PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 7'ye yama paketi yolda

Endless
13 Nisan 2010, 18:26
Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 7 için ilk yama paketi ufukta göründü.

Windows 7 için çıkacak ilk Hizmet Paketi (Service Pack) hakkında haberler gelmeye başladı. İlk hizmet paketinin içinde önemli güncellemeler olacağını belirten Microsoft yetkilileri şimdiye kadar ne paketin içeriği ne de çıkış tarihi konusunda aydınlatıcı bir bilgi vermedi.

http://cnetturkiye.com/images/2010/04/windows-7-by-rehsup.jpg

Neler getirecek?

Yeni Hizmet Paketi'nin en önemli getirilerinin USB 3.0 ve gelişmiş Blutooth desteği konusunda olması bekleniyor. Ortalıkta dolaşan kopyayı deneyenler ise bu konularda herhangi bir değişiklik olmadığını bildiriyorlar.

22 Ekim 2009 tarihinde lansmanı yapılan Windows 7'nin 90 milyon adet lisans satarak Microsoft'un şimdiye kadar en hızlı satılan işletim sistemi olduğu düşünülürse Hizmet Paketi de ayrı bir önem kazanıyor. Şu anda işletim sistemi pazarının %10'luk bir kısmına Windows 7 hükmediyor.

Ne zaman çıkar?

Çıkacak Hizmet Paketi'nin eskiden olduğu gibi (Windows XP'deki gibi) çok büyük çaplı değişiklikler yapması yerine özellikle uzaktan erişim, Bluetooth ve USB 3.0 konusunda yenilikler içermesi ve tabi bazı güvenlik açıklarını kapatması bekleniyor.

Önce Beta sürümünün çıkması beklenen Hizmet Paketi ile tahminlerimizde yanılmazsak Haziran ayı itibarı ile tanışmış olacağız. Tam sürümü için ise Eylül ayı sonu öngörülüyor. Resmi açıklamaların ise en geç Mayıs ayı içinde yapılacağı tahmin ediliyor.

efyuaR
03 Mayıs 2010, 13:31
Windows 7 kullanıcısı olarak güncelleme paketine ihtiyac duymuyorum zaten bir hata ile karşılaşmadım