TurkceSpiker.Com - T.S.C exTReme Serisi Resmi Forumu

Go Back   TurkceSpiker.Com - T.S.C exTReme Serisi Resmi Forumu PES Arşiv Pes 2010 T.S.C exTReme'10 T.S.C exTReme'10 Tanıtım Alanı

Sponsorlu Baglantilar
Sponsorlu Baglantilar
Konu Kapatılmıştır
Seçenekler Stil
Okunmamış 11 Mayıs 2010, 07:01   #1
BlackCat(v-i-p)
BlackCat(v-i-p) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Nasıl Eleştri Yaparım ?

Evet...eleştri yapmanında bir şekli şemali var

İlk olarak eleştireceğiniz konu için birilerinin zaman ayırdığını ve emek harcadığını unutmayın.Zaman insana bahşedilmiş en büyük hediyelerdendir.Karşınızda ki kişi yada kişiler bu değerli zamanlarını belkide sizler yataklarınızda mışıl mışıl uyurken,sizler için birşeyler üreterek harcadılar.O yüzden meşhur internet geyiği haline gelen cümleyi yani "emeğe saygı" yı unutmayın!

İlk olarak ortaya çıkartılan çalışmanın güzel taraflarını görmeye çalışın.Yapımcısına moral vermek için çalışmanın iyi taraflarını önce söyleyin.Sonrasında o çalışmanın daha iyi olabilmesi için fikirlerinizi DÜZGÜN BİR ÜSLUPLA ve "GÜZEL BİR TÜRKÇE ile yazın.

Eğer konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilseniz ve konunun uzmanı değilseniz,kendi bakış açınızla değerlendirin.Başkalarının fikirlerinin sizleri yönlendirmesine izin vermeyin.Herkes" BAKLAVA "sevmek zorunda değildir.

En güzel eleştri nasıl olur?

Eğer eleştireceğiniz konuya birde yanında çözüm getirirseniz o zaman tadından yenmez.

Kötü eleştri örneği:

"Kırmızı renk burda iiiirençç olmuş..."

Bi kere direk negatif bir etki yaratır ve çalışmayı yapan kişi belkide kendini geliştirip mükemmel işler ortaya koyacakken, bu eleştri karşısında morali bozulup o işi bırakabilir.Unutmayın ki üreten insanlar duygusaldır.Hele bu mesaj bir de ilk mesajsa eyvah! (Ayrıca bu mesajı ben görürsem direk silerim..çünkü çok kötü bir Türkçe)
Orjinal Kaynak: TurkceSpiker.Com - T.S.C exTReme Serisi Resmi Forumu http://www.turkcespiker.com/forum/showthread.php?t=27254

İyi eleştri örneği:

"Öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim.Çok güzel bir çalışma ancak kırmızı renk biraz ahengi bozmuş"

En iyi eleştri örneği:

"Öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim.Çok güzel bir çalışma olmuş.Kurdum ve test ettim.Ancak bana kalırsa burada kullandığın kırmızı renk ahengi biraz bozmuş.Eğer onun yanına biraz da mavi ekleyip hafif karıştırırsan çok daha güzel bir ton elde edebilirsin.Çalışmalarında başarılar dilerim."

Off..yemede yanında yat bu eleştrinin.Bunu okuyan hangi çalışma sahibi o mavi rengi denemez ki değil mi?...

Bizlerin yıllardır üzerinde titizlikle durduğu bir konuyu tüm T.S.C üyesi yakından bilir.Türkçemizi doğru kullanma...

Mesajlarınızda noktalama işaretlerini güzel ve yerinde kullanırsanız mutlaka mesajınızı okuyan kişi sayısı artar.
-Kimse tek düze yazılmış ve sadece yanyana kelimelerden oluşan bir yazıyı okumak istemez çünkü o kadar skıcı gelir ki göze anlatmak istediğiniz çok önemli bile olsa karşınızda ki mesajınızı okuyan kişi onu okumak istemez ve yazdığınız onca güzel cümleler boşa gider yazdıklarınız aynı şuan benim sizlere örnek olarak göstermek için noktalama işaretlerini kullanmadan yazdığım bu konu gibi sadece bir kelime dağı olur

-ayırıca forumdalarda mesaj yuazarkene buraıı msn gibi sananlarda var.öyle okluncada işte böyle şauna yazdığım gibif iirenc bir kelime kirliliği ve saçma sapan cümleler ortaya çıkar.

Özellikle yabancı forumları ziyaret edenler ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaklardır.Yapılan en ufak çalışmanın bile bir emek sonucu üretildiğini elin gavuru biliyorda biz mi bilemiyoruz?

Biz daha iyisini yapabiliriz...

Herkese keyifli forumlar dilerim

HASAN MUSTAN

Sponsorlu Bağlantılar

BlackCat(v-i-p) isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 11 Mayıs 2010, 17:25   #2
caglet
caglet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bnce çok anlamlı olmuş abicim bu konuyu açman.. bilmyen çok kişi vardır.. daha doğrusu bilipde uygulamyan ki o daha kötü bişey...

caglet isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 11 Mayıs 2010, 22:45   #3
Messi_1o
Messi_1o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emeğe saygı
Torrent Link Abicim Çok Uraşıyoruz Böyle
Başarılar.

Messi_1o isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 00:35   #4
isinasli
isinasli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Değerli Türkçe Spiker ailesi,

yaptığınız extreme yaması (her sene olduğu gibi) gerçekten çok başarılı olmuş.
Bu projede emeği geçen herkese almanyadan teşekkürlerimi sunuyorum.
Bugün yamanın internet versiyonunu indirdim ve yamayı bilgisayarıma yükledim, ancak bazı sorunlarla karşılaştım:

1. Oyunun menüsündeki resimler extremin ama yazılar malesef hala almanca
2. Oyun içindeki tezahüratlar bulunmamakta
3. Şampiyonlar Liginde olan takımların formaları yok
4. Lig TV skor tabelası çalışmıyor

5. En büyük sorun: Spikerlerde hata var:

iki spikerde her seferinde yanlış bilgi vermekte.
örnek: dakika 20 de "ikinci yarıya hoşgeldiniz" demeler ;

ortada henüz bir gol bile yok'ken "GOL GOL GOL 5-0 oldu" diye bağırmalar;

ve her oyuncuya ara sıra değişik değişik isimler söylemeler.
Mesela: Güiza yerine "Asamoah", Mehmet Topal yerine "Mensah", Semih Şentürk yerine "Huntelaar" gibi.

Extreme Mod Seçici ile çok uğraştım ama malesef başaramadım. Benim bilgisayar sistemim Windows 7 Ultimate. Umarım sorunlarımı çöze bilen bir arkadaş vardır.
Orjinal Kaynak: TurkceSpiker.Com - T.S.C exTReme Serisi Resmi Forumu http://www.turkcespiker.com/forum/showthread.php?t=27254
Eğer bu sorunlar ortadan kalkarsa, inaniyorumki yama daha çok kaliteli olacaktır.

Tekrar teşekkürler.

Saygılar

isinasli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 01:06   #5
emany
emany - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
isinasli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli Türkçe Spiker ailesi,

yaptığınız extreme yaması (her sene olduğu gibi) gerçekten çok başarılı olmuş.
Bu projede emeği geçen herkese almanyadan teşekkürlerimi sunuyorum.
Bugün yamanın internet versiyonunu indirdim ve yamayı bilgisayarıma yükledim, ancak bazı sorunlarla karşılaştım:

1. Oyunun menüsündeki resimler extremin ama yazılar malesef hala almanca
2. Oyun içindeki tezahüratlar bulunmamakta
3. Şampiyonlar Liginde olan takımların formaları yok
4. Lig TV skor tabelası çalışmıyor

5. En büyük sorun: Spikerlerde hata var:

iki spikerde her seferinde yanlış bilgi vermekte.
örnek: dakika 20 de "ikinci yarıya hoşgeldiniz" demeler ;

ortada henüz bir gol bile yok'ken "GOL GOL GOL 5-0 oldu" diye bağırmalar;

ve her oyuncuya ara sıra değişik değişik isimler söylemeler.
Mesela: Güiza yerine "Asamoah", Mehmet Topal yerine "Mensah", Semih Şentürk yerine "Huntelaar" gibi.

Extreme Mod Seçici ile çok uğraştım ama malesef başaramadım. Benim bilgisayar sistemim Windows 7 Ultimate. Umarım sorunlarımı çöze bilen bir arkadaş vardır.
Eğer bu sorunlar ortadan kalkarsa, inaniyorumki yama daha çok kaliteli olacaktır.

Tekrar teşekkürler.

Saygılar
Oyunu kurarken Almanca kurmuş olabilir misiniz?

emany isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 01:32   #6
isinasli
isinasli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
emany Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Oyunu kurarken Almanca kurmuş olabilir misiniz?
Ben oyunu kurunca zaten otomatikmen 5 dil birden yükleniyor ve ben bunları oyun içindeki ayarlardan değiştire biliyorum.

C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\img\ dosyasından sile bilirm

file'ların isimleri şöyle:

dt00_e
dt00_em
dt00_f
dt00_g
dt00_ha ......................................Bunlar Spikerler
dt00_i
dt00_q
dt00_s

dt05_f
dt05_g
dt05_i .....................................Bunlarda Oyun içindeki yazılar
dt05_q
dt05_s

isinasli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 03:03   #7
Sahinbey
Üye Adayı
Sahinbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Katiliyorum Hasan kardesim,yanliz burda bazi arkadaslarda benim gibi yurtdisinda kaldigi icin Türkce harflerle yazamiyoruz o yüzden kusura bakmayin.Birde benim ufak bir ricam olacakti,bazi görevli arkadaslar üyelere sert ve kirici cevaplar yaziyorlar o arkadaslarda biraz üzerine düseni yaparsa problem kalmaz.Burdaki üyelerin hepsinden ayni olgunlugu bekleyemeyiz.

Okunmamış 12 Mayıs 2010, 03:06   #8
boraizmir
boraizmir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben öncelikle emek verilmiş bu çalışma için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.. benim dikkatimi çekense bank asya ligi ekipleri yok bir de galatasaray ı seçip oyuna başladığımızda real madrid in tezahüratları çıkıyo onun haricindeki her şey mükemmel sadece bunların cevaplarını alabilirsem sevinirim tekrar ellerinize ve ağzınıza sağlık arkadaşlar extreme2010 gerçekten bu kez kendini de aşmış tekrar iyi çalışmalar

boraizmir isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 07:04   #9
fenomen_61
fenomen_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Thumbs up

Öncelikle ortada bir emek var onun için teşekkür ederim elinize saglık.Şunu söylemek isterimki 2009 yılında yapmış oldugunuz yama gerçektende çok iyiydi ve bu yılkinin dahada iyi olacagı beklentisindeydim ancak gerçek şuki hayal kırıklıgına ugradım,çok daha iyisi olabilirdi.Örnegin şampiyonlar liginde takımların formaları gözükmüyor! 2.olarak mod seçiciyi çalıştıramadım kabul etmiyor hata veriyor.3.olarakta türksel süper lig tezahuratlarının bazısı yanlış ve bazende ummadık anda oyundan atabiliyor.Bu eksikler giderilebilirse belki mükemmeli yakalayabilir.Eminin anlatımına deginmedende geçemiyecegim tek kelimeyle harika.Sormak istiyorum spikerligi profosyenel olarak düşünmüşmü hiç bence piyasadakilerden kaliteli ve yetenek sahibi.Türkce spiker ailesine saygılar selamlar..Başarılarınızın devamını dilerim...

Konu fenomen_61 tarafından (12 Mayıs 2010 Saat 07:08 ) değiştirilmiştir..
fenomen_61 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 12:16   #10
mesutkocoglu
mesutkocoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ARKADAŞLAR bende her şey oldu ama pankartlarda hata var ve şampiyonlar liginde hata veriyor oyundan atıyor

mesutkocoglu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 13:47   #11
ahmet ars
ahmet ars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

netten indirdigim yamayı oynuyorum ve şampiyonlar liginde formlar yok umarım bi an önce güncelleme cıkar

ahmet ars isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 14:11   #12
refeeree70
refeeree70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arkadaşlar ben partları indirdim fakat şimdi yapmam gerekeni bilmiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim

refeeree70 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 14:25   #13
varolverdi
varolverdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation sorunlar yaşıyorum

eme saygı....

extereme10 kurdum gs-fb-bjk gibi takınların kadroları isimleri karışmış

"fb ajax - bjk psv gibi"

birde sadece türkçe spikeri kullanmak istesem oyunun kurulu olduğu img klasörünün içinden (extreme kurulu) hangi dosyayı kopyalayıp sıfırdan kuracağım pes e kopyalamam lazım extreme09 dada aynı sorunlarım vardı bu şekilde sadece spikeri almıştım.

bilgi verirseniz sevinirim.

varolverdi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 14:35   #14
maviinokta
maviinokta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hocam Kurulumu yaptım ama nedense sipiker sesi ve taraftar gol sonrası müzik sesi gelmiyo hep bir uğultu sesi var nedeni ne olabilir

maviinokta isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Okunmamış 12 Mayıs 2010, 15:11   #15
ahmet ars
ahmet ars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

malesef tezahuratlar felç olmuş r.madridle bi mac yapım dedim taraftarlar basladı korkutmaz bizi musalla tası ölümüne seviyoruz biz beşiktası diye bagırmaya...size soruyorum bu şekilde mac keyfi cıkarmı lütfen su güncellemeyi bi an önce cıkarın..anlasılan dvd versiyonuna gösterdiginiz özeni ve itinayı buna göstermemişsiniz..

ahmet ars isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
benim, Çalışmaları, çok, çözüm, evet, güzel, için, internet, iyi, kendi, konu, msn, mutlaka, mükemmel, önemli, sonrası, t.s.c, teşekkür, türkçe, yapma

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil