PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 8

Endless
04 Nisan 2010, 21:18
Windows 7 den sonra sıra Windows 8 de! Windows 8 hakkında çeşitli kaynaklardan topladığım bilgiyi paylaşmak istedim..

http://i44.tinypic.com/2z6v3aq.jpg

Windows 8 ne zaman çıkacak? 2011? 2012?

Yeni Windows'la ilgili merak edilen en önemli şey, Windows 8'in ne zaman kullanıcılarla buluşacağı... Bunun için Windows Vista ile 7 arasındaki süreci baz alabiliriz. Diğer bir deyişle, Windows 8'in Windows 7'den itibaren 2-3 sene içerisinde kullanıcılara sunulması mümkün. Bu da Windows 8'in en erken 2011'in sonu veya 2012 ortalarında kullanıcılarla buluşabileceği anlamına geliyor.

Windows 8 kullanıcılara ne getirecek?

Şu aşamada bu sorunun cevabını Windows geliştirme ekibinin dahi tam olarak bildiğini düşünmüyoruz. Bu nedenle Windows 8'le ilgili kamuoyuna yansıyan hemen hiçbir bilgi, Windows 8'le ilgili bizi aydınlatmaya şimdilik yetmiyor. Windows 8'in hangi özellikleri kullanıcılara sunacağı ise 2010'un sonlarına doğru netlik kazanması olası. Zaten bu döneme gelindiğinde Windows 8'in halka açık beta sürümü de gün yüzüne çıkmış olacak. Bunun dışında Windows 8'in 128-bit'i de destekleyeceği yönünde ciddi söylentiler var; ancak bu bilginin ne kadar doğru olduğu konusunda şu aşamada bir şey söylemek pek de doğru değil.

Windows 8 ve güç kazanmış Hibernate fonksiyonu

Windows ekibine göre, uyku modu, yeni TLZ dosya sıkıştırma motorunu kullanacak. Böylece uyku moduna ve akabinde tekrar bilgisayarın çalışır hale gelmesine kadar olan süreç çok daha hızlı işleyecek.

Windows 8 ve yeni ağ ve güvenlik fonksiyonları

Windows ekibinin yeni ağ fonksiyonlarıyla ilgilendiği ve bu konuda bazı ciddi çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Bunun yanı sıra Windows 7'de kullanıcılara sunulmayan bir güvenlik özelliği de Windows 8'de yer alacak ve doğrulama ve şifreleme sistemi, Windows Server'a dayanacak.

Windows 8,çoklu monitör desteğinde daha iyi olacak

Bu soruya 'evet' yanıtını verebiliriz; zira bir süre önce bu konuda bir açıklama yapan Steven Sinofsky, yeterli zamanlarının olmaması nedeniyle çoklu monitörlerde yer alacak yeni kullanıcı arabiriminin Windows 7'ye yetiştirilemediğini, ancak Windows 8'de bu özelliğin büyük olasılıkla bulunacağını belirtmişti.

Windows 8 ARM üzerinde çalışabilir

Windows kernel, akıllı telefonlarda bulunan ARM ve Qualcomm Snapdragon yongaları üzerinde çalışabilir. Ancak bu olayı doğrudan Windows 8'le de ilişkilendirmek doğru olmayabilir; zira bahsedilen bu olayın çok daha düşük seviyedeki sistemlerde çalışan daha ileri bir Windows sürümünde görülmesi de olası.

Ve SeaDragon...

Silverlight'ta bulunan SeaDragon ve Deep Zoom özelliğinin arkasındaki ekibe yeni bir üst düzey uzman alınacağı yönünde söylentiler bulunuyor. Ancak resmi kanallara bakıldığında böyle bir uzmanın Windows 8 ekibine dahil olacağı dillendiriliyor.

Windows 8'in sorumluluğu Steven Sinofsky'da

Bu hem iyi hem de kötü haber... İşin iyi yanı Sinofsky Windows 7'nin bugünlere gelmesinde de önemli bir rol üstlenmişti. Ancak madalyonun diğer yüzüne de bakmak lazım: Sinofsky daha çok yönetim konusunda uzmanlaşmış bir isim ve vizyon sahibi olmaktan biraz uzak olduğu düşünebilir. Sonuçta ne denirse densin, Windows 7, Vista mimarisi üzerine kurulmuş bir işletim sistemi. Windows 8'in ise ilgi odağı olabilmesi için artık çok daha fazla efora ve yeniliğe ihtiyacı olacak.

Kaynak : Chip

MrKhAn o7
04 Nisan 2010, 22:17
Ya yeter be kardeşim ya. Artık bi yerde durun da millet hangi işletim sistemini kullanacağına karar versin. Bu ne böyle oyun çıkarır gibi işletim sistemi çıkarıyorlar. Hiç tasvip etmiyorum böyle şeyleri .

Endless
04 Nisan 2010, 22:20
:) Zararı mı var isteyen kullanır istemeyen kullanmaz :)

Sedat_60
04 Nisan 2010, 22:29
İşletim sistemlerinin babası Microsoft Windows XP'dir ve öyle kalacaktır :)

MrDesTRoyeR
04 Nisan 2010, 22:30
Aynen Sedat'a katılıyorum..:)

Endless
04 Nisan 2010, 22:31
Evet XP yi tek geçerim..

silent
04 Nisan 2010, 22:39
windows 8 değil çakma macintosh olmuş bu...

Fatih_Dlc
05 Nisan 2010, 12:25
İki yıldan fazla Vista kullandım grafik bakımından memnundum ama sadece grafik bakımından.:D
Daha sonra Xp kullanmaya başladım grafiklere alışması biraz zordu ama daha sonra hakettiğim hızı ve kaliteyi görünce asla vazgeçmedim.Vistayı asla tavsiye etmem.
Windows 8'i merak etmiyor değilim ama daha 7 nin suları durulmadan 8 yapılıyor.Bence hatalarını kontrol edip öyle başlanmalı.

-hate-
05 Nisan 2010, 18:49
Hız bakımından ram'i en fazla kullanan işletim sistemi VİSTA..
Vistayı ben şuan kullanıyorum ama kimseye tavsiye etmem en yakın zamanda windows 7'ye geçicem zaten..
Gelelim win.8'e daha bismillah yahu win.7 yeni çıktı..

Cpt.Price
05 Nisan 2010, 18:55
Hayatımız XP kardeşim biz nerden kullanalım Windows 8'i.7'yi ya orjinal alacaksın 300-400 TL basıp ya da internetin sınırsızsa emek falan dinlemeyip indireceksin ama bu 2 koşulda bize uymadığına göre XP'yle geldik XP'yle gideceğiz...

MrKhAn o7
05 Nisan 2010, 19:07
Kesinlikle XP. PC yi yeni aldığımda Vista ile gelmişti. 1 hafta sonra XP ye geçtim.:) Ama XP nin dezavantajı "2.30" GB den fazla ram takamıyoruz. Bu yüzden de 1 yıl sonraki oyunlarda yeterli olmayacaktır. Bilmiyorum ama Windows 7, XP den daha hızlıymış heralde.

Cpt.Price
05 Nisan 2010, 19:09
Kesinlikle XP. PC yi yeni aldığımda Vista ile gelmişti. 1 hafta sonra XP ye geçtim.:) Ama XP nin dezavantajı "2.30" GB den fazla ram takamıyoruz. Bu yüzden de 1 yıl sonraki oyunlarda yeterli olmayacaktır. Bilmiyorum ama Windows 7, XP den daha hızlıymış heralde.

Benim bilgisayarım da XP fakat 3.50 GB ram'e sahibim ?

Berker Gonca
05 Nisan 2010, 19:15
Bende Windows 7 kullanmadan önce XP'den vazgeçmem diyordum. Ama Windows 7 gerçekten harika. 8 hakkında pek bilgi yok ama üstteki resim itici geldi bana. Vbulletin gibi birden bire inanılmaz bi değişime gitmezler umarım..

BlackCat(v-i-p)
05 Nisan 2010, 20:16
Bu konuyu açan kardeşimizin ilk mesajı altında ki "Teşekkür" butonunu kullanan tüm arkadaşlarıma bende teşekkür ederim.Yani kendime teşekkür ederim.Çünkü ben konuyu okur okumaz faydalı bulduğum için teşekkür butonunu kullandım.Yani hem sleepyou12 kardeşime hemde kendi kendime teşekkür ederim...

MrKhAn o7, Sedat_60, Fatih9494, silent, Fatih_Dlc, -hate-, Cpt.Price, Berker Gonca...

Öyle yada böyle (diğer okuyan 132 üye ile bilrlikte)bu konuyu okudunuz ve yine öyle yada böyle birşeyler yazdınız....eğer bu konu açılmasaydı burada olmazdınız...bu konu olmasaydı yada sizler teşekkür butonuna tıklasaydınız ben de burada böyle bir teşekkür için satırlar dolusu yazmıyor olacaktım...

Sadece gördüğüm ve rahatsız olduğum bir konuydu ve biraz uzatmak istedim...kimseyi kimseye teşekkür etmek için zorlamıyoruz...ancak diğer siteler gibi mesaj yazmazsan içeriği göremezsin....üye olmazsan içeriği göremezsin gibi saçmalıkların olmadığı sitemizde, böylesine güzel bir teşekkür uygulamasına herkesin sahip çıkmasını beklerim.

TwiNKie...
05 Nisan 2010, 20:23
Sağ taraftaki resim zaten bildiğime göre Windows 8'e ait değil.

Ayrıca 2012'nin bile erken olacağını düşünüyorum. Vista hataları, açıkları ve performans olarak yetersiz olmasıyla çok eleştrildi. Bu nedenle Windows 7 aradan 2-3 sene geçer geçmez çıktı.

Windows 7, XP gibi yeni nesilin en çok tutulan işletim sistemi olacaktır bana göre. XP'den kopamıyoruz burası bir gerçek ama artık Microsoft yaptığı uygulamaların yeni sürümlerini XP'ye çıkarmayacak. Internet Explorer 9, Media Player 12 ve Windows Live Messenger'ın gelecek sürümü XP'lerde çalışmayacak diye biliyorum. Yani artık bizi yeni teknolojiye uydurmak istiyorlar. Birkaç sene sonra XP artık "XP'mi kullanıyorsun ?" tarzı şaşırtıcı soruları duyacağımız bir işletim sistemi olacaktır.

Hem Windows 7'nin her açıdan iyi bir işletim sistemi olması hem de tüm yeni teknolojileri desteklemesi ve birde kullanıcıların teknolojiyi her alanda son hızıyla takip edememesi Windows 8'i geciktirecektir. Bence 2014-2015 yıllarında yani bundan 4-5 yıl sonra yeni bir işletim sistemi çıkar. Çünkü Windows 7 barındırdığı teknolojilerle ilerleyebilecek bir işletim sistemi. Önümüzde ki süreç içinde tamamen farklı bir altyapı ile yapılacak bir işletim sistemi düşünürsek bu süreyi uzatan en önemli etkenlerden bir diğeri olacaktır.

Daha da yorum yapamayacağım bu konu üzerinde :D Okuyan (sonuna gelebilen :D) herkese teşekkürler...

metin_99
05 Nisan 2010, 20:26
XP'nin babalığı geride kaldı. Vista XP'ye tercih edilemeyebilir belki ama Windows 7, her yönüyle XP'den çok daha iyi bir işletim sistemi. Kasıyor falan demeyin boşuna, günümüz teknolojisine ayak uydurmazsanız tabii ki kasar. Adam 512 MB ram kullanıyor XP en iyisi diyor. E gel bakalım benim gibi 3 GB ram 4 çekirdek Core2 Quad, 9800 GT ekran kartı kullan, sonra diyebilecek misin aynını görelim.

Kim ne derse desin, şu anda Microsoft'un en sağlam işletim sistemi Windows 7'dir. Ardından XP sonra da Vista gelir. Vista XP'den iyi değil belki ama Windows 7, kesinlikle ve kesinlikle XP'ye 10 basar...

MrKhAn o7
05 Nisan 2010, 20:28
Sağ taraftaki resim zaten bildiğime göre Windows 8'e ait değil.

Ayrıca 2012'nin bile erken olacağını düşünüyorum. Vista hataları, açıkları ve performans olarak yetersiz olmasıyla çok eleştrildi. Bu nedenle Windows 7 aradan 2-3 sene geçer geçmez çıktı.

Windows 7, XP gibi yeni nesilin en çok tutulan işletim sistemi olacaktır bana göre. XP'den kopamıyoruz burası bir gerçek ama artık Microsoft yaptığı uygulamaların yeni sürümlerini XP'ye çıkarmayacak. Internet Explorer 9, Media Player 12 ve Windows Live Messenger'ın gelecek sürümü XP'lerde çalışmayacak diye biliyorum. Yani artık bizi yeni teknolojiye uydurmak istiyorlar. Birkaç sene sonra XP artık "XP'mi kullanıyorsun ?" tarzı şaşırtıcı soruları duyacağımız bir işletim sistemi olacaktır.

Hem Windows 7'nin her açıdan iyi bir işletim sistemi olması hem de tüm yeni teknolojileri desteklemesi ve birde kullanıcıların teknolojiyi her alanda son hızıyla takip edememesi Windows 8'i geciktirecektir. Bence 2014-2015 yıllarında yani bundan 4-5 yıl sonra yeni bir işletim sistemi çıkar. Çünkü Windows 7 barındırdığı teknolojilerle ilerleyebilecek bir işletim sistemi. Önümüzde ki süreç içinde tamamen farklı bir altyapı ile yapılacak bir işletim sistemi düşünürsek bu süreyi uzatan en önemli etkenlerden bir diğeri olacaktır.

Daha da yorum yapamayacağım bu konu üzerinde :D Okuyan (sonuna gelebilen :D) herkese teşekkürler...

Ne yapalım yani. 350 TL vereceğiz mecburen. Öyle mi?:sleep:

Berker Gonca
05 Nisan 2010, 21:59
Bu konuyu açan kardeşimizin ilk mesajı altında ki "Teşekkür" butonunu kullanan tüm arkadaşlarıma bende teşekkür ederim.Yani kendime teşekkür ederim.Çünkü ben konuyu okur okumaz faydalı bulduğum için teşekkür butonunu kullandım.Yani hem sleepyou12 kardeşime hemde kendi kendime teşekkür ederim...

MrKhAn o7, Sedat_60, Fatih9494, silent, Fatih_Dlc, -hate-, Cpt.Price, Berker Gonca...

Öyle yada böyle (diğer okuyan 132 üye ile bilrlikte)bu konuyu okudunuz ve yine öyle yada böyle birşeyler yazdınız....eğer bu konu açılmasaydı burada olmazdınız...bu konu olmasaydı yada sizler teşekkür butonuna tıklasaydınız ben de burada böyle bir teşekkür için satırlar dolusu yazmıyor olacaktım...

Sadece gördüğüm ve rahatsız olduğum bir konuydu ve biraz uzatmak istedim...kimseyi kimseye teşekkür etmek için zorlamıyoruz...ancak diğer siteler gibi mesaj yazmazsan içeriği göremezsin....üye olmazsan içeriği göremezsin gibi saçmalıkların olmadığı sitemizde, böylesine güzel bir teşekkür uygulamasına herkesin sahip çıkmasını beklerim.

Ben teşekkür butonunu daha çok yama bölümünde kullanıyorum. Sebebi ise şu; Yama bölümünde yazılabilecek şeyler belli sağol güzel yamaymış , teşekkürler beğendim ya da indiriyorum onları yazmak yerine Teşekkür butonuna basıyorum çünkü bana göre gereksiz yorumlar. Ancak bu konu hakkında herkes değişik fikirlere , düşüncelere sahip ve yorumlanabilecek bi konu. O sebeple teşekkür butonunu kullanmak yerine yorumumla teşekkür etmeyi tercih ettim..

Endless
12 Nisan 2010, 18:48
Windows 8'in çok çok daha iyi olacağına inanıyorum. Ancak windows 7 birçok programı desteklesede desteklemediği programlar var tek dezavantaj olarak bunu görüyorum bende..

efyuaR
03 Mayıs 2010, 13:37
Microsoft boş durmuyor sürekli sistem cıkarıyor hangisini kullanıcaz bilemiyorum :)

Nexima''
03 Mayıs 2010, 17:26
Valla Windows 7 yüklemiştim çok karışık bir sistem hiçbir faydası yoktu Xp her zaman en iyisi diye düşünüyorum.