PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Türkiye Forması Giymeyi hiç Düşünmedim !''

ForceHawk_7z
06 Ekim 2010, 20:16
Dev karşılaşma öncesi Mesut Özil ve Philipp Lahm basın toplantısı düzenledi.

http://www.spor3.com/images/news/373302.jpg

A Milli Futbol Takımı'nın, 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda 8 Ekim Cuma Günü Almanya ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Alman Mili Takımı oyuncularından Türk kökenli Mesut Özil ve Philipp Lahm basın toplantısı düzenledi.

Mesut Özil, Türkiye ile çok özel bir maç oynayacaklarını belirterek, "Benim için çok özel bir maç olacak. Çünkü arkadaşlarıma karşı oynayacağım. Hedefimizi tabiki maçı kazanmak. Bunun için mücadele edip, elimizden gelen herşeyi yapacağız" dedi.

Tercihini neden Alman Milli Takımı lehine kullandığıyla ilgi soruya ise yıldız futbolcu, "Ben Almanya'daki üçüncü Türk kuşağıyım. Burada yetiştim, kendimi burada rahat hissediyorum. Almanya forması giyebilmekten gurur duyuyorum. Alman milli takımı dışında bir formayı giymek aklıma gelmemişti. Alman genç takımlarında da oynadım. Ailem, arkadaşlarım ve takım arkadaşlarım beni destekliyor. Ben entregrasyon örneğiyim. Almanya'da bir çok genç beni örnek alıyor. Türk ve Almanların birbirine saygı içerisinde, dostane bir şekilde birbirine davranması gerektiğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Arda Turan'ın sakatlığı nedeniyle Almanya'ya karşı forma giymesinin zor olduğu ve yerine Alman liginde forma giyen Nuri Şahin'in forma giyebileceği hatırlatılan Mesut, "Nuri çok iyi bir oyuncu. Alman liginde de çok iyi bir oyuncu. Klas bir futbolcu. Fizik açıdan da çok iyi bir durumda. Sadece Nuri Şahin değil, Türkiye çok güçlü ve yetenekli oyunculara sahip. Oynadıkları iki maçta 6 puan topladılar. Biz de bu maçtan 3 puan bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarına karşı oynayacağını söyledin. Türk Mlli Takımı'nda dostların var mı? şeklindeki soruya ise Alman milli futbolcu, "Tabiki. Özelikle Alman Ligi'nde Altıntop ve diğer oyuncularla irtibatım sürüyor. Onlarla karşılaşmaktan mutluluk duyuyorum. bundeslige'da oynayan Türk oyuncuları ve Aurelio, Nihat gibi isimleri takip ediyorum" sözleriyle yanıtladı.

"Eğer maçta gol atarsan sevinecek misin ?" sorusuna da "Duruma bağlı. Gol attığımda elbette bir tekpi vereceğim. Bakalım nasıl bir tepki olacak" diyen Mesut Özil, "Türkiye'de benimle gurur duyduklarını söyleyen bir çok arkadaşım var. Genelde olumlu yankılar alıyorum. Bu da beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Türk kökenli futbolcu, Almanya yerine Türk Milli Takımı'nı seçseydin şu an ki konumunda olurmuydun? sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bunu hiç düşünmedim. Başka bir takımda oynamayı hiç düşünmedim. Real Madrid'e transferimde belki Dünya Kupası'ndaki performansım önemli olmuştur ama Alman liginde zaten yeteneğimi kanıtladım."

Philipp Lahm da Dünya Kupası'nın ardından kendilerine yeni bir hedef seçtiklerini belirterek, "Devlet tarafından milli takıma nişan verilmesi çok sevindirici. Türkiye ile oynayacağımız maça daha moralli çıkmamazı sağlayacak. Kazandığımız başarılar başımızı döndürmüyor. Ayaklarımız yere basıyor. Ciddi bir şekilde maça hazırlanıyoruz. Mesut ,Türk oyuncuları tanıdığı ve için çok fazla Türkiye ligi maçlarını izlediği için bizim için avantaj. Ama hepimiz tek tek çok iyi konsantre olduk. Türkiye'yi iyi analiz edecek bir teknik ekibimiz var. Cuma günü güzel bir futbol şöleni yaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin tek tek ve kilit noktada oyunculara sahip olduğunu kaydeden Lahm, "Emre gibi çok iyi oyuncuları var. Ekip ruhuna sahipler en büyük avantajları bu. Çok kültürlü olmamız bütün dünya tarafından da görüldü. Bu Alman milli takımının bir karakteristik özelliği. Alman milli takımının Alman toplumu için bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Almanya'da hepimiz aynı sosyal statüye sahibiz" ifadelerini kullandı.

Milliyet

Endless
06 Ekim 2010, 20:21
İnşallah yeneriz. Bunuda şöyle 30-40 hafta sakatlıyacak bi hareket yapsalar keşke. Nasıl Türk kökenli biri bu ya ?

Türk kökenli olmak önemli değil. " Ne Mutlu Türk'üm Diyene" demek önemli... "Ne Mutlu Türk'üm Diyene"...

efinho58
06 Ekim 2010, 20:21
Niye kızdıracak bir söz olsun ki? Mesut'un, adı dışında Türkiye'yle hiçbir ilgisi yokken Türkiye Milli Takımı'nda oynamasını beklemek zaten çok saçmaydı :) Adam Almanya'da doğup büyümüş, Alman kültürüyle yetişmiş, her şeyini Almanya karşılamış ama biz onu Türkiye'de oynamadığı için vatan haini ilan ediyoruz.Adam zaten Alman gibi bir şey, nasıl Türkiye'ye ihanet etti deriz.Çok komik...

Yusuf[Baba]
06 Ekim 2010, 20:35
boşverin arkadaşlar bizi istemeyene biz hiç istemeyiz o artık Alman bunu kabullenelim

Emre Ballı
06 Ekim 2010, 20:37
Mesut'un kendi fikri , kızacak hiçbirşey yok ben hak veriyorum Almanya'da doğmuş büyümüş adam Türkiye ile bağı yok niye Türkiye'de forma giymek istesinki ?

-YaLan-
06 Ekim 2010, 20:45
Bu Mesut konusunu şuna benzetebiliriz,müslüman bir aileden gelen birinin gidip ateistliği seçmesi gibi.
Türkiye'yi seçseydi,asıl o zaman garip karşılanması gerekirdi kaldı ki doğup büyüdüğü toprakları seçti diye kin besliyoruz:)

seyfoxx
06 Ekim 2010, 20:47
gerçektende böyle bişey dedi mi? Ben şahsen böyle bişi diceğini sanmıyorum.Ailesinde tepki alabilir ve durup dururken niye bize karşı kendini antipatik hale getirsin ki :S

Nekrofili
06 Ekim 2010, 20:53
Bence Almanya'yı tercih etmekle iyi yaptı. Türkiye'yi tercih etse şu anda Real Madrid'de olamazdı. Gerek Almanya'nın bütün uluslararası turnuvalara katılabilmesi, gerekse Türkiye'de Mesut gibi yüksek potansiyelli oyunculara yeterince ilgi gösterilmemesi (bkz:Nuri Şahin) Almanya'yı tercih etmesinin en büyük sebeplerinden biridir. Türkiye'yi tercih etse harcanırdı çoğu gurbetçi oyuncumuz gibi...

Peckle
06 Ekim 2010, 21:21
Bize ne Mesut'tan ya ...

Emre Ballı
07 Ekim 2010, 00:40
aldığı paralar haram olsun gevurun şeyii :@

Ne alaka ? :mad:

sinanert21
07 Ekim 2010, 00:58
Mesut'un kendi fikri , kızacak hiçbirşey yok ben hak veriyorum Almanya'da doğmuş büyümüş adam Türkiye ile bağı yok niye Türkiye'de forma giymek istesinki ?

Ona kalırsa Hamit ve Halil Altıntop da Almanya'da doğdu ve orada büyüdü, hala da oradaki kulüplerde oynuyorlar ama milli tercihleri Türkiye oldu. Niçin?
Dün Halil Altıntop'la Almanya maçı öncesi bir röportaj yapılmış. Bir kesitini koyuyorum buraya:
MİLLİ TAKIM TERCİHİ
"Bugün olsa yine aynı kararı verirdim. Türkiye formasını giymek gurur verici ve oynadığım zaman herşeyimi veriyorum, sadece bir kaç dakika için olsa bile. Ancak 210 üzerinde Bundesliga maçı oynamış biri olarak, neden daha fazla tercih edilmediğimi bende bilmiyorum. Nuri Şahin ile birlikte belki bazen soğukkanlı yaklaşıyoruz olaylara. Türkiye’de daha duygusal bir yapı var.“

Al buda ikiz kardeşi Hamit'ten (bu da yeni sıcak sıcak)
"Futbol bazen bir duygu meselesidir, ama genellikle iştir. Ben hoşgörülü bir insanım ve Mesut'un tercihine saygım var, ancak onu desteklemiyorum" ifadesini kullanan Hamit Altıntop, "Almanya Milli Takımı'nda oynadığı için Mesut'un arkasında lobi var. Mesut'un transfer piyasasındaki değeri büyük ve daha fazla kazanıyor. Türkiye'yi seçseydi Dünya Kupası'nda oynayamazdı ve Real Madrid'e transfer olamazdı. Konu bu kadar basit" diye konuştu.

Hiçbir zaman Almanya Milli Takımı'nda oynamayı düşünmediğini söyleyen Hamit, "Almanya'ya çok şey borçluyum. Burada çok şey öğrendim, bana fırsat verildi, ancak ailem Türkiye'den geldi ve ben Türk'üm" dedi.

Nekrofili
07 Ekim 2010, 01:11
Ona kalırsa Hamit ve Halil Altıntop da Almanya'da doğdu ve orada büyüdü, hala da oradaki kulüplerde oynuyorlar ama milli tercihleri Türkiye oldu. Niçin?
Dün Halil Altıntop'la Almanya maçı öncesi bir röportaj yapılmış. Bir kesitini koyuyorum buraya:
MİLLİ TAKIM TERCİHİ
"Bugün olsa yine aynı kararı verirdim. Türkiye formasını giymek gurur verici ve oynadığım zaman herşeyimi veriyorum, sadece bir kaç dakika için olsa bile. Ancak 210 üzerinde Bundesliga maçı oynamış biri olarak, neden daha fazla tercih edilmediğimi bende bilmiyorum. Nuri Şahin ile birlikte belki bazen soğukkanlı yaklaşıyoruz olaylara. Türkiye’de daha duygusal bir yapı var.“

Al buda ikiz kardeşi Hamit'ten (bu da yeni sıcak sıcak)
"Futbol bazen bir duygu meselesidir, ama genellikle iştir. Ben hoşgörülü bir insanım ve Mesut'un tercihine saygım var, ancak onu desteklemiyorum" ifadesini kullanan Hamit Altıntop, "Almanya Milli Takımı'nda oynadığı için Mesut'un arkasında lobi var. Mesut'un transfer piyasasındaki değeri büyük ve daha fazla kazanıyor. Türkiye'yi seçseydi Dünya Kupası'nda oynayamazdı ve Real Madrid'e transfer olamazdı. Konu bu kadar basit" diye konuştu.

Hiçbir zaman Almanya Milli Takımı'nda oynamayı düşünmediğini söyleyen Hamit, "Almanya'ya çok şey borçluyum. Burada çok şey öğrendim, bana fırsat verildi, ancak ailem Türkiye'den geldi ve ben Türk'üm" dedi.

Bak Hamit de demiş işte.

Türkiye'yi seçseydi Dünya Kupası'nda oynayamazdı ve Real Madrid'e transfer olamazdı.

Kariyeri için doğru olanı yaptı adam. Ne diye hemen vatan haini ilan ediliyor? Hamit'le Halil Türkiye'yi seçti diye bütün gurbetçi oyuncular Türkiye'yi seçmek zorunda mı? Bu anlaşılamıyor bir türlü. Orda doğmuş, büyümüş ve iki ülkeden birini seçme hakkı var. Biz buna karışamayız.

sinanert21
07 Ekim 2010, 01:27
Bak Hamit de demiş işte.

Kariyeri için doğru olanı yaptı adam. Ne diye hemen vatan haini ilan ediliyor? Hamit'le Halil Türkiye'yi seçti diye bütün gurbetçi oyuncular Türkiye'yi seçmek zorunda mı? Bu anlaşılamıyor bir türlü. Orda doğmuş, büyümüş ve iki ülkeden birini seçme hakkı var. Biz buna karışamayız.

Peki bu kalitede oynayan bir oyuncu Türk Milli takımında oynasa euro2012 sonrası transfer olamaz mıydı R.Madrid ya da baş bir dev kulübe? Ama adamın derdi başka. Bosna Hersek milli takımın her oyuncusu Avrupa'da oynuyor. Sen Arda'nın dev kulüplere gitmediğine ne bakıyorsun. Adam GS'de bazı işler başarıp da gitmek istiyor ama takım arkadaşlarının çoğu pas atmayı bile bilmediği için o iş hep yarım kalıyo. Yoksa Barca çantada keklik Arda gibi oyuncuya. Yani mesele Almanya milli takımından transfer olmak değil kardeş. Mesele kendi milli takımını kendi pasaportunu kabul ettirerek transfer olmak.

bulkan
07 Ekim 2010, 05:42
Konu başlığıyla ilk mesajdaki ifadeler ile Mesut Özil'in söylediklerinin alakası yok.Türkleri kızdıracak bir ifade kullanmamış, bunu yapacak karakterde de bir insan değil zaten.
Almanya'da doğup yetişmiş, o kültüre sahip biri olarak başka formayı giymeyi düşünmediğini ifade etmiş normal bir şekilde.Hiç de öyle kızdıracak bir ifade göremedim ben açıklamalarda.

Yok Türkiye'yi seçseydi bu konumda olmazdı, yok bilmem ne şöyle olsa böyle olurdu...Bunları bir kenara bıralalım bence.Seçimini o yönde kullanmış, saygı duymak gerekir.
Ülkemizi seçmedi diye hain ilan edilmesine de anlam veremiyorum.Bazı arkadaşlar saçmalamış, aldığı paraya kadar laf edenleri, gavur vs diyeni gördüm.Aman diyorum, tartışma çıkaracak saçma sapan ifadeler kullanmayın.

Emir11
07 Ekim 2010, 13:04
Mesut Türkiye'de 2010 Dünya Kupası performansının aynısını gösterse ve bu kadar konuşulsa bile, Real Madrid gibi bir takıma bu kadar kolay transfer olması söz konusu olamazdı zaten.
Bizim yurt dışına futbolcu ithal edememizin nedenlerinden başlıcaları, Dil, Avrupa Pasaportu (Avrupa takımlarında forma giyen Türk oyuncular, yabancı statüsünde yer alıyor) ve İstikrarsızlık.
Normalde bir avrupa ülkesi olsak ve bize bu hak tanınmış olsa, emin olun Arda Turan, Gökhan Gönül v.b. gibi oyuncularımızın hemen paraya bakılmadan yurt dışına transfer olurlardı. Mesut Eğer Türkiye Milli Takım formasıyla aynı performansı gösterseydi, belki Real Madrid'e gidemeyecekti ama, en azından Avrupanın 2. sınıf orta takımlarına gitme şansı vardı.
Mesut Özil'in bu sözlerine fazla takmamak gerekiyor ve kendi kararını zaten vermiş. Bize sadece "Başarılar" demek düşer.
İnşallah Cuma günü kazanan biz oluruz. Biliyoruz ki futbol, 11'e 11 olarak eşit oynan bir oyundur. İyi günler.

pes-in kralı
07 Ekim 2010, 16:51
Yorumsuz...

MrCnR
07 Ekim 2010, 17:36
Allahını Severseniz Söyleyin Mesut İyi Futbol Oynuyormu?Bence Kesinlikle Hayır.O Gün Real Madrid Maçını Seyrettim Adam Hiç Bir Şey Yapmıyor,Arda Veya Gökhan Gönül Mesutu Top Diye Oynar Samimi Söylüyorum O Adamda İş Yok Adam Almanya'Da Yaşıyor Diye Çok Abartıldı.Ah Bizim Klubler Arda'Yı Gökhan'ı Felan Avrupa'ya Gönderseler Bakın O Zaman Nasıl Herkes Onları Konuşuyor

We Are 11
07 Ekim 2010, 19:27
Allahını Severseniz Söyleyin Mesut İyi Futbol Oynuyormu?Bence Kesinlikle Hayır.O Gün Real Madrid Maçını Seyrettim Adam Hiç Bir Şey Yapmıyor,Arda Veya Gökhan Gönül Mesutu Top Diye Oynar Samimi Söylüyorum O Adamda İş Yok Adam Almanya'Da Yaşıyor Diye Çok Abartıldı.Ah Bizim Klubler Arda'Yı Gökhan'ı Felan Avrupa'ya Gönderseler Bakın O Zaman Nasıl Herkes Onları Konuşuyor

Dediklerine katılıyorum arkadaşım Mesut daha kaleye top yerdeyken şut çekmesini bilmiyor :).Arda bence daha yetenekli ama işte tek sorun bizim AB de olmamamız eğer olsaydık emin ediyorum Arda şuan Liverpool,Arsenal,Atletico Madrid gibi dünya takımlarında 11 oyuncusu olurdu.Gökhan Gönül de aynı şekilde bu takımlardan birinin Alvesi olmuştu.Mesut fasa füse bana şimdi orda doğdu seçimini yaptı kelimelerini geçin.Aynı durumda Altıntop kardeşlerde var.Türk bayragını göğsünde taşımak herkese kısmet olmaz hak eden alır en iyi kadro oluşturulur.Mesuta acıyorum gerçekten 1 dk bile bizim bu müthiş başarımıza ve Türklümüzü tadamadıgından dolayı , birdaha da Türküm demesin eğer Türküm diyorsa şuan Vatan hainidir.:cool:

manisa451907
08 Ekim 2010, 13:25
" İyi futbol oynuyor " diyenlere hayretle bakıyorum:mellow::mellow: