TurkceSpiker.Com - T.S.C exTReme Serisi Resmi Forumu

Go Back   TurkceSpiker.Com - T.S.C exTReme Serisi Resmi Forumu T.S.C FAİR PLAY LİGİ 2012 Arşiv T.S.C Fair Play Ligi 2010 Pes 2010 T.S.C Online Klüp Pes 2010 Online Buluşma

Sponsorlu Baglantilar
Sponsorlu Baglantilar
Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2009, 20:07   #16
yunus107
yunus107 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Demekki pes de game ped kıran bi ben değilmişim

Ama ben genelde online oyunda lag yaptığı için kırıyorum yoksa diğer bölümlerde sorun yok ..

Sponsorlu Bağlantılar

Pes 2012 ML Online Oyuncu Rehberi TIKLA

Pes 2012 ONLİNE Oyuncu Form Grafiği Anlatımı için TIKLA
yunus107 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2009, 22:19   #17
hary kewell
hary kewell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pes2010 da oyunun akıcılıgı yok yani oyun orta sahada kılıtlenıyo bellı baslı pozısyonlar oluyo gercek futboldakı gıbı .pes2009 oyun oldukca akıcı ve seri oynanıyordu,pes2010 da pasa dayalı bir futbol söz konusu yanı organıze atak az gol sakın ve gercege yakın futbol konu alınmıs bu sadece dusunce yapısına baglı isteseler cok hızlı defasntan alıp gol atan oyunda yaparlardı o zamnda oyunun gercekcılıgı kalmazdı .ben pes2010 u tam gercekcı futbol olarak göruyorum ama cıdden oyunun akıcılıgı bıraz kaybolmus

hary kewell isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2009, 22:22   #18
junate
junate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ne oyun ya tam bir canavar hem alırken para veriyoruz hem kola klavyeye para veriyoruz hem kırılan kol ve klavyeden sonra yenisine para veriyoruz bari pes'in orjinal fiyatlarını düşürselerde klavye, kol parası yetiştirebilsek bende klavye kırmıştım

junate isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2009, 22:57   #19
BlackCat(v-i-p)
BlackCat(v-i-p) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Acaba konaminin logitech yada sony gibi firmalarla gizli bir anlaşması olabilir mi?
Bu seride kırılan kolların haddi hesabı yok.

BlackCat(v-i-p) isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2009, 23:12   #20
AdemBaba
AdemBaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben klavye ile oynuyorum.Ben de oynarken klavyeyi defalarca yanımdaki kanepeye doğru fırlattım.Her sene orijinal alıyorum
ama bu sene verdiğim paraya acıdım hakikaten.Umarım seneye bu kadar kötü olmaz.

AdemBaba isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2009, 23:31   #21
DİGİMAX
DİGİMAX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arkadaşımız dediklerine katılmamak elde değil..
konami bişeleri düzeltmek için bişelerin b.kunu çıkarmış resmen..
oyunda çok büyük artılar eklemiş fakat çokta büyük eksileride beraberinde getirmiş..
pes 2009 da da eksiler çoktu ama etkisi sinir damarlarındaki kanı hareketlendirmesi bu kadar değildi...
maçı bırakan hakemler..
sebepsiz kaleyi terk eden kaleciler..
c.ronaldo ve roney haricinde iyi şut çekebilen futbolcularla(lampard garrerd) şut pozisyonu yaratmak için çekilen eziyet..
mantık dışı vuruşlar(arkası dönük adamın çok hızlı topu ileri atması.. yada yanındaki adama pas atamaması)
ve oyundaki en kötü olay en büyük yıldz oyuncuların bile hız tuşuna basmasakda topu ayağından sebepsiz yere aşması ve kaybetmesi..
bu sebeplerden dolayı maçı yensek bile sinir içinde kalıyoruz...

DİGİMAX isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Aralık 2009, 00:27   #22
By SaRı
By SaRı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ne söylerseniz söyleyin şimdiye kadarkilerin en iyisi 2010 dur her türlü tartışmaya da girerim

By SaRı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Aralık 2009, 04:38   #23
cagrier
cagrier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bence oyunun en büyük eksisi sizin verdiğiniz komutun geç algılanması ve geç uygulanması.siz ne kadar hızlı düşünürseniz düşünün oyun bunu uygulamakta gecikiyor. Bu yüzden sizin tek top mantığıyla oynamanız gerekiyor.Eğer bu olay bir patch ile çözülürse oyun tadından yenmez.bence başka bir eksisi yok.yapay zeka çok iyi.ayrıca arkadaşların dediği her oyuncunun topu ayağından açması sizce de gerçekçi değil midir? Her futbolcu topu ayağında tutacaksa oyunun tadı mı kalır.
Ayrıca oyunda bir atmosfer sıkıntısı var.Ne taraftar sesleri sizi içine çekebiliyor ne menü müziği sizi eğlendiriyor ne de spiker sizi oyuna bağlayabiliyor. Bu üçü de oyundan sıkılmanızda bir etken oluyor. Devrim yamasıyla bu atmosfer sorunu %70 çözülecektir.Yine de PES 2010 en gelişmiş futbol oyunudur ve gelişmeye açık olan, ilerisi için çok önemli olan bir yapıtaşıdır...

