Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Onursal
Samuel Rhawi
28 Nisan 2010, 14:47
Arkadaşlar benim aklıma bir fikir geldi. Çoğu internet sitelerindede var. Belirli bir konu sayısını geçen kişilere T.S.C Onursal rütbesi verilse fena olmaz mı? Atıyorum 500 konu veya mesajı olan T.S.C Onursal rütbesini alsın. Böylece üyelerimiz konu açmaya teşvik olur. Yada herkes Onursal olacak diye birşey yok ! Bir topic açılıp, şu şu özelliklere sahip üyeler T.S.C Onursal Olmak İstiyorum yazsın denilebilir ve profil özellikleri tamamsa Onursal Olmak istiyorum diyebilir..
Saygılar..
emany
28 Nisan 2010, 16:02
Daha fazla konu açılmasına teşvik etmek çok saçma olur aslında. Çünkü bazı kategorilerimizde görüyoruz ki 20 tane konu açılmış ama hiç cevap atılmamış. Böyle olmasındansa bir konu açılıp 20 mesaj atılması daha çok ilgi çeker gibi geliyor.
Onursal üye nasıl olabilir. Site açıldığından beri üyemizdir. Sürekli forumumuza fayda sağlamıştır. Gerektiğinde yetki de almıştır. Böyle bir üyemize onursal yetkisi tabiki verebiliriz.
Samuel Rhawi
28 Nisan 2010, 19:18
yani onursal rütbesi olucak mı ?
emany
29 Nisan 2010, 00:54
Şu anda onursal üye şeklinde bir çalışmamız olmayacak. Ama zamanı gelince hakeden üyemize böyle bir rütbe verilir.
-UguR-
29 Nisan 2010, 01:38
Arkadaşımız tam olarak açıklayamamış ama kendisine katılıyorum ve açıklayıcı bir şekilde bu sistemi sizlere anlatmak istiyorum;
Çoğu forumlarda rütbe sistemi vardır kimi forumlar askeri rütbe kullanır kimileri ise acemi - profosyonel kavramlı rütbe kullanır.
Askeri rütbelerde ; Banlı Üye: Cezalı Asker, Asteğmen 0-99 arası mesajı bulunan üye, Teğmen 100-299 arası mesajı bulunan üye,Üsteğmen 300-799 arası mesajı bulunan,Yüzbaşı 800-1499 arası mesajı bulunan,Binbaşı 1500-2399 arası mesajı bulunan,Yarbay 2400-2999 arası mesajı bulunan,Albay 3000 ve üstü mesajı bulunan,Ayın üyesi: o ayki en kaliteli paylaşımları yapan üyedir misal nisan ayında en çok yama yapana verilebilir. Ayın üyelerine her ay belirli hediyeler verilir rapid premium üyelik ve kontör gibi.Emektar Üye yöneticiliğini bırakmış olan üyenin rütbesidir.Tuğgeneral - Özel Üye forumda sürekli online olup üyelere yardımcı olan üyelere yönetim kararı ile verilir.Tümgeneral - Moderatör Adayı ,Korgeneral - Moderatör,Orgeneral -Süper Moderatör,GENELKURMAY BAŞKANI - Co-Admin ,MAREŞAL - Admin
Diğer rütbe tarzları ise forumlara göre değişmektedir , adminimiz zaten bu rütbe işini biliyordur isterse ekleyebilir foruma. Bencede eklenmesi foruma zarar değil yarar getirir. Zamanında bende albay rütbesi alabilmek için deli gibi her gün en az 200 konu açtığımı bilirim :D ayın üyesi olabilmek için en nadir konuları arar dururdum. Çoğu forumda yöneticilik yaptım Tabi sonradan sıkıldım yaş oldu 20 kendi forumumu açtım onada arasıra bakabiliyorum malum iş güç e askerlikte geldi, Kasımda askerim. Şu anlık kendi forumum harici tek bu forumda stresimi atıyorum. Alışkanlık işte :D Ben bu sistemin yaralı olacağını adım gibi bildiğim için tavsiye ederim. İyi forumlar...
emany
29 Nisan 2010, 02:01
Anlatmak istediğim şu. Fazla konu tabiki açılabilir. Ama bu konulara yoğunluk nasıl olacak? 100 tane konu açılıp da hiçbirinde bile bir cevap olmaması çok saçma olur. Spor bölümünde her haber ayrı ayrı açılmasın diye haberleri mesela tek konu altında topluyoruz. Önemli olan konu açılması değil ki. Konulara gösterilecek ilgi. Ki sitemizde mesaj sayısı ile yükselen bir rütbe sistemi yok.
-UguR-
29 Nisan 2010, 03:30
Benim anlatmaya çalıştığımda üyelerimiz bu sistemle rütbelerini yükseltmek için daha fazla konu açıp daha fazla online olacaktır forumda. Buda forumun dahada canlı olması dahada aktif olması demek, bu şekilde inanın üyeler hiç bir şey kazanmayacak forumu kuran kişi kazanacak sadece D: bu hem üyelerin aktifliği hemde sizin için faydalı olur. vbulletin sistemlerinin hepsinde anlattığım rütbeleme işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Eğer bu sistemi yapmasını bilmiyorsanız vB Kullanıcı Rütbe Eklemek diye googlede aratıp faydalı biligilerle rahtlıkla yapabilirsiniz.
Fatih_Dlc
29 Nisan 2010, 11:57
Bu sitenin başındakiler zaten bir webmaster kadar bu işi biliyorlar ki olmassa bile kime desen gel yap diye yaparlar.Bu kadar büyük bir sitenin böyle bir derdi olamaz.
emany
29 Nisan 2010, 19:04
Şu anda onursal üye şeklinde bir rütbe sistemi olmayacaktır.
Samuel Rhawi
30 Nisan 2010, 14:53
Şu anda onursal üye şeklinde bir rütbe sistemi olmayacaktır.
canınız sağolsun
Berker Gonca
01 Mayıs 2010, 18:53
Emrah Abi çok haklı bu tür rütbeler foruma katkı sağlayıp aktiflik sağlayabilir ancak mesaj kasma gibi nedenlerede yol açar. Aynı konudan forumda 10-15 tane olur , konularda gereksiz ( sağol , güzel ) gibi yorumlar birikir ki bunlar istemediğimiz durumlardır. Ama Emrah Abi'nin dediği gibi siteye katkıda bulunduğu düşünülen kişilere ve tabii ki bu kişiler sitede zamanı biraz eskitmiş olmalı onlara bu rütbe verilerek hem emeklerinin karşılığında güzel bir teşekkür , jest olur hemde üyeleri site için güzel işler yapmaya teşvik eder.. Unutmayalım arkadaşlar siteye yararlı olmak konu açmak fazla mesaj yazmak demek değildir..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.