PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite bilgisayar oyunları bölümü açıyor

kartala
28 Kasım 2007, 13:25
İskoçya'nın Abertay Dundee Üniversitesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) arasında yapılan anlaşmayla Türkiye'de ilk defa Bilgisayar Oyunları ve Teknolojileri Bölümü açılıyor.

İzmir Ticaret Odası, İEÜ, British Council ve İskoç Kalifikasyon Otoritesi arasındaki anlaşmaya göre kurulacak iş okulunda, uluslararası geçerliliği olan sertifikalı elemanlar yetiştirilecek.

Daha önce açtığı Yazılım Mühendisliği, Lojistik Yönetimi, Moda Tasarımı gibi bölümlerle ilklere imza atan üniversite, bilgisayar oyunları konusunda dünyanın sayılı üniversitelerinden olan İskoçya'nın Abertay Dundee ile anlaşma imzaladı. İEÜ , 2008-2009 akademik yılında bilgisayar oyunları alanında uzman yetiştirmeye başlayacak. Anlaşmaya, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ve Abertay Dundee Üniversitesi Rektörü Prof. Bernard King imza attı. Rektör King, İEÜ'nin altı yılda geldiği noktaya hayran kaldığını belirterek, "Bu anlaşma bizim için bir başlangıç. Vizyonu çok geniş, hedefleri belli olan bu ekiple daha nice uluslararası anlaşmalara imza atacağımızı düşünüyorum" dedi.

Anlaşmaya göre, tezli yüksek lisans programına kaydolan öğrenciler bir yıl İEÜ'de, bir yıl Abertay Dundee'de okuyacak ve çift diplomayla mezun olabilecek. Lisansüstü eğitimle başlayacak programın daha sonra lisans seviyesinde de açılması planlanıyor. İEÜ'den üç öğrenci, uluslararası alanda önemli bilgisayar oyunu programcıları yetiştiren İngiltere'de eğitim almaya başladı.

CİHAN

06_ercan_14
29 Kasım 2007, 00:12
harika bişeymiş bu yaw buradan türk oyun yapımcıları da daha çoğalır

emany
29 Kasım 2007, 00:32
Bu sene açılacak o zaman. Bakalım belki bu bölümü düşünebilirim. Yeni bir bölüm olmasına rağmen önü açık olacağı kesin.

Blue&Typhoon
08 Aralık 2007, 01:36
bencede önü açık olur

kartala
08 Aralık 2007, 01:43
arkadaşalar bu cyrisisi yapan insanlardan türkler de var bakın işte müthiş bişey bundan eminmki türkler gene 1. olacak doktorlarımz gibi vs..

Blue&Typhoon
08 Aralık 2007, 14:57
bencede o oyun harika olmuş herkesin eline sağlık yapanların TÜRKÜN GÜCÜÜ

kartala
08 Aralık 2007, 15:03
keşek sistmim yetsede gidip crysis i alablisem ya ama sistemimi yenleyince hep orji oyun alacam korsana hayır emeğe saygı

metin_99
08 Aralık 2007, 15:52
bencede korsana hayır her ne kadar şuanda PES 2008 i korsan oynasamda..herkesin maddi durumu iyi olmayabilir ama herkes bence elinden geldiğince korsan oyun almamalı PES 2008 açılsın die bilgisayarıma yaklaşık 350 Lira para harcadım ailemde biraz yardım etti saolsun ama orjinal ide kendim almalıyım azar azar okul harçlıklarımdan biriktiriom..neyse bu orjinal konusunda çok konuştum..şu üniversiteye gelelim..bence de yeni olmasına rağmen önü açık olur ülkemizde PC meraklısı çok zaten sistemim yeter mi bilmiom ama crysis ide almaya çalışıcam :)

Blue&Typhoon
06 Ocak 2008, 21:00
arkadaşlar ama orjinal oyunlarda cep yakıyo öğrenci halimizle nasıl orjinal oyun alalımm crysis in sistem gereksinimleri ne?