cagrier isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Aralık 2009, 10:47   #24
mcinali
mcinali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
pes-in kralı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım ne diyorsun sen sen git de 2008 ile 2010 soğukkanlı bir şekilde karşılaştır bakayım. 2008 de oynanabilirlik hiç yoktu. Adam alıyordu pas vermeden gidip golünü atıyordu. Ama 2010 da adam en az sahasında 10 pas yapıyor. Gerçek maçlarda da bu böyle. Adamlar emek veriyor sen affedersin ahma* ap*** diyosun. Zaten biz böyle bir toplum olduğumuz için kalkınamıyoruz. Sadece sen değil herkes. Adamlar son yılın en iyi Futbol oyununu tasarlamış senin gibiler kalkmış ah*** ap*** diyor. Sen kendin çok biliyorsan bundan daha güzel bir oyun tasarlada göreyim seni. Sanki herşeyi çok biliyormuşsunuz gibi çıkıp burda oyuna hakaret yağdırmanız beni deli ediyor.
Güzel kardeşim yazılarımı anlayarak oku.Ben 2008 2010 daha güzel demedim.Kızgınlıkla "o bile daha iyiydi" dedim.Bir yıl bekleyipte böyle saçma bir oynanabilirlik ayarları ile karşılaşmak beni sinirlendiriyor.Oyuncular aptal çünki benim komutumu ancak bir saniye sonra algılıyor.2009'un yapay zekası,2010'da yapay "algılama özürlülüğüne" dönmüş.Ayrıca hemen belirteyim üst düzey becerilere sahip bir bilgisayarım var.Ben diyorumki ,ben böyle sinir oluyorsam ortalama bir PC sahibi olan kardeşlerim ne yapıyor.Ayrıca benim böyle oyun yapma becerim olsa emin ol bundan daha iyisini yapardım.Senin gibi güzel bir kardeşimide santrafora koyardım)

Alıntı:
cagrier Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence oyunun en büyük eksisi sizin verdiğiniz komutun geç algılanması ve geç uygulanması.siz ne kadar hızlı düşünürseniz düşünün oyun bunu uygulamakta gecikiyor. Bu yüzden sizin tek top mantığıyla oynamanız gerekiyor.Eğer bu olay bir patch ile çözülürse oyun tadından yenmez.bence başka bir eksisi yok.yapay zeka çok iyi.ayrıca arkadaşların dediği her oyuncunun topu ayağından açması sizce de gerçekçi değil midir? Her futbolcu topu ayağında tutacaksa oyunun tadı mı kalır.
Ayrıca oyunda bir atmosfer sıkıntısı var.Ne taraftar sesleri sizi içine çekebiliyor ne menü müziği sizi eğlendiriyor ne de spiker sizi oyuna bağlayabiliyor. Bu üçü de oyundan sıkılmanızda bir etken oluyor. Devrim yamasıyla bu atmosfer sorunu %70 çözülecektir.Yine de PES 2010 en gelişmiş futbol oyunudur ve gelişmeye açık olan, ilerisi için çok önemli olan bir yapıtaşıdır...
Sana binlerce kere teşekkür.bir kişinin bile olsa beni anlaması bana yetti.Artık derdimi anlatmış olarak kabul ediyorum.Çok sağol.

Alıntı:
BlackCat(v-i-p) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pes 2010 serisinin iyi ve kötü yanları elbette mevcut.Konami bu seriyi tasarlarken eski serilerde ki iyi yanları eklemiş,kötü yanlarıda düzeltmiş.Elbette bu noktada bir ayrıma gidiyoruz.Kötü yanlar kime göre kötü?

Pes serisinde,hızlı,bol ataklı,daha seri hareket eden oyuncular,bol gol pozisyonları seviyorsanız pes 2010 bu konuda sizi tatmin etmeyecektir.Kendi gözlemlerim doğrultusunda şunları farkettim;

Bir ps3 salonuda 10 tane pes oynanıyorsa bunun yarısına yakınında hala 2009 oynanmakta.2009 serisinin daha atak,hızlı ve bol pozisyonlu olduğunu göze alırsak ve salona gelen kişilerin daha çok eğlenme amaçlı geldiğini düşünürsek pes 2009 daha cazip tabiki.

Pes 2010'da eski serilerdeki birçok hata giderilmiş.Ancak birçok oyuncuya "hantal" gelmesi çok normal.Çünkü Konami sürekli daha gerçekçi oyun yapayım derken sanki biraz işin eğlence kısmını es geçiyor gibi.Eski serilerde hatırlarsanız daha bol ve farklı hareketler vardı.Bu hareketler ile rakibe çalım atmak çok etkili ve keyifliydi.Yada topu alıp rakip kale önüne daha rahat gelebiliyordunuz.Ancak 2010' da işler daha zor.Buda oyundan alınan eğlenme duygusunu ve keyfi baltalıyor bence.

Ben pes oynarken,o anda ki düşüncemi anında oyunda görmek isterim.Daha çok reflexlere dayalı oynarım.Pes 2009'da aklımda ki(anlık) düşüncenin game pada yansıması ve oradan da kontrol ettiğim oyuncuya yansıması arasında geçen süre saliselerden ibaretti.Ancak 2010'da herşeyi nerdeyse "2 sn önce düşünüp, 1. önce uygulamanız gerek" Buda odamda sürüsüne bereket "bozuk game pad" demek...çünkü adamlar gitmedikçe...koşmadıkça..benim istediğim hareketleri zamanında yapmadıkça daha çok yükleniyorum game pada ve sonuçta kırıyorum

Pes 2010,sürekli pas yapmaya dayalı bir oyun.Rakiple 2 li mücadeleye çok girerseniz topu kaybetmeniz muhtemel.Buna dayanarak Konami,2010 da kısa pas isabetini de arttırmış bence.Böylece sürekli pas yaparak sonuç elde etmeniz kuvvetle muhtemel.

Pes 2010,oyuncuların sahada yayılımları,pres,markaj gibi yapay zeka konularında tavan yapmış.Buda oyunu zorlaştırıyor elbette.Böyle olması güzel.Takımların ve oyuncuların karakteristik özellikleride oyuna çok iyi yansımış.Bir C.ronaldoyu,bir messiyi oynarken gerçekliği daha iyi hissedebiliyorsunuz.Dediğim gibi bazı hataların da(kaleciler,taçlar,frikik yada kırner kullanan oyuncunun donması gibi) düzeltilmiş olması güzel.

mcinali kardeşimizin demek istedikleri de sanırım bu yöndeydi.Ben kendi adıma pes 2011 de daha hızlı,reflexlerimi çok daha iyi algılayan, daha bol ve yeni hareketlerin olduğu,pes 5 kadar akıcı,pes 6 kadar gol çeşitliliğin olduğu,pes 2008 kadar(neyse bunu geçiyorum) pes 2009 kadar eğlenceli bir oyun bekliyorum.Bu oyun ne kadar gerçekliğe yaklaşırsa o kadar sıkıcı olacaktır.Bunu bir düşünün...

Not:Konu başlığını "Pes 2010 saçmalıkları" diye değiştirdim.Aptal biraz ağır kaçıyor.Konu açan kişilerin yada mesaj yazacak kişilerin kullandıkları kelimelere daha çok dikkat etmesi gerekir.
Yazının her satırına imzamı atıyorum arkadaşım.Öfkem yüzümden anlatamadığım derdimi benden iyi anlatmışsın.Allah razı olsun.Artık mutluyum.(Konu başlığının isimini değiştirmen iyi oldu.Gerçekten ağırdı)

Konu kenanfener tarafından (15 Ocak 2010 Saat 15:04 ) değiştirilmiştir.. Sebep: flood
mcinali isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Aralık 2009, 13:14   #25
bulkan
bulkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konuyu açan arkadaşıma ve Hasan abiye sonuna kadar katılıyorum.Çok büyük hayal kırıklığına uğradım.09 a kıyasla bu oyundan hiçbir keyif alamıyorum.09 efsane moduna devam ediyorum büyük bir keyifle.
Orjinal Kaynak: TurkceSpiker.Com - T.S.C exTReme Serisi Resmi Forumu http://www.turkcespiker.com/forum/showthread.php?t=20877
Ayrıca bu katıldığım yorumlara ek olarak da oyundaki kötü bir durumu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Malum hakem kararları.Rakip oyuncu bizi resmen biçiyor fakat hakem faul bile vermiyor.Çok ufak temaslarda faul verip bir de kartına başvuruyor.Oyundaki tüm hatalara göz yumsam da bu hakemolayınakesinlikle tahammüledemiyorum.
Efsane modunu inanılmaz çok severim 09 da.10 serisinde bu modda hiçbir gelişme olmamış.Gelişme olmadığı gibi daha da gerilemiş bence(Oyuncu kondisyon yönünden 09 a göre çok daha zayıf oluyor).Ayrıca ilk 11'e girdikten sonra başka bir mevkide oynatıyor beni haliyle hiç verimli olamıyorum.Kaldı ki futbol hayatına yeni başladığımız için güçlerimiz de kısıtlı.Bu yüzden de PES2010 da efsane modu beni oyundan soğuttu.Hiç keyif alamadım.
Oyuncuların hantallığını şahsen FIFA08 ve sonrasındaki serilerin oyuncu yapısına benzettim.Bu kadar da olmaz yani oyuncu ayağında hiç top tutamıyor.Malesef oyun giderek FIFA ya benziyor.
Şut veya orta açma tuşundan sonra pas tuşuna bastığımızdaki şaşırtma hareketi PES08 ile beraber iptal oldu.Daha saçma ve etkisiz bir hareket ortaya çıktı ve malesef bu da FIFA2005 ve sonrası serilerdeki hareketin aynısı.PES2010 daki oyuncuları başka mevkilerde oynatınca verimliliğinin ve güçlerinin azalması özelliği de yine FIFA dan alıntı.
09 dan sonra PES 2010 için çok umutlanmıştım.Sonuç olarak hayallerim yıkıldı diyebilirim...

bulkan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Aralık 2009, 19:04   #26
mazide
mazide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
By SaRı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne söylerseniz söyleyin şimdiye kadarkilerin en iyisi 2010 dur her türlü tartışmaya da girerim
Orjinal oyuna para ver de göreyim ben senin tartışmanı. Online modunda mücadele et de ondan sonra oyunu eleştir.

Biz adamların yaptığı oyuna elbette saygı duyuyoruz. Onlar da gecelerini gündüzlerine katıp, kullanıcılara iyi bir oyun sunabilmek için emek harcıyorlar.

Buraya kadar herşey günlük güllistanlık görünüyor.

Peki ya bizim emeklerimiz ne olacak. Bizler de cebimize üç beş lira para girsin diye geceli gündüzlü çalışmıyormuyuz.

Kazandığımız paraları orjinal ürünlere harcayarak, telif hakkı sahiplerine destek olmak gibi güzel duygular besleyen biz PES severlere, yapımcılar nasıl bir duygu besliyor olabilir acaba.

Oyunun satışa sunulduğu gün internete düşen korsan sürümlerini indirmeyi biz de biliyoruz.

Oynanabilirliği en kötü PES serisi anketi PES 2010 oyununun beklentileri karşılamadığını gösterirken sen daha neyi benimle tartışacaksın.

mazide isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Aralık 2009, 00:06   #27
By SaRı

Beklenti nedir ya 2008 gibi dandik bir oyun mu 2009 gibi her adamın gol attığı bir oyun mu yoksa her sene gelişiyor işte biraz yapıcı olsanıza 2011 i de beğenmezsiniz bu at gözlükleriyle ..

Alt 28 Aralık 2009, 01:09   #28
Rangeros2
Rangeros2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bence pes 2010 şu ana kadarki en iyi pes serisi..

Rangeros2 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Aralık 2009, 12:42   #29
mcinali
mcinali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
By SaRı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Beklenti nedir ya 2008 gibi dandik bir oyun mu 2009 gibi her adamın gol attığı bir oyun mu yoksa her sene gelişiyor işte biraz yapıcı olsanıza 2011 i de beğenmezsiniz bu at gözlükleriyle ..
Güzel kardeşim asıl sen bizim daha bir yıl sonra çıkacak oyunu şimdiden beğenmeyeceğimize karar vererek at gözlüğü takmış olmuyormusun?Bizim Konami'ile ne alıp veremediğimiz olabilirki.Güzel olan bir şeyi beğenmemek için arada bir husumet olması lazım.Böyle bir şey olabilirmi.2010 çıkmadan önce aylarca takip ettim.Daha çok profesyonel futbolcuların geri bildirimleriyle bu oyunu kurguladılar.Haliyle kendini beğenmiş,egosu yüksek futbolcular oyunun çok kolay olduğu,zorlaştırılması yönünde telkinlerde bulundular.Onlarda ortaya böyle senin ne yapmak istediğini bir saniye sonra algılayan,sana "sormadan" topu ayağından açıp kaptıran,üst üste iki çalım yapmayı beceremeyen,hantal (oyunu zorlaştırmak adına) bir ruhsuz adamlar sürüsü ortaya çıkardı.Görsel efektlerine,grafiklerine bir şey dediğimiz yok.Sen "gözlüklerini" çıkarıp birde bizim gibi bakmaya çalışsan?

mcinali isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Aralık 2009, 17:03   #30
By SaRı

Beğenmeyen oynamaz bu kadar basiT adamları yargılayamazsınız ben beğeniyorum herkesin kendi düşüncesi ve en gerçekçi peste 2010 dur ..

Konu By SaRı tarafından (28 Aralık 2009 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir..

Etiketler
2009, 2010, benim, futbol, gerçek, hız, için, pes, pes 2, pes 2009, pes 2010, takım

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil