PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oyun Yapmak İsteyenler.

Utku Urhan
22 Ocak 2012, 23:02
Arkadaşlar biz de Pes gibi futbol oyunları çıkarsak süper olmaz mı? :) Şöyle bir düşündüm ve neden olmasın dedim,ne dersiniz bizde futbol oyunu yapsak?Katılmak isteyen olur mu bu oyun ekibine?

Endless
22 Ocak 2012, 23:05
PES'i 3-5 kişi yapmıyor ki :) Kodlamalardan çok iyi anlayan kişiler lazım. Sağlam grafikerler lazım. Program yazabilen kullanabilen kişiler lazım. Tabii bunlar uzaktan olmaz bir ekip işidir. Aynı yerde olmalı ve bir arada yapılmalı. Yama yapmaya benzemez oyun yapmak :) Diyelim yapıldı bunun tanıtımı, tescili, patenti vs. var. Tabii buralara kadar gelinirse bunlar yapılır :)

Ozanv1
22 Ocak 2012, 23:45
Öyle bir şey yapmamız imkansız nedenleri şunlar;

1-Bilgisaray mühendisi gerek
2-Bunlar pes'e yama yapmaya benzemez hazır birşey yoktur,herşeyi kendin yaparsın.
3-Ciddi bütçe gerekir
4-Çok zaman alır

Bu yazdıklarım genel şeyler oyun çıkarmak kolay bir iş değil,yamaya benzemez,hayallere kapılmayalım.

LoReN
23 Ocak 2012, 00:02
Umarım hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz ancak bu hayalinizi gerçekleştirirken yanınızda yer alacak kişileri bu sitede aramak yanlış bir davranış.Burası PES veya FIFA'ya yamalar yapan bir site yani hazır olan bir şeyi üzerinde oynamalar yaparak değiştiren bir site.Bunlar 0'dan bir oyun yapmaya benzemez.Bunun için 50 kişilik (o sayı bile az gerçi) bir ekip kurmanız ve günlerce,haftalarca belkide aylarca uyku uyumadan çalışmanız gerekir.Aksi takdirde bu çalışmanızı 2-3 senede anca bitirirsiniz ve her sene grafik motorunuzu geliştirmek isteyeceğiniz için bu süre daha da uzar gider.

Yani uzun lafın kısası;
Eğer böyle bir hayaliniz varsa bu hayalinizi gerçekleştirecek kişileri iyice araştırmanız ve titizlikle seçmelisiniz.Ekip kordinasyonunu çok iyi bir şekilde kurmalısınız.Umarım bir gün bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bugün hiç oyun yapmamış veya nasıl yapıldığını bilmeyen ve "İnternetten araştırır,öğrenir,yaparım." diye düşünen kişiler basit bir flash oyunu yapmaya çalışsınlar.Onu bile haftalarca çalıştıktan sonra tamamlayabilirler.

Ozanv1
23 Ocak 2012, 00:08
Umarım hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz ancak bu hayalinizi gerçekleştirirken yanınızda yer alacak kişileri bu sitede aramak yanlış bir davranış.Burası PES veya FIFA'ya yamalar yapan bir site yani hazır olan bir şeyi üzerinde oynamalar yaparak değiştiren bir site.Bunlar 0'dan bir oyun yapmaya benzemez.Bunun için 50 kişilik (o sayı bile az gerçi) bir ekip kurmanız ve günlerce,haftalarca belkide aylarca uyku uyumadan çalışmanız gerekir.Aksi takdirde bu çalışmanızı 2-3 senede anca bitirirsiniz ve her sene grafik motorunuzu geliştirmek isteyeceğiniz için bu süre daha da uzar gider.

Yani uzun lafın kısası;
Eğer böyle bir hayaliniz varsa bu hayalinizi gerçekleştirecek kişileri iyice araştırmanız ve titizlikle seçmelisiniz.Ekip kordinasyonunu çok iyi bir şekilde kurmalısınız.Umarım bir gün bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bugün hiç oyun yapmamış veya nasıl yapıldığını bilmeyen ve "İnternetten araştırır,öğrenir,yaparım." diye düşünen kişiler basit bir flash oyunu yapmaya çalışsınlar.Onu bile haftalarca çalıştıktan sonra tamamlayabilirler.

Katılıyorum

Flash oyun yapmamız için bile en az 50 kişilik bir ekibe ihtiyacımız var.

Utku Urhan
23 Ocak 2012, 00:38
Arkadaşlar ben sadece ortaya bir fikir attım. :) Pes gibi oyun yapmasakta flash oyun yaparız. :)

Endless
23 Ocak 2012, 00:40
Hani derler ya kızımı ne mühendisler ne doktorlar istedi :) Bu iş içinde ne mühendisler lazım bir bilsen :)

Utku Urhan
23 Ocak 2012, 01:08
:) Güzel bir örnek yaptın.

Kosovalı
23 Ocak 2012, 01:13
Hani derler ya kızımı ne mühendisler ne doktorlar istedi :) Bu iş içinde ne mühendisler lazım bir bilsen :)

:D Elentirik müyendizi de lazım olur değil mi :D

LoReN
24 Ocak 2012, 14:39
:D Elentirik müyendizi de lazım olur değil mi :D

Çaycı bile lazım olur :)

Quuaresma7
24 Ocak 2012, 18:52
Arkadaşlar KONAMİ Gibi bir ekip bir yıl uğraşıyorlar , yapmayı biliyorlar yine 1 yıl veya daha çok gidiyor.
Biz yapmayı bilmiyoruz bir düşünün 2014 e gelir :D

Robin Club
24 Ocak 2012, 19:45
Türkler oyuna el atarsa ne olur?

Tıkla (http://www.turkcespiker.com/forum/oyun_afisleri-t70231.html)

Deniz Keskin
24 Ocak 2012, 21:10
Türkler oyuna el atarsa ne olur?

Tıkla (http://www.turkcespiker.com/forum/oyun_afisleri-t70231.html)

Süper.

Orteqa
24 Ocak 2012, 22:12
Sana söz veriyorum kardeşim birgün milyoner olursam oyun şirketi kuracağım o zaman oyun yaparız belki. :D

Ozanv1
24 Ocak 2012, 22:13
Sana söz veriyorum kardeşim birgün milyoner olursam oyun şirketi kuracağım o zaman oyun yaparız belki. :D

Bende bir gün bilgisaray mühendisi olursam beni de alır mısın?:D