. Ancak ''şahsen'' FIFA oynarken sanki Televizyonda maç izliyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum açıkcası.
0sergen0
17 Eylül 2010, 23:57
bu bir gerçek artık FIFA'nın PES'i arkada bıraktığı. Senelerdir FIFA 2 Konsolda Liderlikdeydi, Sadece PC'de işlevi yoktu. Bu sene netde araştırırsanız,PC'de FIFA'nın ön siparişleri PES'e fark koymuş. Ama forumda o kadar PES Fanatiği varki adamlar pes diyor başka birşey demiyor:: http://img716.imageshack.us/img716/3476/011is.gif
PES devrimi bu sene için kapanıcak diye düşünüyorum ama fanatiklerine bakarsan FIFA'ya ztn mükemmel olsa bile bi kusur buluyorlar http://img716.imageshack.us/img716/3476/011is.gif
burc1907
18 Eylül 2010, 00:02
ben de FIFA 99 ile başladım sonra PES 6 çıktı ondan sonra sürekli PES oynadım fakat bu sene FIFA (bence) HARİKA bir iş yaparak bizlere FIFA 11'i sundu.Oyun oynanabilirlik açısından harika.PES de iyi bir oyun çıkardı ama bu sene FIFA, PES serisini geride bırakacak gibi duruyor. WE ARE 11.
t_henry
18 Eylül 2010, 00:29
PES'in bu sene yaptığını gözardı edemeyiz büyük gelişme kaydettiler bence PES2010'a göre, ancak bence bu seneki en büyük şanssızlıkları EA'nın PES'in bu kadar gelişme kaydettiği yılda PC'ye FIFA'yı Next Gen çıkarması.
cem729
18 Eylül 2010, 00:53
Aslında pes şu oyuncu yapılarını saha atmosferini oynanışa biraz daha özen göstersen yıllardır verdiği yapay zeka sözünü tutsa Fifa'nın yanında pes'te oynarım ama Fifa şu anda çok daha önde
dogan_1977
18 Eylül 2010, 01:04
yani pes bir kenara atılacak kadar kötü mü?objektiflik böyle olmaz.ben her iki oyunu yapan firmaları kutluyorum ilk defa iki oyun birden rağbet görüyor.gerçekçilik konusunda her zaman pes.ama fifanın da bu seneki yaptığı muhteşem atak gözardı edilemez.süper oyun yaptılar.ayrıca fifanın lisans kısmı insanın iştahını kabartıyor.her ikiside pc mde olacak ve zevkle her iki oyunuda oynayacağım.şunu nasıl anlarsınız bilmem ama benim için pes her zaman vazgeçilmezdir.bu oyuncu hareketlerine yansıyor zaten.örneğin her iki oyundada kamerayı en uzak konuma getirin messiyi peste her zaman hareketleriden anlarsınız ama fifada böyle futbolcuya özgü hareketler yok.10 yaşındaki oğlum bile bunun farkına vardı.pedroyu messi zannetti.
Butwhoan
18 Eylül 2010, 01:09
yani pes bir kenara atılacak kadar kötü mü?objektiflik böyle olmaz.ben her iki oyunu yapan firmaları kutluyorum ilk defa iki oyun birden rağbet görüyor.gerçekçilik konusunda her zaman pes.ama fifanın da bu seneki yaptığı muhteşem atak gözardı edilemez.süper oyun yaptılar.ayrıca fifanın lisans kısmı insanın iştahını kabartıyor.her ikiside pc mde olacak ve zevkle her iki oyunuda oynayacağım.şunu nasıl anlarsınız bilmem ama benim için pes her zaman vazgeçilmezdir.bu oyuncu hareketlerine yansıyor zaten.örneğin her iki oyundada kamerayı en uzak konuma getirin messiyi peste her zaman hareketleriden anlarsınız ama fifada böyle futbolcuya özgü hareketler yok.10 yaşındaki oğlum bile bunun farkına vardı.pedroyu messi zannetti.
Bahsettiğiniz şey Personality özelliği buda seneye FIFA 12 de eklenir bence.Pes de güzel bence ama sadece Uefa turnuvaları oldugundan dolayı oynarım.FIFA nında eksiği Uefa oda olsaydı hari bir oyun olurdu.Ama 2006 yılında kaybettiği lisansı geri alır diye düşünüyorum.
babangida
18 Eylül 2010, 01:11
yazdıklarını okudum ama katılmıyorum.3-4 senedir fifa nın her oyun çıkışında bu sene yok pesi geçecek pesten daha güzel bu sene devrim yapmış gibi şeyler söyleniyor.Doğrusunu söylemek gerekirse hepsi de boşa çıkıyor.Aslında bu sene çoğu kişinin fifayı daha önde görmesi daha yenilikçi kendini daha geliştirmiş olması ama yine de pesle kıyaslanmayacak seviyede.Fifa kendini 5 yıl aradan sonra biraz geliştirmiş ama öyle bir abartılıyor ki şaşıyorum bu işe iki oyunu da oynayan biri olarak.Pese haksızlık etmeyin.Pesten şaşmayın.Fifa devri yıllar önce kapandı.
sertwert
18 Eylül 2010, 01:18
Bence ikiside güzel tamam ama pes in oynayışı fifayı oynadıktan sonra insana yavaş geliyor. Fifada sıkılma yok ama pes öyle deil bu oyun yavaşlığı adamı sıkıyor. Bende yıllardır pesi seve seve oynayan biri olsamda pes bu sene fifanın yanında biraz sönük kalır.Fakat Extreme 11 çıkarsa bu laflar değişebilir diyorum. :)
t_henry
18 Eylül 2010, 01:32
yazdıklarını okudum ama katılmıyorum.3-4 senedir fifa nın her oyun çıkışında bu sene yok pesi geçecek pesten daha güzel bu sene devrim yapmış gibi şeyler söyleniyor.Doğrusunu söylemek gerekirse hepsi de boşa çıkıyor.Aslında bu sene çoğu kişinin fifayı daha önde görmesi daha yenilikçi kendini daha geliştirmiş olması ama yine de pesle kıyaslanmayacak seviyede.Fifa kendini 5 yıl aradan sonra biraz geliştirmiş ama öyle bir abartılıyor ki şaşıyorum bu işe iki oyunu da oynayan biri olarak.Pese haksızlık etmeyin.Pesten şaşmayın.Fifa devri yıllar önce kapandı.
Yazdıklarınızda az da olsa bilgi hatası var. FIFA 5 yıl aradan sonra kendini biraz geliştirmedi bu gelişme aslında FIFA08 Konsollara gelmişti ancak PC kullanıcıları bu özelliklerden mahrum bırakılmıştı. FIFA devrinin yıllar önce kapandığı konusunda sizinle hemfikirim ancak o kapanan devir bu sene FIFA11 ile tekrardan açıldı diyebiliriz. PES'e haksızlık etmeyin demişsiniz haklısınız da PES de gerçekten 2-3 yıldır yaşattığı hayal kırıklıklarından sonra çok güzel toparlamış ve eski oyunlara nazaran ''oynanabilir''bir oyun ortaya koymuş ancak ''PES'e haksızlık etmeyin'' derken lütfen siz de FIFA'ya haksızlık etmeyin çünkü dediğiniz gibi FIFA kendini ''biraz'' geliştirmedi aksine PC versiyonundaki FIFA10'a göre çığır açtı.
NOT:Bu yazdıklarımı lütfen tartışmak amaçlı algılamayın sadece 1-2 konuda bilgi hatasını düzeltmek amaçlı yazılardır... Teşekkürler...
imnobody
18 Eylül 2010, 02:06
Bundan 1-2 yıl önce, yani FIFA'nın PC'ye konsollardan çok farklı oyun çıkardığı dönemlerde ben de tüm PC kullanıcıları gibi PES oynuyordum. O gün elimizde elle tutulur tek futbol oyunu serisi olduğundan hiç kimse PES'in eksikliklerini dile getiremiyordu. FIFA'nın konsollarda patlama yapması ve PC'nin yüzüne bile bakmaması KONAMI'yi de rahatlatmıştı ve bu eksiklikleri görmezden gelmeye devam etti. Ne zaman FIFA PC'ye next-gen oynanış ve grafiklerle döneceğini duyurdu, hemen pas sistemini geliştirdiler, oynanışta çeşitli oynamalar yaptılar. Ama FIFA'nın eline koz verdiler böylece, çünkü PES'teki hantal, zevksiz ve ruhsuz oynanışa dokunmadılar, atmosfere ellemediler bile. Ve kaçınılmaz olan şey KONAMI'nin başına geldi böylece.
Şimdi ise elimizde elle tutulur iki demo var ve artık rahatça söyleyebilirim ki PES, bu sene FIFA'nın altında kaldı. FIFA, akıcı oyunuyla, zaten oturmuş olan 360o pas sistemiyle, zor oynayışıyla PES'e farkı attı.
Tabii ki bu yoruma karşı çıkan, eleştiren olacaktır. Bir de onların görüşlerini duymak istiyorum açıkçası..
formulax
18 Eylül 2010, 02:25
Mükemmel bir konu ve yazı ! insanların içinde bir düşünce var pes'den vazgeçemeyiz felan FİFA 11' i full'de oynayabilen insanların hala pes demesine bir anlam veremiyorum. bide ps3de pesi tercih ediyorsa yuh diyorum. bende 2 sendir pes oynuyorum pc'de ama artık ea sözünü tuttu napalım ?? We are 11 ;)
sanane213
18 Eylül 2010, 04:24
Ben hep Fifa oynuyordum bi tek 2010da pes aldım. Pesi bir daha almayıp Fifa'ya devam. :D
sinanert21
18 Eylül 2010, 04:47
t_henry kardeşim şimdi ne gerek vardı bu konuyu açmaya, hem objektif olun demişsin hem de direkt Fifa daha iyi demişsin. Sana göre iyidi bana göre kötüdür. Bunun objektifliği olmaz çünkü bu bir zevk meselesidir. Ayrıca bu konuyu açıp da birşeyleri ispatlamak zorunda değilsin. Fifa sana göre iyi olsun ama bunu millete kabul ettiremezsin bırak herkes ne yorum yaparsa yapsın. Fifacılar o deniz topu hissi veren toptan zevk alıyorlarsa kimse karışmaz buna çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama siz PES'in vay orası hantal vay lisansı yok birsürü zırva. Ben PES'ten zevk alıyorum kimse de buna karışamaz. Objektiflik yok tekrar söylüyorum zevk meselesidir bu onun için bırakın kim hangisinden zevk alıyorsa onu oynasın. Forumda illa birini daha üstün göstermeye çalışmayın zira bu inatçılık ve ukalalık karışımı birşeydir.
NOT: Fifa'nın da Pes'in de demosunu oynadım ve bu yıl da PES'e devam diyorum.
Şimdi Fifa'nın neresini beğenmedin Pes daha mı iyi gibi zırvalar yazmayın bana, kimse milletin zevkine karışamaz.
nevzat61
18 Eylül 2010, 05:07
t_henry kardeşim şimdi ne gerek vardı bu konuyu açmaya, hem objektif olun demişsin hem de direkt Fifa daha iyi demişsin. Sana göre iyidi bana göre kötüdür. Bunun objektifliği olmaz çünkü bu bir zevk meselesidir. Ayrıca bu konuyu açıp da birşeyleri ispatlamak zorunda değilsin. Fifa sana göre iyi olsun ama bunu millete kabul ettiremezsin bırak herkes ne yorum yaparsa yapsın. Fifacılar o deniz topu hissi veren toptan zevk alıyorlarsa kimse karışmaz buna çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama siz PES'in vay orası hantal vay lisansı yok birsürü zırva. Ben PES'ten zevk alıyorum kimse de buna karışamaz. Objektiflik yok tekrar söylüyorum zevk meselesidir bu onun için bırakın kim hangisinden zevk alıyorsa onu oynasın. Forumda illa birini daha üstün göstermeye çalışmayın zira bu inatçılık ve ukalalık karışımı birşeydir.
