PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : XP Kullanıcılarına Kötü Haber...

-hate-
13 Temmuz 2010, 10:21
Uzun yıllardır Microsoft işletim sistemi kullananlardansanız, bir şekilde Windows XP kullanmışlığınız da olmuştur. Kimi Windows kullanıcıları ise halen daha XP işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Microsoft, XP'den sonra Vista ve Windows 7 ismiyle iki işletim sistemi yayınlamış olsa da bu kullanıcıların XP inadı bugüne kadar bitecek gibi gözükmüyordu...

Ne var ki firma, bugün itibariyle artık XP'nin SP2 (Service Pack 2) sürümüne daha fazla patch desteği, yani yama desteği vermeyeceğini açıkladı. Bu da demek oluyor ki Vista, XP SP2'nin tüm yama yayınlanma takvimini ele geçirecek. Microsoft ayrıca 2014'e kadar XP ile ilgili diğer servislerini de kapatacak.

antikedi
13 Temmuz 2010, 11:45
sanmıyorum böyle birşey olucağını çünkü xp vazgeçilmez olduğu için bütün şirketlerde hala xp kullanılıyor ve bu durum da güncelleştirmelerin gerekli olduğunu gösterir.xp nin yerini almış bi işletim sistemi çıkana kadar hiç bişey olmaz bence XPYE DEVAm :)

-hate-
13 Temmuz 2010, 11:57
Çoğu şirketin xp kullanması microsoftun service packleri çıkarıcağı anlamına gelmez.O bahsettiğin şirketler yavaş yavaş vista(sanmam) ya da W7'ye geçicekler..

MrKhAn o7
13 Temmuz 2010, 16:02
Microsofttan başkası yok mu XP ye güncelleme çıkartacak. Bugün dünya'daki bazı insanlar bile XP yi yeniden yaratabiliyor, hatalarını bulup onlara çözüm üretenbiliyor. Ne olursa olsun XP den vazgeçmeyeceğim. :)

Sedat_60
13 Temmuz 2010, 16:15
Microsoft Windows XP Professional SP3 var mı daha ötesi XP'yi öldüremediler öldüremeyecekler :D

bulkan
13 Temmuz 2010, 16:20
XP ye desteği çekmek öyle kolay değil, bir anda da çekmezler zaten bu kadar kullanıcısı varken.
Ufak güncelleştirmeler yine çıkacaktır fakat artık servis paketi adı altında toplu güncelleştlrme yayınlanmayacak, olay bu.

The Punishe®
13 Temmuz 2010, 16:52
Ben yeniliğe kapalı bir adamdım , çıktı çıkalı XP kullanıyordum,şu an yaşadığım yerdeki imkanlar dahilinde Win7 kullanıyorum ve anladım ki Çok geri kalmışız ya. :D
Şunu söylemeliyim ki Xp için en iyi güncellemeyi Microsoft sağlardı,3. kişilerin yaptığı güncellemeler çok rağbet görmeyecektir. :)

metin_99
13 Temmuz 2010, 16:55
sanmıyorum böyle birşey olucağını çünkü xp vazgeçilmez olduğu için bütün şirketlerde hala xp kullanılıyor ve bu durum da güncelleştirmelerin gerekli olduğunu gösterir.xp nin yerini almış bi işletim sistemi çıkana kadar hiç bişey olmaz bence XPYE DEVAm :)

Çoğu şirket Windows 7 Business kullanıyor. Microsoft'u aşıp Mac'e geçmiş olan şirketler de var :)

Ayrıca resmî olmayan, sivil insanların yarattığı işletim sistemleri ya da bu sistemler için yaptıkları eklentileri, yamaları hiçbir şeyi kullanmayın. Çoğunun amacı bilgilerinizi ele geçirmek. Bu tarz dosyaların %95'i keylogger içeriyor.