Orijinalini görmek için tıklayınız
:
Şifre Gizleme
pes-in kralı
21 Temmuz 2010, 20:02
PC için soruyorum.
XP de 2 oturumlu bir yazılımın birine ben şifre koyuyorum sonra ikinci oturumdan birisi çok rahatça şifremi değiştirebiliyor çünkü önceki parolayı istemiyor ve bende şifremi falan gizleyemiyorum ve şifre şifrelikten çıkıyor bunu nasıl halledebilirim bunun bir programı falan varsa lütfen söylesin...
bulkan
21 Temmuz 2010, 20:11
Kendi kullanıcı oturumundayken şu adımları izle;
Bilgisayarım a sağ klik/Yönet e gir.
Yerel Kullanıcıler ve Gruplardan Kullanıcılar a tıkla.
Kendi hesabının üstüne çift tıkla, özellikleri açılacaktır.
Aşağıdaki gibi işaretleyip Uygula ve Tamam ı tıklatman yeterlidir.
http://img822.imageshack.us/img822/7841/users.jpg
Resim seni yanıltmasın, XPde de durum aynıdır ;)
pes-in kralı
21 Temmuz 2010, 20:24
eee ne fark etti? ben başka bir oturumdan şifremin değiştirilmemesini istiyorum.
Zaten bende böyle.
bulkan
21 Temmuz 2010, 20:29
O zaman o seçenek yerine en üstteki "Kullanıcı bir sonraki oturumda parolayı değiştirmeli" yi seç.
Böylece senden sonra hesabını kullanacak kişi parola girmek zorunda kalacaktır.
pes-in kralı
21 Temmuz 2010, 20:32
İstediğim o deil. Bak mesela senin bulkan diye benimde pes-in kralı diye ayrı ayrı oturumlarımız var ben şifre koydum oturumuma sen kendi oturumundan girip benimkini bilmediğin halde rahatça değiştirebilirsin neden?
Çünkü geçerli olan parolayı sadece benim oturumumda istiyor seninkin de deil sen sadece yeni parolayı yazıyon işte ben bunu istiyorum sen kendi oturumdan girip benim şifremi değiştireme.
Anladın mı?
bulkan
21 Temmuz 2010, 20:51
Ben seni anladım, başından beri senin hesabının parolası değiştirilemesin diye uğraşıyorum.
Peki şöyle birşey yap;
Windows u yönetici olarak başlat yani administrator hesabından gir.Bu hesap normalde devredışıdır.Resmini verdiğim yerde Kullanıcılar kısmından Administrator özelliklerine girip Hesap Devredışı tikini kaldırırsan artık Windows açılışında Administrator da görünür diğer kullanıcı hesaplarının yanına.
Administrator ile oturum aç ve aynı resimdeki gibi bu sefer " Kullanıcı parolayı değiştiremez" i işaretle.Şimdi olması lazım.
pes-in kralı
21 Temmuz 2010, 21:23
İyide administrator bende gözükmüyor işte hesap devre dışında tik yok ama girdiğimde administrator açılışta gözükmüyor. Anca F8 e basacağım öyle gözüküyor öbür türlü normal açılışta gözükmüyor.
bulkan
21 Temmuz 2010, 21:31
Tamam, sen de F8 ile administrator olarak gir girebiliyorsan ve anlattıklarımı dene.
pes-in kralı
21 Temmuz 2010, 21:33
Tamam.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.