NOT: Fifa'nın da Pes'in de demosunu oynadım ve bu yıl da PES'e devam diyorum.
Şimdi Fifa'nın neresini beğenmedin Pes daha mı iyi gibi zırvalar yazmayın bana, kimse milletin zevkine karışamaz.
Altına aynen imzamı atıyorum....Fifa'yı bu sene sevmek için (malum bu sene baya ilerletti) sabah akşam Fifa 2011 Demo yu oynuyorum ama olmayınca olmuyor sevemiyorum.Belki önyargılı davranıyorum diye defalarca zorladım kendimi ama Pes'i açınca herşey geride kalıyor.
Düşünün 8 yaşında oğlum var ben işe gittiğimde Bilgisayardan Fifa 2011'i silmiş....:001_huh:
İsteyen Pes isteyen Fifa oynasın işin güzel kısmı burda....Ama benim PC de Pes'e devam...
sinanert21
18 Eylül 2010, 05:13
Altına aynen imzamı atıyorum....Fifa'yı bu sene sevmek için (malum bu sene baya ilerletti) sabah akşam Fifa 2011 Demo yu oynuyorum ama olmayınca olmuyor sevemiyorum.Belki önyargılı davranıyorum diye defalarca zorladım kendimi ama Pes'i açınca herşey geride kalıyor.
Düşünün 8 yaşında oğlum var ben işe gittiğimde Bilgisayardan Fifa 2011'i silmiş....:001_huh:
İsteyen Pes isteyen Fifa oynasın işin güzel kısmı burda....Ama benim PC de Pes'e devam...
Bunu belirttiğin için çok sağol abicim demekki beni de anlayan birileri var. Arkadaşlara tekrar söylüyorum kimse yanlış anlamasın ben çok denedim Fifa'nın demosunu kötü değil ama Pes'i açınca bir başka haz alıyorum yani benim zevkim de böyle işte:)
global_deejay
18 Eylül 2010, 05:26
Katılıyorum.. Ancak bu sene EA çok iyi iş yaptı KONAMI de öyle ama benim FIFA y alışmam lazım (Turnuvalar için) PES te Direct IP olsa yüzüne bile bakmam FIFA nın.
bulkan
18 Eylül 2010, 05:29
Sizler de haklısınız, zaten Pes ten ayrı bir keyif alıyorsaniz dediğiniz gibi kimse zorla Fifayı sevdiremez.Öyle bir dayatma gibi eğer algılyorsanız bu başlığı, emin olunuz öyle değil.Konuyu açan arkadaşım da tıpkı sizin Pesten duyduğunuz haz gibi o da Fifa dan keyif alıyor.
Objektiflikten kasıt biraz iki oyunu da eşit şekilde eleştirmek ama "şu daha iyi bana göre" demek ilave olarak.
Ne güzel düşüncelerinizi belirtmişsiniz.Keşke herkes sizler gibi eleştirisini, görüşünü düzgün belirtse...
"Ne gerek vardı konuya" denilmiş ya, işte belki yanlış anlaşılmaların, seviyesiz yorumların ötesine geçip kaliteli yorumların yapılmasına vesile olur.Zira şu ana kadar gayet iyi de gidiyor.
Görmüşsünüzdür o kadar seviyesiz, ölçüsüz, bir tarafı resmen kötüleyen, talihsiz yorumların yapıldığı konular var ki insanın içine fenalık geliyor okuduğu zaman.Herkes görüşünü bildirebilir, fakat iş sataşmalara kadar gidince son derece kötü bir görüntü çıkıyor ortaya.
Tartışmanın, kavga etmenin hiçbir gereği, anlamı yok ki.
Şu bir gerçek, bu sene 2 adet güzel, tamamen yenilenmiş ve geliştirilmiş oyun bizlere sunuluyor, yok Fifa şöyle yok Pes böyle, yok pesci yok fifacı ayrımını, tartışmayı bir kenara bırakıp eğlencemize, alabileceğimiz en fazla keyife bakalım diyorum ben. :)
dogan_1977
18 Eylül 2010, 10:45
konsolda fifayı tek geçerim.sonuçta pesin konsollarla pc arasında hiçbir farkı yok.ama pc deyince pes 1 numara.fifada personality dediğiniz özellik yoksa ne diye konsollarla aynı olacak diye ortalığı ayağa kaldırdınız ki? bu özellik olsun o zaman derim fifa daha iyi.gerçekten arena mod dışında oyunun gerçekçiliği yok oyun olduğunu belli ediyor.şu topun balon gibi gitmesini full oyunda hallederlerse büyük gelişme olur.tabiki lisans yama yapmaya bile gerek yok.
formulax
18 Eylül 2010, 11:38
konsolda fifayı tek geçerim.sonuçta pesin konsollarla pc arasında hiçbir farkı yok.ama pc deyince pes 1 numara.fifada personality dediğiniz özellik yoksa ne diye konsollarla aynı olacak diye ortalığı ayağa kaldırdınız ki? bu özellik olsun o zaman derim fifa daha iyi.gerçekten arena mod dışında oyunun gerçekçiliği yok oyun olduğunu belli ediyor.şu topun balon gibi gitmesini full oyunda hallederlerse büyük gelişme olur.tabiki lisans yama yapmaya bile gerek yok.
arkadaşım saçma yorum yapmışsın konsolda 1 numara doğru ama 2 3 yıldır kaybettiği pc krallığınıda geri aldı pc'de personality yok diosun sanki peste var 1 sene sonra pc'dede personality yapcaklar bakma keyfineee :) oyun bazen uçuyor balon gibi fakat pes 11 dede şutlarda uçuyar balon gibi ?? onu düzeltirler pek sorun deil.
Bu oyuna nasıl gerçekçi deil diyorlar anlamış deilim.
http://img20.imageshack.us/img20/4436/grafikbu.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/1292/grafik2o.jpg
f_the_answer
18 Eylül 2010, 12:14
su an bence fifa çok daha güzel iki demoyuda oynadım pes bir çok yavaş top kontrolu cok kotu servet bile gerçek hayatta daha iyi kontrol ediyor topu artık messiyle gidilmiyor diyenlere lafım messiyle daha 3 macımda bayern muhını calımladım hanı van buyten lahm robben felan degıl dırek orta shanın gerısınde kım varsa alayı calımlandı boyle oyun olmaz ayrıca bır yanı daha var lıgler lısanssız formalar yok sureklı yama ındırmekten gına geldı gecen sene fıfada oyle bır durum yok kı eger gelırse bır yama gelecek transferler turkcell super lıgın supertotto ya cevrılmesı ve 1 2 takım llısanssız oluyor onları lısanslarlar reklam panoları yapılır yapılırsa bırdahada yama cıkmaz gerekte yok saten ayrıca gelelım oynanabılırlıge
fıfayı oynayaınca anlarsınız herkes cok farklı hareket edıyor farklı farklı pas atabılıyor oyuncular ayrıca her takımla her oyun stılını yansıtamıyorsun ornegın o pas trafıgını oyunda en ıyı barca ıle kuruyorum leveerkusen de o trafık kurulmuyor peste el yok hakem ayda yılda calarsa penaltı calıyor avantajdan sonra kart cıkartmıyor oyuncu tepkılerı hep aynı 4 senedır hakem aleyhte duduk calınca dırek yumruk sallıyor hakeme ıtıraz edemıyorun bı become legend ı var evlere senlık poınt verıyor sana napacaksan o poıntı transferlerı cok sacma yapıyor yapay zeka yok gıbı barcaya transfer oldum lampard ı decoyu sennayı fabregası aldı orta saha evlere senlık oldu yanı hep derım fıfa elını masaya vurarsa kımse altından kalkamaz bu kadar yazıdan cıkan sonuc su
WE ARE 11
TheRock
18 Eylül 2010, 17:22
demoları karşılaştırırsak pes bence daha orjinal bir oyun yapmış, ancak 360 derece pas ve ikili mücadelelerde iddalıydı pes ama fifa çok daha iyi bu iki konuda.
full sürümlerde ise pes'in düzeleceğini düşünüyorum ama fifa'nın daha uygun hale gelmesi full sürümde olacak iş değil bence.
imnobody
18 Eylül 2010, 17:31
@ TheRock
O konulara senelerdir çok uzaktı Pes. Daha orjinalden kastın özgün mü?..
mk_albayrak
18 Eylül 2010, 18:05
İki demoyu da defalarca oynadım. Fifayı en son 2002 de oynamıştım sanırım. O ara pes oyunundan haberim yoktu. Pesle tanışınca fifa gerçekten yanında çok sönük kalmıştı. Her sene de fifanın yeni serilerini deniyorum gelişme görememiştim. Grafikler falan neredeyse aynı sadece kadrolar güncellenmiş gibiydi. Hatta geçen sene fifa 2010 u kurup oynadım ve sadece 1 maç dayanabildim ve bilgisayarımdan kaldırıp pes oynamaya devam ettim. Ancak bu sene durum biraz farklı gibi görünüyor. Fifa 2011 demosunu ilk oynadığımda sanki pes oynuyor gibi hissettim biraz, önceki fifa serilerinden çok farklı olmuş. Pes i oynadığımda ise eski pes serilerinden farklı ama ne pes e ne de fifaya benzemiş farklı birşey olmuş biraz garip geldi ama oynadıkça alışıyor insan. Bu arada fifa 2011 demosunda anlamsız bir kasılma yapıyor oyun sistemimde. Pes te sorun yok son ayarda oynuyorum. Belki sistemim yetersiz falan diyen arkadaşlar olabilir ama inanın bu sistemde GTA 4 oyununu bile neredeyse full ayarlarda sorunsuz oynuyorum.. Gerçi oyunlar demo şimdilik zaten, tam sürüm çıkınca sanırım pc optimizasyonunda sorun yaşanmaz. Yaşanırsa zaten fifa için felaket olur. Benim açımdan Fifa da bu sene pc de oynanabilecek bir oyun yapmış. Ama yine tam sürümlerini beklemek lazım tam bir fikir sahibi olabilmek için. Neticede demoyla full arasında bazen çok büyük farklar olabiliyor.
t_henry
18 Eylül 2010, 18:14
İki demoyu da defalarca oynadım. Fifayı en son 2002 de oynamıştım sanırım. O ara pes oyunundan haberim yoktu. Pesle tanışınca fifa gerçekten yanında çok sönük kalmıştı. Her sene de fifanın yeni serilerini deniyorum gelişme görememiştim. Grafikler falan neredeyse aynı sadece kadrolar güncellenmiş gibiydi. Hatta geçen sene fifa 2010 u kurup oynadım ve sadece 1 maç dayanabildim ve bilgisayarımdan kaldırıp pes oynamaya devam ettim. Ancak bu sene durum biraz farklı gibi görünüyor. Fifa 2011 demosunu ilk oynadığımda sanki pes oynuyor gibi hissettim biraz, önceki fifa serilerinden çok farklı olmuş. Pes i oynadığımda ise eski pes serilerinden farklı ama ne pes e ne de fifaya benzemiş farklı birşey olmuş biraz garip geldi ama oynadıkça alışıyor insan. Bu arada fifa 2011 demosunda anlamsız bir kasılma yapıyor oyun sistemimde. Pes te sorun yok son ayarda oynuyorum. Belki sistemim yetersiz falan diyen arkadaşlar olabilir ama inanın bu sistemde GTA 4 oyununu bile neredeyse full ayarlarda sorunsuz oynuyorum.. Gerçi oyunlar demo şimdilik zaten, tam sürüm çıkınca sanırım pc optimizasyonunda sorun yaşanmaz. Yaşanırsa zaten fifa için felaket olur. Benim açımdan Fifa da bu sene pc de oynanabilecek bir oyun yapmış. Ama yine tam sürümlerini beklemek lazım tam bir fikir sahibi olabilmek için. Neticede demoyla full arasında bazen çok büyük farklar olabiliyor.
Oyunun kasma sorunu bende de vardı ancak forumda bulkan adlı arkadaşımızın bu konuya çözüm olması amacıyla açtığı konular mevcut ve bu konularda anlatılanları uygulayarak kasma sorununu tamamen ortadan kaldırdım. Eğer ekran kartının ATI marka ise http://www.turkcespiker.com/forum/ekranda_titremeler_oluyor-t39202.html adresinden bu sorunun çözümünü öğrenebilirsiniz. Ayrıca yine bulkan'ın çözümünü anlattığı bir konu mevcut http://www.turkcespiker.com/forum/fifa_11_demo_kasma_sorunu_cozumu-t39357.html adresinden yine çözümler arayabilirsiniz.
Ancak benim çözümüm ilk attığım linkte oldu oradaki ayarları yaptıktan sonra oyunda 1 tane bile kasma olmadı. Ben de aynı senin gibi GTA'yı FULL'e yakın oynuyordum kasması garip gelmişti ancak bu ayarlar ile oyun harika oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
volo1048
18 Eylül 2010, 18:27
bende bari bir açıklama yapıyım :)
Pes'i ilk Pes 3'le tanıdım o zamanlar artık hangi fifa serisi varsa pes 3 o oyundan daha güzel göründü gözüme.Tabi Pes'3 öncesinde Fifa oynuyordum özellikle 2002 ve world cup 2002 şaheser oyunlardı :) günümüze gelirsek eğer pes 10'da yeterince hata gördük fifa 10'da görsellik adına hiç bir şey yoktu hiç bir şey göremedik açıkçası :D 11 serilerine gelirsek :) bildiğiniz gibi pes 11 fifa 11'den daha önce çıktı ve ilk olarak pes 11 oynadım..bana ilk başta hiç bir değişiklik yokmuş gibi geldi sadece işte kamera açısı pas kontrol sistemi dışında.Fakat sonradan maç yaptıkça oyun güzel gelmeye başladı.Bana sorarsanız alıştıktan sonra kötü oyun yoktur :) Ve aynı günün gecesinde fifa 11 çıktı.İlk maçımı yaptım gerçekten değişiklik yapıldığı daha oyuna girerken görünüyordu :) Fifa 10'a baktım bir de Fifa 11'e baktım ikisi arasında dağlar kadar fark var.
Özetlemek gerekirse; Her iki oyuna da inanılmaz bir emek sarf edilmiş.Yapanları kutlamak gerek diye düşünüyorum.Fakat hala iki oyunda da bir çok eksiklikler var.En basitinden örnek vermek gerekirse Pes'in lisans sorunu ve hakemler.Adamlar Super Cup lisansını alıyorlar banane ondan :) Super Cup yerine Lig lisansı almayı deneseler bence daha iyi olacakmış :) Neyse çok uzattım kısacası her iki oyunda tatmin edici fakat eksik...
Butwhoan
18 Eylül 2010, 18:34
Ben inanıyorum ki Eagames şirketinin Uefa lisansını alacağına.
mk_albayrak
18 Eylül 2010, 18:35
Oyunun kasma sorunu bende de vardı ancak forumda bulkan adlı arkadaşımızın bu konuya çözüm olması amacıyla açtığı konular mevcut ve bu konularda anlatılanları uygulayarak kasma sorununu tamamen ortadan kaldırdım. Eğer ekran kartının ATI marka ise http://www.turkcespiker.com/forum/ekranda_titremeler_oluyor-t39202.html adresinden bu sorunun çözümünü öğrenebilirsiniz. Ayrıca yine bulkan'ın çözümünü anlattığı bir konu mevcut http://www.turkcespiker.com/forum/fifa_11_demo_kasma_sorunu_cozumu-t39357.html adresinden yine çözümler arayabilirsiniz.
Ancak benim çözümüm ilk attığım linkte oldu oradaki ayarları yaptıktan sonra oyunda 1 tane bile kasma olmadı. Ben de aynı senin gibi GTA'yı FULL'e yakın oynuyordum kasması garip gelmişti ancak bu ayarlar ile oyun harika oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ekran kartım Nvidia 9600GT 1GB 256 bit. Dediğiniz gibi o linklerden de fifanın kendi sitesindeki forumlardan da araştırdım ama bir çözüme ulaşamadım. Direct X, net framework, ekran kartı sürücü güncelleme vs. ne varsa denedim ama olmadı. Tek denemediğim sistemin xp pro, windows 7 kurup denemedim. Belki de xp ile sorunu vardır demonun :) En düşük ayarda da en yüksek ayarda da kasılma problemi var. Hatta ilk başta oyun açıldıktan sonra ea sports logosundan hemen sonra atma oluyordu, pc yi yeniden başlatmak gerekiyordu atmaması için. Sonra oyunu işlemcinin tek çekirdeğini kullanarak açma çözümüyle oyundan atma sorununu hallettim. Ama kasma sorunu devam ediyor. Garip olan bazı daha düşük sistemlerde sorunsuz oynaması bazılarında da ne yapsan sorunun devam etmesi. Full sürümü bekleyeceğim umarım düzelir sorun.
Jack_sparrow
18 Eylül 2010, 18:48
Selamlar ilk önce,ben futbol serilerine tabiki fifa ile başladım ilk fifa çıkışıyla ,daha sonra ISS Pro Evolution alarak fifa ile belli bir süre + winning eleven-Pro evlutio Soccer serileri ile devam etmiş biriyim.Fifa benim için 2005'te bitmişti. Tabii o arada Pes oyunu ile devam etmekteydim. O yıllarda PES 6 (önceki pesleri de oynamış biri olarak) benim için devrim niteliğinde bir oyundu.PES 2008 de beğenmedim açıkçası(o ara hem beğenmediğimden hemde bilgisayarımın yetersiz özelliklerinden Fifa 08 oynadım).PES 2009 ve PES 2010 hoşuma gitti ve böyle devam etti.Bu yıllar içinde forumlarda böyle konuların yüzlercesi açıldı,herkes eksiklerini dile getirdi her iki tarafında,buna bende dahil.Şu an ilk defa FIFA 11 demosunu oynadım ve baktım.FIFA konsollardan sonra harbiden geliştirme göstermiş ve bana seyir zevki dışında oynama zevkinide tattırmıştı.PES 2011'de hala oynamaktayım.Ancak FIFA 11 haksızlık etmeyelim ve PES 2011 yapımcılarınında iyi oyunlarının o kadar saçma eksiklikleri olmasına rağmen düzeltmeyişlerinide düşünelim.Bu sene ikisinide oynamakta kararlıyım.
İyi Günler.
EA&KONAMI
volkanbaris
18 Eylül 2010, 19:54
97 de başladım fifa oynamaya zaten ilk bilgisayarı 97 de görmüştüm :) o günden beri sadece 2009 ve 2010 u oynamadım benim için fifanın ayrı bir yeri var.
mertbatu
19 Eylül 2010, 04:16
Ben ilk ps1 alındığında abim bir koşu gidip fifa 2000 alıp gelmişti.
O zamanlarda sabah akşam oynuyorduk nede zevkliydi bizim için.Ta ki :
Pes 1 ve 2 (ayrıca winnig eleven serisiyle) tanışınca fikrim değişti.
Playstationum bozuluncaya kadar bu oyunları oynadım.Sonra bozulup yerine pc alınınca fifaya pc de şans vereyim dedim.Fakat pes in pc deki (2008) halini görünce anında fifayı silip pes oynamaya karar verdim.Zamanının ötesinde grafiklerdi.Ama ilk göz ağrım olan fifada ise hiçbir gelişme görünmüyordu.
Sonra arkadaşların zorlaması ile 2009 yılında ps3 deki fifayla tanıştım.Aman allahım inanılmazdı ki neden pc de bunun gibi bir oyun çıkmaz diye bu yıla kadar düşündüm.
Elimizde en iyi fubol simulasyonu pes vardı.Mecbur onu oynuyorduk.Fifa ise hayal kırıklıklarına (next-gen haberleri dolaşırken) fifa 10 ile devam etti.
Bu sene ise durum farklı.Sonunda (benim için) Pes esareti bitecek dedim ilk videoları görmeye başladıktan sonra.
Bu sene iki demoyuda gözden geçirdim.Pes sanki bir oyun olduğunu menüsünden müziğinden görünüşünden hissettirmişti bana.Ama fifa ise giriinden itibaren çok farklı deneyim yaşatacağını anlamıştım.
Sakın beni fifa fanatiği diye görmeyin.Sadece bir futbol oyunundan alabileceğim en çok zevki arayan oyunculardanım.
SAMET204
19 Eylül 2010, 04:30
Arkadaşlar kimse yanlış ve üstüne alınmasın ama nedir bu olay bi anlayamadım sanki bu oyunları yapan firmalar babamızın oğlu niye bu oyunların savunmalarını yapıyoruzki herkes alsın ve oynasın bu kadar basit bu demolar çıktı çıkalı valla forumda bişey arıyacam her konuya bulaşmış kafam şişti millet birbirini yiyo bize ne hangisinin daha çok sattığından hangisinin daha iyi olduğundan herkes birbirinin kararını değiştirmek için o kadar çok çaba sarfediyorki boşverin böyle şeyleri oyun işte altı üstü sıkılınca açıyoruz güzel güzel vakit geçiriyoruz gerisi bizi ilgilendirmesin artık :blink:
Louis
19 Eylül 2010, 11:19
ilk sayfa'da son 2 mesaj yazan arkadaşımız çok güzel durum yapmışlar ben 98'den bu yana fifa oyunlaırnı oynadım ama pes'in bir serisini oynadıktan sonra fifa benim için bitmişti.şimdi zevkler ve renkler tartışılmaz EA o kadar çalışmış,uğraşmış geçen oyunlara göre çok iyi bir iş çıkarmış ama kendi fikrimi söylücem kimse'nin oyun zevkine karışamam ama pes'ten aldığım oyun zevkini demo'da alamadım..pes 2011 gerçekten oyunun üstüne yeni birşeyler eklemiş bazılarımıza herşey grafik olarak geliyor sanırım fifa grafik yönünden bir adım daha iyi olsa bile oynanabilirlik açısından fifa pes'in bu sene eline su bile dökemez derece..oynanabilirlik arıtk tamamen sizi elinizde attıgın arapası dahil.fifa oynanabilirliğini gerçek bir futbol tadı verebilen oyun çıkarsın sonra gelip pesle yarışsın.ben size pes dört dörtlük diyemem elbet var hataları ama bir oyun bu kadar mı kontrolü size verir çok güzel bir düşünce olmuş bence.fifa'nın tabi iyi yöneri var ama benim için en önemli olan şey oynanabilirlik,takım oyunu,gerçekcilik vs bu aradıklarım fifa'da yok.bir konuda da yazdım burda da yazıyorum fifa bir futbol oyunu'dur pes ise bir futbol simülasyonudur.bunler benim şahsi görüşlerim kimsenin zevkine karışaamam ben kendi zevkime göre pesimi oynamaya devam ediyorum
alesiotakinardi
19 Eylül 2010, 13:52
fifaya fifa 2000 le başlamıştım.o yıl galiba türkiye ligi vardı.Çok sevmiştim o sıralardada futbolla pek aram yoktu bana futbolu sevdiren oyun fifa bi 3-4 sene daha oynadım bu seriyi taki pesle tanışana kadar pes 5 ten pes 10 a kadar ama artık efsane geri döndü.peste pas siteminden başka bir farklılık göremedim zaten
Louis
19 Eylül 2010, 14:57
fifaya fifa 2000 le başlamıştım.o yıl galiba türkiye ligi vardı.Çok sevmiştim o sıralardada futbolla pek aram yoktu bana futbolu sevdiren oyun fifa bi 3-4 sene daha oynadım bu seriyi taki pesle tanışana kadar pes 5 ten pes 10 a kadar ama artık efsane geri döndü.peste pas siteminden başka bir farklılık göremedim zaten
oynanabilirliği fifa'dan kat kat iyi ;)
mertbatu
19 Eylül 2010, 17:58
Pas atmak istediğin oyuncuya doğru pas atmak zorunda kalıyorsun peste.Ama fifada öyle değil.İstersen o özelliği açıyorsun istersen (zaten kapalı geliyor) oyun senin için ayarlıyor.
t_henry
19 Eylül 2010, 19:01
Şöyle bir bilgi aktarayım sizlere; PES'in bu sene getirdiği 360 derece pas sistemi FIFA'da da bulunmakta ancak ilk oyunu açtığımızda kapalı geliyor bu özellik. Açmak isteyen arkadaşlar ise ''Controller Settings'' kısmında ''Pass Asistance'' ın yanında yazan ''Asisted'' seçeneğini ''Manuel'' yaparak 360 derece pas sistemini aktif hale getirebilirler...
hetaş
19 Eylül 2010, 23:25
yorumu okumadım ama şunu söyliyim son sözü full de göreceğiz herkesin kendine göre fikri vardır saygı duymamız lazım fifa bence bu sene tarihi satışlara ulaşa bilir şimdi,ye kadar çok iyi yönlendirme yaptılar ama demo da çok büyük hatalar var bu demoyu games com da gördük aynısı hatalar vardı düzeltmediler geçen gün mancester - milan ve mancester la diğer bir takım ismini hatırlayamadım video sunu izledim oyun daha akıcı geldi bana demoya göre, zaten onlar son video idi . şu anda büyük ihtimalle yarından sonra ülkelere dağıtmaya başlamışlardır oyunu, yani bize gelmesine 10 gün var .oyunu incelersek pas iyi pozisyonlar akıcı sadece orta ve havadan pasta sorun var onuda video dan izlediğim kadarıyla çözmüşler gibi ama fifa 11 demo tam bir rezaletti onlar bunun farkına varmaya bilir ama insanlar demoya göre oyun alıyorlar.
volkanbaris
20 Eylül 2010, 01:12
Fifa'da en sevdiğim olay adamı ittirince faul veriyor. Fifa 2011'de dirsek attım adama sarı kart verdi hakem bu olayda gerçekçi ve güzel olmuş. Pes'te forma çekme olayı güzel olmuş gerçekçilik katmış ama formasını çekince hakem faul bile vermiyor onu anlamadım.
huso1905
20 Eylül 2010, 01:32
yıllardır pes oynarken gerçek futbol oyunu olduğunu fifayı oynarken de sıradan oyun olduğunu söylemişimdir ha fifa bu sene kendini aştı ama bir yere kadar fifa ne zaman simülatör modundan vazgeçer belki ozaman fifaya geçerim
mertbatu
20 Eylül 2010, 01:39
Bence asıl simulatör modunda olan PES tir ve busene çıkan demosuylada bunu ispatlamıştır.
Fifa ise asıl futbol zevkini yaşatan ve bazı zamanlar oyun olduğunu unuttuğum birşeydir :D
funkyc
20 Eylül 2010, 10:07
ilk sayfa'da son 2 mesaj yazan arkadaşımız çok güzel durum yapmışlar ben 98'den bu yana fifa oyunlaırnı oynadım ama pes'in bir serisini oynadıktan sonra fifa benim için bitmişti.şimdi zevkler ve renkler tartışılmaz EA o kadar çalışmış,uğraşmış geçen oyunlara göre çok iyi bir iş çıkarmış ama kendi fikrimi söylücem kimse'nin oyun zevkine karışamam ama pes'ten aldığım oyun zevkini demo'da alamadım..pes 2011 gerçekten oyunun üstüne yeni birşeyler eklemiş bazılarımıza herşey grafik olarak geliyor sanırım fifa grafik yönünden bir adım daha iyi olsa bile oynanabilirlik açısından fifa pes'in bu sene eline su bile dökemez derece..oynanabilirlik arıtk tamamen sizi elinizde attıgın arapası dahil.fifa oynanabilirliğini gerçek bir futbol tadı verebilen oyun çıkarsın sonra gelip pesle yarışsın.ben size pes dört dörtlük diyemem elbet var hataları ama bir oyun bu kadar mı kontrolü size verir çok güzel bir düşünce olmuş bence.fifa'nın tabi iyi yöneri var ama benim için en önemli olan şey oynanabilirlik,takım oyunu,gerçekcilik vs bu aradıklarım fifa'da yok.bir konuda da yazdım burda da yazıyorum fifa bir futbol oyunu'dur pes ise bir futbol simülasyonudur.bunler benim şahsi görüşlerim kimsenin zevkine karışaamam ben kendi zevkime göre pesimi oynamaya devam ediyorum
Arkadaşım öle bi yazmışsınki gören seni konamide çalışıyor sancak.Fifa hakkında yazdıklarına katılmıyorum...oynanabirlik yok demişsin bence pese 10 basar oynanabilrlik ..Pesde işkence çekio insan iki top yapıiim derken ben bukadar hantallık görmedim 2009 2010 daha iyidi pes acısından.Ayrıca bazı yazılarında topa balon demişşsin fifada ..top fiziği gayet başarılı havada yerde süzülüşü harika ara paslar daha gerçekçi pese göre bu da benim gördüklerim.Faul oduğu zaman Peste adamların nası yere düştüğünü görüyoruz her pozisyonda kıçının üstüne düşermi yaa.Ayrıca pes te bi donukluk war yani serbest vuruş yapılıurken adam odun gibi yerinde duruoo fifada ise harektli ne bilim oyuncunun nefes aldıgı bile belli oluyor bi canlılık belirtisi olsun dimi .:)) bumu yani şimdi gercekcilik dediğin PES te....
Louis
20 Eylül 2010, 22:49
Arkadaşım öle bi yazmışsınki gören seni konamide çalışıyor sancak.Fifa hakkında yazdıklarına katılmıyorum...oynanabirlik yok demişsin bence pese 10 basar oynanabilrlik ..Pesde işkence çekio insan iki top yapıiim derken ben bukadar hantallık görmedim 2009 2010 daha iyidi pes acısından.Ayrıca bazı yazılarında topa balon demişşsin fifada ..top fiziği gayet başarılı havada yerde süzülüşü harika ara paslar daha gerçekçi pese göre bu da benim gördüklerim.Faul oduğu zaman Peste adamların nası yere düştüğünü görüyoruz her pozisyonda kıçının üstüne düşermi yaa.Ayrıca pes te bi donukluk war yani serbest vuruş yapılıurken adam odun gibi yerinde duruoo fifada ise harektli ne bilim oyuncunun nefes aldıgı bile belli oluyor bi canlılık belirtisi olsun dimi .:)) bumu yani şimdi gercekcilik dediğin PES te....
bu yorumundan anladımki kardeşim sen hayatında pes oynamadın :) ama ben sana pes'in ve ve fifa'nın dmeoalrını oynarak yorum yapmış biri olarak bu mesjaını editle komik duruma düşmemek için derim :) pes oynasan admalar duran toplardaki hareketini ne kadar gerçekci bir yapıya sahip olduğunu anlardın.fifa'da süzülüyor diye tabir ettiğin top çoğu kişi tarafından balon yada deniz topu diye söz edilir bunuda hatırlatırım ;) ayrıca pes'te ki oynanabilirlik fifa yok oyun organizyonu açman lazım gerçekci gibi top çevirmen gerekir taktikleri çok ayrınıtlı takım oyunu şart ve sana şunu emin konuşabilirm pesi yüklediğimde grafiklerinden çok büyük farkla görülecke grafik gelişmesi yok ama oynanabilirlik tamamen değişmiş pes bir futbol simülasyonu haline gelmiş kendin maç izler gibi olsun oynar gibi olsun o hissi veriyor sana ve fifa'daki oynanabilirlik pes'n yanına yaklaşamaz :) sen öyle sallama yorumlar yapma adamlar hareket etmiyor falan oynasan görürdün zaten oynasaydın aradaki oynanabilirlik farkını görürdün fifa 3-4 maç yapar sıkılırsın pes'te oynadıkca oynamak istersin zevkini alırsın ;) fifa oyun olmaktan çıksın geliştirsin pes hiç bir oyunu 2 sene aynı oyunu sürüp ( 06-08 ) ismini değiştirip yutturmadı en azından oyunseverlere hatırlatırım ;)
t_henry
20 Eylül 2010, 23:03
bu yorumundan anladımki kardeşim sen hayatında pes oynamadın :) ama ben sana pes'in ve ve fifa'nın dmeoalrını oynarak yorum yapmış biri olarak bu mesjaını editle komik duruma düşmemek için derim :) pes oynasan admalar duran toplardaki hareketini ne kadar gerçekci bir yapıya sahip olduğunu anlardın.fifa'da süzülüyor diye tabir ettiğin top çoğu kişi tarafından balon yada deniz topu diye söz edilir bunuda hatırlatırım ;) ayrıca pes'te ki oynanabilirlik fifa yok oyun organizyonu açman lazım gerçekci gibi top çevirmen gerekir taktikleri çok ayrınıtlı takım oyunu şart ve sana şunu emin konuşabilirm pesi yüklediğimde grafiklerinden çok büyük farkla görülecke grafik gelişmesi yok ama oynanabilirlik tamamen değişmiş pes bir futbol simülasyonu haline gelmiş kendin maç izler gibi olsun oynar gibi olsun o hissi veriyor sana ve fifa'daki oynanabilirlik pes'n yanına yaklaşamaz :) sen öyle sallama yorumlar yapma adamlar hareket etmiyor falan oynasan görürdün zaten oynasaydın aradaki oynanabilirlik farkını görürdün fifa 3-4 maç yapar sıkılırsın pes'te oynadıkca oynamak istersin zevkini alırsın ;) fifa oyun olmaktan çıksın geliştirsin pes hiç bir oyunu 2 sene aynı oyunu sürüp ( 06-08 ) ismini değiştirip yutturmadı en azından oyunseverlere hatırlatırım ;)
Ben de bu yorumunuzdan başlığı ve ilk yazdığım mesajı okumadığınızı çıkarıyorum. Özellikle belirttim bir tartışma olmasın sadece görüşlerimizi belirtelim diye. Lütfen bu tür mesajlar yazıp ortamı germeyelim şu aana kadar çok güzel gidiyordu konu. Sizlerden ricam bu tür mesajlar ile bu konuyu bir FIFA-PES kapışması haline getirmemeniz (bunu tüm üyelerden istiyorum sadece sizden değil) ve kışkırtıcı cümleler kullanmamanız. Eminim yöneticiler de gerekeni yapacaklardır bu konu hakkında...
Ayrıca artık bazı kişilerin gözlerini açması gerekiyor ve artık basmakalıp sözlerden biri haline gelen ''FIFA'da top balon gibi'' ve benzeri cümleleri aşmaları gerekiyor.
'' Top fiziğine geçecek olursak, futbol oyunlarında bir zirve olduğunu söyleyebilirim. Zaten FIFA 10’da top fiziği gayet iyiydi, FIFA 11’de ise 360 derece pas sisteminin de getirisini kullanarak harika bir top fiziği ortaya çıkmış. PES 2011’deki uçan balon misali topu gördükten sonra buradaki top ilaç gibi geliyor. '' Bu cümle Merlininkazanı'nda çok beğenerek takip ettiğim bir yazara aittir ve incelemelerine güvenip oynadığım tüm oyunlarda da dediklerinde haklı çıkmıştır. Umarım bir nebze olsun bazı kavramların farkına varılmasına yardımcı olur.
Edit: Bu alıntı ile sadece insanları bilgilendirmek istedim lütfen konuyu uzatıp tartışma yaratmayalım...
mertbatu
20 Eylül 2010, 23:21
İllada PES diyenler canımı sıkmaya başladı.
Bazıları var en azından "ikisinide oynadım.İkiside güzeldi ama benim daha ok bependiğim PES'di" diyorlar.Bende onlara saygı duyuyorum.
Fakat fifanın (aslında doğru olan) yanlışlarını ortaya çıkararak "İşte PES ondan daha iyi" diyenlere sinirleniyorum.
bulkan
20 Eylül 2010, 23:33
Körü körüne bir tarafı savunup, başkasının görüşlerini de kötüleyip, saygı duymayanlara ben de sinir oluyorum.
"2 demoyu da denedim fakat bence Pes daha iyi iş çıkarmış, pesi daha çok beğendim" ya da "Bence Fifa daha güzel olmuş, beklentilerimi karşıladı" şeklinde ölçülü yorum yapanların sayısı az.
Hele ki oynayıp denemeden önyargılı yaklaşanlar var ki tam facia.
Bir tarafı savunurken karşı tarafı yerden yere vurmayın, karşı görüşe sahip olanlara saygı çerçevesinde yaklaşın.
"Görüşünüze saygı duyuyorum fakat katılmıyorum, bence şöyle şöyle olsa daha iyi olurdu." demek var bir de kötülemek.
Seviyesiz yorumları okudukça fenalık geliyor...
Fastlove
20 Eylül 2010, 23:45
sayın admin bence bu tip konuları kilitlemek lazım burası bir forum olunca insanlar tartışarak bir anlamda deşarj oluyor.birde tahrik edici mesajların kesinlikle silinmesini rica ediyorum senden
t_henry
20 Eylül 2010, 23:56
İnsanlar elbette deşarj olacak ancak birbilerini tahrik ederek veya aslında konu hakkında bilgi sahibi olmadan bilgi sahibiymiş gibi davranarak değil. Bu konular da zaten insanların düşüncelerini açıklayarak bir anlam da senin de dediğin gibi deşarj olmasını sağlıyor. Bizim çabamız burada insanların deşarj olurken birbirlerini kırmadan saygı çerçevesi için de bu etkinliklerini gerçekleştirmesini sağlamak...
funkyc
21 Eylül 2010, 02:24
Ben de bu yorumunuzdan başlığı ve ilk yazdığım mesajı okumadığınızı çıkarıyorum. Özellikle belirttim bir tartışma olmasın sadece görüşlerimizi belirtelim diye. Lütfen bu tür mesajlar yazıp ortamı germeyelim şu aana kadar çok güzel gidiyordu konu. Sizlerden ricam bu tür mesajlar ile bu konuyu bir FIFA-PES kapışması haline getirmemeniz (bunu tüm üyelerden istiyorum sadece sizden değil) ve kışkırtıcı cümleler kullanmamanız. Eminim yöneticiler de gerekeni yapacaklardır bu konu hakkında...
Ayrıca artık bazı kişilerin gözlerini açması gerekiyor ve artık basmakalıp sözlerden biri haline gelen ''FIFA'da top balon gibi'' ve benzeri cümleleri aşmaları gerekiyor.
'' Top fiziğine geçecek olursak, futbol oyunlarında bir zirve olduğunu söyleyebilirim. Zaten FIFA 10’da top fiziği gayet iyiydi, FIFA 11’de ise 360 derece pas sisteminin de getirisini kullanarak harika bir top fiziği ortaya çıkmış. PES 2011’deki uçan balon misali topu gördükten sonra buradaki top ilaç gibi geliyor. '' Bu cümle Merlininkazanı'nda çok beğenerek takip ettiğim bir yazara aittir ve incelemelerine güvenip oynadığım tüm oyunlarda da dediklerinde haklı çıkmıştır. Umarım bir nebze olsun bazı kavramların farkına varılmasına yardımcı olur.
Edit: Bu alıntı ile sadece insanları bilgilendirmek istedim lütfen konuyu uzatıp tartışma yaratmayalım...
haklısın kardeş katılıyorum
Arkadaşım bu konu uzar gider sen pes dicen ben fifa...Ayrıca ben PES'i 2010 dahil buzmana kadar oynadım Pesciydim anlıcan hiç oynamaıssın diyosun Ama Fifanın bu gelişimini görmezden gelip abuk sabuk yorumlar yaptıgınızı görünce mecbur cvplamak zorunda kalıyorum.Göz var nizam war nasıl görmessiniz bu değişimi anlaşılan sen hiç fifa oynamadın.Topun fiziği üstüne basa basa sölüyorum pesten daha iii.Peste yerden yuvarladıgın bi top kısa pas bi anda hızını kaybedip duvara çarpar gbi duruo bunun gibi baska türlü kaleci animasyonlarında inanılmaz hatalr war..Artık su pes hastalıgına bi son verin diyorum...Oynanbirlikte gayet gercekci
mustafa_87
21 Eylül 2010, 13:16
aslında ben ikisinide beğenmedim fifa biraz daha iyi pes'e göre.
hala fifada eski fifadan kalma özellikler var mesela oyuncu değişikliği resmen soğutuyor insanı.
maç başlangıcı hiç gerçekçi değil.
ani hamleler yapabiliyorsun hiç sevmedim pes 2010'da top kazanmak bir hayli zordu fifada çok kolay.
dikkatimi çeken diğer bir husus sahada oyuncular sanki buz pistinde hissi verdi bana.
pes 2011'i hiç beğenmedim.
pes 2010 number one diyorum.
jacarew
21 Eylül 2010, 18:17
ben de FIFA 99 ile başladım sonra PES 6 çıktı ondan sonra sürekli PES oynadım fakat bu sene FIFA (bence) HARİKA bir iş yaparak bizlere FIFA 11'i sundu.Oyun oynanabilirlik açısından harika.PES de iyi bir oyun çıkardı ama bu sene FIFA, PES serisini geride bırakacak gibi duruyor. WE ARE 11.
Yaklaşık 11 yıldır fifa pc versiyonlarına elini dahi sürmeyen birisi olarak konuşuyorum.Ama bu sene bu fifaya ne olmuş anlamıyorum ,adamlar yapmış,oynanabilirlik next gen ile müthiş seviyeye çıkmış.Yıllardır konaminin domine ettiği pc soccer oyunları piyasası artık eskisi gibi olmayacak ve bu kimin işine yarayacak tabii ki bizlerin.
Ha eleştirelim ,sorun yok ama yermeyelim,kırmayalım.
Son olarak bu sene fifaya hayran kaldım,müthiş bir oyun yapmışlar birde şu optimize olayını çözerlerse tadından yenmez.:001_tt2:
funkyc
21 Eylül 2010, 18:48
Fifa super yaaa ....Next gen saolsun..ayrıca oyunda cok güzel ayrıntılar da war.Maç içinde pas yaparken top hakeme çarpmaması için hakem toptan kaçıyor aynı şekilde kendi oyuncularnda da oluyor.Anonslarda gerçek isimler okunuoyur golden sonra felan.Adam birbirinin içinden geçemiyor artık.Bir de hakem bi faul oldumu avantaja bırakıp oyun bi süre sonra durdugunda düdüğünü çalıp o oyuncuya kartı sonradan gösterioo....bunlar güzel şeyler :) Bir de Personality + özelliği acaba PC versiyonda olcak mı?
t_henry
21 Eylül 2010, 19:46
Fifa super yaaa ....Next gen saolsun..ayrıca oyunda cok güzel ayrıntılar da war.Maç içinde pas yaparken top hakeme çarpmaması için hakem toptan kaçıyor aynı şekilde kendi oyuncularnda da oluyor.Anonslarda gerçek isimler okunuoyur golden sonra felan.Adam birbirinin içinden geçemiyor artık.Bir de hakem bi faul oldumu avantaja bırakıp oyun bi süre sonra durdugunda düdüğünü çalıp o oyuncuya kartı sonradan gösterioo....bunlar güzel şeyler :) Bir de Personality + özelliği acaba PC versiyonda olcak mı?
Personality+ özelliği yok diye açıklandı ancak PS3 FIFA10 versiyonunda ''Traits'' başlığı altında oyuncuların kişisel özellikleri vardı. Yani en basitinden Beckham'ın orta açarken topa herkesten daha iyi falso vermesi,Hagi'nin takımı yenik durumdayken maçın son dakikalarında daha hırslı olması gibi kişisel özellikler vardı. Bunlar oyunda ''Traits'' başlığı altında belirtilmişti. Ancak bunlara bir başlık konulmamıştı ben de oynarken farkettim o ''Traits'' leri. FIFA11'in de FIFA10'un törpülmüş hali olarak düşünürsek bu traitslerin olacağını düşünüyorum. Tabii ki konsol versiyonlarındaki Personality+ kadar olmayacaktır ancak bizi bu senelik idare edecek bir özellik bence bu...
Louis
22 Eylül 2010, 00:03
Bu konuda kimseden daha alıntı yapmıcağım bir arkadaş pes'i kötüleyip yorum yazıyor ve bende onun aynı dille eleştirerek kullandığı türü bende fifa'yı eleştirerek yapıyorum ve çok bilmiş olmuşuz gülünç ardında gelen mesjalara bak pesci diyenler canımı sıkıyor falan ne alaka pesi seviyorsam hoşuma gidiyorsa diyemez miyim yaska mı var benim zevkim buna uyumlu sende fifa oyna birşey diyemem..konuyu açan arkadaş güzel uyarmasına rağmen sanki benim yazdığım mesaj konuyu kötü bir hale sokmuş mesajıyla bakmış ve demişki adminlerin gereğini yapmasını istmemiş olabilir saydı duyarım ama kimseye hareket etmedim düşüncelerimi o arkadaş gibi benimde paylaşmak hakkım fifayı över pes'i kötülemez tamam eyvallah bende düzgünce yorumumu yaparım benim akznacım yok bu oyunlardan kendi zevkim..
konuyu açan arkadaş'ın adminlerden istediği gibi benimde ricalarım var bu madem tartılşamsın istiyorsunuz bırakın herkes kendi forumudna kendi oyununun güzellekleri hakkıdna yorum yapsın ne diye böyle konu açan arkadaşlara izin veriryorsunuz sadece rica ediyorum yanlış anlasışmasın o zaman ne tartışma çıkar ende karşıt görüş bende burda pes'in en güzel özellkerini saysam nafile fifa'yı seven biri için fifa değişilmez oyun bu konuda dahil arkadaş'ın bu konuyu açmasına neden izin veriyoorsunuz açsın fifa hakkında ama pes hakkında bişe demesin pes hakkında konu açanda fifa hakkında birşey demesin kimseyi incitmek için yorum yapmadım ama istediğim oyunu savunmak hakkım buraya cevap yazıyorsam pes vazgeçilmez olduğu için değil hayatımda sadece fifayı oynayanlara pes ile bir sürtünmeye girmesindedir fifayı kötüleme durumum olsa fifa konularında girer olumsuz mesjalar ayzardım neyse sevgilerimle adminler bu ricamı lütfen düşünün bu konu içinde geçerlidir dediğim.
t_henry
22 Eylül 2010, 01:43
Sizin dediğiniz arkadaşın yorumu üzerinden 5-6 tane daha yorum yapılmış ve gerginlik giderilmiş tekrardan seviyeli bir konuşma halini almış ancak siz tekrardan niye bu durumu hatırlatıyorsunuz? Geçmiş gitmiş o yorum artık eğer arkadaş ile bir sorununuz var ise bunu özel mesaj aracılığı ile halledin burada lütfen üstü kapalı şekilde birbirinize sataşmalar yapıp T.S.C'nin kalitesini düşürmeyelim.
Neyse bu konuşmalar yapılmamış sayalım ve tekrardan konunun asıl amacına dönelim. Herkese iyi forumlar...
Fifa11ci
22 Eylül 2010, 13:55
FIFA Bu seneden itibaren her sene pesden üstün olacaktır...
jacarew
22 Eylül 2010, 14:00
Ben ilk ps1 alındığında abim bir koşu gidip fifa 2000 alıp gelmişti.
O zamanlarda sabah akşam oynuyorduk nede zevkliydi bizim için.Ta ki :
Pes 1 ve 2 (ayrıca winnig eleven serisiyle) tanışınca fikrim değişti.
Playstationum bozuluncaya kadar bu oyunları oynadım.Sonra bozulup yerine pc alınınca fifaya pc de şans vereyim dedim.Fakat pes in pc deki (2008) halini görünce anında fifayı silip pes oynamaya karar verdim.Zamanının ötesinde grafiklerdi.Ama ilk göz ağrım olan fifada ise hiçbir gelişme görünmüyordu.
Sonra arkadaşların zorlaması ile 2009 yılında ps3 deki fifayla tanıştım.Aman allahım inanılmazdı ki neden pc de bunun gibi bir oyun çıkmaz diye bu yıla kadar düşündüm.
Elimizde en iyi fubol simulasyonu pes vardı.Mecbur onu oynuyorduk.Fifa ise hayal kırıklıklarına (next-gen haberleri dolaşırken) fifa 10 ile devam etti.
Bu sene ise durum farklı.Sonunda (benim için) Pes esareti bitecek dedim ilk videoları görmeye başladıktan sonra.
Bu sene iki demoyuda gözden geçirdim.Pes sanki bir oyun olduğunu menüsünden müziğinden görünüşünden hissettirmişti bana.Ama fifa ise giriinden itibaren çok farklı deneyim yaşatacağını anlamıştım.
Sakın beni fifa fanatiği diye görmeyin.Sadece bir futbol oyunundan alabileceğim en çok zevki arayan oyunculardanım.
Sonuna kadar katılıyorum:thumbup1:
C-NerGy
22 Eylül 2010, 15:22
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Evet EA bu sene başarmış gibi bu işi. Ancak ne kadar Fifa oynasamda Pes'teki zevki alamıyorum. Bende belki önyargılıyım diye defalarca oynadım fakat olmuyor. Benim bütün olayım gerçekçilik. Futbol oyunu oynarken TV'deki gibi olmasını istediğim için Pes'i seçiyorum belkide. Olabilir :)
funkyc
22 Eylül 2010, 20:00
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Evet EA bu sene başarmış gibi bu işi. Ancak ne kadar Fifa oynasamda Pes'teki zevki alamıyorum. Bende belki önyargılıyım diye defalarca oynadım fakat olmuyor. Benim bütün olayım gerçekçilik. Futbol oyunu oynarken TV'deki gibi olmasını istediğim için Pes'i seçiyorum belkide. Olabilir :)
TV'deki maçlar Sence PES kadar :Yavaş mı oynanıyor bunu sölermisin? Hantallık tavan yapmış PESte ...
Fastlove
22 Eylül 2010, 22:15
TV'deki maçlar Sence PES kadar :Yavaş mı oynanıyor bunu sölermisin? Hantallık tavan yapmış PESte ...
evet türkiye liginde yavaş oynanıyor maçlar geneli kastediyorsan hayır yavaş değil genelde
t_henry
22 Eylül 2010, 22:58
Sanırım arkadaşın yavaş mı oynanıyordan kastı hareketlerin hantallığı ve yavaşlığı. Futbolun yavaşlığı değil...
silent
22 Eylül 2010, 23:07
neyi paylaşamiyorsunuz anlamış değilim :D
Ben objektif değilim olmak zorundada değilim ben PES oynarım, isteyende FİFA oynar ben PES berbat olsada yine PESi oynardım objektif değilim...illa PES diyenlere illa FİFA diyenlere ne bu sinir isteyen istediğini oynar arkadaş, bütün site olarak tek bir oyunu tercih etmek zorundamıyız FİFA beni plazmadan içeri alıp sahaya koysa yine PES oynarım ben...Niye objektif olucam :D
t_henry
22 Eylül 2010, 23:38
Konunun açılmasının nedeni de zaten senin gibi objektif olmayanları objektif olmaya davet etmektir. Objektif olan kişilere ''Objektif olalım'' başlığı altında konu açmak zaten saçma olurdu... Amacımız bu konu altında herkesin oyunlar hakkındaki objektif görüşlerini paylaşmasını sağlamak zaten...
'' Niye objektif olayım? '' sorusuna da şöyle cevap vereyim; Objektif olarak senin de dediğin gibi ''oyun berbat olsa da'' onu oynamak zorunda kalıp da kendi oyun zevkini azaltmaz ve daha güzel olan bir oyunu oynayarak oynadığın oyundan daha çok zevk alırsın, böylelikle körü körüne o oyun berbat olsa da onu sanki sahibi senmişsin gibi oynayıp savunmak zorunda kalmazsın...
black-raptor2
23 Eylül 2010, 01:45
t_henry yazdıklarına katılıyorum ben 25 yaşındayım ve dediğin gibi Fifa,Pes ve Winning Eleven i ilk çıktıkları zamandan beri oynarım haliyle Fifa ya ihanet eder gibi hissederim Pes oynarken ikiside gerçekten çok güzel yapıyorlar işlerini ve kanatimce bu rekabet çok tatlı :D
Düşünsenize birbirleriyle süekli yarışan iki oyun firması :thumbup:
Ama kimse demesin şu daha iyi diye gerçekten birinde olan diğerinde yok, bu biraz can sıkıcı oluyor. Birinde atmosfer güzel birinde yüzler birinde lisans sorunu var diğerinde oynanabilirlik sorunu. Aslında bi şirket evliliği dünya para kazandırır bunlara bizde bırakırız Pes mi Fifa mı sorusunu :closedeyes:
bulkan
23 Eylül 2010, 02:04
t_henry yazdıklarına katılıyorum ben 25 yaşındayım ve dediğin gibi Fifa,Pes ve Winning Eleven i ilk çıktıkları zamandan beri oynarım haliyle Fifa ya ihanet eder gibi hissederim Pes oynarken ikiside gerçekten çok güzel yapıyorlar işlerini ve kanatimce bu rekabet çok tatlı :D
Düşünsenize birbirleriyle süekli yarışan iki oyun firması :thumbup:
Ama kimse demesin şu daha iyi diye gerçekten birinde olan diğerinde yok, bu biraz can sıkıcı oluyor. Birinde atmosfer güzel birinde yüzler birinde lisans sorunu var diğerinde oynanabilirlik sorunu. Aslında bi şirket evliliği dünya para kazandırır bunlara bizde bırakırız Pes mi Fifa mı sorusunu :closedeyes:
Yalnız o şekilde de tek bir firmanın tekelinde kalırız ve rekabet denen oluşum ortadan kalkar.
Rekabetin olmadığı yerde de başarı yoktur.;)
EA Sports firmasının da bu sene PC platformunda yaptığı atak rekabeti iyice kızıştırdı.
Konami de Pes serisinde köklü değişikliklere gitti.360 derece pas sistemi gibi.Artık kendisini daha fazla geliştirmek zorunda, Fifa da artık next-gen yapıda olacak PClerde.
Bu rekabetten en kârlı çıkan biz kullanıcılarız.Olaya bu açıdan bakın ve hangi oyun size keyif veriyorsa ondan alacağınız keyfe bakın.
silent
23 Eylül 2010, 03:58
Konunun açılmasının nedeni de zaten senin gibi objektif olmayanları objektif olmaya davet etmektir. Objektif olan kişilere ''Objektif olalım'' başlığı altında konu açmak zaten saçma olurdu... Amacımız bu konu altında herkesin oyunlar hakkındaki objektif görüşlerini paylaşmasını sağlamak zaten...
'' Niye objektif olayım? '' sorusuna da şöyle cevap vereyim; Objektif olarak senin de dediğin gibi ''oyun berbat olsa da'' onu oynamak zorunda kalıp da kendi oyun zevkini azaltmaz ve daha güzel olan bir oyunu oynayarak oynadığın oyundan daha çok zevk alırsın, böylelikle körü körüne o oyun berbat olsa da onu sanki sahibi senmişsin gibi oynayıp savunmak zorunda kalmazsın...
herkesın zevkı kendıne arkadasım benım demek ıstedıgımı anlayamamıssın sen ben dıorumkı ne kadar sacmada olsa PES oynarım ben nıye cunku onu oynamaktan zevk alıyorum ılla PES ılla FIFA dıyen adamların tercıhlerını nıye degıstırme cabasındasınız ısteyen ıstedıgını oynar konu sacma geldı bana onu yazdım...Oyun ben sahıplerınım cunku her yıl orjınal oyunu alırım..3 TL verıp FIFA ıyı PES de lısans yok dıye sızlanmam...Oyunun pıyasaya surulmesınde katkım oldugunu dusunurum senın gıbı oturdugum yerden verılen emegın karsılıgını vermeden elestrı yapmam....Koru korune demıssınde ılk FIFAyı 97 de oynadım bılmıyorum yasın kac senın ama...PESı de PS1 de WINNING ELEVEN 4 serısınden ıtıbaren oynarım....ayrıca savunmazsın demıssınde okursan ben hıc bıyerde PES daha ıyı demedım ısteyen ıstedıgını oynar dedım ben ne kadar kotu olsada PES oynarım dedım PES daha ıyı demedım ;) Son olarak actıgın konu baslıgında objektıf olalım demıssın ama mesajın ıcınde PESı bı kenara bırakıp FIFA oynayalım demıssın :D :D :D
t_henry
23 Eylül 2010, 15:40
Açtığım bu konudan nasıl ''PES'i bir kenara bırakıp FIFA oynayalım'' mesajı algıladın anlayamadım ve ''Senin gibi oturduğum yerden verilen emeğin karşılığını vermeden eleştiri yapmam'' derken dayanağınız nedir onu daha çok merak ettim. PES oynayan arkadaşların da tercihlerini de değiştirme çabasında değilim tek çabam faydalı olacağını düşündüğüm bir konu açıp herkesin görüşlerini paylaşmasını sağlamaktı ancak bunu yanlış anlayanlar doğal olarak çıkabiliyor.
Ayrıca şunu da belirteyim ben bir PS3 kullanıcısıyım ve zaten PS3 kırılmadığından dolayı FIFA08'den beri çıkan tüm oyunları (EURO 2008 ve WC 2010 dahil) orjinal aldım. Tahmin edeceğin üzere PS3 oyunları PC oyunlarından daha pahalı yaklaşık olarak 1 oyun 130-150 lira arası para ödüyorum.PC versiyonunda da bu seneye kadar PES'in daha iyi olduğunu düşündüğüm için PES2008'den yana orjinal alıyorum PES'i. O yüzden lütfen bana kalkıp da''Senin gibi oturduğum yerden verilen emeğin karşılığını vermeden eleştiri yapmam'' gibi bir cümle kurmayın...
Her neyse konuyu daha fazla uzatmıyorum ki forumun seviyesi düşmesin ve diğer forumlardan farklı olan siteyi diğer forumlarla aynı seviyeye gelmesin diye uzatmıyorum ve size iyi günler ve iyi oyunlar diliyorum...
silent
23 Eylül 2010, 19:02
bende goruslerımı paylasmıstım herkesın gorusunu paylasması ıcın actıgın.....
Son olarak bende bısey soyleyımde "sadece kendi oyun zevkimiz adına ''gençliğimizin'' oyunu olan PES'i bir kenara bırakıp FIFA'nın tadına varalım. " bunlar senın actıgın konuda yazıyor... Her neyse madem herkes kısısel fıkrını yazıormus bu konuda bende ılk mesajımda bak ne demısım "illa PES diyenlere illa FİFA diyenlere ne bu sinir isteyen istediğini oynar arkadaş"....
jacarew
23 Eylül 2010, 19:49
Fifa 11 pc versiyonunda olmayacağı döyleniyordu ama aralgame tanıtım yaparken yazmış.(Pc DvD)
# Be a Goalkeeper Modu
Daha önceki senelerde, be a pro modunda istediğmiz bölgede futbolcu olabiliyorduk, kaleci hariç. Fakat gelen feed back ler ve kaleci olmak isteyenlerde düşünülerek bu sene FIFA 11 de kaleci olarakta kariyerinize başlayabileceksiniz. :S
jacarew
23 Eylül 2010, 19:55
bende goruslerımı paylasmıstım herkesın gorusunu paylasması ıcın actıgın.....
Son olarak bende bısey soyleyımde "sadece kendi oyun zevkimiz adına ''gençliğimizin'' oyunu olan PES'i bir kenara bırakıp FIFA'nın tadına varalım. " bunlar senın actıgın konuda yazıyor... Her neyse madem herkes kısısel fıkrını yazıormus bu konuda bende ılk mesajımda bak ne demısım "illa PES diyenlere illa FİFA diyenlere ne bu sinir isteyen istediğini oynar arkadaş"....
Dostum illa diye bir şey yok bu sadece zevk meselesi,pes berbat bir oyun değil ki olmazda,hatta yıllardır tek başına rakipsizdi ama 2 yıl önce konsolda bu senede pc'de yaptığı reformlarla pes'e rakip oldu,bundan güzel bir şey var mı?
Ne güzel alternatifimiz oldu b*k'tan fifa pc'den kurtulduk ,fıstık gibi oyun yapmışlar.Hem bu konami'yi kamçılar ve daha güzelini yapar.
Burada kimse bir kaç kişi hariç fifa fanlığı yapmıyor,zaten başlıktada yazıyor objektif olalım diye.Adamlar bu sene güzel oyun yapmış ,yiğidi öldür hakkını yeme,bu pes berbat demek değil ki.
Bence biz oyunseverleri önümüzde ki yıllarda bu konuda çok güzel haberler bekliyor,Allah ömür verirse :)
Louis
23 Eylül 2010, 21:31
Dostum illa diye bir şey yok bu sadece zevk meselesi,pes berbat bir oyun değil ki olmazda,hatta yıllardır tek başına rakipsizdi ama 2 yıl önce konsolda bu senede pc'de yaptığı reformlarla pes'e rakip oldu,bundan güzel bir şey var mı?
Ne güzel alternatifimiz oldu b*k'tan fifa pc'den kurtulduk ,fıstık gibi oyun yapmışlar.Hem bu konami'yi kamçılar ve daha güzelini yapar.
Burada kimse bir kaç kişi hariç fifa fanlığı yapmıyor,zaten başlıktada yazıyor objektif olalım diye.Adamlar bu sene güzel oyun yapmış ,yiğidi öldür hakkını yeme,bu pes berbat demek değil ki.
Bence biz oyunseverleri önümüzde ki yıllarda bu konuda çok güzel haberler bekliyor,Allah ömür verirse :)
tabiki fifa fanlığı yapan arkadaşlar var pes içinde geçerli ama yorumun gayet hoş ve tarafsız.ama bu konuyu açan arkadaş için aynı şeyleri söyliyemem madem objektif olalım diyor yorumunda fifa yükseltip pes'den daha iyi olduğunu söylemsine gerek yok bu objektiflik değil kendi oyun zevkidir onu bunu şunu fifa daha iyi yapmış olabilir ama ben hala pesi seviyorsam objektif olup yine pes derim herkesin oyun zevki kendine zaten :)
fifa bu sene pc'de kendini her ne kadar geliştirirse geliştirsin aynı oyun motoru olduğu sürece ben fifa'yı 1 saatten fazla tutmam pc'imde..he ama evet pes'den epeyce artı yanları var bu sene grafik olarakta ama bana o futbol tadını vermiyor.eğer görüntüler aynı herşey aynı şuandaki gibi olsa ve pes'in bu seneki motoru( oyun motoru ) fifa'da olsa,fifa'nın hala devam eden oyun motoru pes'te olsa o zamanda pc'imde pes 1 saatten fazla duramaz dediğin gibi yiğidini öldür hakkını yeme gerçektende yememek lazım uğraşmışlar ama oyun moturu değişmediği sürece 10 puanı haketse bile sırf bundan dolayı 0 veririm aynı tüm dediklerim pes içinde geçerli herşey lisans herşey grafik değil bana maç zevkini versin yeter :) bu arada birde seninde yazdığın gibi konami fifa'nın seneye'de iyi iş çıkaracağını tahmin eder ve çoğu şeyde yeniliğe gider gibi ama benim gönlüm açıkladığım sebeplerden dolayı PES..
imnobody
23 Eylül 2010, 21:57
Kimse tutmuş, yüzlerce ödül almış bir oyun motorunu değiştirmez. Bunun riskini alacak hiçbir oyun firması tanımıyorum. EA'de birkaç çok yerinde değişiklik yaptı bu oyun motoru üzerinde (pro-passing, personality+). Bundan dolayı EA'yi kutlamak varken, yerden yere vuruyoruz. Bunu hiçbir mesaja cevap olarak değil, yorumum olduğu için yazıyorum.
formulax
23 Eylül 2010, 23:34
kmse burda gelip söle böle demesin bence fifa mükemmel bir oyun çıkardı işte kabul edin artık etmiyorsanızda kötülemeyin sadece pesi tercih ediyorum ama ea'yı tebrik ediyorum diyin çünkü oyun kötü DEĞİL.
Louis
24 Eylül 2010, 00:13
Kimse tutmuş, yüzlerce ödül almış bir oyun motorunu değiştirmez. Bunun riskini alacak hiçbir oyun firması tanımıyorum. EA'de birkaç çok yerinde değişiklik yaptı bu oyun motoru üzerinde (pro-passing, personality+). Bundan dolayı EA'yi kutlamak varken, yerden yere vuruyoruz. Bunu hiçbir mesaja cevap olarak değil, yorumum olduğu için yazıyorum.
pardon ama yüzlerce ödül almasının sebebi fifa'nın hiç bir zaman oyun motoru olmamıştır olamazda bunun altını çizerek söylüyorum..hadi çok güzel geliştirmiş kendini fifa lafım yok ona ama bu eski oynanabilirliği elde tutmanın amacı ne mantığı ne ? pes hiç ödül almadı mı peki ? her sene değiştiriyor oyunun aynısına 1-2 yenilik yapıp bırakmıyor örnek bu sene oynanabilirliği hiç bir oyuna değişmem bu sene pes'in,peki konami risk almıyor mu oynanabilirliği daha farklı sunarak ? bu kadar soru sormam yeter sanırım sen fifacı olduğun için alışmışsın ama herkes senin gibi değil malesef fifa'ya çoğu kişi en çok iki hatasından dolayı isyan edildi ben kendi gördüklerimi söylüyorum daha var mı bilmiyorum bir zamanlarki balon top bu sene var mı bilmiyorum fifa'nın demosu cok oynamaya vaktim olmadı ve birde oynanabilirlik diyelim hangisi uyarsa ( oyun motoru'da diyebilirz ) pes'in önceki serilerine bakarsan grafik olarak bu sene bişe yok ama oynanabilirliği tamamen sizin elinize vermişler fifa grafik hariç başka özelliklerde hariç oynanabilirliğin değiştiğini göremedim ben demo'da ( yiğidi öldür hakkını yeme )..ama yinede EA kutlarım pc'de pes'e rakip olabildiği için böylelikle iki firma daha iyi oyunlar sürerler önümüzdeki yıllarda :)
@formulax
burası bir forum kimseye saygısızlık etmeden oyunun eksik yönlerini söyleyemez miyim ? birşeyi eleştirince kötülediğimiz sanılıyor ama ben bir oyun hakkında eleştiri yapamaz mıyım yasak mı ? ben sana değil fifa'yı kötüleyince sanki konami'den para kazanıyorum ben sadece fifa'daki gördüğüm eksikliğini yazıyorum,pes'te varsa sende yaz tamam eyvallah birşey diyemem senin eleştirin ama benim eleştirme karışma lütfen ;)
KauFmaNXIII
24 Eylül 2010, 00:46
Soruyorum o zaman sana arkadaşım fifa bu kadar ödülü oyun motorundan değilde ne için aldı?Lisans var diye mi?Valla fifa bu sene pcye next gen geliyor diye pesçiler kıvrım kıvrım oluyor anlamıyorum bunuda.Bende bundan önce her sene pes oynuyordum.Ama fanatiklik etmedim hiç bir zaman.Ben bir oyunu savununca bana ödül vermiyor kimse kendimi niye kasayım.Bakarım seneye pes kendini daha iyi hale getirir onu oynarım.Birde şunu kabul edelim türk milleti olarak kolayı basiti seviyoruz.Peste genel olarak basit bir oynanışa sahip.Her maçta aynı ataklarla gol atıyorum.Ama bunu fifada yapamadım.Her maç başka bir şekilde geçiyor.Bu benim kendi fikrimdir yorumumdur.
minik.cocuk
24 Eylül 2010, 00:56
Pesin üstüne tanımam.FIFA oynuyorum ısınamayorum . Oynarken rahatsızlık duyuyorum . Grafiksel anlamada her yıl geliştiryor PES . FIFA ama çakılı kaldı , oynanabilirliliktede çok geliştiriyor PES kendini. İnsanlara oyun zevki yaşatıyor. ExTReme serileride PESİmize renk katıyor. Bu senede Türkçe gelde oynama ....
Louis
24 Eylül 2010, 01:13
Soruyorum o zaman sana arkadaşım fifa bu kadar ödülü oyun motorundan değilde ne için aldı?Lisans var diye mi?Valla fifa bu sene pcye next gen geliyor diye pesçiler kıvrım kıvrım oluyor anlamıyorum bunuda.Bende bundan önce her sene pes oynuyordum.Ama fanatiklik etmedim hiç bir zaman.Ben bir oyunu savununca bana ödül vermiyor kimse kendimi niye kasayım.Bakarım seneye pes kendini daha iyi hale getirir onu oynarım.Birde şunu kabul edelim türk milleti olarak kolayı basiti seviyoruz.Peste genel olarak basit bir oynanışa sahip.Her maçta aynı ataklarla gol atıyorum.Ama bunu fifada yapamadım.Her maç başka bir şekilde geçiyor.Bu benim kendi fikrimdir yorumumdur.
amatörde oynarsan atarsın kardeş o kadar gol bu sene o kadar bast dimi ;) yoruma bak pesciler kıvrım kıvrım oluyormuş :) bana açıkla o zaman oyun motoruyla aldığı ödülü daha doğrusu bana diyebilir misin fifa'daki oynanabilirlik pes'ten daha iyi söylede bilelim ?hadi hepsini geçtim ben kıvrım kıvırm oluyormuşuz ya 3 sene pes devrim yaparken nerdeydin bir sene fifa yapınca pc'de iyi iş yapınca mı kral oldu geçiniz efendim bu işleri bu mu oyun zevkiniz :) oynanabilirlik elle tutulur gibi değil fifa önce oyunun tüm kontrolünü size versin sonra pes'e rakip olsun ;)
t_henry
24 Eylül 2010, 02:06
amatörde oynarsan atarsın kardeş o kadar gol bu sene o kadar bast dimi ;) yoruma bak pesciler kıvrım kıvrım oluyormuş :) bana açıkla o zaman oyun motoruyla aldığı ödülü daha doğrusu bana diyebilir misin fifa'daki oynanabilirlik pes'ten daha iyi söylede bilelim ?hadi hepsini geçtim ben kıvrım kıvırm oluyormuşuz ya 3 sene pes devrim yaparken nerdeydin bir sene fifa yapınca pc'de iyi iş yapınca mı kral oldu geçiniz efendim bu işleri bu mu oyun zevkiniz :) oynanabilirlik elle tutulur gibi değil fifa önce oyunun tüm kontrolünü size versin sonra pes'e rakip olsun ;)
Arkadaşım FIFA hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını ''fifa önce oyunun tüm kontrolünü size versin sonra pes'e rakip olsun '' cümleni okuyunca direk anladım ne yazıkki. FIFA bu özelliği PS3 ve XBOX 360 kullanıcılarına zaten FIFA09 versiyonu ile sunmuştu. http://www.turkcespiker.com/forum/herseyi_siz_kontrol_edin-t39605.html bu linkte de arkadaş her şeyi zaten özetlemiş nasıl yapılacağı hakkında. PES 3 sene devrim yaparken demişsin doğru da demişsin ancak PES 3 sene devrim yaparken sanma ki FIFA yerinde durmuştu. Yine PS3 ve XBOX 360 kullanıcıları bu devrim ile FIFA08 de tanıştı ve UEFA EURO 2008,FIFA 09,FIFA 10,FIFA WORLD CUP 2010 versiyonları ile bu devrim devam etti. Evet PES de devrim yaptı ama ''PES 3 sene devrim yaparken neredeydin? '' demen yine FIFA'nın gelişiimi hakkıdna pek bir bilgi sahibi olmadığını gösteriyor.
Bu yazıyı yazmamdaki amaç senin eksikliklerini ortaya çıkarmak değil, forumdaki arkadaşların daha doğru ve net bilgilere ulaşmasını sağlamaktı umarım kırıcı olmamışımdır. Teşekkürler...
bulkan
24 Eylül 2010, 02:43
Louis, arkadaşım hani daha kimseden alıntı yapmayacaktınız?Nerede kaldı yazdığınız bu mesaj?
Son sayfaya kadar okudum ve görüyorum ki o mesajınızdan sonra 3 kez daha alıntı yapıp cevap yetiştirme olayındasınız.
Mesajlarınızı silmek istemiyorum, herkesin görüşüne saygım var fakat sözünüzde durun ve pes fanlığı tavrından vazgeçin.Yorumlarınızda ölçülü olun lütfen...
Birkaç kez Fifa hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yaptığınıza şahit oldum.Oyunun tüm kontrolü ile ilgili.Zaten uzun zamandır Fifa da vardı bu olay, yine var.Pes te yeni geçildi 360 derece pas sistemine.Bunu iyi anlamakta fayda var.Zira bu hataya düşen başka yorumlar da görüyorum...
Arkadaşlar tekrar söylüyorum, şu konuyu bari diğer seviyesiz yorumların yapıldığı konulara, görüntü kirliliğine çevirmeyin.
Ölçülü eleştiri ve yorum yapın.Burada gelip yok "her zaman Pess..." yok "We are 11" yok "pes forever" yok bilmem ne sloganı yazmayın.Şükür ki bu konuda böyle ifadeler kullanılmadı, umarım kullanılmaz da!
Hangi oyunu beğendiyseniz onu belirtin ve diğer taraf hakkında bilip bilmeden, kötüleyici ve tartışma çıkaracak üsluplar takınmayın.
Gerçekten fenalık geldi artık bu tartışmalardan.Dozunu kaçırmadan, kimseye cevap yetiştirmeden, saygı çerçevesinde sadece kendi görüşlerinizi belirtin.
Şunu iyi anlayın ki bir tarafı körü körüne savunup birbirinizle tartışmanızın size hiçbir getirisi yoktur.Zararları çok fazladır, görüntü açısından da böyledir.Okuyunca daralıyorum şahsen.
Bu sene futbol oyunları adeta çağ atlamıştır ve karşımızda 2 güzel futbol simulasyonu var.Hangisinden keyif alıyorsanız onu oynayın, başka tercihleri olanlara da saygı gösterin.Yok Fifacı yok Pesci vs bunları bir kenara bırakın.
Sadece bu konu için değil, genel söylüyorum.O kadar seviyesiz yorumlar yapıldı ki.Bazı şeyleri aşın artık.
silent
24 Eylül 2010, 03:25
benim ilk yazdığım mesajda anlatmaya çalıştığım şey buydu zaten ama öyle bir yere çekildiki cevaplamadan duramadım.Hem objektif olalım diye konu açıp, hem bunu fifa bölümünde açıp, hemde konusunda objektif olun fifa pesten daha iyi diye konuşulunca biraz saçma geldi bana...Herkes istediğini oynamakda özgür ben pes fifadan iyi demiyorum herkes pes oynasında demiyorum banane zaten kim ne oynarsa oynasın...ben pes berbatta olsa pes oynarım dıorum baskası ısterse fıfa oynasın pes kesınlıkle fıfadan daha ıyı falan demedım...
bulkan
24 Eylül 2010, 03:34
Fifa bölümüne açılma sebebini arkadaşım daha iyi açıklayabilir fakat bence kendisi Fifa dan daha fazla keyif aldığı için onu ön planda tutmuş olabilir.Pes ile ilgili de olumsuz bir yorumunu görmedim, öyle yorum yapanlar var ki tamam bir tarafı beğenebilir ama diğer tarafı ve o tarafı beğenenleri de kötülüyor.Dozu kaçınca olmuyor.Bu konu en azından daha ölçülü yorumların yapıldığı bir konu oldu kanımca.Pes bölümüne açılsa eminim yine neden buraya açıldı diye o da sorgulanırdı :)
Ama haklısınız, konuyu daha uygun bir bölüme taşıyorum.Başlığın anlamı tam olarak anlaşılsın.
t_henry
24 Eylül 2010, 03:43
Evet FIFA bölümüne açmamın nedeni FIFA'dan daha fazla zevk almamdır. Ancak hiçbir zaman da kalkıp FIFA'yı övmek amacıyla PES'i kötülememişimdir. Yıllarca PES oynayan biri oldum ve PES'i savundum. Ancak yine PES'i savunurken de FIFA'yı kötülemedim. Objektifliğin de bu olduğunu düşünüyorum. Seneye hatta bu sene FULL sürümler çıktığında her 2 oyunu yine deneyeceğim ve kim bilir eğer PES'den FULL sürümlerde daha fazla zevk alırsam da bu konunun aynısını yine PES için açmaya hazırım her zaman. Benim objektiflikten kasıtım buydu, ancak bazı arkadaşlar yanlış anlamış ve şahsıma kırıcı sözler söylemiş olabilirler. Onlara da diyeceğim bir şey yok sadece canları sağolsun diyorum...
silent
24 Eylül 2010, 03:54
Ben hangı mesajımda PESi savundum bu konu ıcerısınde gosterebılırmısın bana sadece ben ne kadar kotu bıle olsa PES oynayacagımı belırttım...FIFAyı da kotulemedım aksıne ısteyen ıstedıgını oynar dedım ;)
KauFmaNXIII
24 Eylül 2010, 21:49
Neyse isteyen istediğini oynar ama bazı kişiler inatla doğruları çarpıtıyor.Takım tutar gibi savunuyor oynadıkları oyunu fanatiklik derecesine getiriyorlar işi.Bazı doğruları kabul etmek erdemdir.Pes 2008 yılından bu yana fifanın başarısını yakalamaya çalışıyor ki bu sene görüyoruz bunu.Gittikçe fifalaşıyor oyun, hızlı oynanış gitti yerine daha oturaklı yavaş oyun geldi.360 derece hareket, pas sistemi neden geldi sanıyorsunuz çünkü fifa bu gelişmelerle buralara geldi şimdide pes onu taklit ediyor.Tabiki kendi futbol anlayışları içersinde.He bu arada söyleyim şimdiye kadar bütün futbol oyunlarını en zor saviyede oynadım.
Louis
25 Eylül 2010, 01:53
Neyse isteyen istediğini oynar ama bazı kişiler inatla doğruları çarpıtıyor.Takım tutar gibi savunuyor oynadıkları oyunu fanatiklik derecesine getiriyorlar işi.Bazı doğruları kabul etmek erdemdir.Pes 2008 yılından bu yana fifanın başarısını yakalamaya çalışıyor ki bu sene görüyoruz bunu.Gittikçe fifalaşıyor oyun, hızlı oynanış gitti yerine daha oturaklı yavaş oyun geldi.360 derece hareket, pas sistemi neden geldi sanıyorsunuz çünkü fifa bu gelişmelerle buralara geldi şimdide pes onu taklit ediyor.Tabiki kendi futbol anlayışları içersinde.He bu arada söyleyim şimdiye kadar bütün futbol oyunlarını en zor saviyede oynadım.
pes 2008'den beri fifa başarısını yakalamaya çalışıyor helal bu mu doğruyu kabul etmek :) fifa'nın 08-09-10 pc'de biz oyunseverlerin yüzüne bakacak halleri yok bence hiç katma bunu pes'in başarıları ortada ;) fifa kendine yeni yeni gelmeye başladı işte gerçek bu rekabet kızışıyor ama sen inatla fifa fanatikliği yapıyorsun evet bende sana inat pes fanaktliği yapıoyrum oda doğru :)
KauFmaNXIII
25 Eylül 2010, 02:31
Evet fifanın pcde 2008den bu yana oyuncuların yüzüne bakacak halleri yok onu kabul ediyorum çünkü oyunları çok kötü hatta kötününde altındaydı.Ben de o yüzden 2008den bu yana pes oynuyordum.O zamanlar herkes gibi pesin fifadan iyi olduğunu kabul ediyordum.Ama konsoldaki fifaya imrenerek keşke pcyede şu fifayı getirseler diye pes oynuyordum.Bu sene bu isteğim gerçekleşebildi sonunda.Dediğim pesin fifayı taklit etmesi konsol üzerindeki oyunlardan pcyi katmıyorum.Bunuda 2008den bu yana oyunlarını yavaş yavaş geliştirerek yaptı ve yapmaya devam ediyor.Bunu son oyunuyla bayağı ilerilere ***ürdü ki bunu Seabass bile kabul ediyor pesin artık değişmesi gerekiyordu diye.Ben pesi bırakıyorum fifa oynayacağım artık demedim.İkisinide oynayacağım.Birinde şampiyonlar ligi diğerinde managerlik ben fanatiklik yapıyor olsam tek fifa oynardım.Benim dediğim şikayetçi olduğum konu belli bir oyun savunuluyor her iki oyundaki gelişmeler tartışılmıyor.Sen bana söyle ki her iki oyundaki artılar eksiler sana sıralarım birine kıyak çekmeden.Konuyu açan arkadaşda (bu sene) benim gibi fifa ruhu ağır basanlardan ama objektif olun demekle bunu kastetmiş bence.
t_henry
25 Eylül 2010, 21:25
Evet fifanın pcde 2008den bu yana oyuncuların yüzüne bakacak halleri yok onu kabul ediyorum çünkü oyunları çok kötü hatta kötününde altındaydı.Ben de o yüzden 2008den bu yana pes oynuyordum.O zamanlar herkes gibi pesin fifadan iyi olduğunu kabul ediyordum.Ama konsoldaki fifaya imrenerek keşke pcyede şu fifayı getirseler diye pes oynuyordum.Bu sene bu isteğim gerçekleşebildi sonunda.Dediğim pesin fifayı taklit etmesi konsol üzerindeki oyunlardan pcyi katmıyorum.Bunuda 2008den bu yana oyunlarını yavaş yavaş geliştirerek yaptı ve yapmaya devam ediyor.Bunu son oyunuyla bayağı ilerilere ***ürdü ki bunu Seabass bile kabul ediyor pesin artık değişmesi gerekiyordu diye.Ben pesi bırakıyorum fifa oynayacağım artık demedim.İkisinide oynayacağım.Birinde şampiyonlar ligi diğerinde managerlik ben fanatiklik yapıyor olsam tek fifa oynardım.Benim dediğim şikayetçi olduğum konu belli bir oyun savunuluyor her iki oyundaki gelişmeler tartışılmıyor.Sen bana söyle ki her iki oyundaki artılar eksiler sana sıralarım birine kıyak çekmeden.Konuyu açan arkadaşda (bu sene) benim gibi fifa ruhu ağır basanlardan ama objektif olun demekle bunu kastetmiş bence.
İçimden geçenleri anlatmışsın desem yeridir arkadaşım. Objektiflik kavramını bu şekilde kullanmak istemiştim ancak ne yazık ki farklı yönlere çekildiği de oldu, olsun sorun değil farklı yönlere çekilmesi benim için. Sonuç olarak konuda çok seviyeli ve dolu dolu yorumlar olduğunu düşünüyorum. Zaten konu açmamdaki amaç ve benim için önemli olan da bu tür yorumların olmasıydı her zaman için...
KauFmaNXIII
26 Eylül 2010, 00:39
Sağolasın teşekkür ediyorum sana arkadaşım.Sonunda konunun amacı da anlaşılmış olur inşallah.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.